Witam!!!
Nadal -
PUERTA(+6) 2 2,92 Moim zdaniem kursy jakie buki zaoferowaly na ten mecz to skandal. Na pewno nie dzieli ich az taka roznica klasy.
Co do wystepow Puerty to juz niejednokrotnie pisalem,ze na ziemi to jeden z lepszych wymiataczy. Po przerwie jaka mial w rozgrywkach, jak sam mowi powrocil jeszcze mocniejszy i glodny gry. Trenowal po 6-7 godzin dziennie nawet w niedziele. Zgadzam sie,ze zarowno w meczu z Canasem jak i z Davydenko mial kryzys, ktory trwal jakies 1,5 seta. Ale jak kazdy wie (mowie z wlasnego doswiadczenia), ze w momencie kiedy sie przezwyciezy kryzys to mozna biegac, biegac i biegac...
Prawda jest tez,ze Mariano zagral z Davydenko jakies 50-60% tego co zaprezentowal z Canasem. A mimo to wygral. Szczerze musze sie przyznac,ze Davydenko okazal sie trudniejszym rywalem niz przypuszczalem.
Jezeli chodzi o zmeczenie Puerty to przytocze jego wypowiedz:
"Most import thing is that
I'm not feeling that tired ," Puerta said, even though he has spent 90 more minutes on court than Nadal. "I'm very happy because I've trained very well. I'm not a favourite in the final, but I might upset."
Jezeli chodzi o Nadala to w turnieju prezentuje sie solidnie. W kazdym meczu ma momenty znakomite. Jednak kto ogladal mecz z Ferdkiem ten wie,ze Nadal mogl rownie dobrze przegrac. Pomimo iz postawilem w tym meczu na Nadala, to bylem troche rozczarowany poziomem meczu. Roger popelnil, jak na niego, kolosalna liczbe UE i tak naprawde bardzo pomogl Rafie w wygraniu tego meczu.
Podsumowujac, spotkanie moim zdaniem bedzie wyrownane bardziej niz sie niektorym zdaje. A juz na pewno nie zagralbym 3-0 dla Nadala. Puerta jest w stanie spokojnie urwac seta, a jezeli tak sie stanie to handi na niego powinno wejsc. Osobiscie zagralem juz za drobne w piatek Puerte po kursie 5,37, a teraz czekalem na handi. I tez mi ono pasuje. Nie gram tego za duze pieniadze,ale po prostu jestem to winien Puercie
Troche hajsu na nim zarobilem przez ten turniej.
Mam nadzieje,ze bedzie to lepsze widowisko niz mecz Nadala z Ferdkiem, ktory moim zdaniem rozczarowal poziomem.
Tak wiec zimne piwko i przed telewizor o 15h.
Zycze powodzenia
Pozdrawiam