#280156 - 21/01/2005 12:56
Re: AUSTRALIAN OPEN 17-30 STYCZNIA
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/03/2003
|
Quote:
No Jojo wygral, ten mecz jakims cudem, tak wiec nastepna runda zdecydowanie na Andre. Je[li u Jojo nawet serwis nie dziala tak jak trzeba to trzeba to wykorzystac, zwlaszca ze Agassi w tym roku jak wino!
Ja osobiscie mecz Agassi - Jojo odpuszcze (chyba ze buki przesadza z kursem na Szweda).
Kupie pare piwek i obejrze sobie w spokoju b.dobre spotkanie. Jezeli kontuzja Jojo nie okaze sie powazna i nic mu nie bedzie dolegalo, to na pewno bedzie bardzo ciekawy mecz.
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#280157 - 21/01/2005 13:05
|
enthusiast
Meldunek: 27/12/2004
|
Quote:
Moim zdaniem warto tej nocy zagrac na Gaudio. Mimo że hard to nie jest to, co Gastony lubią najbardziej(przeciwnie znajdujący się w gazie na poczatku roku Słowak), to jednak czuje, że południowiec sobie poradzi. Catenachio wykonywane przez Gaudio(które mi się bardzo podoba na pewno sprawi wiele kłopotu Dominikowi.Czuję też, że sporo będzie zależało od tie-breaków. Szkoda tylko, że na Gaudio taka mizeria kursowa.
No niestety Gaston nie dał rady.
|
Do góry
|
|
|
|
#280158 - 21/01/2005 14:41
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/12/2003
|
Quote:
Quote:
No Jojo wygral, ten mecz jakims cudem, tak wiec nastepna runda zdecydowanie na Andre. Je[li u Jojo nawet serwis nie dziala tak jak trzeba to trzeba to wykorzystac, zwlaszca ze Agassi w tym roku jak wino!
Ja osobiscie mecz Agassi - Jojo odpuszcze (chyba ze buki przesadza z kursem na Szweda).
Kupie pare piwek i obejrze sobie w spokoju b.dobre spotkanie. Jezeli kontuzja Jojo nie okaze sie powazna i nic mu nie bedzie dolegalo, to na pewno bedzie bardzo ciekawy mecz.
Pozdrawiam
i chyba przesadzily 3.4 na JOJO i tylko 1.3 na Agassiego kurs na szweda wart ryzyka pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#280160 - 21/01/2005 16:21
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Quote:
Jarko ale o czym my tu mówimy, owszem kurs jest wysoki ale Agassi nie dalby tak dupy w koncowce meczu jak Lopez. Agassi w meczu z Dentem caly czas kontrolowal sytuacje, i ....zapowiada sie ciekawy mecz i chyba nie bede go jednak obstawial
Jako potwierdzenie - Agassi z Dentem w ciągu całego spotkania miał zaledwie 6 (!) niewymuszonych błędów.Dziadek bo dziadek już z niego ale nie sądze,żeby Jojo po takim maratonie zagroził Amerykanowi.
Na dzisiaj można spróbować młodego Niemca Kohlschreibera z Lisnardem.Niemiec jak dotychcczas zagrał niecałe 5 setów przy 10 setach Lisnarda.Francuz ma do tego spore problemy z serwisem.W I rundzie w pojedynku z Austriakiem Marachem zaliczył aż 15 błędów serwisowych a w II rundzie z Grosjeanem 8.Niemiec w II spotkaniach razem tylko 2 podwójne błędy.Mecz odbędzie się około 13 więc te 10 setów Lisnarda może dać o sobie znać.
|
Do góry
|
|
|
|
#280163 - 21/01/2005 16:26
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Quote:
Lisnard jest faworytem tylko u naziemnych
Właśnie zagrałem go tylko w profie gdzie na Lisnarda jest 1,6 a na Niemca 2,06.Teraz patrze a wszystkie buki w necie popierają mój typ
|
Do góry
|
|
|
|
#280166 - 21/01/2005 16:52
|
veteran
Meldunek: 08/08/2004
|
witam ,na dzis: Coria-Ferrero 1 Canas-R.Stepanek 1 Mal/O.Roch-Moo/Zim 1 K.Bec/Sarg-Bra/Coe 1 i jeszce jesli chodzi o Kohsleibera, to ja mam inne zdanie, wedlu mnie francuz wygra, ale tego meczu nie tykam, pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#280167 - 21/01/2005 17:04
|
member
Meldunek: 30/11/2001
|
Nie ulega watpliwosci ze nalezaloby skorzystac z typu na dzis Lisnard - Kohlschreiber - juz sam fakt duzych rozrzutow w kursach miedzy bukami swiadczy o niezdecyowaniu i braku konkretnego faworyta - a to tylko plus na nasza korzysc poniewaz faworyt jest jeden Lisnard Wygrana niemca z Massu nic nie znaczy - bo tam kontuzje chilijczyk mial a Grosjana pokonanie to juz cos a najbardziej podoba mi sie u Francuza to ze wygrywa w 5 setach przegrywajac juz 2-0 - walczy chlopak do konca moze jeszcze jeden fakt przemawiajacy za nim 32/2004 CH St. Petersburg (RUS) Clay Jean-Rene Lisnard Philipp Kohlschreiber 1-6 6-4 6-4 Semifinals
Lisnard 2,12 b&w
ziutek-1,55
|
Do góry
|
|
|
|
#280168 - 21/01/2005 17:23
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/06/2004
|
Canas - Stepanek 1 1.40 Nie widzę innej możliwości; Canas zaczął sezon od AO i widać po pierwszych grach, ze było to celowe zagranie. W meczu z bardzo groźnym Verdasco pokazał wielką klasę. Radek to nie ta klasa, do tego dochodzą dwie pięciosetówki w nogach. W meczu z Hernychem widać było, że z kondycją nie jest idealnie. Najpewniejszy typ dnia (moim skromnym zdaniem) Kohlschreiber - Lisnard 1 1.55 Powtórka mojej teorii dotyczącej kryzysu po sukcesie; Garcia-Lopez pyknął Moyę i zaraz popłynął z Kimem. Tak samo będzie z Lisnardem; wyeliminował Grosjeana, braknie już zacięcia na młodego Niemca. Na dodatek I runda z Marachem to nie był popis Francuza. Coria - Ferrero 2 2.35 Wierząć plotkom to mamy do czynienia z meczem inwalidów . Ponieważ jednak ku ogólnemu zdziwieniu chłopcy chodzą, a nawet całkiem żwawo biegają to patrzymy tylko na formę. Nie wiem czemu, ale dużo korzystniej prezentuje się dla mnie Juan Carlos - ubiegłoroczny 1/2-finalista - to zobowiązuje! Gonzales - Nalbandian 1 2.10 Przceczucie; H2H 4:0 dla Davida, ale mecze zawsze zacięte. spora szansa na rewanż dla Gonza! Henman - Davydienko 2 3.34 Dzień bez niespodzianki jest dniem straconym! Wczoraj podejrzanie wszystko jak trzeba, więc to dziś malutka minka
|
Do góry
|
|
|
|
#280169 - 21/01/2005 17:57
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/02/2004
|
kilka słów o dzisiejszych meczach.
Coria - Ferrero
Jak na kontuzjowanego gracza oddać 3 gemy w meczu do trzech wygranych setów to całkiem nieźle . A tak na poważnie to widziaem Corie w meczu z Mello i strasznie dziwnie poruszał sie po korcie. Wynik trudny do przewidzenia , ale chciałbym aby wygrał Ferrero, a że kursy wyższe to zagrałbym Hiszpana.
Nadal - Reynolds
Zamiast Nadala powinien w tej parze grać Jużnyj , ale jak sie nie wykorzystuje takich patelni to .... mamy w 3 rundzie Hiszpana. Niespodzianki raczej nie będzie , ale kurs zdecydowanie zniechęca do gry na Nadala.
Nalbandian - Gonzalez
h2h na korzyść Argentyńczyka i chyba coś w tym jest. Obaj w średniej dyspozycji. 4 sety i zwycięstwo Nalbandiana
Henman - Davydenko
Raczej spokojne zwycięstwo Anglika, ale te kursy .... . W h2h 2-0
Canas - Stepanek
Canas wydaje sie być w lepszej dyspozycji, a Stepanek zafundował sobie dwie 5-ciosetówki i dzisiaj może zabraknąć mu sił w meczu z Argentyńczykiem. Mecz zaczyna sie o godz. 11 czasu australijskiego i będzie wtedy "kotłownia" , a jak wiadomo Canas lepiej znosi upały i według mnie jest lepiej przygotowany kondycyjnie. Chyba najlepszy typ na dzisiaj.
Pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#280170 - 21/01/2005 20:19
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/11/2003
|
WITAM ZAGRALEM DZIS TAKIE TYPKI BEZ ANALIZY Max Mirnyi Martina Navratilova 1.6,Guillermo Canas 1.65,Xavier Malisse Olivier Rochus1.45,Cyril Suk/ Pavel Vizner 1.5,Leos Friedl/ Janette Husarova 1.5,Gisela Dulko/ Maria Vento-Kabchi 1.8 POWODZENIA
|
Do góry
|
|
|
|
#280172 - 21/01/2005 20:45
|
addict
Meldunek: 26/04/2001
|
Witam, Na dzisiaj widzę to tak:
Henman - Davidenko 1
Moim zdaniem zdecydowanie w 3 setach
Canas - Stepanek 1
4 sety
Coria - Ferrero 2
Ferrero potrafi grać z Corią. Długa agresywna piłka powinna zrobić swoje i nie dać się rozwinąć Argentyńczykowi w grze kontowej.. Styl Hiszpana nie leży Corii.
Myskina - Raymond 2
Myskina jak na razie to nie prezentuje wysokiej formy. To będzie pierwsza tenisistka w tym turnieju, która postawi poprzeczkę wysoko. Niespodzianka całkiem prawdopodobna.
Schiavone – Dechy 1
W ubiegłym sezonie Panie grały ze sobą trzy razy na hardzie i trzy razy w dwóch setach wygrywała Włoszka. Myślę, że i tym razem będzie podobnie.
|
Do góry
|
|
|
|
#280173 - 21/01/2005 20:54
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/06/2003
|
@ sikor While Safin and Gaudio continued after injuries, American Lisa Raymond couldn't overcome muscle strains in her back and had to retire after one game of her second-round women's doubles match. The WTA Tour said Raymond was being examined, and her status was in doubt for her third-round singles match Saturday against third-ranked Anastasia Myskina. http://www.theledger.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20050121/NEWS/501210457/1002/SPORTSpozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
|
|