#3975767 - 30/06/2010 23:40
Re: Liga Światowa 2010
[Re: kazow]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/04/2010
|
zaczynaja sie pojawiac kursy na LS ... znowu zaczyna mi sie wydawac ze Argentyna jest niedoceniana lekko, kursy >2 na +1.5 seta
mysle ze mozna sie zastanowic, niemcy to znow nie taka potega
zrteszta jzu wszcy Argentynie wrozyli pogrom w polsce..jakos go nie bylo co sie odwlecze to nie uciecze u nas nie bylo ale sasiedzi nasi im juz nie popuszcza dzis bedzie godzina z prysznicem i po meczu
|
Do góry
|
|
|
|
#3977111 - 01/07/2010 21:00
[Re: Matias88]
|
stranger
Meldunek: 20/05/2010
|
Polska - Kuba 1.70
Polacy lubia grac z Kuba. Gramy techniczną siatkówkę. Serwujemy duzo flotów których nie lubia Kubańczycy. Polakom jednym słowem leży ten przeciwnik. Dodatkowo od pierwszych minut powinniśmy zobaczyć Zagumnego i Wlazłego, nie ma jeszcze informacji o składach, nie wiem kiedy beda, ale Castelani zapowiada wyjście najsilniejszym na chwile obecna składem, wiec rozumiem ze z nimi, a juz na pewno z Pawłem. Polacy z meczu na mecz graja coraz lepiej, walcza o pierwsze miejsce w grupie, motywacja i chec zwyciestwa jest. Kuba gra słabo w tej edycji, miewaja dobre momenty, ale nie sa w formie, popelniaja mase błędów, a jesli przegrywaja to denerwuja sie jeden na drugiego i zaczynaja sie sprzeczki, gwiazdorstwo. Kurs 1,70 jak najbardziej do gry.
|
Do góry
|
|
|
|
#3977691 - 01/07/2010 23:47
[Re: Marnik]
|
Wodzirej
Meldunek: 02/07/2004
|
Wlazły narzeka znowu na ból, tym razem w łokciu, ledwo wrócił już może wylecieć ze składu Winiarski na 100% nie wróci w ten weekd do gry. Co do stylu Kubanczyków to faktycznie nam leży, lubimy grac z takimi zespołami, ale Kubanczycy tez mają motywacje i chec do gry i to moze nawet jeszcze większą niż my, bo chcą się na pewno zrewanżować za te dwa mecze w Hawanie. Ja sie zastanawiam czy ruszać to sobotnie spotkanie, bo jade do Łodzi dopingować Polaków i nie wiem czy sobie pograć Polskę pod dobre oglądanie czy nie.
|
Do góry
|
|
|
|
#3977721 - 01/07/2010 23:56
[Re: Wojtas_]
|
Wodzirej
|
Bym zapomniał, po zastanowieniu sie widze dzisiaj 3-0 lub 3-1 dla Niemców ze wskazaniem na 3-0. Nie wiem tylko czemu Andrae nie zagrał wczoraj i czy dzisiaj zagra, ale ma go kto zastąpić, Schwarz/Kaliberda wspólnie dają rade.
|
Do góry
|
|
|
|
#3978026 - 02/07/2010 01:13
|
a.k.a. "coolbet"
Meldunek: 28/05/2009
|
Nie wiem tylko czemu Andrae nie zagrał wczoraj i czy dzisiaj zagra, ale ma go kto zastąpić, Schwarz/Kaliberda wspólnie dają rade. Miesnie brzucha ale dzis juz mozliwe ze zagra. Jeszcze co do Schwarza niby uraz karku przy bloku w 3 secie wczorajszego meczu. Während Björn Andrae für das zweite Spiel gegen Argentinien nach seiner leichten Bauchmuskelzerrung wieder einsatzfähig ist, fällt nun Sebastian Schwarz aus, der sich im dritten Satz des ersten Spiels bei einer Blockaktion den Nacken verrenkte.http://www.volleyball-verband.de/index.p...4s0rkdufm0ov8hcMimo wszystko Niemcy dzis po 3 punkty
|
Do góry
|
|
|
|
#3978895 - 02/07/2010 08:08
|
Pooh-Bah
Meldunek: 24/05/2009
|
Polska - Kuba 1.70
Polacy lubia grac z Kuba. Gramy techniczną siatkówkę. Serwujemy duzo flotów których nie lubia Kubańczycy. Polakom jednym słowem leży ten przeciwnik. Dodatkowo od pierwszych minut powinniśmy zobaczyć Zagumnego i Wlazłego, nie ma jeszcze informacji o składach, nie wiem kiedy beda, ale Castelani zapowiada wyjście najsilniejszym na chwile obecna składem, wiec rozumiem ze z nimi, a juz na pewno z Pawłem. Polacy z meczu na mecz graja coraz lepiej, walcza o pierwsze miejsce w grupie, motywacja i chec zwyciestwa jest. Kuba gra słabo w tej edycji, miewaja dobre momenty, ale nie sa w formie, popelniaja mase błędów, a jesli przegrywaja to denerwuja sie jeden na drugiego i zaczynaja sie sprzeczki, gwiazdorstwo. Kurs 1,70 jak najbardziej do gry. Kuba teoretycznie potrzebuje tylko 2 pkt z Polska (zakladam 6pkt Kuby w Argentynie) ... wystarczy im tylko 2x po 3-2 i juz Czy Polska ma szanse na awans hmm tez juz bardzo watpliwa sprawa
|
Do góry
|
|
|
|
#3978978 - 02/07/2010 16:36
[Re: Gust]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3979146 - 02/07/2010 18:43
[Re: Mitul]
|
stranger
Meldunek: 20/05/2010
|
Jarosz gra nieźle ??? to chyba nie te mecze oglądaliśmy. Podstawowy kandydat do wywalenia ze składu gdybysmy tylko mieli dobra alternatywe Jarosz słabiej zagrał tylko w ostatnim meczu notując 42 % w ataku, dzień wcześniej zanotował 60%. Ogólnie jego statystyki dają mu 5 miejsce co chodzi o skuteczność ataku spośród wszystkich zawodników grających w tej edycji LŚ. Kuba atakuje średnio ze skutecznością 51,83 %, jest najlepiej punktującym w naszej ekipie i 11 najlepiej pkt w całej LŚ. Czego więcej oczekiwać od gracza grającego na pozycji atakującego? Nie jestem jakimś wielkim fanem jego talentu, jednak gra dobrze i temu nie można zaprzeczać. Wątpie aby Włazły atakował z taką skutecznością po takiej przerwie jaką miał.
|
Do góry
|
|
|
|
#3979192 - 02/07/2010 19:31
|
Wodzirej
|
Wy tu o Jaroszu, a jak dla mnie to powinien Grucha zagrac na ataku i będzie spokój, na Kubanczyków nie ma lepszego atakującego w Polsce jak Grucha, no jedynie Mariusz moze sie z Nim równac.
|
Do góry
|
|
|
|
#3988880 - 07/07/2010 23:21
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/11/2004
|
ostatnia kolejka i nikt nic nie gra? z moich obserwacji Brazil z bulgaria po 1.72 za czysty win ? no to chyba ajsne ze trzeba brac dodatkowo porponowalbym Fin i rosje, kursy tez 1.72 i tylko nawet z tego powodu nie moe ominac:) rosja i brasil dodatkow -1.5 polska to jakas niwiadomoa, uwalili mi ostatnio kupon na over (pierwszy mecz) wiec nie gram, kuba tez jakos mi smierdzi wiec sobie odpuszcze
|
Do góry
|
|
|
|
#3988971 - 08/07/2010 00:29
[Re: kazow]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/04/2006
|
Mundial sie konczy , trzeba wrocic do "szarej codziennosci" Bułgaria-Brazylia Ja po tym co widzialem ostatnimi czasy w wykonaniu Brazylijczykow to predzej mi do pogrania na Bulgarie i to dosc zdecydowanie. Brazylia nie przekonuje mnie jak narazie , choc na efekt koncowy trzeba poczekac i wtedy pewnie dopiero zostana rozliczeni , wiadomo co jest najwazniejsze w tym roku. Natomiast Bulgaria podoba mi sie bardzo, solidni w kazdym elemencie i forma baaardzo wysoka. 60-40 dla Bulgarii , tak to widze Argentyna-Kuba
Kuba zostala w koncu choc troche "utemperowana" , jada od zwyciestwa do zwyciestwa , tylko kataklizm i wyjatkowo zly dzien Kubanczykow moze ich pozbawic dwoch latwych zwyciestw w Argentynie. Bardzo duzy progres w grze Kubanczykow jesli chodzi o mentalnosc i spokoj na boisku ( teraz nie jest perfekcyjnie ale rok , czy dwa temu to byl tzw dziki szal ) a to przeklada sie na wyniki. Oprocz sily i skocznosci pokazuja momentami troszeczke pomyslowosci i techniki ! Zgadzam sie co do typu na Finlandie, to lepszy zespol, kurs dosc ciekawy ale raczej w drugim meczu dopiero cos pokombinuje. Rosje omijam z daleka , moze rowniez w drugim meczu cos sie wyklaruje. Chiny-Francja Bardzo fajnie wyglada kurs i zaklad na Francuzow. Chinczycy zaskoczyli mnie w tej edycji in minus i w konfrontacji ze stylem francuskim nie wroze im sukcesow zbytnich. Jezeli Chiny z 21-17 nie potrafia dociagnac seta z Wlochami to cos jest nie tak z nimi. Po drugie pora sie zrewanzowac za wpadke przed wlasna publicznoscia. Polska - Niemcy Nasza kadra tez powinna zrobic na koniec tej edycji dwa zwyciestwa z sasiadami. Nie ma mowy o odpuszczeniu czy nonszalancji , wiadomo katowicki Spodek wypelniony , mecz z Niemcami , bedzie walka na calego a to my jestesmy lepsza ekipa. Widzialem Niemcy-Kuba i tam gra momentami byla bardzo rwana , szarpana z dziecinnymi bledami. Niby przegrywali po walce a my zdecydowanie z Kubanczykami , ale nasze mecze jednak bardziej mi sie spodobaly. Zrewanzujemy sie szwabom za dwie sromotne porazki na ich terenie, dosc mocno jestem o tym przekonany. Podsumowujac , Bulgarie zagram w singlu ale czekam jeszcze bo sadze , ze ludzie raczej beda stawiac na Brazylie wiec kursik troszeczke podskoczy. Polska i Kuba wyglada na bardzo solidny dubel , Francje gdzies tez wcisnac trzeba ale jeszcze nie mam pomyslu , na singla zbyt niski kurs.Spodziewam sie tez bardzo wyrownanej walki Serbia-Wlochy , jakis overek moze ? Blizej mi do Wlochow ale nie az tak zeby inwestowac w nich jakiekolwiek pieniadze ,bo juz nie raz zawiedli.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|