#3128197 - 12/05/2009 17:07
Re: Madryt - 10.05-17.05
[Re: Goget]
|
Nick Kyrgios, Jerzyk i Del Potro
Meldunek: 08/08/2004
|
Wczoraj widziałem na Quasi, jak Bullet się żalił, że nikt nie pisze żadnych analiz do meczów ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) W związku z tym, że jak widzę, ma rację i chociaż moje analizy są dla każdego "rozumnego" tenisowego znafcy do bani, to naskrobie jedna "analize", bo mam troche czasu Seppi Andreas vs Schwank EduardoSeppi jest teoretycznie lepszym i niewatpliwie bardziej doświadczonym zawodnikiem. Mimo, że obaj zawodnicy na cegle czują się lepiej niż na pozostałych nawierzchniach, to Seppi odnosił już sukcesy w większych turniejach, natomiast Schwank po wymiecieniu kilku chelkow slabo sobie w takich turniejach radzi i już to (co jest niewatpliwie podstawa w obstawianiu peffek) stawia go w roli glownego kandydata do peffki ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) Teraz przeanalizujmy forme ostatnich turniejow ... Schwank w tym roku najpierw gladka wtopa z Capdevillem, potem po wyzyciu sie na cienkim Jinqueira i wymeczonym zwyciestwie z Machado znow gladka wtopa z Acasuso, potem wtopa z Cuevasem, gdzie walczyl tylko w drugim secie, potem falstarty w turniejach twardych z Massu (walczyl) i z Lu (bez szans) i znow powrot na cegle: wprawdzie po walce ale wtopa z przecietnym na cegle Gicquelem i w nastepnym turnieju bez szans z Oscarem Hernandezem. Wprawdzie w kwalach do Madrytu wygral gladko ale z jakims lamerem ![wink wink](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) Teraz Seppi ... W tym roku wprawdzie zaczal od hardowych turniejow i nie mogl sie w nich pochwalic wiecej jak druga runda, ale porazki na hardzie z takimi zawodnikami jak: Stasiu, Fedzio, Murray, Youzhny, czy nawet ostatnio Zverev mozna wybaczyc kazdemu ceglakowi. Po przerzuceniu sie na cegle sprawia wrazenie bardzo solidnego zawodnika: zwyciestwa z Querreyem i Melzerem, porazki tylko z takimi nazwiskami jak Fedzio, Nadal, Djoko i po walce z Andreevem, nie dawaja powodu do ujmy. Co wiecej jest sie czym chwalic a mianowicie ostatni turniej. Jednoznacznie Seppi pokazal miejsce w szeregu zawodnikom moznaby pomyslec pokroju Schwanka, czyli L.Mayerowi i M.Danielowi, po czym urwal seta samemu Djoko ![wink wink](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) Tak wiec jak widac nic tylko grac Seppiego. Poludniowa peffa do ktorej zawsze mozna cos dorzucic do ladnego AKO to piekny kuponik na rzyganie. Oczywiscie niedlugo po godzinie 13tej, Seppi bedzie "miał jednak zrytą banię", bedzie "słaby psychicznie", "nigdy go juz nikt nie zagra" i wyladuje na niejednej "Czarnej liscie" Typ W8inG4DeatH'a:
Eduardo Schwank @ 2,63 (bet365)
|
Do góry
|
|
|
|
#3129985 - 13/05/2009 04:28
[Re: W8inG4DeatH]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/08/2006
|
Rafael Nadal - Jurgen Melzer Tak jak myślałem linia na mecz Nadala znowu około 18.5, czyli ugranie tych 3 gemów na set. Ostatnio grałem undery, ale jutro będzie overek. Oglądałem Melzera z Montanesem od około połowy 2giego seta, a z tego co słyszałem to na początku było dosyć słabo i stąd przegrany pierwszy set. Później już dominacja Austriaka. Cały czas serve&volley i prawie 100% skuteczności przy siatce. Jutro też raczej nie będzie wymian przy serwisie Jurgena, w których z Rafą nie miałby żadnych szans, dlatego 6 gemów serwisowych spokojnie do wygrania. Spróbować warto!Mój typ: Over 17.5 @1,85 Bwin
|
Do góry
|
|
|
|
#3130173 - 13/05/2009 05:30
[Re: Salvador Dali]
|
Marat Safin
Meldunek: 14/05/2005
|
Andy Murray - Tommy Robredo Typ: 2 Kurs: 3.82 Buk: BwinHe he he jakby zaśmiał się Jacek "szczena" Gmoch. Widac, że buki niczego się nie nauczyły po psikusie jakiego zrobił im Szkot z Monaco niedawno co też trafnie sprognozowałem. Tu mamy podobną sytuację. Andy wchodzący w świat ziemniaków i Tommy bez wątpienią gracz top 8 powiedzmy jeśli chodzi o grę na cegle. Tommy Robredo - bilans na ziemi 102-37 z ostatnich 5 lat, wygrał w karierze 9 turniejów z czego 8 na ziemi, w 5 kolejnych był w finale i co? I dają 3.82 na niego. Jaja jak berety ![laugh laugh](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif) Oczywiście Andy się rozwija, gra coraz lepiej, ale akurat na ziemi wielkich sukcesów mu nie wróżę. Dziś zagrał przeciętnie i mimo, nie najlepszej formy Robredo grzechem będzie nie zaryzykowac po tak soczystym kursiwie na stylowo grającego Hiszpana. PS. W8inG4DeatH nie zniechęcaj się ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) Takich jak Ty tu potrzeba ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#3132872 - 14/05/2009 06:43
[Re: Salvador Dali]
|
|
Rafael Nadal (ESP) vs Philipp Kohlschreiber (GER)Noc z 13 na 14 maja 2009 roku - Zebranie buków: Unibet: Tej BAW. Ty chyba z matematyki nie byłeś nigdy za dobry co ? BAW: Czemu ? Unibet: A widzisz ty swoje kursy ? Czy wystawiasz je na chybił trafił ? Na Nadala -7,5 dałeś @2,36 a na Over 17,5 gema @2,10. Chcesz nas puścić z torbami ?! BAW: Spoko spoko. Wszystko pod kontrolą. Unibet: Nic nie spoko. Żądamy wyjaśnień. Piniu: Nnnno właśnie. Żądamy. Unibet: Nie jąkaj się. Piniu: Pseplasam. BAW: Chłopaki dziś założyłem hiszpańskie spodnie. Widzicie tą kieszeń ? (pokazuje na lewą kieszeń od spodni) Piniu: Ehe. BAW: W tej mam Real Madryt. A widzicie drugą ? (pokazuje na prawą) Unibet: Widzimy. (spojrzał groźnie na Pinia). Ale co to ma do meczu o którym mówimy ? BAW: No bo właśnie w tej mam Nadala. Piniu: Eee bujasz. Nie zmiesciłby sie. BAW: Chłopaki jutro Rafałek gra dokładnie 17 gemów i ani gemika więcej ani gemika mniej. Ci, co wierzą w fenomen Nadala pograją -7,5 @2,36, a ci co wierzą w siłę gry długopisa pograją over 17,5 @2,10. Rafałek gra 17 gemików i cała kasa moja. Unibet: BAW chłopcze ... nie pomyślałeś, że powinieneś najpierw uzgodnić to z nami ? BAW: Szczerze ? ... Nie hehe. (plask ... BAW dostał liścia od Unibetu) BAW: Przepraszam. To sie już więcej nie powtórzy szefie. Piniu: Nnnno mmmyśle. Typ W8inG4DeatH'a:
dokładnie 17 gemów
|
Do góry
|
|
|
|
#3133391 - 14/05/2009 16:28
|
Marcos Baghdatis
Meldunek: 01/11/2004
|
Robredo - Murray Games HC (4,5-0) 1 1,82 Pinnacle Sets HC (1,5-0) 1 2,00 BAHKursy na Murraya to dla mnie lekka przesada. Owszem Szkot zrobił ogromny postęp w grze na cegle i w pojedyńczych setach czy okresach gry potrafi grać jak równy z równym z najlepszymi. Mimo wszystko jednak dużo w jego grze przestojów i męczarni. Gołym okiem widać że cegła nie dla niego, a gra nie sprawia wielkiej przyjemności. Hiszpan mimo iż należy do typowych hiszpańskich pussiaków, aż tak beznadziejnie się nie prezentuje aby wystawiać takie absurdalne kursy na niego. Nie ma sensu przytaczać ponownie tych danych co podał Bullet. Ale jak widać jest jednym z czołowym graczy na tej nawierzchni. Moje propozycje na to spotkanie są nieco bezpieczniejsze. Handi i urwanie seta jak najbardziej prawdopodobne. A po takich kursach szkoda nie zagrać.
|
Do góry
|
|
|
|
#3133400 - 14/05/2009 16:43
|
|
Juan Martin Del Potro (ARG) vs Stanislas Wawrinka (SUI)14 maja 2009 roku - Zebranie buków: BAW: Chłopaki robi się masówka na Delpotro. Ustawiamy ? Expekt: Wyluzuj. Wszystko byś zaraz ustawiał. Obniż kursy. Pocekamy trochę. Może na Stasia też trochę rzucą. BAW: Obniżyłem już, ale nic z tego. Stawiają dalej. Unibet: Musimy coś z tym zrobić ... Przede wszystkim trzeba tych, co grają za większą kasę nastraszyć na livebetting. Ustawimy pierwszy set na Stasia. Expekt: No tak, ale co sprytniejsi pokontruja po pierwszym secie ... Unibet: Dlatego drugiego wygra DelPotro. BAW: No dobra, a co dalej ? Unibet: Przydałoby się, żeby mecz wygrał Stasiu, ale nie wiem czy DelPotro będzie chciał sprzedać mecz. BAW: W każdym razie, jak tak dalej pójdzie, to ja wykładam większą kasę i kupuję. Nie ma bata. Typy W8inG4DeatH'a:
1) Pierwszy Set: Stanislas Wawrinka 2) 3 sety
|
Do góry
|
|
|
|
#3134025 - 14/05/2009 21:57
|
|
Ludzie. Nie mam czasu odpowiadac na privy, wiec pozwole sobie tu na OffTopic... Nie jestem zadnym jasnowidzem, bukmacherem ani guru. Nie mam zadnych zrodel, chodow, wtykow ani nic takiego. Te rozmowy napisane to po prostu analiza rozumowania bukow napisana z przymruzeniem oka. Pokazanie w jaki sposob najlepiej moga ustawic mecz, aby najwiecej na nim zyskac. Nic wiecej. A to czy ten mecz bedzie akurat ustawiony tego nie wiem NIGDY na 100%. Wybieram mecze najbardziej popularne, na ktore idzie wedlug mnie najwiecej kasy. Akurat dzis trafilem w ustawione mecze, ale na pewno nie bedzie tak zawsze. Wiec nie obstawiajcie na nie domow i zon ![wink wink](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) Tym bardziej moje typy przestana wchodzic, jesliby staly sie bardzo popularne, wtedy buki na pewno sie zorientuja i zmienia taktyke. Ale na razie nie sadze abym byl dla nich godny wiekszej uwagi. Zobaczymy co bedzie dalej. Jesli bede jakies zamieszczal publicznie to tylko tu. Ale pamietajcie, ze ja nie gwarantuje wygranej. Ja po prostu przewiduje najbardziej wedlug mnie prawdopodobne ustawki i tyle. I juz mi nie trujcie ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#3138944 - 17/05/2009 00:33
|
|
Roger Federer (RUS) vs Juan Martin Del Potro (SUI)
16 maja 2009 roku - Zebranie buków:
Unipet: Witam wszystkich na zebraniu nadzwyczajnym, którego tematem będzie bardzo popularny dziś wieczorem mecz Fedka z Portkami. Musimy być przygotowani na wszystko. Będzie w obrocie duża kasa szczególnie na Live. BAW: Fedek meczu nie sprzeda. Dzwoniłem już w czasie meczu Portek z Murrayem. Mówi, że chce wygrać ten turniej. Dobre hehe. Chyba, że mu w tym sami pomożemy jak zajdzie potrzeba. Co do meczu nie mam za bardzo pomysłu. Kursiki na Fedka zaniżone, zwolennicy Portek są, więc luzik. Unipet: Tak tak, ale pozostają ci co pograją Fedek 2:0 i handi na Fedka. Trzeba też coś pokombinować na live tam pójdzie najwięcej kasy. Słucham więc ... BAW: No więc najlepszy scenariusz, jak dla mnie, to gładki pierwszy set dla Portek, a potem męczący się niemiłosiernie przez pozostałe dwa sety Fedek wygrywa mecz. Epekt: Dobry pomysł. Ludzie są napaleni na Portki po wczorajszym i jak tylko zobaczą, że Fedek nie domaga, pójdzie gruba kasa na Portki, po niezłych kursach. Przy okazji ze strachu pokontruja Ci, co będą mieli Fedek 2:0 lub handi na Fedka. Unipet: No więc ustalone. Pierwszy set Portki, mecz Fedek. Coś jeszcze ? bet365: Przepraszam, że jestem taki dokładny, ale oferuję dość szczegółowy live i muszę ... no więc ... zaraz tu sobie gdzieś zapisałem ... (bet365 wyjmuje pomiętoloną kartkę zapisaną gryzmołami Pinia) bet 365: No więc jeśli chodzi o pierwszego seta. Niech Fedek zacznie serwować i da się od razu złamać, żeby nie było za długo dobrego kursu na Portki na pierwszego seta. Potem niech Fedek gładko ciągnie swój serwis do *3-5 i udaje, że chce przełamać. Wtedy dużo osób pogra na jego wygraną w pierwszym secie po wysokim kursie albo over 9,5, bo będzie walczył jak lew. Aby wtopili bez czasu na kontry na końcu przy *3-5 niech będzie break Portki na 3-6 i po secie. A potem niech Fedek wygrywa drugiego w męczarniach, żeby za wcześnie nie pograli na live na jego win. A jak już wymęczy drugiego, to w trzecim secie już niech robi co chce, kursy wrócą do normy. BAW: No nieźle ... Długo nad tym myślałeś ? bet365: Trochę ... Piniu mi pomagał. Unipet: Piniu ? A skąd on to wiedział ? A gdzie w ogóle jest Piniu ? bet365: Podobno wałkuje Nadala, ale nie potwierdzone. Poza tym, to obraził się. Mówi, że go nie lubisz, bo ciągle wyrzucasz za drzwi i do tego zabraniasz ustawek na Pati. Unipet: Dobra powiedz mu, że już nie będę ... Chłopaki zrzuta. Wprawdzie to tylko troche teatru, nie sprzedaz meczu, ale Fedek i tak nie jest tani. (wszyscy się zrzucają ... wchodzi Piniu) Piniu: Chłopaki co jest ? Zrzucamy się na pizzę ?
Typy W8inG4DeatH'a:
Roger Federer 2:1 w setach Pierwszy Set: Juan Martin Del Potro Pierwszy Set: poniżej 9,5 gema
|
Do góry
|
|
|
|
#3140381 - 17/05/2009 15:27
|
|
Rafael Nadal (ESP) vs Roger Federer (SUI)
Noc z 16 na 17 maja 2009 roku - Zebranie buków:
Unipet: (Ziew) No co tam ? BAW: Coś nie wyszło za bardzo z Federerem. Łajza jednak. Trzeba było się domyśleć, jak tak grymasił przez telefon. Unipet: No nic trzeba iść dalej. Czeka nas ciężki mecz. Popularności meczu chyba nie muszę nakreślać. Mecz Federer - Nadal wzbudza zainteresowanie na całym świecie, nawet gdyby to były zapasy w błocie. Expekt: Do tego to finał, mecz w niedzielne popołudnie, co tu jeszcze więcej mówić. Dużo kaski poleci. BAW: Uważam, że po pierwsze to Nadal nie może wygrać 2:0. Nie można wystawić przeciwko Federerowi zbyt niskiego kursu, a co za tym idzie na 2:0 Nadal będzie conajmniej te 1,80. Expekt: Zgadzam się nieważne którego i ile ale Fedek powinien wygrać seta. Unipet: No dobra, ale podstawowe, a nawet rzekłbym zasadnicze pytanie: Czy warto wałkować porażkę Nadala ? (dłuższa chwila ciszy - po chwili zadumy do pokoju wchodzi Fortuna) BAW (po cichu do STSu): Wow to jest laseczka. Z taką to bym poszalał. STS: Ty ? Zejdź na ziemię chłopcze. BAW: Cśśś. Nie mogę ... Podatek. Fortuna: Chłopaki mam problem. BAW: (wstał) Nie ma takiego problemu, którego bym nie mógł rozwiązać. (Unipet spojrzał na niego groźnie i BAW usiadł) Fortuna: Wiecie chłopaki. Ja tam na tenisie się za bardzo nie znam. I w sumie nie muszę ... mam dużą marżę ... podatek ... nie muszę się martwić, że mnie ograją. Ale dziś jest ten mecz Nadala. Już od tygodnia dziadki u mnie gadają i nic nie słyszę, jak tylko Nadal wygra ten turniej z palcem ... nie powiem gdzie. Nadal jest niezniszczalny na cegle, Nadal im bliżej końca meczu tym lepiej gra i tak w kółko. Dziś będzie Nadal prawdopodobnie na każdym kuponie :/ BAW: Mówisz, że będzie aż tak tragicznie ? Djoko miał go wczoraj na widelcu, ale w sumie racja, kto wierzy w to, że Federer zagra lepiej niż Djoko, z którym ostatnio przegrywa i to w dodatku na cegle. Fortuna: No właśnie. I tak dziadki walą: Nadal plus Chelsea, Nadal plus Celtic, Nadal plus ... a zresztą cokolwiek. Byle Nadal. No i mam problem. Bo jak Nadal wejdzie, to trochę zabulę, a wiecie jak to jest ... mam ostatnio dużo wydatków ... filie, kosmetyki, waciki ... BAW: No to jak chłopaki ustawiamy ? Unipet: Wiesz o tym, że Fedek też ma swoich zwolenników i że będą na niego grać, szczególnie po tym jak wczoraj szybko wyprał portki ? BAW: Dlatego trzeba ich ujajić. Piniu: Pseplasam cy mogem cos powiedziec ? Unipet: Plose. Znaczy ... Prroszę. Piniu: I tak kocham Pati. (chwila ciszy) bet365: Myślę, że możnaby spróbować pierwszy set Nadal, mecz Fedek. Z każdym innym zawodnikiem byłoby to ryzykowne, ale z Nadalem na cegle myślę można. Unipet: Nie głupi pomysł. Tym bardziej, że Nadal głównie po wczorajszym meczu z Djoko zyskał opinie olewatora pierwszego seta i jeśli ktoś będzie wierzył w Fedka, to właśnie dużo prędzej zaryzykuje pierwszego seta. BAW (zadowolony): No to ustalone. Zrzuta ? Unipet: Zrzuta. BAW: Jak zwykle daję za Fortunę (mruga do niej okiem) Piniu: A ja za Pati.
Typy W8inG4DeatH'a:
Roger Federer wygra seta (HC Sets +1,5)
Pierwszy Set: Rafael Nadal Roger Federer (2:1) (lub Live Roger po pierwszym przegranym secie)
|
Do góry
|
|
|
|
#3141009 - 17/05/2009 23:03
|
stranger
Meldunek: 10/03/2009
|
Kurs na Nadala to smiech.Przy takiej stawce jak final.Tym bardziej ze Nadal dosc sporo czasu wczoraj spedzil na korcie.Nie zdziwilbym sie gdyby Fedek wygral i tak ostawiam na zwyciestwo Rogera.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|