Chociaż bardzo chciałem typowanie Roland Garros i eliminacji MŚ w siatkówkę idzie mi jak wchodzenie ze złamaną nogą na szczyt góry ,więc wyleczmy nogę grając w piłkę. Żeby nie przeciążać nogi skoncentrowałem się dziś na lidze islandzkiej , gdyż można powiedzieć ,że jest to liga tak jakby amatorska.
Praktycznie od samego rana wiedziałem ,że zagram dziś Hafnarfjordur ,gdyż ta drużyna nie zawodzi bynajmniej mnie ,a że kurs na ich wygraną mizerny ,gram ich z handicapem ,bo co jak co ,ale z meczu na mecz się chłopaki rozkręcają ,a że przeciwnik dziś jeden z najsłabszych w lidze to ja to biorę.
Drugim meczem ,który mnie zainteresował był mecz Valur - Throttur ,ale że kurs również mizerny ,a że z handi nie czuję Valura odpuszczam. Przeglądając dalej ofertę ligi zainteresował mnie obecny lider Stjarnan , który tworzą bardzo młodzi piłkarze i tak sobie myślę ,wiadomo jak to jest z młodymi , raz pod górkę a raz z górki ,a z takim przeciwnikiem jak Keflavik ,który u siebie wymiata (1:0 Hafnar ,3:0 Valur i 1:0 Fram) nie dadzą rady przeciwstawić się grającym nie zwykle skoncentrowanym przed własną publicznością gospodarzom i decyduję się grać to również z handi po pięknym kursie. Podsumowując moje wróżenie i pocenie poniżej.

Hafnarfjordur - Fjolnir (+1.5) 1

Keflavik - Stjarnan (+1.5) 1

100 zł ---> 426 zł