I jak wrażenia? Ja przyznam, że całą sobotę poświęciłem graniu multi ze znajomymi w BF2. W niedzielę powróciłem już do MW2. Wg mnie lepsze.
Jakoś grafika w MW2 wygląda bardziej realnie. Tak samo jak skala postaci. Tutaj czyli w BF2 widzę kolesia w odległości max 15-20 m (wnioskuję w odniesieniu do otoczenia) i wygląda jak mała mróweczka. Jakoś w MW2 skala postaci sporo lepsza. Poza tym ciągle coś nad nami lata i zamiast skupić się na walce na ziemi skupiamy się na zestrzeleniu tego gówn.. . Oprócz tego grałem trochę snajperem... . Szkoda, że nie dali rozwiązania jak w MW2 gdzie celownik porusza się i trzeba wstrzymać oddech aby go ustabilizować... wtedy byłoby bardziej realne. Jeszcze in minus trzeba dodać brak możliwości czołgania się... no wybaczcie ale to poważny minus, ja nie wiem jak np. snajper który znalazł sobie dogodną pozycję ma na starcie zdradzić swoją pozycję faktem... że kuca... . Porażka totalna. W MW2 parę razy miałem tak, że stałem praktycznie centymetry obok snajpera który leżał tuż obok i go nie widziałem... tak jest dobrze zamaskowany gdy leży.
To tyle w sumie MW2 lepsze i to sporo. Nie zmienia to faktu, że dobrą odskocznią jest czasem pograć w coś innego

.
Aha i jeszcze jedna poważna wada to dźwięk. Osoby używające Turtle Beach X41 i podobnych wymiatarek jeśli idzie o dźwięk 5.1, 7.1 są w stanie w MW2 dokładnie określić na podstawie kroków skąd zbliża się wróg. W BF2 dźwięk został potraktowany po macoszemu i można o tym zapomnieć. Widać postawili na przekleństwa Pazury i Baki zapominając już o odgłosach środowiskowych

.