#3646951 - 25/01/2010 03:43
Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej
[Re: Podroznik]
|
AVE LAZIO
Meldunek: 18/05/2006
|
Mucha w Evertonie na wisone. Nie na wiosnę a od lipca więc jeszcze kilku zawodnikom naszej ligi podniesie ciśnienie no i na co on tam tylko chyba dla pieniędzy ławka rezerwowa i nic więcej
|
Do góry
|
|
|
|
#3647649 - 25/01/2010 06:55
[Re: marzano]
|
AVE LAZIO
|
coś mi się pomyliło z tą reprezentacją Anglii ale mimo wszystko uważam, że Janek powalczy o koszulkę z nr 1... to ci dam przykład w premiership i przekonasz się kto miał rację. do Stoke przybył David James.Pierwszym golkiperem jest Thomas Sørensen. No i walka o miejsce w składzie. Mucha to może do bundesligi najwyżej iść lub na wschód. Widzisz co się dzieje.Czy nie oglądasz meczy może. Kuszczak ma problemy z przebiciem się.Fabiański dostaje szansę tylko w pucharach krajowych lub gdy Almunia kontuzjowany.Wojtek Szczęsny przegrywa z nimi walka i musi nabierać doświadczenia w Brentfordzie. A poza marginesem Howard ma swoją markę już.Chwalony jest i noty niezłe zbiera.
|
Do góry
|
|
|
|
#3651499 - 26/01/2010 21:05
[Re: Piecia]
|
AVE LAZIO
|
Król strzelców ligi białoruskiej, Brazylijczyk Maycon Rogerio Silva Calijuri podpisał w poniedziałek czteroletni kontrakt z Jagiellonią Białystok - poinformował serwis klubowy jagiellonia.pl. 23-letni napastnik przez ostatnie dwa sezony reprezentował barwy białoruskiego FK Homel. W 26. spotkaniach sezonu 2009 tamtejszej ligi Maycon zdobył 15 bramek, co wystarczyło by zostać królem strzelców. Ciekawe co pokaże ciekawego
|
Do góry
|
|
|
|
#3651759 - 27/01/2010 00:31
[Re: Bezdomny]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/11/2006
|
To napewno jakiś marny piłkarzyk. 15 bramek i król strzelców co to ma być?! Poza tym co to jest ta liga białoruska jakaś beznadzieja.
|
Do góry
|
|
|
|
#3651792 - 27/01/2010 00:42
[Re: Bezdomny]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 12/07/2007
|
Jeszcze słowo o niedzielnym sparingu Łks-u w Myślenicach. Mecz był rozegrany o godzinie 11 z A-klasowym Orłem Myślenice. Profesjonalizm naszej piłki pokazał fakt, że na meczu stawiło się 3 zawodników(Wyparło, Hajto, Świerczewski),którzy po 1 w nocy wrócili z Krupówek, gdzie balowali po skokach. Nasz "wybitny" reprezentant Hajto przebił jednak wszystkich. Był tak skacowany, że wytrzymał kilkanaście minut na boisku,ale ten żałosny obraz dopełnił widok po jego zejściu w autokarze klubowym, gdzie bez żadnego wstydu pił jeszcze wódkę. Przyznam szczerze, że takie coś widziałem czasami na meczach C-klasy, ale tu byłem zaskoczony mocno czymś takim. Ale to chyba cała prawda o naszych rodzimych gwiazdach piłki nożnej. Uważają się za panów świata, a tak naprawdę nic wielkiego nie osiągnęli,tylko w studiach telewizyjnych błyszczą-drogie ubrania, opalenizna, fryzura na topie i strugamy ekspertów. A jak coś się nie układa, to zgrywamy wielce pokrzywdzonych przez los(np.wydarzenia w Mielnie). P.s. Nie jestem kibicem Łks-u ale szkoda mi tych młodych i sympatycznych zawodników, którzy widać, że mają spory potencjał, ale mając taki wzór jak pan Hajto to współczuję. Z tego co pamiętam to już były głosy młodszych graczy, że "Gianni" źle wpływa na ich grę, krytykując i wyzywając innych piłkarzy.
|
Do góry
|
|
|
|
#3651877 - 27/01/2010 01:22
[Re: okocha]
|
ŁKS Łódź
Meldunek: 06/02/2005
|
Z tego co pamiętam to już były głosy młodszych graczy, że "Gianni" źle wpływa na ich grę, krytykując i wyzywając innych piłkarzy. Radzę takie rzeczy traktować z przymrużeniem oka, albo nie brać do siebie wszystkich artykułów GW, którzy nie od dzisiaj niezbyt przychylnie piszą w swojej ''gazetce'' o Łódzkim Klubie Sportowym. Chodzi Ci pewnie o kwestię Ostalczyka który ponoć coś tam szepnął gazecie. Dosyć niedawno pojawił się artykuł w owej gazecie o tym, że Klepczarek opuścił drużynę bo niszczyli go Hajto i Adamski, a jest kompletną bzdurą i nieprawdą. Nie słyszałem o tym co się miało wydarzyć na springu z Orłem Myślenice, toteż jestem lekko zszokowany o tym co piszesz. Chociaż musiałby być to jeszcze potwierdzone. Jeśli mimo wszystko jest to prawdą to rzecz jasna nie popieram czynów Tomka, a tym bardziej picia wódki w klubowym autokarze. Wiem natomiast jedno.. Dawno nie mieliśmy takiego zespołu [nie wiem czy któryś klub w Polsce ma] z takim charakterem i z taką wolą walki o klub. Większość piłkarzy od lipca ubiegłego roku nie otrzymała pieniędzy [zmieniło się to dopiero w ubiegłym tygodniu] a mimo wszystko trenują i walczą o to by wreszcie w klubie zapanowała normalność. Tutaj przede wszystkim słowa uznania dla kapitana drużyny Marcina Adamskiego. Jestem dumny z piłkarzy.
|
Do góry
|
|
|
|
#3651900 - 27/01/2010 01:37
[Re: 19marcin08]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 12/07/2007
|
To jest pewne i trzeba przyznać, że ciekawa drużyna ale rozmawiając z zawodnikami widać ogromne rozgoryczenie.Mówili, że więcej czasu spędzają w autokarach niż na boisku-jechali do Łodzi potem znowu okazało się, że jednak będzie zgrupowanie w Zakopanem i te zaległości finansowe. Te dwa sparingi na naszym nowym pięknym obiekcie pokazały jaka jest różnica między 1. ligą a 3.klasą rozgrywkową,w której gra nasz Dalin(o Orle nie piszę, bo to pomimo ambicji lokalnych władz całkowita amatorka). Ale była okazja porozmawiać z normalnymi piłkarzami,którzy twardo stąpają po ziemi- mam tu oczywiście tych młodszych zawodników. Adamski widać też, że fajny facet,ale zachowanie niektórych to wstyd.
|
Do góry
|
|
|
|
#3667504 - 03/02/2010 00:27
[Re: onda]
|
AVE LAZIO
|
Urban podsumował zgrupowanie w Hiszpanii: Wykonaliśmy wszystkie założenia :
- Wykonaliśmy wszystkie założenia, które sobie postawiłem. Skupiliśmy się głównie na przygotowaniu fizycznym, treningi odbywały się dwa razy dziennie - powiedział szkoleniowiec warszawskiej Legii, Jan Urban, który w rozmowie z radiem TokSport podsumował zgrupowanie w Hiszpanii.
I chociaż bilans spotkań rozegranych na Półwyspie Iberyjskim nie był zbyt korzystny dla Legionistów, to głównym celem Urbana było sprawdzenie formy poszczególnych zawodników. Trener ma nadzieję, że Marcin Mięciel i Takesure Chinyama wyleczą urazy i niebawem będą sprawni. Również niedyspozycja Bartłomieja Grzelaka nie jest poważna. - To zwykła grypa - potwierdził Urban.
- Gra moich zawodników była przeciętna, zadowolony jestem jedynie z ostatniego, przegranego 0:1 spotkania z Hajdukiem Split - dodał opiekun Legii.
W Hiszpanii Urban testował czterech nowych zawodników, jednak najbardziej zadowolony był z 25-letniego Chińczyka, Donga Fangzhuo. - Jest bardzo dobrze wyszkolony technicznie, gorzej z przygotowaniem fizycznym, co było widać w meczach, w których wystąpił. Ale chcemy się mu jeszcze przyjrzeć - przyznał trener.
Natomiast inni testowani piłkarze: Serb Tutorić i Bośniak Adis Nurković nie znaleźli uznania w oczach szkoleniowca.
Z Legią w Hiszpanii byli również młodzi zawodnicy, Jakub Szumski i Michał Żyro, którzy na zgrupowaniu zdobywali doświadczenie.
Na drugie zgrupowanie warszawski zespół poleci na Cypr.
|
Do góry
|
|
|
|
#3671728 - 04/02/2010 19:32
[Re: Legia]
|
stranger
Meldunek: 29/01/2010
|
To co się dzieje w Wiśle jest śmieszne. Od kilku lat buduje się iluzje, zmiany, zespół w przebudowie i nowa Wisła walcząca w Europie. Tymczasem nie zmienia się nic, klub na dobrą sprawę o kilku lat się nie rozwija tylko drepcze w miejsce. Jeżeli taki zespół jest w stanie ciągle dominować w lidze wystawia to o niej naprawdę nie najlepsze świadectwo.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|