#3985081 - 06/07/2010 04:00
Re: [1/2] Niemcy - Hiszpania
[Re: Ghost]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/10/2002
|
Póki co, to taktyka Hiszpanów wygląda tak: "znowu się przeciwnicy murują, to podajemy do Villi i modlimy się żeby strzelił".
z tym się nie zgodzę... w opisany sposób to wyglądała taktyka Argentyńczyków (nazwisko Villa zmień na Messi). Hiszpanie próbują wejść w przeciwnika rozluźniając jego szyki szybką wymianą piłki, rzadko strzelają z dystansu. Równie często co Villa piłki dostawał Torres z tym, że ten drugi nie potrafił poradzić sobie nie tylko z obrońcami ale także własnymi nogami wokół których plątała się piłka. Zauważ, że Del Bosque nie ustawia Villi jako typowego snajpera (co moim zdaniem mogłoby przynieść większe korzyści) ale na skrzydle, gdzie Villa często wypracowuje sytuacje kolegom, a że piłka szuka go w polu karnym to już inna sprawa, chwała jemu, że potrafi te sytuacje wykorzystać...
|
Do góry
|
|
|
|
#3985095 - 06/07/2010 04:04
[Re: Ghost]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/10/2002
|
Z drugiej strony, co pisałem już we wcześniejszym temacie, Hiszpanom nie przyszło się mierzyć jeszcze z drużyną, która potrafi nieźle mieszać w ofensywie. Jak przejdą ten test? Obstawiam, że jedną bramkę spokojnie stracą. Na tą chwilę najlepiej mi wygląda typ na both to score, correct score 1-1 i mimo wszystko awans Niemców, ale do meczu jeszcze kawałek czasu...
Przypominam, że w każdym z dotychczasowych finałów grała zawsze przynajmniej jedna drużyna z wielkiej 4 - Argentyna, Brazylia, Włochy, Niemcy. Uda się utrzymać ten trend?
typ, że obie drużyny strzelą wygląda ciekawie... przy tym założeniu również over 2.5 jest wart rozważenia. A co do prawidłowości statystycznych już mundial w RPA jedną obalił - wyjście gospodarzy z grupy ale statystyka to raczej dla zabawy a nie do poważnego obstawiania
|
Do góry
|
|
|
|
#3985147 - 06/07/2010 04:24
[Re: chicane]
|
5 minut po czasie
Meldunek: 13/05/2005
|
o co w tym poscie chodzi ??jaki to typ ?
|
Do góry
|
|
|
|
#3985560 - 06/07/2010 14:53
[Re: NiUNiU]
|
The Famous McD
Meldunek: 17/02/2005
|
hmm te grozne ataki szwabow.... zakoncza sie kartkowaniem przez sedziego a za czym idzie zolta popuszcza hiszpanie... szwaby wbija a jezeli nie popuszcza to czerwo jak byk dla hiszpanow no i awans przesadzony Na ostatnim treningu nie ćwiczyli Sami Khedira i Arne Friedrich. Dla mnie przesądzone jest to że Niemcy zagrają na zero z przodu. Jutro Rzesza będzie płakać...
|
Do góry
|
|
|
|
#3985600 - 06/07/2010 16:12
[Re: Legia]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/04/2006
|
uwaga : Glos rozsadku , bo widze ,ze wlaczyly sie wam w tej rywalizacji jakies prywatne utarczki Polfinal mistrzostw swiata i na sile chcecie to spotkanie grac , takie widowiska sie oglada a nie gra ( no chyba , ze ktos gra wszystko ) , mozna sobie kibicowac ale nie rozumiem po co na sile probowac to rozwiklac ? Smieszy mnie jak ktos pisze ,pewny awans Niemcow czy pewny awans Hiszpanii. Nic nie wnosze do tematu , zadecyduje dyspozycja dnia bo i Hiszpania ma argumenty ograc Niemcow i Niemcy maja argumenty ograc Hiszpanie , ktore do szpiku kosci juz wypisaliscie w tym temacie Moja rada : piwko , tv i palac sie widowiskiem !!
|
Do góry
|
|
|
|
#3985707 - 06/07/2010 17:38
[Re: akagi]
|
journeyman
Meldunek: 16/02/2005
|
Sorry. Nie mogę się do końca zgodzić, ale jestem w stanie zrozumieć. Dla przyjemności to mogę oglądać reprezentacje Polski i Angli grające towarzystko, z nadzieją na sensację typu 1-1, bo o punkty to przyjemności i nadziei za dużo nie ma. Nie wiem jak Wy ale ja nawet jak postawie zakład za 2 zł to inaczej oglądam mecz. I właśnie dla tego nieopisanego dreszczyku emocji gram mecze o duże stawki, a nie gram tych o pietruszke. Każdy pewnie już ma swojego faworyta i ktoś coś wygra, fakt że przekonywanie się nie zmieni naszych typów. Czy jest tu ktoś niezdecydowany jak ewentualnie zagrać ten mecz ? Nie jestem uzależnionym fanatykiem (nawet gdybym był to rzecz jasna bym sie nie przyznał ), a i tak zagram ten mecz dość grubo. Z przed/meczową celebrą się zgodzę. Beer,tv & enjoy.
|
Do góry
|
|
|
|
#3985927 - 06/07/2010 19:22
[Re: marzano]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/04/2006
|
Edited by Ghost (06/07/2010 19:52)
|
Do góry
|
|
|
|
#3986319 - 06/07/2010 21:20
[Re: chris]
|
old hand
Meldunek: 27/09/2005
|
ośmiornica typuje Hiszpanie wszystkim typującym Niemców pewnie teraz mina zrzedła ja ubiegłem wczoraj ośmiornicę i zagrałem na win Hiszpanów (choć poprzednie 2 mecze Niemców grałem na nich dość grubo) tym razem jednak gram za niską stawkę, oprócz tego za średnią stawkę typ na więcej bramek w drugiej połowie, co jest imo najlepszym rozwiązaniem na to spotkanie na półfinały nie ma się co spinać, bo mecze są bardziej do oglądania niż obstawiania, zarobić będzie można pewnie tylko na finale grając na zwycięstwo zwycięzcy tego meczu
|
Do góry
|
|
|
|
|
|