#352710 - 01/06/2005 20:01
Re: ATP Roland Garros 2005 cz.2
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/01/2005
|
Quote:
z MIXA:
Daniela Hantuchova SVK/Fabrice Santoro FRA vs. Anastasia Myskina RUS (4)/Jonas Bjorkman SWE
typ:1
zgadzam sie w 100% Daniela Hantuchova SVK/Fabrice Santoro FRA a do tego jeszcze Samantha Stosur AUS/ Paul Hanley AUS - Martina Navratilova USA -Leander Paes IND (6)
|
Do góry
|
|
|
|
#352711 - 01/06/2005 20:03
|
Carpal Tunnel
|
Nikolay Davydenko - Jak dla mnie w tym spotkaniu cichym faworytem nie patrząc na kursy sugerowane przez faworytów będzie mimo wszystko Puerta.Śledząc wyniki można zobaczyć że Nikoś ograł Puerta w Hamburgu ( 7-5 6-3) ale wtedy Mariano nie był jeszcze w takiej formie jak jest na RG gdzie przechodzi jej apogeum. Nie sądze też aby Davydenko był tak znakomitym i popełniających mało niewymuszonych błędów obrońcą jak Canas , ba na dodatek nie sądze aby miał podobną kondycję do Canasa , wkońcu gra przez 4 tygodnie bez przerwy już dwie pięciosetówki mogą być widoczne podczas tego meczu , aha i na dodatek wracając do defensywy to Puerta będzie miał możliwość skończenia większej ilości piłek z forehandu , nie wierze żeby Nikoś biegał tak jak Canas. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#352713 - 01/06/2005 20:08
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/06/2004
|
Quote:
ferdek-rafa wiadomo. starcie gigantów, na dzień dzisiejszy najlepsi tenisiści w całym ATP. rozstawienie sprawiło, że spotykają się w sf, śmiem twierdzić, że ten kto wygra ten pojedynek, wygra rg.
Wg mnie to FERDEK wygra. ----za nadalem przemawia nawierzchnia i gra bez obciążeń, psychicznie wytrzymuje wszystko, w magiczny sposób broni piłki setowe, aby później seta wygrać. psychicznie wspaniale wytrzymał paryskie bydło/przegrał wtedy seta, ale 15 tysięcy gwiżdżącej chołoty nie robiło na nim większego wrażenia, 18-latek grał b.dzielnie/. ----za ferdkiem: -b. ciężko Go złamać, jest królem TB -jednoręczny backhend po linii magiczny+gra przy siatce. -rewelacyjny serwis wyrzucający, rafa będzie z trudem je łapał przy reklamach, a ferduś rachu-ciachu przy siatce skończy wolejem. -o dziwo nadala dość łatwo złamać w tym turnieju i tu upatruję szansy dla ferdka, 1 przełamanie w secie i styka -ferdek fantastycznie się koncentruje przed spotkaniem/odpowiednio do rangi/ w 1 rundzie grał jak marzyciel ale z każdą rundą było lepiej
za 1,7 ferdka zawsze i wszędzie oczywiście, skromnie tak 5/10 bo spodziewam się pojedynku niezapomnianego, który przejdzie do historii, a publika będzie waliła owacje na co 2 zagranie
to tylko moje zdanie
jeszcze jedno, pamiętacie co z nadalem robił burgsmuller w 2 secie? a ferdek to taki 3xlars
|
Do góry
|
|
|
|
#352715 - 01/06/2005 20:14
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#352716 - 01/06/2005 20:17
|
Carpal Tunnel
|
Marcel @2,34/bf/ to faktycznie można oszaleć ze szczęścia ale OBIEKTYWNIE: -Nadal grał z przebijaczami -ma świetny 'kickowy' forhand -ma dupiasty backhand -jest b.szybki i waleczny, ale sądzę, że ferdek rozprowadzi Go po korcie i z większą łatwością będzie Go łamał, niż Nadal Ferdka kort zweryfikuje pomylić się w takim spotkaniu to nie wstyd, bo ten pojedynek nie ma faworyta a będą grać dwaj dżiniusze pozdr
|
Do góry
|
|
|
|
#352722 - 01/06/2005 21:11
|
Carpal Tunnel
|
s/f pań jutro. s/f panów piątek. wszyscy muszą mieć równe szanse
|
Do góry
|
|
|
|
#352724 - 01/06/2005 21:28
|
veteran
Meldunek: 19/01/2005
|
Mysle, ze Federer nie da sie juz tak zaskoczyc jak to bylo w Miami. Mysle, ze Federer rozpocznie ten mecz bardzo ostro, bedzie probowal narzucic swoje warunki, poniewaz jest tez swiadomy tego, co Nadal w tym sezonie na ziemi osiagal i ze nie ma (Szwajcar) na tej nawierzchni az tak wielkiej przewagi nad innymi. Mysle, ze mecz bedzie bardzo rowny, bardziej niz to pokazuja kursy, moze nawet doczekamy sie 5 setow... Wiem, ze fizycznie obaj sa przygotowani do rzeczy wielkich i wierze, ze takie zobaczymy. Mam nadzieje, ze ten pofinal bedzie drugim w kolejnosci, bo mam ochote na deser po obiedzie, a nie odwrotnie. Wstrzymam sie z jakimikolwiek typami przed meczem, a zagram na Betfair przeciwko temu, kto wygra pierwszego seta. Nie ukrywam, ze wolalbym, aby byl to Roger. Niech wygra pierwszego seta... Niech ostatnia pilke meczu wygra jednak Nadal.
|
Do góry
|
|
|
|
#352725 - 01/06/2005 21:43
|
newbie
Meldunek: 25/05/2005
|
Kaligula napsał: Quote:
... ----za nadalem przemawia nawierzchnia i gra bez obciążeń, psychicznie wytrzymuje wszystko... wspaniale wytrzymał paryskie bydło/przegrał wtedy seta, ale 15 tysięcy gwiżdżącej chołoty nie robiło na nim większego wrażenia, 18-latek grał b.dzielnie/.
----za ferdkiem: ... -o dziwo nadala dość łatwo złamać w tym turnieju i tu upatruję szansy dla ferdka, 1 przełamanie w secie i styka ...
Widzę tu sprzeczność w twojej wypowiedzi , ja uważam że Nadal ma duże szanse wygrać właśnie dlatego że tak jak napisałeś jest silny psychicznie. Napewno nie przestraszy się Federera i ewentualnych niepowodzeń w całym meczu
Trudno upatrywać w psychice Nadala szans dla Ferdka
|
Do góry
|
|
|
|
#352726 - 01/06/2005 21:43
|
old hand
Meldunek: 04/05/2005
|
Quote:
Pozostaje jeszcze aspekt psychiki obu zawodników. Fed spotkań w tej fazie turniejów wielkiego szlema rozegrał kilkanascie, ale dla Nadala będzie to nowe doświadczenie. (..) Nie można być pewnym że z Nadalem wszystko będzie ok, chociaż to typ wojownika i gra raczej bez kompleksów, ale wszystko moze sie zdarzyć(...)
otóz to właśnie...nie raz cudownie dysponowany zawodnik przegrywał z powodu kłopotów z "głową"... Federer -- on wie o co walczy, to brakujacy tytuł w jego kolekcji, niby jest mlody i ma czas, ale nigdy nie wiadomo- Hingis miala rządzic latami, brzydka kontuzja i dowidzenia-koniec kariery. Szwajcar glupi nie jest i na pewno widzi w tegorocznej edycji swoja życiowa szanse. Mecz z Gonzalezem przekonal mnie w jak dobrej dyspozycji jest Fedex. Nie, nie Moya a Gonzo byl chrzestem bojowym dla Rogera. Chilijczyk musial sporo biegac zeby obejsc backhand gdyz przeciwnik skutecznie unikał jego forehandowej strony. Wygral tez w Hamburgu a korty tam byly "wolniejsze" niz w Paryzu. Kluczowe bedzie pierwsze podanie i konsekwentna dyscyplina taktyczna. Z zawodników liderujacych rankingowi ATP Szwajcar jest graczem najbardziej uniwersalnym a wygrywajac turnieje serii mistrzowskiej na cegle udowodnil,ze ma "papiery" na wygrywanie równiez na clayu. Nadal -- na razie sensacja tego sezonu, rewelacyjny bilans nie wzial sie z niczego, zmusil nawet do 5 setów Ferdka na kortach twardych. Szacunek. Ale mimo wzbraniania sie od roli faworyta turnieju gdzies ta mysl mu w głowie kołacze. A przeciez jego wielkoszlemowe doswiadczenie w porownaniu do rywala jest minimalne. W tym turnieju nikt oprocz paryskiej publicznosci nie zmusil Rafy do zagrania na najwyzszych obrotach. Ferrer byl blisko urwania seta, mial setbole, nie dał rady a pozniej sie rozsypał kondycyjnie.
Podsumowujac - obaj zawodnicy maja "+" jak i "-". Kto bedzie lepszy okaze sie juz w piatek. Ja od poczatku imprezy uwazam Nadala za kandyta nr1 ale musze przyznac,ze jestem pod wrazeniem gry Szwajcara. Bede kibicował Federerowi bo chcialbym na wlasne oczy zobaczyc jak drugi w historii* zawodnik wygrywa we wszystkich 4 szlemach.
*ci poprzedni zwyciezcy to lipa przeciez od czasu gdy kazdy szlem jest na innej nawierzchni tylko Agassi dokonał tego wspanialego wyczynu i jak dla mnie jest najwiekszym tenisista wszechczasow. (Sampras! do budy!)
TYLKO MATS WILANDER WIE KTO WYGRA MECZ FEDERER-NADAL wiec badzcie czujni i rozkodujcie jego zawiłe przesłanie
PS.W drugiej parze Puerta zajedzie Davydenke, z przyczyn czysto kondycyjnych Puerta ma wszystkie atuty w dłoni. Plus te asy w rękawie
|
Do góry
|
|
|
|
#352727 - 01/06/2005 22:06
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Kaligula napsał:
Quote:
... ----za nadalem przemawia nawierzchnia i gra bez obciążeń, psychicznie wytrzymuje wszystko... wspaniale wytrzymał paryskie bydło/przegrał wtedy seta, ale 15 tysięcy gwiżdżącej chołoty nie robiło na nim większego wrażenia, 18-latek grał b.dzielnie/.
----za ferdkiem: ... -o dziwo nadala dość łatwo złamać w tym turnieju i tu upatruję szansy dla ferdka, 1 przełamanie w secie i styka ...
Widzę tu sprzeczność w twojej wypowiedzi , ja uważam że Nadal ma duże szanse wygrać właśnie dlatego że tak jak napisałeś jest silny psychicznie. Napewno nie przestraszy się Federera i ewentualnych niepowodzeń w całym meczu
Trudno upatrywać w psychice Nadala szans dla Ferdka
tak, jest b.silny! chyba nie zrozumiałeś, złamać, tzn przełamać Jego podanie a nie psychikę
|
Do góry
|
|
|
|
#352728 - 01/06/2005 22:29
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/08/2003
|
Quote:
Quote:
ferdek-rafa wiadomo. starcie gigantów, na dzień dzisiejszy najlepsi tenisiści w całym ATP. rozstawienie sprawiło, że spotykają się w sf, śmiem twierdzić, że ten kto wygra ten pojedynek, wygra rg.
Wg mnie to FERDEK wygra. ----za nadalem przemawia nawierzchnia i gra bez obciążeń, psychicznie wytrzymuje wszystko, w magiczny sposób broni piłki setowe, aby później seta wygrać. psychicznie wspaniale wytrzymał paryskie bydło/przegrał wtedy seta, ale 15 tysięcy gwiżdżącej chołoty nie robiło na nim większego wrażenia, 18-latek grał b.dzielnie/. ----za ferdkiem: -b. ciężko Go złamać, jest królem TB -jednoręczny backhend po linii magiczny+gra przy siatce. -rewelacyjny serwis wyrzucający, rafa będzie z trudem je łapał przy reklamach, a ferduś rachu-ciachu przy siatce skończy wolejem. -o dziwo nadala dość łatwo złamać w tym turnieju i tu upatruję szansy dla ferdka, 1 przełamanie w secie i styka -ferdek fantastycznie się koncentruje przed spotkaniem/odpowiednio do rangi/ w 1 rundzie grał jak marzyciel ale z każdą rundą było lepiej
za 1,7 ferdka zawsze i wszędzie oczywiście, skromnie tak 5/10 bo spodziewam się pojedynku niezapomnianego, który przejdzie do historii, a publika będzie waliła owacje na co 2 zagranie
to tylko moje zdanie
jeszcze jedno, pamiętacie co z nadalem robił burgsmuller w 2 secie? a ferdek to taki 3xlars
a pamietasz co zrobił Gasquet z Federerem a Nadal to taki 2xGasquet
|
Do góry
|
|
|
|
|
|