z dzisiejszej bogatej oferty wpadły mi w oko trzy spotkania:
1) Oklahoma City Thunder - Chicago Bulls 1 1,42
kurs może nie zachwyca, ale wydaje mi się że warto postawić, dlaczego?
Oklahoma wypoczęta, przez trzy ostatnie dni nie grali w ogóle, dla porównania dla Byczków jest to 6 wyjazd w przeciągu 9 dni (bilans 3:2), a więc może dać o sobie zmęczenie
Dodatkowo trzeba zaznaczyć, że w tym sezonie obie ekipy już się spotkały(United Center) i górą byli dzisiejsi gospodarze, których do sukcesu poprowadził duet (Westbrook+Durant) i moim zdaniem po dzisiejszej nocy będzie bilans 2:0 dla Oklahomy
2) Portland Trail Blazers - Utah Jazz 2 1,70
Drugie spotkanie które mnie zainteresowało to Portland-Utah. W tym wypadku postawię na gości, choć nie jestem ich fanem.
Jest parę przesłanek za Utah (teoretycznie najmniej istotnym jest fakt, że w ostatnich 9 dniach Portland rozegrało 5 spotkań, dla porównania Utah 3). Ważniejszym argumentem są kontuzję w ekipie gospodarzy (choć i z tym już jest co raz lepiej), no ale nie zagra największa gwiazda zespołu Roy, dodatkowo jak każdy wie dwóch najlepszych C (Oden i Przybilla) no i PF (Outlaw), dla porównania Jazz zagra w optymalnym dla siebie składzie (jedynie brak Fesenko, no ale to żadne poważne osłabienie)
Ekipy te spotkały się już raz ze sobą w tym sezonie (Salt Lake City) i wtedy bez najmniejszych problemów wygrali Jazz-mani 108:92 i co prawda Utah u siebie, a Utah na wyjeździe to dwie zupełne drużyny! to mimo wszystko wrażenie robi łatwość wygranej (a dodać należy że wtedy w Portland grali Roy,Oden i Przybilla)a więc byli na pewno silniejsi kadrowo!
w tej chwili prezentuje sie to tak na moje oko:
PG Miller < Williams
SG Blake <Brewer
C Pendergraph < Okur
SF Aldridge = Boozer
PF Webster =Kirilenko
R Howard < Millsap
R Fernandez >= Matthews
R Bayless =Korver
R Batum =Price
Reasumując, moim skromnym zdaniem dzisiejszej nocy zabrzmi Jazz
3) San Antonio Spurs - Atlanta Hawks 1 1,63
Ostatnim meczem który mnie zainteresował, jest spotkanie w (AT&T Center) pomiędzy Spurs a Atlanta.
Gospodarze na razie grają poniżej moim oczekiwań (myślę że nie tylko moich). Jeśli chodzi o zmęczenie drużyn (to obie ekipy rozegrały w ostatnich dniach tyle samo spotkań, więc nie będzie to czynnik decydujący). Gospodarze na pewno będą bardzo zmotywowani, ponieważ będą chcieli przerwać passe 3 porażek (Utah,Houston,Chicago) i co gorsza wszystkie poniesione na własnym parkiecie
porównując składy moim skromnym zdaniem jednak mocniejszym zespołem są Ostrogi: Duncan,Parker,Jefferson,Ginobili do tego solidni McDyess,Mason,Hill czy debiutant Blair są lepsi od Johnson,Horford,Smith,Williams,Bibby,Crawford i mam nadzieję że udowodnią to dziś na boisku!