Jest problem z prawidłowym rozliczeniem zakładu na zwycięstwo Pudzianowskiego z Najmanem. Jak wszyscy widzieli to Najman okładany przez Pudziana odklepał w matę i dopiero wtedy sędzia przerwał walkę. Miałem zakład Pudzianowski wygrywa poprzez submission, czyli powinien być rozliczony jak wygrana. UB najpierw rozliczył jako przegrany - TKO/KO. Następnie poprawił i rozliczył dobrze, ale wczoraj znowu zakład miałem na czerwono. Postanowiłem napisać maila w tej sprawie...
O to korespondencja z supportem.... :
Najpierw napisałem jak powinni rozliczyć ten zakład i odpowiedź UB :
Date: 16.12.2009 08:17
To:
Subject: Support request: betting
Support Request
Subject: betting
Question:
Witam serdecznie Panie Jakubie !
Dziękuje za kontakt z
Unibet.
Uprzejmie informuję , że Pana zakład na walkę Pudzianowski - Najman został poprawiony i rozliczony prawidłowo, zgodnie z oficjalną stroną federacji
http://www.konfrontacja.com/pl/Nasz Wydział sportowy przeprasza za jakiekolwiek trudności z tym związane.
W razie jakichkolwiek wątpliwości bardzo proszę o kontakt telefoniczny z Biurem Obsługi Klienta.
Pozdrawiam,
Aneta
Biuro Obsługi Klienta
----------------------------
Jako, że w historii było nadal na czerwono to wysłałem następnego, zacytowałem poprzedni ich mail z dopiskiem :
"Takiego o to maila dostałem, dziękuje za odpowiedź, natomiast na koncie jeszcze nie zostało poprawione rozliczenie w/w zakładu.
Pozdrawiam"
a przed chwilą kolejny mail od Unibetu :
Witam serdecznie Panie Jakubie !
Dziękuje za kontakt z
Unibet. Uprzejmie informuję , że zakład na walkę Pudzianowski- Najman został rozliczony prawidłowo. Zawodnik Pudzianowski wygrał walkę poprzez TKO, czyli nokaut techniczny. W ciągu 40 sekund walki Najman cofał się od przeciwnika i stracił równowagę, upadł na ziemie. Po tym Pudzianowski zaczął obkładać przeciwnika ciosami i uderzył go 11 razy. Sędzia wskoczył do tej walki, w celu przerwania walki i udzielił zwycięstwa Pudzianowskiemu. W regulaminie MMA zasady nokautu są dokładnie opisane: techniczny nokaut to gdy sędzia przerywa mecz w toku, gdyż zawodnik staje się dominujący do punktu, w którym przeciwnik nie może inteligentnie się bronić i otrzymuje wiele szkód. Tak też się stało w tej walce, dlatego Pana zakład niestety jest przegrany.
W razie jakichkolwiek wątpliwości bardzo proszę o kontakt telefoniczny z Biurem Obsługi Klienta.
Pozdrawiam,
Aneta
Biuro Obsługi Klienta
---------
Moja odpowiedź chwilę temu wysłana i poczekamy na odpowiedź...
Witam,
To jest 5 zmiana zdania na ten sam temat. Proszę zauważyć, że Najman w momencie kiedy był okładany przez Pudzianowskiego na macie, to odklepał w deski i dopiero wtedy sędzia wskoczył między nich przerywając walkę.
http://www.konfrontacja.com/pl/ - na tej stronie jest podany oficjalny wynik - poddanie. Nie TKO ani KO. Kto jak kto, ale oficjalna strona KSW jest najbardziej kompetentna jeśli chodzi o wyniki walk. Liczę, na spokojne podejście do sprawy, ponieważ to już kolejna zmiana zdania.
Pozdrawiam