#3439429 - 04/10/2009 20:58
Re: Włoska Serie A1 2009/2010
[Re: larsson]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
Andreoli Latina - Prisma Taranto [1] 1.70 6/10 Giombini, Nikic i Geric jesli zatrzymią Rivaldo nie powinni miec kłopotów z wygraniem tego spotkania. Liczyłem na kurs w okolicach 1,5. Po nienajgorszym spotkaniu z samym Trentino czas na zwycięstwo ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) Stawka tylko 6/10 poniewaz poczatek sezonu. Z innych meczy polecam Verone z Lasko na czele, dolozyc mozna Trentino. Odradzam ze stawianiem Cuneo i Treviso. A tutaj widzi mi sie tak: Treviso v Perugia over 186,5 3/10 1.95 Mam nadzieje ze właczy sie jeszcze ktos do podawania typów.
|
Do góry
|
|
|
|
#3439498 - 04/10/2009 21:13
|
journeyman
Meldunek: 13/02/2006
|
Dwa pierwsze typy wydaja sie jak najbardziej godne polecenia, choc modena ma w tym roku niezly sklad, ale ciezko bedzie im cos ugrac w Weronie, ktora u siebie gra swietnie a i sklad lepszy niz przed rokiem. Co do Trentino, to zupelnie sie nie zgodze, poniewaz Valentia w tym roku ma doskonaly zepol ktory stac na pokonanie kazdego, szczegolnie u siebie, zatem spore value wlasnie na nich mimo ze graja z Itasem. No i Cuneo powinno szybko pojechac Forli, bo Yoga nadaje sie na Serie B, a Cuneo po ostatniej wtopie przypuszczam ze nie bedzie sie z nimi dlugo bawic.
|
Do góry
|
|
|
|
#3449667 - 10/10/2009 22:05
[Re: Wojtas_]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
Po ostatnich niewypałach czas sprobowac dalej. Piacenza - Trentino typ 1 @ 1.65 6/10 Zdecydowanie silniejszy skład i forma zawodników gospodarzy przemawia za postawieniem na nich. Copra przegrała w ost. kolejce bardzo wyrównany mecz z Cuneo, u siebie pokaza ze przegrali po dobrym meczu, Zlatanov i Oivanen poprowadza do zwycięstwa. ![ooo ooo](/forum/images/graemlins/default/eek.gif) i taki dubelek Latina - Tonno CAllipo typ Latina (+1,5) @ 1.65Yoga Forli - Aran Pineto typ 1 @ 1.65 2/10 Licze wkoncu na przełamanie LAtiny i zwyciestwo zespołu skazywanego na spadek Yogi ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) Widze mi sie ładny overek w Treviso i zwyciestwo zespołu z Cuneo. Ale to tak z boczku.
|
Do góry
|
|
|
|
#3464404 - 18/10/2009 20:52
|
Wodzirej
Meldunek: 02/07/2004
|
Dzisiaj widzę to tak: Sisley @ 1,85Nie twierdze, ze będzie to łatwy mecz, Verona to uznana marka, o dobrym i wyrownanym składzie, potrafią grać w siatkówkę, jednak Sisley to mocniejsza ekipa, przegrali ostatnio na trudnym terenie w Cuneo, teraz czas na zwycięstwo. Oglądałem ich mecz z Maceratą, zagrali bardzo poprawnie taktycznie, nie dając rywalowi dojść do słowa w zadnym z setów. Trentino @ 1,45Lider zagra z Cuneo. Kolejny trudny mecz, jednak Trentino większość swoich trudnych meczów wygrywa 3-0 lub 3-1, a ze słabszymi sie męczy, to taki paradoks ![grin grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif) Obie ekipy widać, ze forma zwyżkuje, jednak punkty zostaną u lidera. była ekipa Winiarskiego ma strasznie mocny zespół, po odejsciu Michała jego miejsce w składzie zajął swietnie grający Kubańczyk. Są dobrze poukładani, nie muszą się już zgrywać, gdyż Kubanczyk trenował z nimi od 2 lat, także wszystko na dobrej drodze do Mistrzostwa.
|
Do góry
|
|
|
|
#3464447 - 18/10/2009 21:18
[Re: GaloGalo]
|
Wodzirej
|
Co do innych spotkań, tak na szybko: Macerata widać, że na razie bez formy, jednak kiedyś chyba musi przyjść, ciekawe tylko kiedy? jakis dodatni hc moze na dzisiaj? Latina i Modena powinny odnieść kolejne zwycięstwa ( @ 1,446 i @ 1,345) a Loreto-Forli to jakiś overek 160,5 pkt czy cos, chociaz to ogorek vs ogorek i nie wiadomo, z ktorej strony ugryzc ![grin grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#3465319 - 19/10/2009 03:41
|
Wodzirej
|
Kurde dobry jestem w te klocki ![grin grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif) Ok zarty na bok, dzisiejsza kolejka planowo, juz mam upatrzone typy na kolejną, więc czekamy na kursy na środę. Oby były równie ciekawe jak te dzisiaj. Pozdro, Wojtas ![wink wink](/forum/images/graemlins/default/wink.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#3466673 - 20/10/2009 04:51
|
Wodzirej
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3467836 - 20/10/2009 23:47
[Re: Matias88]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/12/2007
|
Trentino + Treviso = 1,8 Treviso w formie a Itas to wiadome
|
Do góry
|
|
|
|
#3469445 - 21/10/2009 15:48
[Re: muminek bez ogonka]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/12/2007
|
Trentino + Treviso = 1,8 Treviso w formie a Itas to wiadome Trentino dla mnie w tym sezonie nie jest az tak mocne jak w zeszłym ale nie widac tego po wynikach bo po za jedną wpadką leje wszystkich - Piacenza, Macerata, Cuneo i do tego są to pewne wygrane.Ich dzisiejszy rywal - Prisma Taranto jest wysoko w tabeli ale nie wygrał jeszcze spotkania z powazniejszym rywalem. Grali jeden mecz z mocnym zespołem - z Piacenza i przegrali u siebie 1:3. Gospodarze wiadomo jak grają u siebie, do tego nie słychać w ich obozie o kontuzji żadnego czołowego zawodnika wiec to 1,2 na expekt spokojnie do gry. Treviso nie jest tak mocne jak Trentino czy Piacenza i mistrzostwa to oni raczej nie zdobędą, może być problem nawet z medalem ale spokojnie ich stać by dziś bez większych kłopotów ograć Modene. Trenkwalder w pierwszej kolejce poległa z Macerata u siebie 2:3. Wszystkie następne mecze kończyły się ich zwycięstwami ale grali z tymi teoretycznie słabszymi zespołami. Treviso przegrało do tej pory jedno spotkanie - wyjazdowy mecz z typowym zespołem własnego podwórka jakim jest Cuneo, które u siebie jest w stanie pokonac każdego. Z powazniejszych przeciwników to Sisley pokonał Macerate 3:0. Mieli wtedy chyba troche szczęscia bo Macerata miała słabszy tydzień. Dostała od Treviso 0:3 a kilka dni potem, dostała jeszcze większe baty od Trentino. Ogólnie to przed sezonem załozyłem sobie ze Treviso osiągnie znacznie więcej niż Modena i tego się trzymam.
|
Do góry
|
|
|
|
#3470737 - 22/10/2009 03:28
[Re: podstawek]
|
Wodzirej
|
Mecze się zaraz zaczną, więc wypadało by coś skrobnąć. ![gwizdek gwizdek](/forum/images/graemlins/default/gwizdek.gif) Dzisiejsza kolejka wydaje się być mega łatwa do typowania. Ciekawe tylko gdzie jest zonk ![grin grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif) Widzę to tak(kursy takie jakie ja mam pograne): Cuneo @ 1,45
Ceuneo -5.5 pkt @ 1,85
Cuneo -1,5 @ 1,65Zespół z Cuneo podejmuje u siebie Perugie. Obie ekipy grają ze zmiennym szczęściem w tym sezonie. Cuneo radzi sobie jednak lepiej, zajmuje wysokie 5 miejsce w ligowej tabeli. Perugia plasuje się na 13 miejscu. Cuneo to typowa drużyna własnego parkietu, ciężko jest ich ograć u siebie (mała wpadka w 1 rundzie z Veroną). Wygrali u siebie z Sisleyem Treviso, Piacenza, a to o czymś świadczy. Mają naprawdę mocny skład na każdej pozycji i w każdym sezonie mierzą wysoko. W tym tak samo. Zespół Perugi przegrał 3 razy, wygrał 2 razy. Nie mówie, że to słaba drużyna. Jednak w tym meczu są skazani na porażkę. Bardzo ciężkie zadanie przed nimi, a mają niedoświadczonego trenera - Sartoretti.. Według mnie Cuneo wygra ten mecz. Stawiam też na hc punktowy ponieważ Cuneo wygrywając swoje mecze zawsze robiło to z dużą przewagą (różnicą 19, 8, 12 punktów). Perugia przegrywała różnicą większą niż 5.5 punktu (16, 19). Przewiduję 3-1 dla Cuneo. Piacenza @ 1,3
Piacenza -1,5 @ 1,65
Piacenza -8,5 pkt @ 1,85Piacenza jest w tym meczu murowanym faworytem. Po ostatniej pechowej porażce z Maceratą nastroje w drużynie są waleczne. Przegrali już zbyt dużo na samym początku rozgrywek. Grali swoje mecze z samą czołówką, dlatego nie wygląda to może fantastycznie. Yoga Forli to zespół dobry do Serie A2, a nie A1. W swoich sześciu meczach zdołali zdobyć tylko 3 punkty i zajmują przedostatnią pozycję w tabeli. Piacenza z 10 punktami na koncie goni czołówkę. W tej kolejce pierwsza czwórka rozegra mecze między sobą, a więc ktoś straci cenne punkty i Piacenza musi to wykorzystać i awansować w tabeli. Pozornie będzie to bardzo łatwy mecz, jednak Piacenza gra na wyjeździe i musi się dodatkowo zmobilizować. Piacenza w swoich poprzednich meczach jeśli wygrywała, to wygrywała spokojnie, w 3 lub 4 setach. Kolejno różnicą 17, 14 oraz 17 punktów. Yoga Forli przegrała 5 z 6 meczów kolejno. W przegranych meczach ugrała zaledwie jednego seta. Ten mecz również będzie dla nich przegrany. Piacenza to bardzo silny zespół, od początku do końca powinni kontrolować przebieg meczu. Kadra obu zespołów różni się diametralnie, Yoga ma skład na drugą ligę. Piacenza ma drużynę dającą nadzieję na obronę tytułu. Przypomnę tylko, Piacenza to obecny mistrz Włoch, zdobywca zeszłorocznego scudetto. Przewidują wygraną 3-0, jeśli Yoga wygra chociażby jednego seta, to będzie to dla mnie spora niespodzianka. Sisley Treviso @ 1,50Sisley po ostatnim meczu bardzo podbudowany, zawodnicy czują się mocni, grają u siebie, a u siebie przegrywają tylko z drużynami pokroju Trentino. Modena taką drużyną nie jest. Za dużo coś wygrywa, nie miała jeszcze jakiegoś trudnego meczu, sprawdzianu, grali z takimi przeciętniakami w większości. Dlatego zajmują tak wysoką lokatę w tabeli, to się jednak zmieni po dzisiejszej kolejce. Sisley musi gonić rozpędzone Trentino, liga jest bardzo wyrównana, dlatego każdy mecz jest na wagę złota. Dzisiaj pełna koncentracja i jazda po zwycięstwo. Trentino pewnie wygra spokojnie, 3-0 lub 3-1, jednak ja tego meczu nie ruszam, jakoś zawsze nie mam do nich przekonania jak grają z przeciętniakami i jest na nich słaby kurs. Underek jakis pewnie siądzie, ale ja mówie nie i odpuszczam. Z innych spotkań to Vibo Valentia powinna wygrać jakieś 3-1. Andreoli Latina według mnie urwie seta a może dwa swoim rywalom. Pineto - Verona tego meczu również nie ruszam. Pineto bez zwycięstwa, każda seria się kiedyś kończy, Verona ostatnio porażka, a 2 razy z rzędu nie przegra raczej, kurs dobry @ 1,50, jednak dla mnie no bet. To liga włoska, więc nie zdziwi mnie jak nie trafie dzisiaj żadnego typu, ostatnio wszystko dzisiaj nic, ale to strasznie wyrównana liga, a siatkówka to piękny i zmienny sport. Pozdro, Wojtas ![gwizdek gwizdek](/forum/images/graemlins/default/gwizdek.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#3471607 - 22/10/2009 06:36
|
Wodzirej
|
Dzisiejsza kolejka przyniosła troszke wiecej niespodziewanych wyników. Największe zaskoczenie to oczywiście przegrana Sisleya Treviso(1:3), wygrana Cuneo dopiero po zaciętym tie braeku(wygrywali 2:0) oraz wygrana 3:2 Verony po niezwykle zaciętym meczu(przegrywali 0:2). Inne mecze raczej planowo, faworyci nie zawodzili. Trentino 3:0, Valentia 3:2, Piacenza 3:0, Monza 3:0. Do zobaczenie w następnej kolejce ![papa papa](/forum/images/graemlins/default/papa.gif) Pozdro, Wojtas ![grin grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#3477326 - 25/10/2009 21:24
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/01/2006
|
Amperek wrzucisz cos na dzis? Trentino i piacenza dzis do grania? z gory dzieki i pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#3477782 - 26/10/2009 00:51
[Re: anfa_]
|
Wodzirej
|
Za chwilę początek kolejnej kolejki, trzeba coś napisać Macerata @ 1,27 Macerata -1,5 @ 1,52 Macerata -2,5 @ 2,68 under 182,5 pktMacerata ostatnio miała przerwę. Teraz mecz wyjazdowy w Forli. Dla takiej drużyny jak Macerata to jest to żaden przeciwnik. Jak już kiedyś pisałem Yoga skład na 2 ligę włoską, tacy zawodnicy jak Poop czy Stancu nie są w stanie przeciwstawić się Leblowi Vermilio czy Cisolli. Jak dla mnie to różnica klas. Macerata sezon zaczęła nieciekawie, jak wygrywała to po 5 setach, jak przegrywała to raczej gładko. Po ostatnim zwycięstwie nad Piacenza są na pewno podbudowani. Mieli cały tydzień, żeby dopracować formę, odpocząć i spokojnie przygotować się do tego meczu. Tracą trochę do czołówki więc muszą wygrywać i odrabiać. Takie mecze jak ten dzisiejszy muszą przechodzić spacerkiem, 3-0 i do domu. Po co się męczyć. Yoga ostatnio wysoka porażka z Piacenzą. Macerata i Piacenza to drużyny tego samego pokroju. Niby mecz meczowi nierówny, ale szykuje się podobny mecz dla Yogi jak ten z zeszłego tygodnia. Czyli Macerata szybkie 3-0. Macerata to moj głowny typ na dzisiaj, przewiduję szybkie 3-0. Innych meczy nie chce mi się już opisywać, jednak analizowałem je. Widzę to tak: Trentino @ 1,20 Trentino -1,5 @ 1,50 Trentino under 180,5 pktTrentino lider, a Loreto wiemy. Wszyscy wiedzą jak obie ekipy grają. Dwóch podstawowych zawodników z Loreto miało wypadek samochodowy i nie zagrają. To tyle. Piacenza @ 1,25 Piacenza -1,5 @ 1,50Piacenza na fali, musi odrabiać punkty, z takimi zespołami jak Latina jest to wręcz konieczne. Perugia @ 1,45 Perguia -1,5 @ 1,775Ostatnio Perugia napędziła wszystkim stracha ugrywajac 2 sety w Cuneo. Teraz grają z outsiderem. Nie powinni mieć żadnych problemów. Taranto @ 1,55 Taranto -1,5 @ 2,10Nie widzę tutaj innego wyniku jak wygrana zespołu Taranto. Ostatnio porażka, ale z liderem z Trentino. Teraz czas na zwycięstwo. Monza spokojnie do ogrania, moze seta ugraja, wiecej nie. Tradycyjnie coś trzeba w danej kolejce odpuścić. No i meczu Verony nie ruszam. Wygrają 3-1 może 3-2, ale odpuszczam. Oby ta kolejka była również bardzo profitowa Pozdro, Wojtas ![grin grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#3478146 - 26/10/2009 03:19
|
Wodzirej
|
Dziś bardzo profitowa kolejeczka, oby takich więcej. Dużą niespodzianką jest dla mnie porażka w 3 setach drużyny Taranto. To już druga z rzędu taka ich porażka, ale to włoska liga, więc jakis margines błedu - ze kazdy moze ograc kazdego - trzeba sobie zostawic. Do zobaczenia w nastepnej kolejce. Pozdro, Wojtas ![tongue tongue](/forum/images/graemlins/default/cry.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#3489090 - 01/11/2009 23:45
|
newbie
Meldunek: 22/10/2009
|
witam. dziś piekna pewka widnienie we włoskiej, mozna ma bardzo wysokich graczy, pozatym monza to bardzo udoz miasto i zrobi wrazenie na przyjezdnych. reasumujac - 1 jak w morde jeża strzelił...
|
Do góry
|
|
|
|
#3513017 - 14/11/2009 11:28
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/10/2007
|
w ostatniej kolejce były niespodzianki dlatego teraz: Trentino -1,5 Macerata -1,5 Piacenza -1,5 ![boks boks](/forum/images/graemlins/default/boks.gif) Co tu pisać, ekipy te są lepsze od przeciwników i dlatego takie coś gram, do tego Macerata gubi pkt i czołówka się oddala, Piacenza też bez szału czy Trentino nie dostanie zadyszki? oby nie ![wink wink](/forum/images/graemlins/default/wink.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#3515624 - 16/11/2009 01:54
|
Wodzirej
|
Niektóre źródła podały info, że mecze tej kolejki mogą zostać odwołane, jednak trudno mi w to uwierzyć, gdyż włoska liga ma bardzo napięty terminarz i ciężlo im będzie odrabiać kolejne "kolejki". Także sądze, że dzis dograją wszystkie mecze(no moze Macerata-Monza sie nie odbędzie). Piacenza @ 1,20 Piacenza -1,5 @ 1,50Piacenza ostatnio po ciężkim boju porażka z dobrze dysponowaną w tym sezonie Modeną. Dzisiaj ten mecz trzeba wygrać, gdyż stracili kolejne cenne punkty do czołówki, a Copra chyba myśli o obronie "scudetto". Przeciwnik nie jest zbyt trudny - outsider Aran Pineto, który okupuje ostatnie miejsce w tabeli i nic nie wskazuje na to, że to ulegnie zmianie. Piacenza takie mecze musi wygrywać, bo przed nimi dużo cięższe boje, w których o punkty będzie dużo ciężej. Także dziś zwycięstwo Piacenzy w maks czterech setach, zrewanzowanie sie samym sobie za ostatnią porażkę i zdobycie kompletu punktów. Cuneo @ 1,45Cuneo ostatnio w dobrej dyzpozycji, tak samo jak Vibo, jednak to Cuneo gra u siebie, a jest to drużyna własnego parkietu. Yoga Forli + 2,5 @ 1,95Pierwszy raz w tym sezonie gram na Yogę, ostatnio tylko przeciwko niej i było to bardzo skuteczne, jednak Yoga się troszkę rozegrała, Sisley nie gra fajerwerków, taka średniawka raczej, secika dzisiaj mogą stracić i nikomu krzywda się nie stanie. Modena @ 1,30 Modena -1,5 @ 1,60Ostatnio porażka z Trentino, jednak byli blisko, dzisiaj odkupią swoje winy i pokonają przeciwników. Latina +1,5 @ 1,70Perugia to silna drużyna jednak ostatnio mnie pozbawili troszkę pieniązków i dzisiaj przewiduję dla nich kolejny ciężki bój, nie zdziwie się jak będzie tie break. Latina to bardzo doświadczona drużyna i kto wie czy nie pokuszą się o jakąś zdobycz punktową. Meczu Trentino nie ruszam bo kursy mało mi się podobają, a i tak pewnie Trentino to wygra za 3 punkty, chociaz chciałbym, żeby stracili w końcu jakies punkty, może w następnej kolejce byłyby fajne kursy na nich. Pozdro, Wojtas ![grin grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#3516703 - 16/11/2009 21:16
|
Wodzirej
|
Odnośnie meczu Macerata - Monza: "15/11/2009 - ACQUA PARADISO MONZA: SCOSSI GIOCATORI E STAFF PER LA TRAGICA SCOMPARSA DEL PRESIDENTE MARCELLO GABANA Giocatori e staff ancora sotto shock per la scomparsa del Presidente Marcello Gabana. Morte avvenuta ieri, sabato 14 novembre, nelle acque del Lago di Varese. Ancora incerta la dinamica dell'incidente, la scatola nera verrŕ recuperata e aperta domani. E proprio nella giornata di domani il corpo del Presidente (ancora sotto sequestro dalle autoritŕ varesine) verrŕ sottoposto a un'autopsia e solamente nei prossimi giorni verrŕ comunicata la data del funerale. " Info na stronce Monzy, z tego co zrozumiałem to data pogrzebu jeszcze niepewna, bo sprawdzają czarne skrzynki itp, a zespół nadal w szoku. Przewiduję, że mecz odbędzie się po pogrzebie prezesa - czyli jeszcze nie wiadomo kiedy ![wink wink](/forum/images/graemlins/default/wink.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#3547697 - 05/12/2009 16:30
|
Carpal Tunnel
|
Dawno nikt tutaj nic nie pisał ![tongue tongue](/forum/images/graemlins/default/cry.gif) Patrząc na tę kolejkę Serie A bez wątpienia kurs na Trentino 1,75 (przynajmniej u mnie) to sporo. Biorąc pod uwagę iż jest to lider i zawsze kandydat do mistrza to w tym sezonie pokonali już 5/6 ekip z miejsc 2-7 tabeli tą 6 jest właśnie Sisley zajmujący 4 miejsce z 25 pkt. Taki kurs biorę, mimo że ekipa nie jest już tak silna jak rok temu to nadal są groźni, w tygodniu pokazali pazur i ze stanu 0:2 z Oly potrafili wygrać a teren ciężki. Treviso gra ostatnio nawet bardzo dobrze ale przeciwnicy nie tej klasy byli jednak, jednym słowem Trentino ![boks boks](/forum/images/graemlins/default/boks.gif) 1,75
|
Do góry
|
|
|
|
#3547804 - 05/12/2009 19:36
|
Wodzirej
|
Jak już pisałem w innym temacie tego działu, nie mam zbyt wiele czasu, więc krótko: Sisley Treviso Itas Diatec Trentino Trentino po ciezkim boju w Pireusie, mogą być lekko zmęczeni, kursy po równo, jednak i tak powinni dać radę, u Treviso widac forma zwyzkuje, o ile tak to mozna nazwac, 4-5 setów, jakis overek, hc dodatni na Sisley, moj dokłądny wynik to 3-2 dla Trentino. Lube Banca Marche Macerata Marmi Lanza Verona 3-1 Macerata, nie powinno być tie breaka Acqua Paradiso Gabeca Tonno Callipo Vibo Valentia 3-2 lub 2-3, jakis overek, moze bedą tylko 4 sety, ale raczej siądzie, dwie srednie druzyny, Vibo ma predyspozycje zeby pokusic sie w tym meczu o niespodziankę. Bre Banca Lannutti Cuneo Andreoli LatinaKursy na gospodarzy słabiutkie, 3-0. RPA-LuigiBacchi.it Perugia Prisma Tarantoprzeczuwam dłuższy mecz niż 3-0, overek, hc dodatni na Taranto. Yoga Forlě Trenkwalder Modena Modena 3-0 lub 3-1, Yoga maks seta urwie z racji tego, ze grają u siebie. Aran Pineto Esse-Ti Carilo Loreto Loreto 3-1 lub 3-2, tak mi się to widzi. Oby skutecznie, pozdro ![grin grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#3561591 - 14/12/2009 00:53
|
Wodzirej
|
Dzisiaj widzę to tak ... Aran Pineto +2,5 @ 2,40Modena pewnie nie będzie miec zadnych problemow z wygraniem za 3 punkty, jednak tego secika mogą stracic, Pineto ost dobry mecz, a kursy na Modene niskie. Wiec trzeba zaryzykowac. Valentia -1,5 @ 1,60Ostatnio słabszy mecz, dzisiaj u siebie z Yogą wygrają 3-1 Sisley @ 1,30Sisley w formie, nie daje hc, bo nie lubie grac hc na Sisley, zawsze mi psikusa zrobią. Trentino -1,5 @ 1,45Trentino u siebie bardzo mocne, ostatni mecz z Czechami bardzo szybki wiec nie powinni byc zmeczeni zbytnio. Taranto +1,5 @ 1,80Tutaj licze na jakąs niespodziankę Piacenza -1,5 @ 1,80Mają cos do udowodnienia zarządowi itp. Loreto +1,5 @ 2,10Tutaj również licze na niespodziankę, Macerata nie zachwyca, moze stracą punkty na wyjezdzie. Pozdrawiam, Wojtas ![grin grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#3576959 - 23/12/2009 23:14
|
Wodzirej
|
Wczoraj szybkie zwycięstwo Trentino, a na dzisiaj: Latina +1,5 @ 2,30 over 185,5 pkt @ 2,20Taranto ma problemy ostatnio, przyszedł Bartman, jeszcze sie nie wkomponował w drużynę, Rivaldo też ostatnio bez szału, do ktorego przyzwyczaił kibiców w pierwszych meczach. Latina doswiadczona ekipa, powinna poszukać punktów Innych meczy raczej nie grałem, bo kusy słabe, ale dobrze wygląda Piacenza -1,5, Sisley. Cuneo nie powinno miec zadnych problemów z wygraniem bez straty seta, ale kto tam ich wie przed świętami:p Wesołych Świąt ![grin grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#3580726 - 27/12/2009 18:58
[Re: _Korver_]
|
veteran
Meldunek: 31/12/2008
|
Wygrać ,moim zdaniem, powinna też Verona(7-9). Grają z Loreto(3-13), które nie wygrało od 5 kolejek. Goście mają spore problemy ze składem, gdyż nie zagra pierwszy atakujący Van Dijk, ale także kapitan druzyny , rozgrywający Marco Visentin, zawieszony przez władze ligi na ten mecz ( info. http://www.legavolley.it/NewsLeggi.asp?tipo=3&ID=26879 ). Verona to drużyna trochę nieregularna, dzisiejszy mecz będzie dla nich bardzo ważny - tracą 3 punkty do ósmego RPA Perugia, która gra dziś z Lube i o punkty będzie im cieżko. Tak więc dziś nadarza się dla Verony okazja, żeby dogonić swoich rywali o miejsce gwarantujące udział w play-off.
|
Do góry
|
|
|
|
#3640300 - 22/01/2010 23:44
|
Carpal Tunnel
|
Widzę, że nie dałem wyślij :/ takie coś z włoskiej proponuję Trentino -1,5 kurs:1,55 Co tu dużo pisać, ekipa dużo mocniejsza i 3 dni na regenerację to sporo więc nie ma co pisać o zmęczeniu. Na luzie powinni ich pyknąć Cuneo win i -1,5 kursy: 1,42 jeszcze i leci i 1,85 ![laugh laugh](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif) Jak dla mnie to handi do pokrycia na luzie bo Cuneo to taka ekipa, która stać na ogrywanie najlepszych, patrz ostatnia kolejka, lubią też przymoczyć oczywiście ale meczy dużo teraz nie grają bo CEV czekał na rezultaty z LM. Perugia nic takiego nie gra w tym sezonie i niespodzianką będzie TB Tematu z grecką nie ma więc dokleję. Iraklis 1,4 bo jest mocniejszy, bo walczy o majstra, chociaż Panata i Oly chyba po za ich zasięgiem Oli 1,4 EA mocne ale nie na tak naszpikowaną dobrymi graczami Oli, o wygraną będą walczyć bo Panata ucieka, a Iraklis i EA tuż tuż ![wink wink](/forum/images/graemlins/default/wink.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#3675897 - 06/02/2010 20:48
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
RPA Perugia - Aran Pineto DW: 3-0 @1,85 Expekt Piekny kurs moim zdaniem na Perugie ktora narazie zajmuje 10 miejsce z perspektywami na pierwsza 8. Goscie oslabieni brakiem dotychczasowego lidera Ereu. Tobet oferuje na ten zaklad @1,50, Unibet @1,55
|
Do góry
|
|
|
|
#3695967 - 14/02/2010 21:39
[Re: kazow]
|
Wodzirej
|
Dzisiaj podoba mi się typ na Loreto, nie wiem dlaczego, mam takie przeczucie, nie wiem czy to zagram, jesli tak to sprobuje jakis dodatni hc. Ostatnio fajnie grają, forma widać jest, zobaczymy co z tego wyjdzie.
|
Do góry
|
|
|
|
#3726627 - 27/02/2010 18:40
|
addict
Meldunek: 11/08/2008
|
Cicho tutaj ostanio bardzo,wiec moze zaczne Mi sie widza w ten weeknend takie mecze: RebecchiLupa Piacenza - MC-Carnaghi Villa Cortese @1,35Tutaj nie widze innego rezultatu jak wygrana gosci.Mocne 2 miejsce w lidze przeciwno druzynie z konca tabeli.Dziewczyny napewno beda jechac po wygrana,kurs zachecajacy,wiec trzeba skorzystac. Vini Monteschiavo Jesi - Riso Scotti Pavia @ 1,20Jesi u siebie mocne, przykladem jest ostatnia wygrana 3:0 z Navara.Pavia jest duzo slabszym zespolem,ktory nie wydaje mi sie ze jedzie po zwyciestwo. Yoga Volley Forli - Sisley Treviso @1,25Treviso ostanio w wywiadzie mocno podkreslalo,ze najblizsze 3 mecze(Pineto,Taranto,Forli) sa dla nich wazne zeby umocnic sie na gorze tabeli.Jak narazie 2 mecze wygrali po 3:0 i napewno beda chciali tutaj wygrac rowniez poniewaz nastepny mecz maja z Piacenza.Forli na szarym koncu tabeli i rowniez dzisiaj nie powinien stawic oporu Treviso. AKO @2,025 7/10 Betsafe
|
Do góry
|
|
|
|
#3741574 - 08/03/2010 01:07
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/11/2007
|
Cortese-Pesaro 1 1,75 Gospodynie świetna paczka Anzanello ,Berg Cardullo,Durisic i oczywiście gwiazda zespołu Aguero która potrafi kończyc każdą piłkę. W Pesaro Cortese wygrało 3-2 grając bez Aguero więc z nią będzie jeszcze bardziej groźne . Do tego dochodzi ciężki czwartkowy mecz Pesaro w Lidze Mistrzów . Kurs atrakcyjny więc próbujemy .
|
Do góry
|
|
|
|
#3742150 - 08/03/2010 06:14
[Re: grajus87]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/11/2007
|
Cortese-Pesaro 1 1,75 Gospodynie świetna paczka Anzanello ,Berg Cardullo,Durisic i oczywiście gwiazda zespołu Aguero która potrafi kończyc każdą piłkę. W Pesaro Cortese wygrało 3-2 grając bez Aguero więc z nią będzie jeszcze bardziej groźne . Do tego dochodzi ciężki czwartkowy mecz Pesaro w Lidze Mistrzów . Kurs atrakcyjny więc próbujemy . gładko 3-1 ![piwo piwo](/forum/images/graemlins/default/whistle.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#3749108 - 12/03/2010 20:53
[Re: grajus87]
|
addict
|
Tonno Callipo Vibo Valentia- Trenkwalder Modena @1,50Pozostaly 3 ostatnie kolejki rundy zasadniczej.Modena z 51 pkt. ma jeszcze dosc spore szanse na zajecie wyzszej lokaty.Dzieki dogodnemu terminarzu(Valentia,Pineto i Forli) zawodnicy beda wyjatkowo skoncentrowani na najblizszych meczach.Valentia nie ma juz szans na zagranie w fazie play-off,ani nie musi sie obawiac o spadek,wiec trener moze dac szanse zawodnikom ktorzy nie mieli za duzo okazji do grania. Asystel Volley Novara-Despar Perugia @1,50Glownym argumentem mojej gry na druzyne Novary jest ich wystep w LM.Dziewczyny awansowaly do Final Four,co dla niektorych mogla to byc niespodzianka...W ekipe panuje teraz swietna atmosfera i jest to idealny czas na przelamanie zlej passy gry w lidze.Novara nie wygrala od 5 kolejek(co prawda graly z druzynami z czolowych miejsc),wiec licze na to ze pokaza sie z bardzo dobrej strony w niedziele i wygraja to spotkanie ako@2,25 Unibet 6/10
|
Do góry
|
|
|
|
#3752010 - 14/03/2010 16:59
[Re: Stik]
|
addict
|
Asystel Volley Novara-Despar Perugia @1,40
O tym pisalem juz wyzej,jedynie kurs lekko spadl,ale dalej warty gry.
MC-Carnaghi Villa Cortese-Monte Schiavo Banca Marche Jesi @1,35
Cortese u siebie piekielnie mocne,co pokazaly w otatnim tygodniu wygrywaja z Pesaro.Calkiem inaczej idzie gosciom na wyjazdach(ostatnio przegrana z Bergamo i Piacenza).Rowniez nie daje im za duzych szans na 3 miejsce(nastepny mecz graja z Pesaro).Co innego Cortese ktore ma szanse zajec nawet fotela lidera,dzieki dogodnemu terminarzu konca rozgrywek.Mozna pomyslec rowniez nad hc setowym,ktory jest rowniez dobry do gry.Inny wynik niz wygrana Cortese bedzie duza niespodzianka.
Acqua Paradiso Gabeca Monza-Sisley Treviso @1,75
Jak dla mnie najciekawszy mecz w ten weekend z ligi wloskiej.Jak wczesniej pisalem Treviso mocno zdeterminowane na koniec rozgrywek.Wczesniejszy plan zostal zrealizowany(latwe 3 wygrane z ekipami slabszymi) i teraz wraczaja w zasadnicza walke o jak najlepsze miejsce.W wypowiedzi trenera Monzy odczuwam mala determinacje do dzisiejszego pojedynku,mocno przestrzega przed brazylijczykiem Ricardo,ktorego glownie sie obawia. Przeciwnie wypowiada sie trener Treviso,ktory jest bardzo zadowolony ze sparingu z nasza Skra.Jak sam mowi mecz byl bardzo pozyteczny pod wzgledem serwow,wiec wydaje mi sie ze w tym elemencie bedzie decydowala gra jak i wynik spotkania.
Ako@3,31 Unibet 5/10
|
Do góry
|
|
|
|
#3758396 - 18/03/2010 03:04
[Re: Stik]
|
Wodzirej
|
Skrobnę coś, bo dawno tutaj nie pisałem ![tongue tongue](/forum/images/graemlins/default/cry.gif) A więc tak, Trentino ma jeszcze dużo czasu do FF w Łodzi dlatego nie widzę przesłanek do tego by już zaczęli mocno na siłce pracować pod ten finał. Dzisiaj z Treviso u siebie wygrywają, dając tym samym szanse Modenie na zajęcie 3 miejsca przed playoffami. Modena 2 ostatnie mecze zagra z outsiderami, szanse na 3 lokatę mają więc dużą. Co do Maceraty to musi gonić i liczyć na potknięcia Modeny i Sisleya, ale z drugiej strony musi uważać na Piacenze i Monze - bo mają tyle samo punktów. Jest o co walczyć. Verona już pewne miejsce 8 i żadnych szans na awans wyżej czy spadek niżej, dzisiaj jest to dla nich ostatni mecz w fazie zasadniczej, może juz zaczeli przogotowania do playoff? A jest sie do czego przygotowywać-Trentino. Macerata ma na tyle dobrą sytuację, że Monza i Piacenza zagrają między sobą w ostatniej kolejce, a ona zagra z outsiderem z Loreto. Odnośnie Pineto - to pewne ostatnie miejsce i spadek. Loreto i Yoga mogą się tylko zamienić miejscami na samym dole tabeli, ale szans na awans wyżej zadnych nie mają. Valentia, Taranto, Latina i Perugia walczą o miejsca 9-12, przy czym Perugia ma pewne 9 miejsce, Taranto może najwyżej awansować z 11 na 10 pozycję, a Valentia spaść z 10 na 11, a Latina przy dużym szczęściu z 12 na 11. Także takie małe szachy, lecz jak na moje oko zostanie tak jak jest, bo to walka o miejsca które nic nie znaczą. Zapomniałem jeszcze o Cuneo, oni mają pewne 2 miejsce, nie widzę sans na to by ktokolwiek ich wyprzedził, jednak szans na 1 miejsce nie mają żadnych, więc pograją sobie trenigowo moze, nie wiem. Do meczów jeszcze chwila więc pod to co napisałem podamy jakieś typki Trentino @ 1,40
Modena @ 1,20
Modena -1,5 @ 1,43
Macerata @ 1,50
Macerata -1,5 @ 2,00
Pineto +2,5 @ 1,85
Loreto @ 1,12
Monza @ 1,65
Taranto - Perugia over 184,5 @ 1,85
Typy na wygrane w meczach Taranto i Cuneo odpuszczam, jednak powinny być zwycięstwa wlasnie Taranto i Cueno, chociaz Taranto cos czuje 5 setów, zobaczymy. Typy w wiekszosci z wh, bo lepsze kursy niz uni. Spokojnie można coś z tego zestawu wybrać, niższe kursy na Modene i Loreto win idelane do jakiś combosów itp Pozdro, Wojtas ![grin grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#3764491 - 21/03/2010 20:25
[Re: kazow]
|
Carpal Tunnel
|
Dziś ostatnia kolejka Serie A nie wiem dlaczego taki kurs na Callipo Vibo ale po 4,6 to zagram, nieobliczalny zespół i za drobne jak najbardziej bo Forli to żaden mocarz smaczek Trentino, część buków zdjęła ale Bet-at-home daje np. 2 i również za drobne pogram, trener pewnie da pograć zmiennikom ale ich kadra i tak silna co było widać w Rzeszowie, Łukasz rzuca ładne piłki a 2 garnitur i tak kończy, Peruggia oczywiście ostatnio się rozegrała co widać po wynikach ale jednak zagram 2
|
Do góry
|
|
|
|
#3764528 - 21/03/2010 20:46
[Re: _Korver_]
|
Didżej
Meldunek: 06/10/2002
|
KobietyJesi v Pesaro 2 @1.85 Conegliano v Novara 2 @1.20 @2.22 UnibetPesaro ostatnie 3 mecze, to 3 porażki, czas na przełamanie. Przegrane na wyjeździe z Cortese, można było wytłumaczyć w jakiś tam sposób, że szykowały się ostrzej na rewanż z Bergamo w LM no i były zmęczone po czwartkowym zwycięstwie 3-2, jednak i u siebie w tym rewanżu nie zdołały wygrać (1-3) i później los chciał, że jeszcze w niedzielę w meczu ligowym również porażka 2-3 z Piccinni i spółką. Zarząd zareagował natychmiast zwalniając świetnego trenera Verciesiego już po przegranej z Bergamo w LM. W meczu ligowym zespół poprowadził II szkoleniowiec, a 17 marca do drużyny powrócił Ze Roberto i dziś myślę, że to też będzie miało duży wpływ na to co zaprezentuje Kaśka i spółka ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) Co by tutaj dużo mówić.. Pesaro złapało lekką zadyszkę, czas wreszcie odnieść zwycięstwo, żeby czasami przed PO nie stracić 1 miejsca. O tym, kim jest i jak wybitnym trenerem jest Ze Roberto, można poczytać > tutaj < Po takim kursie, żal było nie spróbować... w unibecie widzę, że już spadek na @1.68, ale i tak ~@1.7 w pełni do akceptacji ( Bwin @1.72 ; fonbet @1.7 ) Novara na dokładkę, po co? Nie no.. to co wyprawia ten zespół w lidze, to już jest przegięcie. Rozumiem, że mogą nie wyjść drużynie jakieś mecze, ale żeby zajmować 9 miejsce - to już musi ich wyjść znacznie za dużo ![wink wink](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) . Niech się cieszą, że w tej lidze, jest inaczej niż w PL i 10 miejsc ma zagwarantowany udział w PO, ale po co grać od razu z Pesaro? ;] Dziś spotkanie z outsiderem tej ligi z Conegliano, które zdołały dotychczas wygrać jedynie dwa mecze i nie sądzę, żeby to trzecie miało być z Logan Tom, Kożuch... To, że potrafią grać pokazały już w Lidze Mistrzyń... bez przesady!
|
Do góry
|
|
|
|
#3766839 - 23/03/2010 19:54
[Re: Misiek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/11/2006
|
Zaczynamy play off... wielkie Trentino w obliczu turnieju FF w Łodzi naprawde nie ma czasu zeby się bawić z jakąś Veroną ... w związku z tym ...
Trentino /-10.5 pkt/ - Verona typ 1 kurs 1.85 William Hill 10/10
Zycze powodzenia
zegarek
|
Do góry
|
|
|
|
#3768675 - 24/03/2010 19:11
[Re: Darwin]
|
addict
Meldunek: 22/11/2009
|
I w rzeczywistości postawiłeś zakład za swoje 10/10 ? Tam się nawet nie da zagrać 1/10 , limit 28 euro. O Stan Jamesie już nie wspomnę (9 euro ![smirk smirk](/forum/images/graemlins/default/smirk.gif) ) Ja zagrałem w WH wczoraj hc -1,5 za 263euro. Ale tam dopiero drugi raz obstawiłem, więc dlatego pewnie jeszcze nie mam limitów.
|
Do góry
|
|
|
|
#3768925 - 24/03/2010 22:35
[Re: Darwin]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/11/2006
|
Moje sto euro łykneli, jak by to bylo więcej nie wiem ...
|
Do góry
|
|
|
|
#3813842 - 18/04/2010 22:51
[Re: zegarek]
|
member
Meldunek: 12/02/2010
|
Trentino (-1.5)v Macerata 1 1.55 Cuneo - Sisley Treviso 1 1.36
ako 2.11 willhill 4/10
wydaje się to dosyć pewny dubel na dzisiejsze pierwsze półfinałowe spotkania . Trentino miało dużo czasu na przygotowanie sie do kluczowych spotkań tego sezonu . Cuneo w ostatnich tygodniach w kapitalnej dyspozycji powinni wykorzystać atut własnej hali
|
Do góry
|
|
|
|
#3832600 - 28/04/2010 17:13
[Re: evans]
|
member
Meldunek: 12/02/2010
|
Lube Macerata - Itas Diatec Trentino 2 1.62 stanjames 4/10
Po niespodziewanej porażce u siebie w meczu numer 3 rywalizacja się wydłużyła. Itas w weekend gra w Fianl Four LM, wiec będzie to główny sprawdzian przed turniejem. Juantorena i spółka powinna zademonstrować swoja sile pewnie wygrywając będą mogli się wtedy skoncentrować na pucharach .
|
Do góry
|
|
|
|
|
|