#2870164 - 27/01/2009 16:33
Re: Men's World Handball Championship 2009 - cz. 2
[Re: s_LP]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/09/2003
|
@mgr A ta Szwecja w ostatnich 5 latach co osiągnęła, że zupełnie inna półka? Nikt nie napisał, że Norwegia to jakieś tuzy. Obecnie są na porównywalnym poziomie co my - i ostatnie dwa mecze nie zmienią tego obrazu. Zresztą u nich po wygranej nad Niemcami - mistrzami świata, a jak myśli się pewnie podobnie o nas. Najpierw negujesz typa, a za chwilę piszesz, że Polska nieopłacalna do gry. Trochę konsekwencji - czyli jest value czy nie? Tak jak mówisz, każdy może wygrac z każdym, strasznie wyrównana nasza grupa, więc kurs 3,8 spory, a i inne okoliczności mogą okazać się bardzo determinujące. Ja mam wrażenie, że jesteśmy jednak sporo lepsi od Norwegów, co przecież nie jest równoznaczne z tym, że wygramy. W każdym razie, w teorii taki kurs to value, ale nic mnie nie przekonuje, żeby jednak na Norwegów postawić. Ot taki paradoks, a może po prostu blokada że to Polska
|
Do góry
|
|
|
|
#2870196 - 27/01/2009 17:44
[Re: mgr]
|
member
Meldunek: 12/08/2006
|
Po takim kursie to smiało obstawiam Norwegów. Dla mnie to pewnego rodzaju surebet. Wygrywają vikingowie - wygrywam kasę na otarcie łez. Wygrywaja Polacy ....... bezcenne.
|
Do góry
|
|
|
|
#2870197 - 27/01/2009 17:45
[Re: mgr]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/03/2004
|
Na sucho - wg mnie (piszę na czuja) - w finale spotkają się drużyny jakie? Polska - Niemcy - a dlaczego? Jeżeli my potrafiliśmy pojechac Dunów - dlaczego tego nie mogą zrobi Niemcy - napewno nie będą spekulowali na remis - za duże eyzyko a i ten nie do końca może by dla nich dobry dlaczego finał Chorwacja - grają u siebie mają zajebistego Balica - ale napewno są w zasiegu tak nas jak i Germańców Francja - to taka odmiana Hiszpanii w piłkę nożną - grają wybitnie do jakiegoś czasu gromnią i rozjeżdżają - ale przychodzi jeden ważny mecz a tu bęc i po ptakach - i mam nadzieję że tak będzie w meczu półfinałowym z Polakami - zakładam dziś wygraną z Chorwatami - a Polska z drugiego miejsca. A w finale ???? Takie moje spekulacje co do dalszej fazy MŚ - ale to tylko domniemania i pobożne życzenia - wszystko zweryfikują parkity spróbuję zagra dubla - POL/NIE a z innych kuponów - Węgrzy troszkę mnie wkurzają - spróbuję skośnych po niezłym kursie i zagram rozpis na remisy 2/6 lub 2/5 z wyłączeniem Polaków. I jedno pytanie do ogółu - czy Szwedzi są tacy słabi - czy też graja tak nie równo - teoretycznie 1.50 ze Słowakami - jak najnardziej do wzięcia - ale ostatni mecz pokazał że nie wszystko co się wydaje wchodzi???
|
Do góry
|
|
|
|
#2870304 - 27/01/2009 18:43
[Re: drfocus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/02/2008
|
Kontuzje: Artur Siódmiak, Damian Wleklak, Krzysztof Lijewski i Bartosz Jurecki.
|
Do góry
|
|
|
|
#2870403 - 27/01/2009 19:32
[Re: kumichal]
|
veteran
Meldunek: 14/10/2005
|
Kontuzje: Artur Siódmiak, Damian Wleklak, Krzysztof Lijewski i Bartosz Jurecki. ściema
|
Do góry
|
|
|
|
#2870446 - 27/01/2009 19:47
[Re: Dibo]
|
Meldunek: 14/05/2001
|
Kontuzje: Artur Siódmiak, Damian Wleklak, Krzysztof Lijewski i Bartosz Jurecki. ściema też tak uważam
|
Do góry
|
|
|
|
#2870502 - 27/01/2009 20:13
[Re: forty]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/08/2005
|
Kontuzje: Artur Siódmiak, Damian Wleklak, Krzysztof Lijewski i Bartosz Jurecki. ściema też tak uważam no raczej nie sciema, jeden z portali tak podaje Przed kluczowym starciem trener Bogdan Wenta ma kilka problemów na głowie. Kontuzjowani są Artur Siódmiak, Damian Wleklak, Krzysztof Lijewski i Bartosz Jurecki. Daniela Żółtaka dopadła natomiast grypa żołądkowa. Występ tych zawodników w wieczornym spotkaniu stoi pod znakiem zapytania. zrodlo onet.pl
|
Do góry
|
|
|
|
#2870566 - 27/01/2009 20:47
[Re: Sebrof]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/02/2008
|
Najpewniejsze info:
Na wczorajszym treningu polscy piłkarze tryskali humorem. Zamiast normalnych zajęć z piłki ręcznej przez godzinę grali w futbol w hali, w której dziś wieczorem zmierzą się z Norwegią. Razem z zawodnikami kopali piłkę trenerzy. Bogdan Wenta to stał na bramce, to biegał w ataku, natomiast Daniel Waszkiewicz popisywał się dokładnymi podaniami z prawego skrzydła. Ale nie wszyscy mieli radosne miny... Zza bocznej linii zabawie kolegów przyglądali się kontuzjowani gracze - Artur Siódmiak, Damian Wleklak, Krzysztof Lijewski i Bartosz Jurecki. Nie trenował także chory na grypę żołądkową Daniel Żółtak. I niestety przypadłości kluczowych graczy biało-czerwonych są na tyle poważne, że ich występ z Norwegami stoi pod znakiem zapytania. - Większość problemów powstała w meczu z Serbią. Wleklak uderzył się w okolice piszczela. Został popchnięty, upadł, potem jeszcze został uderzony w mięsień. Teraz ma problemy z bieganiem i wyskokiem - wyjaśnia lekarz kadry Maciej Nowak. - Z kolei Artur Siódmiak skręcił staw skokowy, podobnie jak starszy Jurecki. Rozmawiamy dzień przed meczem i na tę chwilę widzę występ Bartka może nie w czarnych, ale w szarych barwach. Tym bardziej że on ma też problemy z dużym paluchem stopy, a konkretnie kością śródstopia. To ważne przy wyskoku i bieganiu. Jest obrzęk, ból. Ale mamy jeszcze ponad 24 godziny i zrobimy wszystko, żeby mógł zagrać. Najmniejszy problem jest z Krzysiem Lijewskim, w jego przypadku sytuacja jest właściwie opanowana, ale nie było sensu narażać go na treningu na jakiś niepotrzebny uraz, dlatego nie ćwiczył z kolegami - tłumaczy Nowak, z którego słów wynika, że polski zespół w tym superważnym meczu może zostać bez żadnego obrotowego.
|
Do góry
|
|
|
|
#2870567 - 27/01/2009 20:48
[Re: kumichal]
|
member
Meldunek: 21/07/2005
|
mam pytanie jak obstawiacie mecz tunezja -argentyna? ptuje za tunezja tylko nie wiem jak z motywacja
|
Do góry
|
|
|
|
|
|