#3600932 - 07/01/2010 08:08
Re: Biathlon - Puchar Świata 2009/2010
[Re: mln]
|
Arka Gdynia!
Meldunek: 09/07/2009
|
no i dała rade Chinka na jutro tylko jeden typ do tej pory Ukraina - Szwecja 1 1.62 betsson (1.68 do niedawna w tobecie, obecnie 1.40, tyle samo w unibecie) Szwedzi bez Bergamana i Ferry'ego, także wystąpią w składzie: Lindstrom, Nilsson, Ekholm i Armgren, natomiast Ukraińcy: Sednev, Semenov, Derkach, Deryzemlya. Zdaje sobie sprawę z tego że w zeszłym roku Szwedzi też w oberhofie wystapili osłabieni a poradzili sobie z Ukraińcami bez problemu, jednak inaczej wygląda to teraz niż. Wtedy u Szwedów wystapili doświadczeni Jonsson i Brink, dziś mamy juniorów: Lindstroma i Armgrena, którzy od Ukraińskiego juniora Semenova prezentują się słabiej, Lindstrom to jeszcze w miare zblizony poziom do Semenova ale Armgren to zupełna niewiadoma. Nilsson i Ekholm są raczej solidni w sztafecie, ale bez przesady obaj w stójce potrafia popsuć, w 3 kolejnych sezonach pierwszy z nich ma 60-kilka % a drugi 70-kilka % więc szału nie ma. Sednev to bardzo przyzwoity strzelec, zwłaszcza w pozycji leżacej pewny, ale i w stójce bez tragedii, do tego bardzo doświadczony Deryzemlya, o którego występ również się nie boję, największa niewiadoma to dla mnie najstarszy z nich Derkach. Biorąc to wszystko pod uwagę uważam że Ukraińcy powinni poradzić sobie z tak osłabionymi Szwedami.
|
Do góry
|
|
|
|
#3601301 - 07/01/2010 17:17
[Re: Inzaghi78]
|
addict
Meldunek: 19/02/2009
|
wczoraj trzy typy 100% sukcesu RUS-GER FRA-SWE UKR-CHN dziś faktycznie szwedzi bez Bergaman i Ferrego wiec bedzie cieniutko Norwegowie w składzie przymierzanym na Vancouver z młodym Boe -jak sie chłop nie spali to Hanevold a zwłaszcza OLEK i svendsen gwarantują poziom ! Austryjacy mysle ze win zdecydowanie najrowniejsza ekipa zawodnicy w formie jedyni ktorzy moga im zagrozic to ruscy tez wyrownany skald i tez dobrze biegaja
|
Do góry
|
|
|
|
#3601361 - 07/01/2010 17:55
[Re: HAGIi]
|
Meldunek: 14/05/2001
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3601395 - 07/01/2010 18:21
[Re: wieczor]
|
Arka Gdynia!
|
wczoraj trzy typy 100% sukcesu RUS-GER FRA-SWE UKR-CHN dziś faktycznie szwedzi bez Bergaman i Ferrego wiec bedzie cieniutko Norwegowie w składzie przymierzanym na Vancouver z młodym Boe -jak sie chłop nie spali to Hanevold a zwłaszcza OLEK i svendsen gwarantują poziom ! Austryjacy mysle ze win zdecydowanie najrowniejsza ekipa zawodnicy w formie jedyni ktorzy moga im zagrozic to ruscy tez wyrownany skald i tez dobrze biegaja akurat dzisiaj na Austriaków aż tak bym nie stawiał. Ciężko coś rozsądnego wytypować, może być różnie, ale Norwegowie mogą być dzisiaj bardzo groźni. Niemcy - Francja Head To Head Shooting Only 2 1.65Skład Niemców: Stephan, Greis, Peiffer, Schempp, no cóż ja tu widzę niewielkie szanse na walke o podium, raczej miejsce 5 jest do nich dzisiaj przypisane, mało realne by koledzy Greisa w jednym czasie zaliczyli zawody życia, raczej spodziewam się po nich podobnych nerwowych ruchów na strzelnicy jak te wczorajsze Bachmann. A Francuzi swoim równym składem, Jay (świetny strzelec, słabszy biegacz), Defrasne (co najwyżej po 1 pudle na każdej strzelnicy, to jego średnia, biegacz nieco lepszy od rodaka, no i bardzo równi bracia Fourcade, o takich zawodnikach do sztafety marzy pewnie każdy trener reprezentacji)
|
Do góry
|
|
|
|
#3601450 - 07/01/2010 18:49
[Re: mln]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/12/2004
|
Witam.... BET 365 Francja-Szwecja typ 1 kurs 1.5
Sklad francuzow widoczny powyzej, wyrownany sklad, moim zdaniem powalcza o podium , w kazdym badz razie to wg mnie bedzie czarny kon.
Szwedzi, coz bez JOhana i Ferrego , kilka postow wyzej jest wzmianka o nich . Moim zdaniem miejsce 6 i wyzej to dzisiaj dla nich max.
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#3602660 - 08/01/2010 01:26
[Re: kardynal20]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
Musze napisac kilka slow o naszej meskiej reprezentacji ... "Trzeba przeniesc chlopakow do sekcji spiewania... " A tak na powaznie to sie dzisiaj ostro zagotowalem Ja rozumiem ze nie mamy co marzyc o medalach czy nawet miejscu w pierwszej 10 ale do jasnej kur.wy czy w 40mln kraju nie mozemy wypromowac kilku biatlonistow ktorzy chociaz beda czlapac a nie pelzac na trasie ????? No przeciez to ludzkie pojecie przechodzi zebysmy tracili do takiej Lotwy 7 minut czy Japoni ponad 6 minut Malo tego taka Estonia ktora strzela w niebo - 5 karnych rund i 16 dobieran wyporzedza naszych sprinterow blisko 2 minuty A oto miejsca w samym biegu nszych Orlow na swoich zmianach: Kwak 18 miejsce Szczurek 17 miejsce Witek 18 miejsce Kobus 14 miejsce Nie zachowujmy sie jak Nigeria w sportach zimowych bo snieg nie jest w Polsce zjawiskiem ekstremalnym. Moja prosba do PZN zeby wycofac reprezentacje z zawodow sztafetowych bo jako patriota nie moge na to patrzec bo serce boli Aha szczere gratulacje dla Lotyszy za bardzo dobry wystep
|
Do góry
|
|
|
|
#3603466 - 08/01/2010 05:36
[Re: Rivaldinho]
|
Na pełnejjj kurrr...
Meldunek: 02/04/2004
|
A ja się dziwię Tomkowi Jarońskiemu dlaczego z takim pobłażaniem komentuje ich wyczyny... ile lat ich można po głowie głaskać. Te ich komentarze Niestety kolejnych Małyszów, a na pewno Sikorów nie widać. Co do zawodów, to dopiero dzisiaj miałem możliwość spokojnego obejrzenia zawodów. Svendsen i Bjoerndalen Ale wydaje mi się że na Olimpiadzie wygrają Austriacy lub Francuzi. Z mocnym uwzględnieniem tych pierwszych. Równy skład, świetne strzelanie i równie dobre biegi [szczególnie Landertingera i Sumanna]. p.s. Ogólnie miałem dubla postawionego NOR z GER + AUT z FRA, no i niestety Sumann się spuścił na ostatnim strzelaniu... Co do sprintu to myślę, że Svendsena można spokojnie pograć na top3 lub Winner.
|
Do góry
|
|
|
|
#3603809 - 08/01/2010 09:43
[Re: forty]
|
Arka Gdynia!
|
na razie wymyśliłem tyle Być może za bardzo sugeruje się wynikami środowej sztafety, ja jednak mam nadzieję że nie. Rosjanki wygrały, ale sam przebieg sztafety nie przebiegał tak jak sobie wyobrażałem, Bogali, która miła przyzwoicie strzelić miała 5 doładowań, a Medvedtseva, która należy do przeciętnych biegaczek pobiegła poniżej i tak niezbyt wysokich oczekiwań, dojdzie do tego kolejne 1,5km, może być dla niej nieciekawie, za to to co zrobiła Boulygina, chodzi oczywiście o jej bezbłędne strzelanie zaskoczyło chyba każdego, jej ostatnie występy to było pasmo gigantycznych pomyłek strzeleckich w kolejnych zawodach, a tu taka niespodzianka, to ona tak naprawdę dała zwycięstwo Rosjankom. Zawodniczki gospodarzy powinny nawet i we 3 zameldować się w pierwszej dziesiątce, biegowo u siebie nigdy problemów nie miały, powinno być naprawdę dobrze dzisiaj... Henkel - Medvedtseva 1.35 bwin 6/10. Niemka startuje u siebie, a to dla nich zawsze dodatkowa mobilizacja. Henkel najlepszy wynik w środowej sztafecie, 1min i 20 sekund lepiej od Olgi, choć ta miała tylko jedno niecelne trafienie więcej, nie trzeba typu chyba bardziej rekomendowac Bogali Titovets - Hauswald 2.00 betway/betsafe 2.5/10. Ja nie widzę w tej parze faworytki w osobie Rosjanki. w sztafecie lepsza była Niemka o 35 sekund. 3 dobierane pociski Bogali w pozycji leżącej i 2 w stójce, pokazuje że strzelcko chyba nie jest najlepiej. Hauswald w leżącej problemów raczej nie miewa, wiadomo że w stójce na zero nie strzeli ale jest lepsza biegowo, Rosjanka tez raczej pudłować będzie. Do tego startuje u siebie, po takim kursie warto spróbować Medvedtseva - Bogali Tistovets - Hauswald 2.85 betway 1.5/10. Te same argumenty co wyżej. Brunet - Medvedtseva 1 1.65 tobet 2.5/10 Francuzka bardzo stabilna na strzelnicy, czasem w stójce miewa problemy, ale liczę dzisiaj co najwyzej na jedną rundę karną, Rosjanka strasznie męczyła się na tej trasie, biegowo straciła 20 sekund do Francuzki, wolniej strzelała. Henkel 1-3 2.65 unibet 2/10. Zdaję sobie sprawę że jest sporo rywalek, 2 Szwedki, Berger, Domracheva, Sleptsova, rodaczki i kilka innych ale po tym co pokazała w sztafecie musi być stawiana jako jedna z głównych faworytek do podium, nawet jeden błąd na strzelnicy nie powinien jej w tym przeszkodzić.
|
Do góry
|
|
|
|
#3604344 - 08/01/2010 21:09
[Re: kardynal20]
|
+
Meldunek: 29/04/2004
|
Olofsson z Bachmann w Bwin byla po 1.50 (teraz 1.35) 1.20 totalnie nieoplacalny kurs. Czuje w kosciach dzis zwyciestwo Neuner : ) - zobaczymy co bedzie.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|