Jak ostatnio byłem na Fulham w meczu z Aston Villą to stadion oczywiście fajnie położony, browary się grzało przed meczem tak więc klub i na alkoholu zarabia, ale w środku słabo. Normalnie relikt przeszłości, a Al Fayed biedny nie jest.

Trochę się zdziwiłem, że taki obiekt może jeszcze w Premiership funkcjonować tyle lat, ale tak to już jest. Oczywiście następnego dnia różnica niebo a ziemia na The Emirates, coś wspaniałego. No ale Arsenal to jeden z najlepiej zarządzanych klubów na świecie...
A jak na stadionie Legii wygląda stara trybuna kryta, jakoś to ładnie wkomponują czy pozostawią i tylko wokół zrobią resztą stadionu? Nie wiem po co bawić się w takie "zabytki", jak nowy stadion to w całości nowy stadion i tyle. Tak jak napisałeś kluczem będzie zapełnienie stadionu, chętnych pewnie nie brakuje i myślę że właśnie odpowiedni marketing przyniesie sporo nowych ludzi na Legię. Jakoś muszą ten obiekt zapełnić.

A propos finansowania stadionu to nie wiem jakie tam były później spory, ale na szczęście po tylu, tylu, tylu latach wreszcie on powstał.
Ciekawy stanie się także Puchar Polski jeśli finał będzie zawsze rozgrywany na nowym Stadionie Narodowym. Komplet tam i atmosfera gwarantowana.