#2741653 - 23/11/2008 07:09
Re: Film, TV, seriale [17]
[Re: Bzyku]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/01/2005
|
Gilbert to staroć, ale w dobrym tego słowa znaczeniu Tam DiCaprio pokazał się z innej strony jakby. Oczywiście pozytywnie, ale mnie jakoś bardziej utkwił w pamięci z Aviatora. Jeszcze jeden film sobie z nim przypomniałem, nic nadzwyczajnego, ale mam słabośc do tego filmu, lubię go i już "The Beach"
|
Do góry
|
|
|
|
#2741692 - 23/11/2008 08:12
[Re: Mindman]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2006
|
Ja go tam z Titaniciem tak bardzo nie szufladkuje, po prostu nie przepadam (przepadałem?) za jego grą w filmach, ale w "Body of lies" bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Pozytywnie wspominam go jeszcze z "Aviatora" a co z "Catch me if you can" i przede wszystkim "Departed"?
|
Do góry
|
|
|
|
#2741701 - 23/11/2008 08:23
[Re: polskignom]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/01/2005
|
Hooligans...pozytywnie mnie zaskoczyl...akcja sie rozwinela i Frodo tez dal rade...takie w miare przyjemne kino. poza zakonczeniem ;( Nie wiem czy widzieliscie Batmana Dark Knight...ogolnie film badziew i przekoksany, ale wg mnie rewelacyjna rola Jokera...szkoda, ze gosc odszedl na poczatku roku Nie jest jeszcze takie złe Jeżeli nie widziałeś to o podobnej tematyce polecam jeszcze Football Factory. Nieco inny film, bardziej z jajem zrobiony moim zdaniem, troszkę inne podejście prezentuje, ale generalnie również dobry poziom. Dark Knight mimo, że nie jestem wielkim amatorem takich filmów, to naprawdę mi się podobał. Siedziałem wbity w fotel w kinie, a to mi się rzadko zdarza Ale kilka momentów typowo "amerykańskich" musiało być niestety. Mimo wszystko dla mnie dobre kino. O Jokerze to mówią wszyscy, a raczej mówili nawet w tym temacie jakiś czas temu
|
Do góry
|
|
|
|
#2741710 - 23/11/2008 08:33
[Re: Mindman]
|
Carpal Tunnel
|
Hooligans...pozytywnie mnie zaskoczyl...akcja sie rozwinela i Frodo tez dal rade...takie w miare przyjemne kino. poza zakonczeniem ;( Nie wiem czy widzieliscie Batmana Dark Knight...ogolnie film badziew i przekoksany, ale wg mnie rewelacyjna rola Jokera...szkoda, ze gosc odszedl na poczatku roku Nie jest jeszcze takie złe Jeżeli nie widziałeś to o podobnej tematyce polecam jeszcze Football Factory. Nieco inny film, bardziej z jajem zrobiony moim zdaniem, troszkę inne podejście prezentuje, ale generalnie również dobry poziom. Dark Knight mimo, że nie jestem wielkim amatorem takich filmów, to naprawdę mi się podobał. Siedziałem wbity w fotel w kinie, a to mi się rzadko zdarza Ale kilka momentów typowo "amerykańskich" musiało być niestety. Mimo wszystko dla mnie dobre kino. O Jokerze to mówią wszyscy, a raczej mówili nawet w tym temacie jakiś czas temu jak dla mnie Dark Knight to ponad 2h swietnej rozrywki, a rola nieodzalowanego Ledgera ponadczasowa. Swoja droga to spotkalem go kiedys w Londynie, cos krecili tutaj niedlugo przed jego smiercia. Strasznie blady i chudy (a przynajmniej tak wygladal). Pewnie to byly zalazki depresji, ktora zmusila go do brania tych prochow, ktore przedawkowal. Wkrotce po jego smierci czytalem wiele wywiadow z aktorami, ktorzy krecili z nim i kazdy wypowiadal sie o nim jako o wielkim profesjonaliscie, totalnie poswieconym rolom, ktore gral. Nie wiem czy wiecie, ale przed rozpoczeciem produkcji Dark Knighta Heath kazal sie zamknac na miesiac w swoim apartamencie, aby lepiej zrozumiec uczucie odosobnienia, ktore tak dobrze pokazal grajac Jokera. RIP
|
Do góry
|
|
|
|
#2741712 - 23/11/2008 08:34
[Re: Master Flamaster]
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
Departed? przecież to mega gniot! Grape! pierwszy film i najlepszy. jeszcze podołał w Romeo i Julii, ale reszta...no ratunku. Departed gniot??? Pewnie dlatego dostal Oskary m.in. za najlepszy film i rezyserie ... no ale podobno ile ludzi tyle opini, wiec skoro tak sadzisz to nie wnikam a przepraszam, czym są oskary? nagrodą amerykańskiej akademii filmowej, jeśli film mam taką listę płac: scorsese sheen nickolson dicaprio damon baldwin a reżyser nie ma ŻADNEGO oskara, pomimo takich produkcji jak taksówkarz wściekły byk chłopcy z ferajny /te 3 filmy są genialne/ no to w końcu swoi swojemu coś dali, no bo jak, kompromitacja, takie nazwisko bez oskara? ten film, nie dostał żadnej europejskiej nagrody, a tylko te się liczą i na koniec, jeśli spojrzysz na konkurencję nominowanych w 2006, zrozumiesz i ostatni argument, że konkurencji nie było.
|
Do góry
|
|
|
|
#2741714 - 23/11/2008 08:35
[Re: polskignom]
|
Carpal Tunnel
|
Departed gniot??? Pewnie dlatego dostal Oskary m.in. za najlepszy film i rezyserie chyba mi nie powiesz, ze ta nagroda ma jakas wartosc? dla mnie osobiscie nie, ale akurat byla pod reka by podeprzec nia moje argumenty tak czy siak Departed to jeden z lepszych filmow, jakie wiedzialem w zyciu
|
Do góry
|
|
|
|
#2741719 - 23/11/2008 08:40
[Re: Llama]
|
Carpal Tunnel
|
Departed? przecież to mega gniot! Grape! pierwszy film i najlepszy. jeszcze podołał w Romeo i Julii, ale reszta...no ratunku. Departed gniot??? Pewnie dlatego dostal Oskary m.in. za najlepszy film i rezyserie ... no ale podobno ile ludzi tyle opini, wiec skoro tak sadzisz to nie wnikam a przepraszam, czym są oskary? nagrodą amerykańskiej akademii filmowej, jeśli film mam taką listę płac: scorsese sheen nickolson dicaprio damon baldwin a reżyser nie ma ŻADNEGO oskara, pomimo takich produkcji jak taksówkarz wściekły byk chłopcy z ferajny /te 3 filmy są genialne/ no to w końcu swoi swojemu coś dali, no bo jak, kompromitacja, takie nazwisko bez oskara? ten film, nie dostał żadnej europejskiej nagrody, a tylko te się liczą i na koniec, jeśli spojrzysz na konkurencję nominowanych w 2006, zrozumiesz i ostatni argument, że konkurencji nie było. lista plac nie jest wyznacznikiem dobrych filmow i tu moglbym przytoczyc 1000 grubo obsadzonych filmow, ktore okazaly sie gniotami. Niewazne, widze, ze Was nie przekrzycze. Dla mnie Dark Knight i Departed to filmy bliskie doskonalosci - dla Was najwyrazniej nie. I tak najlepiej oglada sie mecze NBA
|
Do góry
|
|
|
|
|
|