Halvard Hanevold -
Michael Greis 1.65 expekt
Dziadek Hanelvold nie powinien się liczyć w biegu sprinterskim. Dla niego dwa strzelania to za mało, żeby nadrobić braki na trasie biegowej. A solidny Greis powinien zakręcić się koło podium. Mam nadzieję, że Hanevold nie przygotował jakiejś super formy na mistrzostwa, do czego już zdążył przyzwyczaić
Alexander Os -
Tomasz Sikora 1.6 expekt
Tak jak napisałem we wcześniejszym poście. Wydaje mi się, że Os szczyt formy ma już za sobą i niewiele po nim zostało. Powtórzę, że na strzelnicy powinny być widoczne jego braki z powodu mocnego wiatru. Biegowo obaj są podobni. Oby tylko Tomek dał jutro powody do zadowolenia
Maxim Tchoudov - Dominik Landertinger 1.55
UnibetTchoudov jest najpoważniejszym kandydatem Sbornej do medalu. Myślę, że Tcherezov nie będzie w zbyt wysokiej formie po pertubacjach w Anterselwie. Więc najlepszy Rosjanin kontra średni Austriak. Dla Landentingera są to chyba pierwsze mistrzostwa i zapłaci frycowe.
Michael Greis - Dominik Landertinger 1.55
UnibetCo samo co wyżej
Magdalena Gwizdoń - Sofia Domeij 1.72
UnibetNo cóż. Pierwszy raz w tym sezonie zagram na Polkę. Okazja wydaje się wyborna. Szwecka nieco lepiej biega, ale strzela jeszcze gorzej niż Gwizdoń. Poza tym dużo rzadziej zdarzają jej się dobre strzelania. Liczę, że Polka przebudzi się w dalekiej Korei.
Stawki oczywiście bardzo małe, bo trzeba zobaczyć na żywo jak wyglądają trasy, strzelnica i forma poszczególnych zawodników