Atletico Madryt - Espanyol Barcelona 1 1.75 bwin
Mecz w którym żaden wynik nie będzie zaskoczeniem, ponieważ Atletico zamiast walczyć o czołowe miejsca w lidze hiszpańskiej, spisuje się fatalnie i znajduje się w strefie spadkowej. Zmiana trenera nie przyniosła oczekiwanych efektów ponieważ Atletico ostatnie zwycięstwo w meczu ligowym odnotowało 3-go października pokonując u siebie Saragosse 2:1. Ostatnie porażki czy remisy są dla Atletico dość pechowe, tracą bramki w ostatnich sekundach, z czego aż dwukrotnie przez podyktowanie rzutu karnego (slusznie czy nie slusznie zawsze bedzie kwestia dyskusyjna). Espanyol radzi sobie w rozgrywkach przyzwoicie zajmujac 10 pozycje w ligowej tabeli. Ostatnich tygodni również nie mogą zaliczyć do udanych, porażka przed własną publicznoscia z Getafe oraz remis z Valladoid, jak również wyjazdowa porażka ze Sportingiem Gijon mówią same za siebie. Jest to świetna okazja dla Atletico dysponujące niesamowitym potencjałem piłkarskim na lekkie odbudowanie się psychiczne. W zespole Espanyolu nie zagra Ivan de la Pena, natomiast w zespole gospodarzy zabraknie : omasa Ujfalusi, Roberto gago i Mariano Pernii. Fortuna kołem się toczy i myślę, że tym razem szczęście dopisze gospodarzom i odniosą długo oczekiwane zwycięstwo w meczu ligowym i opuszczą strefę spadkową, rozpoczynając marsz w górę tabeli
Przypuszczalne składy:
Atletico: Asenjo - Perea, Pablo, Juanito, Lopez - Reyes, Assuncao, Santana, Simao - Aguero, Forlan
Espanyol: Kameni - Chica, Forlin, Pareja, D. Garcia, Calleja, Moises, Verdu, L. Garcia, Coro, Sahar