#3771012 - 26/03/2010 01:29
Re: Euroliga 2009 / 2010 *
[Re: Angelika]
|
old hand
Meldunek: 14/02/2009
|
i na dokładkę
Olympiakos Pireus vs Asseco Prokom Gdynia - Teodosic over 14,5w/w linia to jakieś nieporozumienie, już w pierwszym spotkaniu Milos rzucił 21 pkt, ja nie wierzę w cuda, po raz drugi gospodarze nie pozwolą sobie na zlekceważenie przeciwnika, wg mnie będą dziś baty, i to ostre a Teodosic wystąpi (niestety)w roli jednego z głównych egzekutorów - over 14,5 jak byk sie szykuje
|
Do góry
|
|
|
|
#3771030 - 26/03/2010 01:37
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/08/2007
|
i na dokładkę
Olympiakos Pireus vs Asseco Prokom Gdynia - Teodosic over 14,5w/w linia to jakieś nieporozumienie, już w pierwszym spotkaniu Milos rzucił 21 pkt, ja nie wierzę w cuda, po raz drugi gospodarze nie pozwolą sobie na zlekceważenie przeciwnika, wg mnie będą dziś baty, i to ostre a Teodosic wystąpi (niestety)w roli jednego z głównych egzekutorów - over 14,5 jak byk sie szykuje brakuje tylko zapewnienia, że jak nie wejdzie to jestem gejszą w szanghajskim burdelu
|
Do góry
|
|
|
|
#3771037 - 26/03/2010 01:41
[Re: gembol]
|
old hand
|
i na dokładkę
Olympiakos Pireus vs Asseco Prokom Gdynia - Teodosic over 14,5w/w linia to jakieś nieporozumienie, już w pierwszym spotkaniu Milos rzucił 21 pkt, ja nie wierzę w cuda, po raz drugi gospodarze nie pozwolą sobie na zlekceważenie przeciwnika, wg mnie będą dziś baty, i to ostre a Teodosic wystąpi (niestety)w roli jednego z głównych egzekutorów - over 14,5 jak byk sie szykuje brakuje tylko zapewnienia, że jak nie wejdzie to jestem gejszą w szanghajskim burdelu nie obrażaj mnie, ja jestem Primadonną, nie jakaś tam gejszą, zresztą gejsze to w Japonii są, nie w Szanghaju, mówiąc gejsza z Szanghaju, to jakbyś powiedział samuraj z Rumunii
|
Do góry
|
|
|
|
#3771120 - 26/03/2010 02:14
|
old hand
|
a propos,
jakby ktoś, kto będzie rozliczał PIT miał ochotę oddać 1% swojego podatku na dziecko mojej koleżanki, byłbym wdzięczna
mała bardzo potrzebuje pomocy, naczyniak zajął jej pół twarzy, a takie coś można tylko w Niemczech zoperować, jak łatwo się domyślić - NFZ umywa ręce
Andelika
|
Do góry
|
|
|
|
#3771204 - 26/03/2010 02:42
[Re: TriumfWoli]
|
old hand
|
Nie obrazaj Samuraji z Rumunii ! Oni sa wszedzie ... tak, to prawda szczególnie dużo ich jest pod biedronka we Wrocławiu na Komandorskiej sami Samuraje, jeden zamiast miecza ma kule :)(nie u nogi bynajmniej) tylko tego dziecka mi żal, które do żebrania zmuszają
|
Do góry
|
|
|
|
#3779542 - 30/03/2010 18:31
[Re: TriumfWoli]
|
a.k.a. "Appiah"
Meldunek: 06/01/2009
|
Asseco Prokom Gdynia (+5.5) - Olympiakos Pireus 1.90 ( Unibet/ Bwin) 5/10 83:79, 90:73 to wyniki spotkan rozegranych w Grecji. W obu wynik mogl byc zdecydowanie lepszy dla Prokomu. W pierwszym spotkaniu bylo blisko wygranej, a w drugim wynik powinien byc zdecydowanie nizszy, ale w ostatniej kwarcie Prokom chcial za szybko odrabiac straty, a mecz sezonu w ofensywie rozgrywal Papaloukas (20 pts). Dzis Prokom bedzie chcial sie "zemscic" za problemy jakie sprawial Olympiakos. Zawodnicy w drugim spotkaniu na spotkanie musieli dostac sie taksowkami, bo Oly nie podstawilo autobusu, ktory powinien przywiezc zawodnikow na hale. Przez te zagrywke Prokom stracil 30 minut rozgrzewki. Mowilo sie, ze Prokom postapi podobnie, ale Pacesas powiedzial, ze Prokom ma klase i nie bedzie robil takich niskich lotow zagran. Po prostu rewanz i wyzszosc druzyna bedzie chciala pokazac na parkiecie. W fenomalnej formie jest Qyntel Woods, ktory zanotowal dotychczas w serii 58 pts, 25 reb, eval 58. "Q" na razie jest zdecydowanie lepszy od Childressa, ktory przegrywa z nim pojedynki po obu stronach parkietu. Dla mnie Woods udowodnia, ze jest koszykarzem lepszym od przereklamowanego Childressa. Moze niektorych to smieszyc, ale w 100% uwazam, ze okreslenie "European LeBron" wobec Qyntela jest trafne. Dzis przebudzic musi sie druga opcja ofensywna David Logan, ktory dotychczas gral slabiej, ale we wlasnej hali powinien grac zdecydowanie lepiej, bo w Grecji mial kilka wolnych pozycji za trzy, tylko nie wpadalo. X-factorem dzisiejszego meczu moze byc Daniel Ewing. Przy jego dobrej postawie jestem pewny, ze Prokom wygra. Natomiast w samej obronie trzeba ograniczyc Kleize i szczegolnie Teodosica, ktory mial duzo wolnych pozycji w dotychczasowych spotkaniach. Waznym czynnikiem jest tez oczywiscie atut wlasnej hali. W tym sezonie Euroligowym przegrywaly tu juz m.in. Real Madryt oraz CSKA Moskwa, czyli takze druzyny, ktore graja na poziomie TOP 8. "American Dream", ktory trwa w tym sezonie dla koszykarzy Prokomu dzis sie nie skonczy. Ta druzyna ma charakter i potencjal. Dzis wygraja i seria bedzie trwac dalej.
|
Do góry
|
|
|
|
#3782834 - 01/04/2010 19:49
[Re: TonyParker]
|
a.k.a. "Appiah"
Meldunek: 06/01/2009
|
Asseco Prokom Gdynia (+5.5) - Olympiakos Pireus 1.90 ( Unibet/ Bwin) 5/10 82:79 dla Prokomu Asseco Prokom Gdynia (+5.5) - Olympiakos Pireus 1.93 ( Pinnacle) 5/10 Dla mnie to spotkanie jest 50/50. Prokom w G3 praktycznie ciagle prowadzil. Zwyciestwo byloby o wiele wyzsze, ale w ostatnich 4 minutach spotkania rzucili tylko 4 punkty, bo wynik byl juz 78:68. Jednak nie wynikalo z swietnej obrony Olympiakosu, a po prostu Prokom chcial wbic "gwozdz do trumny" rzutem za trzy punkty. Kursy na Olympiakos spadaja, ale to chyba bardziej dlatego, ze ludzie ciagle mysla "Olympiakos, Olympiakos, wielki Olympiakos". Ja obejrzalem sobie jeszcze powtorke G3 na spokojnie i widac, ze Oly ma ogromne problemy z Ewingiem, Loganem oraz Woodsem. Jesli na parkiecie jest Papaloukas, to od razu Logan lub Ewing staraja sie grac 1v1 i zazwyczaj tworza dzieki temu przewage, bo Theo nie radzi sobie zbytnio w defensywie. Jesli gra Penn to Olympiakos ma dziure w ataku, bo ten "malutki zawodnik" praktycznie nie stwarza zagrozenia w ataku. Tuzem obrony nie jest takze Teodosic, ktory swietnie radzi sobie w ataku, ale w defensywie jest juz tylko srednim koszykarzem. Mysle, ze kwestia zmeczenia nie ma tutaj miejsca. Zawodnicy Prokomu na pewno po raz kolejny swietnie sie zmotywuja na dzisiejsze spotkanie i spodziewam sie ogromnej wojny, gdzie Prokom bedzie mial 50% na zwyciestwo. Olympiakos traci wiele na wartosci w wyjazdowych spotkaniach. Kleiza powiedzial: "ze zagrali wielkie gowno". Nie zgaszam sie do konca, bo ostatnio swietny mecz grali w ataku Childress oraz Vujcić (ich na wiecej w ataku juz nie stac), na normalnym poziomie Teodosic, a wiec nie bylo tak, ze cala druzyna grala tragicznie. Slabo spisywal sie Kleiza, ale jemu cos powietreze w naszym kraju nie sluzy (Eurobasket 2009).
|
Do góry
|
|
|
|
#3782948 - 01/04/2010 21:41
[Re: Kieras]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/04/2006
|
,,Jednak nie wynikalo z swietnej obrony Olympiakosu, a po prostu Prokom chcial wbic "gwozdz do trumny" rzutem za trzy punkty. Cytat Raffie dla mnie tu piszesz nieprawde poprostu w 4 kwarcie to byly glupie straty Prokomu i dlatego tak bylo.Jak na moje cień szans dzis jest na zwyciestwo ale powtarzam tylko cien bo Kleiza jak na moje juz drugich takich slabych zawodow nie zagra Olimpiakos dzis powinien juz awansowac zaden ze mnie znawca koszykowki ale podzielam zdanie kolegi Kleiza drugiego takiego spotkania nie zagra wg mnie , pisanie o glupich stratach Prokomu mozna tez odniesc do zespolu Olympiakosu , bo to albo sie nastawiamy na analize pro Prokom albo pro Olympiakos , moim zdaniem dzisiaj to Prokom nie wytrzyma wywartej presji i wielkiej szansy i pozegna sie dzisiaj z zawodami
|
Do góry
|
|
|
|
#3782968 - 01/04/2010 21:51
[Re: Amir_Khan]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/01/2005
|
Tak sobie mozemy gdybać. gdyby Olympiakos w 2 kwarcie zagrał troche lepiej to już byłby koniec rywalizacji moje skromne zdanie Prokom dzisiaj przegrywa. Olympiakos to Olympiakos i kończy serie.I chyba sprobuje CSKA. Skoro Baskonia przegrywała z Khimki,Olympiakosem i na poczatku z CSKA to po takim kursie można zagrać w Bet365 2 kurs 2 włącznie z dogrywka
|
Do góry
|
|
|
|
|
|