Strona 4 z 4 < 1 2 3 4
Opcje tematu
#3827719 - 25/04/2010 21:15 Re: Super stadion Legii [Re: Boubson]
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Tak jak napisałem, tego typu posty zacznę edytować aby było przejrzyściej.

Co ma EL do stadionu? Nic. Dlatego to był P.S. A dwójka wcześniejszych posterów to kibice Ruchu jeśli spojrzysz na ich avatary. smile

Do góry
Bonus: Unibet
#3827727 - 25/04/2010 21:20 Re: Super stadion Legii [Re: Conrad]
Boubson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/04/2006
Originally Posted By: Conrad
Ty chyba mieszkasz na krańcu Polski aby takie durne bzdety pisać. smirk

Kaczyński tu był pośmiewiskiem a nie prezydentem miasta. Warszawiacy się śmiali, że może i dobrze że go wybrano prezydentem kraju bo wreszcie odejdzie ze swojego stołka w ratuszu. papa

On nic tu nie zrobił, był symbolem nieróbstwa i nieudacznictwa. Rozkopane ronda gdzie nic się miesiącami nie działo (czy nawet latami skoro to trwało >12 mies.), paraliż komunikacyjny, totalny chaos z dojazdem na lotnisko, żenada kompletna.

Sam się przyznał, że bał się cokolwiek zrobić bo podejrzewał, że ktoś chce go w coś... wrobić. A jak nic nie zrobi to nikt mu nie zarzuci że... coś zachachmęcił.

Jako prezydent miasta był takim samym zerem jak za czasów udawania prezydenta kraju...

ok ale mlody odpowiedzial na ten post swoimi argumentami ze Kaczynski cos jednak zdzialal... bylo edytowac wycieczki osobiste i post zostawic bo argumentacja ze nie na temat jest tak samo trafna do postu mlodego jak i do tego ktory zacytowalem smile

p.s. mieszkam 100 m od stadionu Legii, ale ten dach fajnie wyglada tylko z bliska... dzis jadac Trasa Lazienkowska mialem nieodparte wrazenie ze to altanki kupcow a nie dach stadionu

Do góry
#3827743 - 25/04/2010 21:32 Re: Super stadion Legii [Re: Boubson]
Conrad Offline

No właśnie nic nie zrobił bo się bał, że ktoś chce go w coś na każdym kroku wrobić. Paraliż komunikacyjny, nie dało się przez pół kadencji na lotnisku w cywilizowany sposób dojechać bo skrzyżowania i drogi rozwalone i porzucone w takim stanie. Masakra. Ale skończmy już z OT...

Odnośnie stadionu to okazał się małym kłamcą, obiecywał kibicom nowoczesny obiekt i później olał sprawę...

Ten stadion nie będzie naszym "The Emirates". smile Jest to natomiast nowoczesny obiekt na miarę naszej ligi i krok cywilizacyjny do przodu. Zapewniam Cię, że nawet w Premiership znajdziesz stadion, który jest gorszy od nowego stadionu Legii, a właściciel klubu bogatszy. smile

Do góry
#3827755 - 25/04/2010 21:41 Re: Super stadion Legii [Re: Conrad]
Boubson Offline
Carpal Tunnel

oczywiscie ze tak, ja nie mam zamiaru sie spierac, od wewnatrz dla mnie ten stadion wyglada zdecydowanie lepiej niz np. Poznan... (bez zadnych wycieczek wink ) ... Legia ma w koncu stadion o ktorym mowilo sie od lat -nastu... inna sprawa ze naprawde obawiam sie o zapelnienie go kibicami... potrzebna jest dobra akcja marketingowa, wbrew pozorom w Warszawie kibice sa.. pokazala siatkowka z Delecta na Torwarze ze przy odpowiednim dotarciu do ludzi - oni przyjda...

co do PiS-u... to ze obiecywal i nie spelnil absolutnie mnie ani nie zdziwilo ani nie zdenerwowalo.. ale pozniejsze wnioski pani Jakubiak - najwiekszej obok Pitery idiotki w polskiej polityce - o cofniecie dotacji juz w trakcie budowy byly ponizej pasa...

Do góry
#3827792 - 25/04/2010 22:02 Re: Super stadion Legii [Re: Boubson]
Conrad Offline

Jak ostatnio byłem na Fulham w meczu z Aston Villą to stadion oczywiście fajnie położony, browary się grzało przed meczem tak więc klub i na alkoholu zarabia, ale w środku słabo. Normalnie relikt przeszłości, a Al Fayed biedny nie jest. wink Trochę się zdziwiłem, że taki obiekt może jeszcze w Premiership funkcjonować tyle lat, ale tak to już jest. Oczywiście następnego dnia różnica niebo a ziemia na The Emirates, coś wspaniałego. No ale Arsenal to jeden z najlepiej zarządzanych klubów na świecie...

A jak na stadionie Legii wygląda stara trybuna kryta, jakoś to ładnie wkomponują czy pozostawią i tylko wokół zrobią resztą stadionu? Nie wiem po co bawić się w takie "zabytki", jak nowy stadion to w całości nowy stadion i tyle. Tak jak napisałeś kluczem będzie zapełnienie stadionu, chętnych pewnie nie brakuje i myślę że właśnie odpowiedni marketing przyniesie sporo nowych ludzi na Legię. Jakoś muszą ten obiekt zapełnić. smile

A propos finansowania stadionu to nie wiem jakie tam były później spory, ale na szczęście po tylu, tylu, tylu latach wreszcie on powstał.

Ciekawy stanie się także Puchar Polski jeśli finał będzie zawsze rozgrywany na nowym Stadionie Narodowym. Komplet tam i atmosfera gwarantowana. smile

Do góry
#3827806 - 25/04/2010 22:08 Re: Super stadion Legii [Re: Conrad]
podstawek Offline
wieczny student

Meldunek: 08/12/2006
Racja Boubson. Dach niestety ciężko nazwać dachem. Bardziej trybuny są przykryte plandeką laugh

Do góry
#3827827 - 25/04/2010 22:18 Re: Super stadion Legii [Re: podstawek]
Conrad Offline

Gorzej to wygląda niż na Koronie? Bo tam dach jest bardzo ładny.

Do góry
#3827872 - 25/04/2010 22:36 Re: Super stadion Legii [Re: Conrad]
podstawek Offline
wieczny student

Meldunek: 08/12/2006
tutaj możesz sobie obejrzeć
http://budowastadionu.pl/strona,zdjecia.html

Do góry
#3827879 - 25/04/2010 22:37 Re: Super stadion Legii [Re: Conrad]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Stadion Arsenalu to miazga, raz mialem przyjemnosc byc w lozy VIPow na meczu Arsenalu, naprawde ciezko sobie wyobrazic cos bardziej nowoczesnego. Jedyny minus ze po meczu idzie sie jakies 400 metrow do metra z pol h...

Natomiast stadion Legii jak na Polskie warunki to robi wrazenie, zdecydowanie ciekawiej wyglada niz stadion Lecha czy inne.
Dobry marketing i z kibicami nie bedzie problemu, oczywiscie nie beda to holsy ktorzy za zle slowo na Legie beda sie napierdalac jakby ktos im matke pobil, ale bardziej europejscy z popkornem i hotdogami jak na baseballu.

Do góry
#3827996 - 25/04/2010 23:26 Re: Super stadion Legii [Re: connor]
Boubson Offline
Carpal Tunnel

zle zostalem chyba zrozumiany... stadion jest bardzo ladny, takze dach im blizej tym lepiej wyglada... chodzilo mi tylko o to ze jadac Trasa Łazienkowska wyglada to poki co smiesznie...

co do krytej - zgadzam sie absolutnie... po cholere zostawiac, jezeli uznali to za zabytek trzeba bylo noca przed rozpoczeciem budowy spalic badz wysadzic i byloby po problemie - swiadkow brak, sprawcow brak... sam jestem ciekaw jak to finalnie bedzie wygladalo, mam tylko nadzieje ze nie zepsuje to ogolnie dobrego wrazenia

Do góry
#3832529 - 28/04/2010 14:12 Re: Super stadion Legii [Re: Boubson]
Conrad Offline

Rzeczywiście to było dziwne by przy budowie takiego obiektu jak stadion bawić się w jakieś elementy, które są niby "zabytkami". Ja w tej trybunie krytej nie widziałem niczego, co sugerowałoby że trzeba ją za wszelką cenę bronić i budować nowy stadion z wkomponowaną starą trybuną.

No ale cóż, ponoć Pałac Kultury to także zabytek choć powinno się ten stalinowski pomnik w stolicy Polski zburzyć raz na zawsze...

Do góry
Strona 4 z 4 < 1 2 3 4

Moderator:  Biszop, rafal08