zmieniło się pare klocków ? przypomne skład Cavs z tamtej serii:
West-Szczerbiak-LBJ-Ben Wallace- Zi i z ławki: Gibson, Pavlovic, Joe Smith i Varejao,
i z takimi zawodnikami LeBron był blisko pozbawianie twojego Bostonu tytułu
a teraz jest Shaq który pomimo swojego wieku jest zawsze groźny, są Jamison i Mo a w dodatku pełno dobrych zadaniowców na ławce
skład nieporównywalnie silniejszy od tego który był wtedy i w dodatku LeBron lepszy...
a w Bostonie co się zmieniło ? pierwsza piątka ta sama, trzech zawodników podstarzałych Perkinsowi będzie bardzo ciężko z Shaqiem, Rondo dalej słabo rzuca, Sheed zawodzi, Big Baby rozegrał jeden wielki mecz w Play offs po czym znikł
pożyjemy zobaczymy, wiem że i tak żadnego fana z Bostonu nie przekonam że szanse jego drużyny są znikome więc pogadamy sobie jak zacznie się seria, i jak wierzysz w Boston to graj w bf masz 10 na to że wygrają wschód, skoro wg Ciebie z Cavsami sobie poradzą to z Orlando powinni tym bardziej
nie moj Boston, jak juz mi fanujesz, to Ci pomoge, jestem hejterem Crabdribble i innych travellingow. Dla mnie nie byl blisko, doprowadzil do Game 7. Byli niewiele blizej od Hawksow w tamtym PO.
Rondo jest zupelnie innym graczem, a podsumowanie "dalej slabo rzuca" rozklada mnie na lopatki, bo trudno z kims wyglaszajacym takie sady wdawac sie w dyspute, przypomne, ze mowisz o nr 1 w stealach i nr 4 w asystach w calej lidze. Ale faktycznie to dla PG staty nieistotne, wazniejsze jest, ze "dalej slabo rzuca"...inna sprawa, ze jumper poprawil...pewnie nie wiesz, ale on zaczynal jak QB, a nie PG.
Perk lekko miec nie bedzie, ale Shaq jest stary, wolny i gra w kosza tak jak Perk lubi, Z 2 lata temu grozil poldystansem i dystansem, czyli tam, gdzie klockowaty i nieruchawy Perk nie pokazuje swoich wszystkich walorow w defensywie. No ale "zawsze grozny" dobry argument.
No i jeszcze jedna pozycja, SG...Ray nie mial w ogole wtedy serii, rzucal srednio under 10 na fatalnym %, ale przy okazji prawie kazdy rzut mial z lapa na ryju Wally'ego. Patrzac na defensywe Cavsow z obecnych PO mam watpliwosci czy tam jest grajek, ktory mu bedzie wsadzal za kazdym razem lape w oczy.
I masz racje...lawka jest nieporownywalnie lepsza w Cavsach. Ale nic wiecej.