#3552118 - 08/12/2009 03:29
Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [4]
[Re: AGASSI]
|
stranger
Meldunek: 16/06/2009
|
Temat wałkowany faktycznie wielokrotnie ale mimo to można sie pogubić. Przyznam że starałem sie sledzić na bieżaco losy ustawy ale co do tego "ścigania netu" to też nie wiem czy aby nie wchodzi to rykoszetem od stycznia. Cała ustawa to dwa projekty ,1. j.rękie bandyty ,2.bukmacherka netowa.
Bandyty beda scigane od 1 stycznia dla nich wchodzi ustawa wkrótce , formalny e-hazard to wiadomo KE musi sie wypowiedzieć i to potrwa jest tylko jedno ale. Jednym z elementów ominięcia ustawy przez j.bandytów jest wejście w e-hazard co zakładał przecież KAPICA więc czy aby faktycznie net nie ma być monitorowany już teraz ze względu na j.bandytów [działających w sieci].... jesli działali by z poza Polski to oczywiscie mozna by uzywać tych samych metod płatnosci co u bukow MB,NETLLER , a wiec czy nie jest tak ze ten net przez jednorękich nie ma być monitorowany od stycznia?....
|
Do góry
|
|
|
|
#3552181 - 08/12/2009 03:53
[Re: procencik1]
|
enthusiast
Meldunek: 06/10/2007
|
Bandyty beda scigane od 1 stycznia dla nich wchodzi ustawa wkrótce , formalny e-hazard to wiadomo KE musi sie wypowiedzieć i to potrwa jest tylko jedno ale. Jednym z elementów ominięcia ustawy przez j.bandytów jest wejście w e-hazard co zakładał przecież KAPICA więc czy aby faktycznie net nie ma być monitorowany już teraz ze względu na j.bandytów [działających w sieci].... jesli działali by z poza Polski to oczywiscie mozna by uzywać tych samych metod płatnosci co u bukow MB,NETLLER , a wiec czy nie jest tak ze ten net przez jednorękich nie ma być monitorowany od stycznia?.... Ale to musiałyby być przyznane jakieś narzędzia, uprawnienia, które taki monitoring by umożliwiły. Widzisz coś takiego w tej pierwszej ustawie? Poza tym Kapica nie mówił, że wejście w e-hazard, po prostu się boją, że zamiast automatu stanie komputer i tam na podstawie jakiejś gry będzie wypłacana kasa pod stołem. Używanie stwierdzenia, że Kapica zakładał wejście automatów do netu to spora nadinterpretacja (modne słowo swego czasu ).
|
Do góry
|
|
|
|
#3552219 - 08/12/2009 04:06
[Re: Moonchild]
|
stranger
|
Mi sie wydaje ze te narzędzia o których piszesz moga nie znależć się w ustawie hazardowej ale w : -nowelizacji prawa bankowego -nowelizacji ustawy dotyczącej telekomunikacji -nowelizacji ustawy o służbie celnej [o tej było głosno]
|
Do góry
|
|
|
|
#3552225 - 08/12/2009 04:08
|
stranger
Meldunek: 21/11/2009
|
"Bandyta bedzie scigany od 1 stycznia"- chyba nie tak bandyta bedzie scigany za 6 lat z tego co mi wiadomo! i mam nadzieje ze za 6 lat to po PO zostanie tylko smród! a Panowie Kap(l)lica i "slonce Peru" zakoncza odsiadywac wyroki!
|
Do góry
|
|
|
|
#3552232 - 08/12/2009 04:13
|
enthusiast
|
Mi sie wydaje ze te narzędzia o których piszesz moga nie znależć się w ustawie hazardowej ale w : -nowelizacji prawa bankowego -nowelizacji ustawy dotyczącej telekomunikacji -nowelizacji ustawy o służbie celnej [o tej było głosno] Ale przecież w ustawie są wyraźnie zaznaczone jakie zmiany zachodzą w wymienionych przez Ciebie aktach. Ustawa hazardowa już te nowelizacje zawiera. A czytałeś ją w ogóle?
|
Do góry
|
|
|
|
#3552421 - 08/12/2009 05:53
|
stranger
|
Tak sobie teraz siedze i ogladam TVN24- i niech mi ktos wytlumaczy kogo w koncu dotyczy ta afera hazardowa bo odnosze dziwne wrazenie ze wszystkich tylko nie PO!!!- prosze mnie nie posadzac o stronniczosc bo mi tak w zasadzie polityka wisi ale chyba chodzi o to zeby wszyscy zglupieli!
|
Do góry
|
|
|
|
#3552500 - 08/12/2009 06:34
|
stranger
|
Mi sie wydaje ze te narzędzia o których piszesz moga nie znależć się w ustawie hazardowej ale w : -nowelizacji prawa bankowego -nowelizacji ustawy dotyczącej telekomunikacji -nowelizacji ustawy o służbie celnej [o tej było głosno] Ale przecież w ustawie są wyraźnie zaznaczone jakie zmiany zachodzą w wymienionych przez Ciebie aktach. Ustawa hazardowa już te nowelizacje zawiera. A czytałeś ją w ogóle? Czytałem i powiem szczerze że nie znalazłem wlaśnie tych odnosników do innych ustaw/nowelizacji które dotycza ścigania w sieci - mógłbyś to przeyblizyć gdzie to jest?
|
Do góry
|
|
|
|
#3552537 - 08/12/2009 06:46
|
enthusiast
|
Mi sie wydaje ze te narzędzia o których piszesz moga nie znależć się w ustawie hazardowej ale w : -nowelizacji prawa bankowego -nowelizacji ustawy dotyczącej telekomunikacji -nowelizacji ustawy o służbie celnej [o tej było głosno] Ale przecież w ustawie są wyraźnie zaznaczone jakie zmiany zachodzą w wymienionych przez Ciebie aktach. Ustawa hazardowa już te nowelizacje zawiera. A czytałeś ją w ogóle? Czytałem i powiem szczerze że nie znalazłem wlaśnie tych odnosników do innych ustaw/nowelizacji które dotycza ścigania w sieci - mógłbyś to przeyblizyć gdzie to jest? No to dochodzimy do powtarzanego po sto razy na tydzień meritum. W tej ustawie NIE MA NIC na temat e=hazaradu. Wszlekie propozycje uregulowanie tego segmentu zawiera nowelizcja, poszukaj na stronach MF. Co do szans na wejscie nowelzicjia - poszukaj w tym temacie
|
Do góry
|
|
|
|
#3552625 - 08/12/2009 07:16
|
stranger
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3553504 - 09/12/2009 02:05
[Re: marasking]
|
stranger
|
To ze ostro sie wzieli za "jednorekich bandytow" to nic dobrego ,swiadczy to jedynie o tym ze ci "smutni panowie" potrafia naginac prawo! pozostaje tylko pytanie kto bedzie nastepny!- wieje zgroza i tyle!
|
Do góry
|
|
|
|
#3554521 - 09/12/2009 07:51
[Re: IL RE]
|
member
Meldunek: 17/11/2009
|
Macie rację, jak raz potrafili to zrobić spokojnie potrafią z czymkolwiek innym powtórzyć. Dla wali mnie to jak to tłumaczą, to zwykły zamach na moją wolność.
Ja już na Platformę ani Tuska nie zagłosuję
|
Do góry
|
|
|
|
|
|