nie ma zadnej informacji o tym jakoby zabrakło kogoś w Masarnie...
zagrałem dziś ze Szwecji takie cos:
Kaparna - Luxo 1.30 - dla mnie spokojny, bardzo pewny zakład. O wiele łatwiej jest wygrac w Kaparnie niż u siebie z Piraterną, to raz, a dwa, że o ile ostatnio zawiodła na całej linii druga linia Luxo to teraz Bajerski + Węgrzyk na pewno jakieś punkty dorzucą. Kwartet Max - Karlsson - Jonsson - Andersen to z kolei pewne ok 40 pkt.
Rospigarna - Masarna 1.40 - cóż, Masarna jak na razie w sumie zawodzi. Niemniej uważam, że trudniej było wywiezc remis z Norkoping niz zwyciestwo z Halstavik. Rospigarna jest zwyczajnie słaba, a tu jest mocna trójka liderów - Rickardsson po odpoczynku powinien błyszczec niesamowicie i spodziewam sie z jego strony zdobyczy w granicach kompletu punktów. Lindgren i Magnus Karlsson na pewno coś dorzucą, a i Alden nie powinien statystowac, a to Masarnie minimalne ale dośc kontrolowane zwyciestwo.
Vasterik - Vargarna[+14,5] - troche nie do końca zgodnei z samym sobą, bo niby wydaje się, że skład Vasterviku jest duzo silniejszy. Wygląda jednak na to, że Vargarna ma zespół bardzo wyrownany i nikt nie powinien zejsc ponizej jakiegos tam poziomu. Oczywiscie Vastervik pewnie wygra, ale nie sadze by było to róznica 16 pkt. Nie pokonali tak wysoko Rospigarny mimo ze bardzo słabo pojechal wtedy Hancock, a dzien konia mial Robert Johansson. Jak dla mnie liga szwedzka jest w tym roku baardzo wyrównana i róznica pktowa nie powinna być tu wyzsza niz 8-12 pkt.
na drugim, mniejszym kuponie dałem czysto Piraterne.
Niby Smederna kadrowo NIECO silniejsza, ale jest atut własnego toru, jest znacznie silniejsza druga linia - Stefan Andersson na pozycji nr 7. Nie jest w wysokiej formie Jesper B. Jensen, na wyjazdach nie powinien brylowac także Howe. 1.60 to wystarczający kurs by zaufać gospodarzom. Oczywiscie będzie to mecz na styku i ich zwyciestwo na pewno nie bedzie wyższe niż 6 pkt.