#3305687 - 01/08/2009 03:05
Re: Kibice
[Re: Conrad]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 14/12/2006
|
W Danii to się wszyscy leją, nawet kibice Arsenalu w finale Pucharu UEFA rozrabiali tam na maksa. Taki głupi kraj, następnego dnia wszystkich wypuszczą z uśmiechem jak zwykle bo tam wszystko wolno...
Swoją drogą to Kopenhaga to mega-zadupie i chyba najnudniejsza stolica Europy. Wolałbym siedzieć w domu i patrzeć jak farba schnie niż spędzić weekend w tym mieście... Mój Panie, za bardzoś światowy... więcej czasu w Polsce na ścianie wschodniej oraz Mazurach i przekonasz się czym jest zadupie. PS. "Kibice" Legii jak zwykle skrzywdzeni...
|
Do góry
|
|
|
|
#3305706 - 01/08/2009 03:13
[Re: Misza_SB]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Uwierz mi, nie ma drugiego miejsca na świecie, gdzie byłem tak zawiedziony jak w Danii i Kopenhadze. Miasto tragedia, jeden dzień tam to za dużo. Natomiast co do wybryków kibiców to zawsze jestem przeciwny temu, na Litwie to co się wydarzyło było karygodne. Natomiast to co w Danii się działo to pewnie wynikało z nudów. Po drugie policja tam pewnie strasznie anty-Polska jest, wcale nie zdziwiłbym się gdyby sami często zaczynali lub za friko zabierali z ulicy jakiegoś kibica...
|
Do góry
|
|
|
|
#3305732 - 01/08/2009 03:26
|
Meldunek: 14/05/2001
|
Uwierz mi, nie ma drugiego miejsca na świecie, gdzie byłem tak zawiedziony jak w Danii i Kopenhadze. Miasto tragedia, jeden dzień tam to za dużo. Natomiast co do wybryków kibiców to zawsze jestem przeciwny temu, na Litwie to co się wydarzyło było karygodne. Natomiast to co w Danii się działo to pewnie wynikało z nudów. Po drugie policja tam pewnie strasznie anty-Polska jest, wcale nie zdziwiłbym się gdyby sami często zaczynali lub za friko zabierali z ulicy jakiegoś kibica... Duński sąd w Glostrup wydał wyroki dla pięciu polskich pseudokibiców zatrzymanych przez policję po meczu piłkarskim Legia Warszawa-Broendby I.F. Podczas chuligańskich zamieszek policja zatrzymała 113 Polaków. Większość z nich została zwolniona, poza piątką, która stanęła przed sądem. Czterem z zatrzymanych za napaść na policjantów sąd, wymierzył kary po trzynaście dni więzienia. Piąty, najmłodszy - 20-letni polski obywatel, skazany został na tygodniowy pobyt w więzieniu za rzucanie kamieniami w policję i za zamaskowanie twarzy. Cała piątka zaprzeczyła udziałowi w zamieszkach. W oficjalnym komunikacie duńska policja nie podała narodowości zatrzymanych, poinformowała jedynie, że nie ma wśród nich Duńczyków.
|
Do góry
|
|
|
|
#3306020 - 01/08/2009 05:08
[Re: Misza_SB]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/09/2003
|
Internetowe wydanie tygodnika „The Copenhagen Post” donosi o krytycznym stanie jednego z duńskich kibiców, który padł ofiarą fanów z Broendby. Mężczyzna w wieku 36 lat, który przyszedł na mecz pucharowy z 8-letnim synkiem, jest w krytycznym, ale stabilnym stanie. Został trafiony ogniem rzymskim odpalonym z trybuny przez dopingujących kibiców Broendby.
Serwis CPHPost.dk dość szeroko opisuje zajścia w Kopenhadze, ale nie wspomina o kibicach Legii. Spośród 113 zatrzymanych osób aż 108 zwolniono, ponieważ ich zatrzymanie miało jedynie charakter prewencyjny. Pięć osób usłyszała zarzuty naruszenia nietykalności cielesnej funkcjonariuszy.To jest dla mnie wystarczający komentarz. Duńczycy, którzy BYLI NA MIEJSCU, piszą o racy rzuconej przez Duńczyka. Nie, nie piszą o Polakach, którzy spalili 90% Kopenhagi i zgwałcili dwa tysiące duńskich dziewic (może na wakacjach były...). Kto pisze o wielkim skandalu i burdach? Wiadome polskie media Całe PIĘĆ (cyfrą: 5) matołków, którzy rzucali kamieniami i szaleli dostali karę - malutką. Zatrzymanie reszty miało "jedynie charakter prewencyjny". Ale wszyscy wiedzą lepiej i muszą o tym trąbić na lewo i prawo...
|
Do góry
|
|
|
|
#3306052 - 01/08/2009 05:18
[Re: mgr]
|
The Famous McD
Meldunek: 17/02/2005
|
mi nie odpowiada ale takie przyjęli zasady rozwiązywania problemów - CYWILIZOWANIE.
Obawiam się jednak, ze to za wczesna diagnoza i recepta na polskie warunki. Szkoda, że w sukurs słabej dyspozycji piłkarzy Legii nie poszli kibice... chyba że liczyć bezmózgie zachowanie, to tak są mistrzami! pewnie nawet w Danii nie byłeś... frajerze obrażasz mnie i kilka innych osób z tego forum którzy wybrali się wesprzeć swój ukochany klub , pewnie tego w Wyborczej nie przeczytasz ale tam było ok 1200 osób i pewnie nie uwierzysz ale nie każdy z tych 1200 osób prezentował bezmózgie zachowanie , a co do CYWILIZOWANYCH ZASAD to Duńskie policyjne ścierwa oklepywali i łapali wszystkich jak popadnie , sam widziałem kilkanaście przypadków jak rzucali się i atakowali na ludzi którzy nic nie robili , np typka który tylko filmował ich pacyfikację spałowali tylko za to że śmiał filmować to nagranie , mnie i innych chcieli zaatakować tylko dlatego że oglądaliście zza stadionu mecz i cieszyliśmy po bramce dla Legii-zaczęliśmy śpiewać i wtedy na nas ruszyli , jakieś może 20-30 osób na 1200 było zainteresowane starciami z policją ale Ty jak i reszta wrzucacie wszystkich do jednego worka , reszta chciała obejrzeć mecz i podopingowac Legię ale większość nie mogła bo KP "poprosiło" Duńczyków o niesprzedawanie biletów kibicom Legii...
|
Do góry
|
|
|
|
#3306174 - 01/08/2009 05:49
[Re: Legia]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/01/2009
|
McDziarz napinkę siejesz ostrą,hamuj troszkę ze słownictwem bo frajera to sobie możesz w rodzinie szukać nie ma sensu z tobą dyskutować bo nie trafiają do ciebie rzeczowe argumenty,pewnie jesteś tak ograniczony jak to 200-300 osób co rozrabia ...
|
Do góry
|
|
|
|
#3306183 - 01/08/2009 05:52
[Re: mgr]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
To jest dla mnie wystarczający komentarz. Duńczycy, którzy BYLI NA MIEJSCU, piszą o racy rzuconej przez Duńczyka. Nie, nie piszą o Polakach, którzy spalili 90% Kopenhagi i zgwałcili dwa tysiące duńskich dziewic (może na wakacjach były...). Kto pisze o wielkim skandalu i burdach? Wiadome polskie media Całe PIĘĆ (cyfrą: 5) matołków, którzy rzucali kamieniami i szaleli dostali karę - malutką. Zatrzymanie reszty miało "jedynie charakter prewencyjny". Ale wszyscy wiedzą lepiej i muszą o tym trąbić na lewo i prawo... I tu choć raz w kontekście politycznym z Mgr'em się zgadzamy. Media szukają sensacji, byle co i od razu bębnią na ALARM jakby koniec świata nadchodził. W Danii spokój, media opisują głównie swojego, który zawinił, ale nasze media trąbią na całego bo "sensacja im się trafiła". U nas media kochają wystawiać mega-hasła na pierwszym miejscu. Niedawno w jakimś samolocie klima nawaliła, każdej linii pewnie wielokrotnie to się zdarzyło w ostatnich latach, ale u nas od razu z byle czego jest sensacja: Samolot LOTu ZAWRÓCONY! Wiadomo o co chodzi, oglądalność... czyli przede wszystkim kliknięcie na link.
|
Do góry
|
|
|
|
#3306225 - 01/08/2009 06:10
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/09/2003
|
Wiadomo o co chodzi, oglądalność... czyli przede wszystkim kliknięcie na link. Po części tak, ale nawet nie do końca o to... Chodzi o trend, sposób (niestety narzucany z góry, a podwładni jadą za tym [swoją drogą straszne frajerstwo]) przedstawiania informacji w określonych celach. Tak, tak... Zarówno Agora, jak i ITI mają swój cel w szerzeniu w mediach negatywnego wizerunku kibica. Niektórzy to wyśmieją, ale nie wszystko jest "czarne na białym" (niektórzy z tą czernią i bielą mają inną wersję, no ale pomińmy! )... Każdą informację można przedstawić w kilku wersjach, co najprościej widać na w/w przykładzie. Niektórzy nie są w stanie tego pojąć, bo przyjmują za pewnik, co przeczytają. Mimochodem usłyszałem dziś urywek Teleexpressu... "(...) ponad stu zatrzymanym postawiono zarzuty"... I co ma taki człowieczek w kapcioszkach sobie pomyśleć? Jakim ponad stu zatrzymanym postawiono zarzuty, kiedy zrobiono to... piątce? Widać różnice? Widać, jak łatwo można zmanipulować? Jak ktoś chce, to wszystko widzi. Gorzej, jak już zamknie oczy.
|
Do góry
|
|
|
|
#3306242 - 01/08/2009 06:15
[Re: chicane]
|
journeyman
Meldunek: 29/06/2009
|
McDziarz napinkę siejesz ostrą,hamuj troszkę ze słownictwem bo frajera to sobie możesz w rodzinie szukać nie ma sensu z tobą dyskutować bo nie trafiają do ciebie rzeczowe argumenty,pewnie jesteś tak ograniczony jak to 200-300 osób co rozrabia ... McDziarz zawsze byl ograniczony ale coz broniac bandyckiego bydla daje swiadectwo o sobie ...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|