#2792530 - 23/12/2008 21:45
Re: Konkurs Tenisowy - XXI edycja - zapisy, dyskusja
[Re: Goget]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/04/2003
|
no to czekamy na nowego sponsora, bo to chyba od tego zalezy czy dalej konkurs leci ? chodz ze samym wpisowym bez sponsora tez mozna grac co do zmian... wszystko trzeba odswiezac, dlatego mysle, ze ten konkurs tez i cos by sie przydalo by uciekawic konkurs byly wczesniej zdania o grupach itd, ja jestem za, tworzymy grupy, 20 osob, 5 grup po 4 osoby, ( runda trwa 3 tygodnie, awansuja 2 osoby) potem 10 ktora awansowala dalej typuje, a 10 ktora odpadla walczy rowniez miedzy osoba, i powiedzmy po kolejnych 3 tygodniach awansuja 2 osoby fo tej "10" wyzej zostaje nam 12 osob po 6 tygodniach, po 9 tygodniach odpada 4 osoby, zostaje nam 8 osob, ktora jua walczy do konca a reszta osob zaczyna grac od nowa (12 osob) przez 3 tygodnie o nagrode pocieszenia wszystko szybko i wstepnie wymyslilem co do fazy grupowej dalbym 8 typow + UD (bez dodatkowego punktu), kolejna mozna to jakos zmienic do z powrotem 7 typow, a od 6 tygodnia finalowa 12 wedle uznania to samo od 9 tygodnia grupa pocieszenia chyba jakos zrozumiale napisalem oczywiscie przy mniejszej/wiekszej liczbie osob male zmiany ale na podobnym systemie, fajnie by bylo aby juz chetni sie zglaszali i zaznaczali jakie wpisowe pozdrawiam i wesolych swiat
|
Do góry
|
|
|
|
#2792533 - 23/12/2008 21:47
[Re: Stich]
|
Carpal Tunnel
|
poczatek proponowalbym 19 styczen wraz z rozpoczeciem AO
THOM dalej chetny do prowadzenia? ja jak cos moge sie zajac podliczaniem itd.
|
Do góry
|
|
|
|
#2792543 - 23/12/2008 22:14
|
Marat Safin
Meldunek: 14/05/2005
|
No to i ja skrobnę co myśle Po pierwsze liczę bardzo na to, że jednak sponsor się znajdzie chocby z pulą 1000 zł Po drugie wpisowe bez zmian. Sądzę, że wysokośc jest właściwa. 100 złotych to dla mnie osobiście jest zbyt dużo. Jak będzie mniej niż 50 złotych to może znajdzie się więcej chętnych, ale to nic pewnego więc chyba lepiej zostawic jak jest. Po trzecie lepsze jest wrogiem dobrego więc formuła bez zmian jeśli chodzi o samych uczestników. Wszyscy gramy od początku do końca. Jedynie można by zrobic ostatnie dwa tygodnie np. rozgrywki z zaliczeniem dotychczasowych wyników dla nagrodzonej piątki. Tzn. finał tylko w gronie nagrodzonych, którzy ewentualnie pozamieniają się pozycjami w zależności od wyników. I ostatnia uwaga. W tym konkursie raczej nie biorą udziału osoby przypadkowe wobec czego proponuję podnieśc poprzeczkę i zwiększyc kurs minimalny typu podstawowego do 1.5,a zmniejszyc ich ilośc do pięciu (za 5-0 sześc punktów) oraz dodac jeszcze jednego UD (dalej po 2 pkt. za doga). Tak więc za 5-0 w podstawowych i 2-0 w dogach dalej mamy 10-0 za dany tydzień. Również pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt oraz zapraszam do dyskusji.
|
Do góry
|
|
|
|
#2792583 - 23/12/2008 23:16
[Re: Bullet]
|
Carpal Tunnel
|
co do zmiejszenia typow do 5 to zdecydowanie nie, a jeszcze by przy 5 trafionych i dogu bilans 10-0 to nie nie, nmo ale kwestia oddzielenia po jakims czasie czy o grupach jak najbardziej, nie koniecznietak jak ja napisalem, moze wlasnie podzial jakis czy cos, wpisowe 50 optymalnie, ale jakby dzuzo osob wiecej gdyby bylo powiedzmy 30 to czemu nie.. dlatego napisalem, zeby wszyscy pisali co im odpowiada ;]
pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#2792749 - 24/12/2008 02:34
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/11/2001
|
No więc szybko odpiszę - chętny do prowadzenia konkursu jestem zawsze, jednak z czasem coraz gorzej i będę potrzebował pomocy w podliczaniu bilansów. Wpisowe bez zmian - obniżanie do 30 zł nie ma sensu. Co do sponsora strategicznego czynimy starania z Gogetem, aby był. Mam nadzieję, że pomimo kryzysu światowego uda się kogoś załatwić. Zaczniemy tradycyjnie od Australian Open. Tygodnie przed już kilkakrotnie Nas przekonały, że nie wszyscy podchodzą poważnie do startów przed WS. Wyjeżdżam na święta do teściów i dostęp będę miał ograniczony, więc Wszystkim składam życzenia : Szczęśliwych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia oraz Wszelkiej Pomyślności i Sukcesów w nadchodzącym Nowym Roku
|
Do góry
|
|
|
|
#2793180 - 24/12/2008 06:32
[Re: THOM]
|
2fast 2furious
Meldunek: 06/11/2001
|
Ja zagram niezależnie od tego czy będzie sponsor czy tylko za wpisowe. Wysokość wpisowego pasuje mi 50 pln. 30 a 50 to żadna różnica, więc większej liczby osób raczej nie przyciągnie. 100 pln to już troszkę przesada Co do minimalnego kursu, myślę, że podniesienie do 1.50 nie byłoby złym pomysłem. Formuła konkursu jest dla mnie bez znaczenia. Można by spróbować zagrać jedną edycję wg zasad, które zaproponował Stich. Liczba typów: 7 + ud Mam nadzieję, że znajdzie się sponsor i nakaże pobieranie kursów wyłącznie od niego, a wtedy wykopiemy ziemniaki z listy buków
|
Do góry
|
|
|
|
#2793233 - 24/12/2008 07:21
[Re: Bullet]
|
2fast 2furious
|
Jak sponsor zażyczy sobie, żeby brać kursy tylko od niego, to nie będzie go obchodziło jaką ma ofertę. Dlatego trzeba przeanalizować wszystkie afekty sponsoringu, a nie tylko ilość kasy na stole.
|
Do góry
|
|
|
|
#2793238 - 24/12/2008 07:23
[Re: majner]
|
2fast 2furious
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2799669 - 29/12/2008 00:57
[Re: majner]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/08/2004
|
ja chetnie wezme udzial w kolejnej edycji oczywiscie na starych zasadach co do sponsora to proponuje poszukac u nowych bukow np betsafe, albo jetbull, oferta tenisowa jest u nich rownie ciekawa jak w Bet-at-home
|
Do góry
|
|
|
|
|
|