Strona 4 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >
Opcje tematu
#2922581 - 18/02/2009 08:33 Re: Liga Mistrzów (Mężczyzni) 2008/2009 [Re: muminek bez ogonka]
karuzel1122 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/01/2009
To ja może napisze o szansach obu zespołów w LM.
Jeszcze przed pierwszymi meczami uważałem że oba zespoły odpadną. Po pierwszych spotkaniach jednak skłaniam się ku opcji dwóch polskich zespołów dalej. Czemu? Nie zapominajmy że Liga Polska to po rosyjskiej i włoskiej najsilniejsza liga w europie.
Skra-
Zespół Skry zagra u siebie. Rosjanie zawsze byli mocni na swoim podwórku. Do Bełchatowa Rosjanie przyjadą w pełnym zestawieniu razem ze środkowym bardzo ważnym elementem tego zespołu którego to zabrakło w moskwie Wolkowem. Skra zagra także w najsilniejszym zestawieniu. Jak dla mnie Skra u siebie niesiona dopingem powinna sobie poradzić z rosjanami. Jeśli Rosjanie zaczną popełniać błędy i w ich szeregi wda się nerwowość to skra jak dla mnie spokojnie wygra
Częstochowa
Zespół Częstochowski mówi się że we własnej hali jest nieobliczalny i to prawda. Włosi za to , to drużyna która rok temu była w finale LM , jednak nie zapominajmy że to już za nami. Zespół Włoski spisuje się bardzo słabo w lidze mistrzów poza tym zmiany kadrowe i brak np libero zespołu sergio wpływaja na dyspozycje włochów. Włosi ostatnio w słabszej dyspozycjisą spokojnie do ogrania jeśli Częstochowianie zagrają we własnej hali na wysokich obrotach i cały zespół razi zagrywką co potrafią czynić ( zwłaszcza Mljakov i Bartman ) to Częstochowianie awansują

Do góry
Bonus: Unibet
#2922614 - 18/02/2009 08:45 Re: Liga Mistrzów (Mężczyzni) 2008/2009 [Re: karuzel1122]
karuzel1122 Offline
Carpal Tunnel

Zespół Włoski spisuje się bardzo słabo w lidze włoskiej - przepraszam za pomyłke

Do góry
#2922812 - 18/02/2009 17:37 Re: Liga Mistrzów (Mężczyzni) 2008/2009 [Re: karuzel1122]
Tiago Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/05/2005
Originally Posted By: karuzel1122

Co do szans polskich drużyn w tej edycji Ligi Mistrzów sądze że Domex gorzej trafić to już nie mógł ... Copra Nord Meccanica Piacenza to druga drużyna poprzedniej edycji LM nie powinni mieć najmniejszych problemów z odprawieniem Domexu ... Osłabień w szeregach przeciwników mozna upatrywać w stracie w tym sezonie SERGIO , libero - który podbijał większość piłek w obronie poza tym skład nie zmienił się istotnie : filary zespołu , meoni , bielica i itp

Zespół Włoski spisuje się bardzo słabo w lidze włskiej poza tym zmiany kadrowe i brak np libero zespołu sergio wpływaja na dyspozycje włochów.

Rozumiem karuzel ze po pierwszych meczach LM zmieniles nieco zdanie, ale zeby az tak wszystko wykrecic w druga strone? smirk

wg mnie Włosi mieli slaby dzien, a dzis zrobia wszystko zeby wygrac i tak jak juz koledzy wczesniej zauwazyli, nie odpaść tak wczesnie z LM... co do Skry to kurs na ich zwyciestwo wyglada bardzo ladnie, a i okazja do tego bardzo dobra.Jedyne co martwi to problemy żołądkowe Wlazłego i Bąkiewicza... Poniżej artykul ze strony SKRY

http://skra.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2225&Itemid=1

Do góry
#2923242 - 18/02/2009 21:15 Re: Liga Mistrzów (Mężczyzni) 2008/2009 [Re: Tiago]
karuzel1122 Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Tiago

Co do szans polskich drużyn w tej edycji Ligi Mistrzów sądze że Domex gorzej trafić to już nie mógł ... Copra Nord Meccanica Piacenza to druga drużyna poprzedniej edycji LM nie powinni mieć najmniejszych problemów z odprawieniem Domexu ... Osłabień w szeregach przeciwników mozna upatrywać w stracie w tym sezonie SERGIO , libero - który podbijał większość piłek w obronie poza tym skład nie zmienił się istotnie : filary zespołu , meoni , bielica i itp

Zespół Włoski spisuje się bardzo słabo w lidze włskiej poza tym zmiany kadrowe i brak np libero zespołu sergio wpływaja na dyspozycje włochów.

ooo Rozumiem.
Co do skry , bełchatowianie wyjdą w pełnym składzie... Co do kłopotów żołądkowych to fakt są ale wydaje mi się że było trochę czasu i przeszło im. Rosjanie pomimo że przyjadą w najsilniejszym składzie to jednak zagrają w polsce a skra we własnej hali juz ograła odincovo , ale moim zdaniem to rosyjskie skrzydła dynamo są silniejsze od odincovo . Jak dla mnie skra powinna wygrać.
Zresztą majersztyk falasci powinien się przydać , rosyjski rozgrywający z pełnym szacunkiem dla grankina ale jednak to nie ta klasa . Grankin często popełnia proste błędy to nie jest wielki chanuckin , rosjanie właśnie mieli problemy w reprezentacji bo uszakov grał słabo a młody grankin nie spełniał oczekiwań i powrócił wielki chanuckin - przepraszam za pisownie ale rosyjskiego nie umiem a to jakoś się skomplikowanie pisze.
Co do częstochowy na ten mecz nie obstawiam. Możliwe że włosi nas gładko ograją ale jednak hala w częstochowie a domex potrafi u siebie rozpętać piekło zwłaszcza lubią pięciosetowe mecze, nie zapominajmy o zmianach składu w porównaniu z tamtym rokiem a także słabej grze w lidze włoskiej gdzie copra zawodzi na całej linni , jednak personalnie częstochowa a copra to duża róznica więc ak dla mnie nie pokusze się wskazać zwycięzcy

Rozumiem karuzel ze po pierwszych meczach LM zmieniles nieco zdanie, ale zeby az tak wszystko wykrecic w druga strone? smirk

wg mnie Włosi mieli slaby dzien, a dzis zrobia wszystko zeby wygrac i tak jak juz koledzy wczesniej zauwazyli, nie odpaść tak wczesnie z LM... co do Skry to kurs na ich zwyciestwo wyglada bardzo ladnie, a i okazja do tego bardzo dobra.Jedyne co martwi to problemy żołądkowe Wlazłego i Bąkiewicza... Poniżej artykul ze strony SKRY

http://skra.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2225&Itemid=1

Do góry
#2923246 - 18/02/2009 21:18 Re: Liga Mistrzów (Mężczyzni) 2008/2009 [Re: Tiago]
Wojtas_ Offline
Wodzirej

Meldunek: 02/07/2004
Domex Tytan AZS Częstochowa - Copra Piacenza

Kto oglądał pierwszy mecz między tymi drużynami ten wie jak było ...
Częstochowa w każdym secie do pewnego momentu przegrywała 3-5 punktami i wtedy następowało coś zaskakującego, nagle Piacenza traciła 5 punktów z rzędu, a później obie ekipy szły łeb w łeb do końca, lecz to młodzi zawodnicy z Częstochowy, którzy nie wstrzymywali ręki i którzy bardzo ryzykowali i notabene wszystko im wchodziło wygrywali kolejno pierwsze 2 sety 25-23 25-23 ... sytuacja uległa zmianie w dwóch kolejnych setach, w 4 był pogrom, a w tb znowu ciekawa sytuacja, 13-9 dla akademików i nagle 14-13 dla Piacenzy, wtedy już myślałem że koniec ( jestem wielkim kibicem Częstochowy) i opadły mi ręce, jednak młode wilki pokazały charakter i wygrały - uszczęśliwiając tym samym całą siatkarską Polskę.
W meczu rewanżowym przewiduję, że nie będzie już tak wesoło, gdyż Piacenza nie da się skompromitować po raz drugi, od razu przypomina mi się dwumecz Wieluń-Częstochowa ... Piacenza z nożem na gardle przystąpi do tego meczu, dodatkowo bez Bravo i praktycznie bez Zlatanova, który nadal odczuwa skutki kontuzji. Jednak to nie zmienia faktu że takim składem jakim dysponują Włosi spokojnie są w stanie podziurawić akademików i pokazać im miejsce w szeregu. Całym sercem jestem za AZS-em, chciałbym żeby Polska siatkówka pokazała znowu na co ją stać, lecz będzie bardzo ciężko ze zmotywowanymi Włochami, oni muszą my możemy, akademicy będą również zmotywowani, lecz sama motywacja tutaj nic nie da, są nieobliczalni, lecz ileż można grac na takim procencie skuteczności jaką zaprezentował chociażby Myliakov lub na tak słabym procencie jaki zaprezentował Kubańczyk z Piacenzy. To wszystko może się poodwracać i właśnie tak sądzę, że się stanie, to Częstochowa będzie miała więcej błędów, a Piacenza to spokojnie wykorzysta.
Argument za typem -5,5pkt to to, że przegrywając pierwszy mecz i tak mieli małe punkty do przodu, dokładnie 4 punkty, więc 6 punktów różnicy jest na spokojnie do osiągnięcia, wystarczy zagrać troszke lepiej ... nawet przy tak fanatycznej widowni jaka jest w Częstochowie, przy której nawet Iskra uległa.

Po meczu z Piacenza, przegrali 2-3 w Bydgoszczy, to był bodajże 4 tie break tej drużyny w ciągu 2 tygodni. Ileż można ...

A więc:

Piacenza -5,5 pkt @ 1,85

Piacenza -1,5 @ 1,80-2,00

Piacenza 1 @ 1,40-1,50

Więcej na betvolley.pl

pozdrawiam wink

Do góry
#2923272 - 18/02/2009 21:32 Re: Liga Mistrzów (Mężczyzni) 2008/2009 [Re: Wojtas_]
karuzel1122 Offline
Carpal Tunnel

Oki zgadzam się z tobą tylko weź pod uwagę że to włosi zagrają na wyjeździe a domex zagra u siebie ggdzie potrafi grać z najlepszymi. Jak dla mnie każda drużyna ma po 50% wszystko zadecyduje się między dyspozycją dnia jednego i drugiego zespołu a piacenza jeśli to prawda że bez zlatanova to będzie im starsznie ciężko

Do góry
#2923280 - 18/02/2009 21:35 Re: Liga Mistrzów (Mężczyzni) 2008/2009 [Re: karuzel1122]
polskignom Offline
Live fast, die young

Meldunek: 25/02/2004
Jesli jest wg Ciebie 50/50, to masz niezle pole do popisu, biorac pod uwage kurs na Domex...

Do góry
#2923281 - 18/02/2009 21:35 Re: Liga Mistrzów (Mężczyzni) 2008/2009 [Re: karuzel1122]
Wojtas_ Offline
Wodzirej

Tutaj miejsce rozgryawnia meczu nie ma znaczenia, Włosi takim składem jakim dysponuja spokojnie ograją Częstochowe, do tego Marshall będzie pewnie w lepszej dyspozycji na przyjęciu, było to widać w 1 meczu w którym po paru chwilach gdzie zdobywali wysokie powadzenie lekcewazyli ich i to obróciło się przeciwko nim, teraz tego błędu nie popełnią.

Do góry
#2923314 - 18/02/2009 21:49 Re: Liga Mistrzów (Mężczyzni) 2008/2009 [Re: Wojtas_]
przyborro Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/01/2006
Ja sie nie bede rozpisywal, bo Amperek napisal wiele. Ja zagralem 10/10 -1.5 na Wlochow i do tego dorzucilem Bergamo -11.5 oczka, pilanki dzis prawdopodobnie zagraja od poczatku bez Teixeiri i Kosmatki(ktore sa najbardziej zmeczone), a co to oznacza wiadomo.
Jak dla mnie pewniaczki

Do góry
#2923391 - 18/02/2009 22:31 Re: Liga Mistrzów (Mężczyzni) 2008/2009 [Re: karuzel1122]
Tiago Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/05/2005
ooo Rozumiem.

w porzadku Karuzel piwo

chciałem tylko wiedziec skad taka nagła zmiana punktu widzenia wink

Do góry
#2924496 - 19/02/2009 04:25 Re: Liga Mistrzów (Mężczyzni) 2008/2009 [Re: Tiago]
zegarek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/11/2006
Azs czestochowa - Copra piacenza typ 2 kurs 1.42 Unibet stawka 10/10

Uzasadnienie - cud zdarza sie tylko raz ... ten raz JUZ BYŁ

Zycze powodzenia

Do góry
#2924863 - 19/02/2009 06:02 Re: Liga Mistrzów (Mężczyzni) 2008/2009 [Re: Arek1x2]
Arek1x2 Offline
journeyman

Meldunek: 30/01/2009
Originally Posted By: Arek1x2
Jutro runda rewanżowa, przed tygodniem pewne zwyciestwo u siebie 3-0 odniosla Macerata, i teraz by awansowac wystarczy im wygra 1 set, i hm czy jak przykladowo Macerata wygra pierwszego seta i zapewni sobie awans, to czy jest sens dla nich grac caly mecz podstawowymy zawodnikami zeby wygrac i zeby sie podmeczyli? czy moze wygraja 1 set i trener wprowadzi zawodnikow rezerwowych, taki cos mialo juz miejsce wielokrotnie z udzialem zespolow Wloskich, Macerata cos takieog zrobila juz w tym sezonie w fazie grupowej gdy miala juz pewny awans to w belgi w meczu z Knack trener desygnowal do gry rezerwowych zawodnikow i Belgowie wygrali 3-1. Teraz zespol Świderskiego ma wazne mecze ligowe, w sobote gra wyjazd z Yoga Forlě. Mimo ze fenerbahce to slaby zespol, i wiadomo jesli wlosi caly mecz zagraja pelnym skladem to turcy beda bez szans i przegraja 0-3, ale jednak jesli by sie stalo tak ze pierwszego seta wygra Lube i na lawce usiada podstaowi gracze to wtedy Turcy moga powalczyc a kurs na handicap +1.5 na nich po kursie 2.0 w takim wypadku bylby warty gry.

I drugie spotkanie które wydaje mi sie pewniejszcze to Czestochowe-Piacenza, w to ze nasz mlody zespól jest w stanie ograc finaliste ubieglorocznych rozgrywek jakos nie wierze, w pierwszym meczu we wloszech nasz zespol wygral ale wtedy wlosi grali fatalnie, a jutro juz maja grac Zlatanov i Bravo i mysle ze w lepszej formie niz ostatnio bedzie juz Marshall. W fazie grupowej gdy Piacenza grala w optymalnym skladzie wygrywajac mocna grupe w ktorej wygrali u siebie z Kazaniem 3-1, a na wyjezdize ulegli 2-3, w w dwoch pozostalych meczach wyjazdowych ograli Piet Zoomers/D Apeldoorn 3-2 i Paris Volley 3-1 zepsoly ktore moim zdaniem sa ciut lepsze od naszej ekipy, dla której duzym sukcesem jest juz samo wyjscie z grupy, a po ostatnim zwyciestwie we wloszech apetyty na dalszy awans wzrosły, ale ja stawiam jutro na wlochow sa zespolem duzo bardziej doswiadcoznym, odpadniecie dla nich juz na tym etapie i w dodatku ze slabym zespolem bylo by dla nich duzym ciosem, jutro wyjdzie doswiadczenie jaki dzieli nasz mlody zespol a wlochow, jutro wlosi zeby awansowac musza wygrac 3-1 i awans, a na to kurs jest 2.0, na samo zwyciestwo mamy 1.35. Piacenza w niedziele w meczu ligowym przegrala u siebie z Trentino 0-3, ale w tym meczu oni juz byli bardziej przy jutrzejszej konfrontacji, i jesli jutro zagraja tak jak grali przeciwko Kazaniowi w fazie grupowej i nie beda popelniac wielu bledow to nie powinni miec problemow ze zwyciestwem.

W pozostalych meczach zepsoly jak trentino i Iralkis gdzie zdecydowanie wygraly pierwszy mecz wyjazdowy nie wiadomo jak podejda do meczu i moga wygrac szybko po 3-0 albo dzadza pograc swoim rywalom i wtedy handicap + 2.5 na gosci mozna by sprobowac.

co do meczu Maceraty to zgodnie z moimi przewidywaniami, zapewnili awans i pograli na luzie i fenerbahce wygralo 3-2, kurs + 1.5 po dorbym kursie wszedl

Ale do tego co stalo sie w Czestochowie co podobno nie zdarza sie dwa razy zdarzylo sie dzis, bardzo dobra gra naszego zespolu a wlosi coz, slabiutko, w kazdym elemencie, po raz kolejny zawidl Marshall, nie wiem czy ona wogole taki slaby jest czy te dwa ostatnie mecze tak slabo zagral, Bielica tez dzis nie widoczny, nie wpominajac juz o Pampellu ktory na poczatku meczu zostal zmieniony, a 3 set to juz wogole w konowce tye atakow popsuli ze zal.pl

Do góry
#2925071 - 19/02/2009 07:14 Re: Liga Mistrzów (Mężczyzni) 2008/2009 [Re: Arek1x2]
Wojtas_ Offline
Wodzirej

Brawo AZS ! Brawo SKRA ! Brawo WĘGIEL ! piwo

Do góry
#2925425 - 19/02/2009 17:28 Re: Liga Mistrzów (Mężczyzni) 2008/2009 [Re: Wojtas_]
Arek1x2 Offline
journeyman

Meldunek: 30/01/2009
Dokładnie Amperek mamy sie przynajmniej cieszyć z tego ze 3 nasze zespoly dalej graja, dzis jeszcze Muszynianka niech awansuje i w tym roku cos w europie bedziemy znaczyc, szkoda ze resovia odpadla juz na samym poczatku bo gdyby wtedy przeszyli Metallurg Żłobin to teraz bysmy mieli prawdopodbnie 2 zespoly w FF.

Do góry
#2925877 - 19/02/2009 21:45 Re: Liga Mistrzów (Mężczyzni) 2008/2009 [Re: Arek1x2]
Wojtas_ Offline
Wodzirej

Czary mary Castellani wink

Do góry
#2926170 - 20/02/2009 00:24 Re: Liga Mistrzów (Mężczyzni) 2008/2009 [Re: Wojtas_]
Voltaren Offline
enthusiast

Meldunek: 11/02/2009
panowie eksperci z betvolley jakie typy na muszynianke i inne dzisiejsze mecze? thx

Do góry
#2926235 - 20/02/2009 00:56 Re: Liga Mistrzów (Mężczyzni) 2008/2009 [Re: Voltaren]
Kellthorn Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 12/05/2006
Originally Posted By: Voltaren
panowie eksperci z betvolley jakie typy na muszynianke i inne dzisiejsze mecze? thx

Muszynianka dobrze wygląda, dawałbym koło 65-70% na wygraną w rewanżu. Obecnie płacą 1.5-1.6 i jest to na granicy value.
Co do innych meczy z LM kobiet to o spotkaniu Pesaro wypowiedział się już Korver w odpowiednim temacie, pewnie czytałeś wink
Pozdro

Do góry
#2926255 - 20/02/2009 01:05 Re: Liga Mistrzów (Mężczyzni) 2008/2009 [Re: Kellthorn]
Voltaren Offline
enthusiast

kallethorn ale chodzi mi o spotkania ktore jeszcze przed nami...rjeka, dynamo, moze jakies ujemne handi ?? zanuććcie jakies siurki smile

Do góry
#2926264 - 20/02/2009 01:08 Re: Liga Mistrzów (Mężczyzni) 2008/2009 [Re: Voltaren]
Voltaren Offline
enthusiast

mam na mysli rowniez spotkania pucharów niższej rangi...challenge cup i cev cup smile czekam na opinie typy i pozdrawiam i dziekuje z góry smile

Do góry
#2951500 - 02/03/2009 17:40 Re: Liga Mistrzów (Mężczyzni) 2008/2009 [Re: Voltaren]
macik Offline
veteran

Meldunek: 31/12/2008
Od wtorku ruszają pierwsze mecze ćwierćfinałowe siatkarskiej LIGI MISTRZÓW:

Lube Banca Macerata (ITA)-Zenit Kazań (RUS)
AZS Częstochowa (POL)-Trentino Volley (ITA)
Skra Bełchatów (POL)-Iskra Odińcowo (RUS)
VfB Friedrichshafen (GER)-Iraklis Saloniki (GRE)

wygrani z poszczególnych par wezmą udział w turnieju final4, który odbędzie się w dniach 4-5 kwietnia w Pradze(bilety na http://www.sazkaticket.cz/Ticket/eventsList.aspx?nid=10253)

Według mnie w pierwszej rundzie do grania będzie spokojnie Macerata. Zenit nie jest już tak dobrą drużyną, jak przed rokiem (wygrał LM), czy dwoma laty.Z pewnością jest to spowodowane odejściem z klubu takich zawodników jak Egorchev i Kosariev. Natomiast Lube rozgrywa bardzo dobry sezon (3. miejsce w lidze, 2pkt straty do Trentino).

Dobrym typem wydaje się również zwycięstwo "Niemców" z Friedrichshafen. Jest to drużyna budowana wyłącznie na Ligę Mistrzów. Zazwyczaj ligę niemiecką wygrywali bez problemu, jednak w tym roku doznali kilku porażek i walczą o pozycję lidera z drużyną SCC Berlin. Natomiast Iralkis dotarł do 1/4 tylko dzięki temu, że był w słabej grupie (gdyby AZS był w takiej formie jak w meczach z Coprą, to nie mieliby szans z Polakami), a później trafił na przeciętną Victorię Guimaraes z Portugalii, którą 2 razy pokonał. Gwiazdą Greków jest znany Bułgar - Plamen Konstantinov. Niemcy nie mają teoretycznie zawodników z najwyższej półki, ale największy wpływ na ich grę ma koreański atakujący Moon, o którego umiejętnościach dwukrotnie przekonała się Skra.

W meczu AZS - Trentino gram 2. Itas to nie ta półka, co rozbita kontuzjami Piacenza. W lidze włoskiej są liderem, jednak wczoraj zostali pokonani przez Montichiari 3:1. Gwiazdy są tu na każdej pozycji. N.Grbić, Kazijski czy Winiarski to gwiazdy światowego formatu. Jednak najwięcej punktów zdobywa brazylijski atakujący Vissotto (210cm), który w tym roku może wywalczyć miejsce w brazylijskiej reprezentacji, a nawet grę w pierwszej szóstce. AZS z pewnością będzie walczył o zwycięstwo, bo nie jest to druzyna, która boi się wielkich (patrz 3:2 w Piacenzie). Jednak jak już wspomniałem, Itas to mój faworyt do zdobycia Ligi Mistrzów i będzie chciał rozstrzygnąć losy rywalizacji już w pierwszym meczu.

Teoretycznie mecz Skry powinien być najbardziej wyrównany. Według mnie ten dwumecz będzie podobny do tego z Dynamem. Iskra jest bardzo chimeryczną drużyną. W lidze mają "kompleks Dynama", nie mogą ich pokonać od dość dawna. Jednak nie są słabsi. Również Skra (przynajmniej w LM) nie jest równą drużyna, co pokazał mecz z Dynamem w Bełchatowie, gdzie do połowy drugiego seta Skra grała b.słabo. Odmieniło to wejście Dobrowolskiego, który lepiej rozrzucał rosyjski blok. Problemem Iskry są rozgrywający. Ani Butko, ani Samsonyczew nie są zawodnikami na poziomie 1/4 Ligi Mistrzów. Oglądając mecze Iskry można zauważyć, że to oni są najsłabszymi ogniwami drużyny z Odincowa. Na przyjęciu Giba i Kalinin, który wywalczył miejsce kosztem Abramova, który kolejny sezon gra słabo. Na libero Aleksiej Werbov. Środek bardzo mocny - Egorchev i Kuleszow. Mimo tych gwiazd w składzie Rosjan mam nadzieję, że Skra jest w stanie powtórzyć sukces z fazy grupowej i nie oddać u siebie seta Rosjanom, jednak nie będzie to proste.

Podsumowując:
Lube-Zenit 1
AZS-Itas 2
Skra-Iskra 1
Vfb-Iraklis 1

czekam na opinie i ew. inne zdania

więcej będzie można powiedzieć, gdy pojawią się kursy i zakłady na punkty (-/+) i handicapy.

Pozdrawiam papa

Do góry
Strona 4 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >

Moderator:  rafal08