#2379769 - 29/05/2008 17:23
Re: Siatkówka plażowa 2008
[Re: rafael86]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 23/07/2003
|
De Gruijter/Ronnes (HOL) - Kadziola/Szalankiewicz (POL) 5.00 ub 5.75 Bwin 2/10 Ktoś tu chyba naszych nie docenia. W sezonie 2007 polska para zdobyła tytuł MS juniorów, wiec kurs ten trzeba uznać za lekko przeszacowany. Na dzień dzisiejszy przy sprzyjających warunkach moim zdaniem stać Polaków na sprawienie niespodzianki. Moim zdaniem warto zaryzykować do 2j.
|
Do góry
|
|
|
|
#2395849 - 04/06/2008 22:10
[Re: lucmacher]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/12/2003
|
Schwaiger-Schwaiger AUT [15] Faure-Sarpaux FRA [18] 0-2 (19-21, 15-21)
|
Do góry
|
|
|
|
#2397369 - 05/06/2008 07:24
[Re: sebkos]
|
El Siete
Meldunek: 29/03/2006
|
Baracetti/Salema (ARG) - Berg/Brinkborg (SWE) 1 (1,65) Baracetti nie gra już z Conde, wiec i wyniki z nowym partnerem nie są do tej pory zadowalające. Jednak w starciu ze Szwedami to oni będa zdecydowanymi faworytami.
Franco/Benjamin (BRA) - Goranson/Hoidalen (NOR) 1 (1,37) Franco bez Cunhy w tym turnieju, ale mysle że Benjamin też da rade. Norwegowie w tym momencie to przede wszystkim doświadczenie które pozwala osiagać przyzwoite wyniki, jednak na ten moment brazylijczycy są poza ich zasiegiem.
Van Breedam/Mouha (BEL) - Wacholder/Turner (USA) 2 (1,27) Amerykanki są jednymi z faworytek tego turnieju. Para z Belgii dzis grała wyjątkowo dobrze, czy dziś będa w stanie zaprezentowac ten sam poziom - wątpie.
Nystrom/Nystrom (FIN) - Leao/Antonelli (BRA) 2 (1,37) Typ bardziej przeciw Finkom, ktore nie prezentuja sie ostatnio zbyt dobrze. Para z Brazylii mniej znana, cięzko im sie przebić do turnijów wsrod gdzie graja bardziej utytulowane rodaczki. Wyniki dotychczasowe w Starych Jabłonkach pokazuja że to Brazylijki powinny wygrac
Amore/Bizzotto (ITA) - Gosch/Horst (AUT) 2 (1,60) Włosi po kwalifikacjach, generalnie jakiś tam postępo ostatnio zrobili, jednak ja osobiscie wyzej cenie Austriaków.
Boss/Ross (USA) - Hakedal/Torlen (NOR) 1 (1,50) Amerykanki nie najlepiej do tej pory, aczkolwiek rywalki z Norwegii wydają sie słabsze w tej fazie sezonu.
Lochhead/Pitman (NZL) - Lario/Gavira (ESP) 1 (1,75) Hiszpanie za wiele nie zdziałali u siebie, nie wiele zdziałaja w Polsce, przejcie kwali to i tak spory sukces. Para z NZL robi stałe postepy i takie mecze jak ten powinni wygywac.
+ tzw pewniaczki: Virgen/Miramontes (MEX) - Klemperer/Koreng (GER) (2) 1.07 Tichy/Benes (CZE) - Kais/Vesik (EST) (2) 1.07 Harley/Pedro (BRA) - Jackson/Hernandez (VEN) (1) 1.05 Minusa/Jursone (LAT) - Goller/Ludwig (GER) (2) 1.13 Renata/Talita (BRA) - Maaseide/Glesnes (NOR) (1) 1.17
|
Do góry
|
|
|
|
#2399038 - 06/06/2008 06:58
|
El Siete
|
Ribalta/Crespo (CUB) - Brink-Abeler/Jurich (GER) (2) 1.55 Myśle że warto po takim kursie. Kubanki to taka para ze środka stawki, bez wiekszych sukcesow w ostatnim czasie. Niemki z pewnościa maja wiekszy potencjał, ponadto ich występy tutaj w Starych Jabłonkach wyglądaja lepiej niż u rywalek.
Harley/Pedro (BRA) - Lione/Varnier (1) 1.13 Para z Brazyli to absolutny top światowy, w Polsce sa po to by wygrać turniej, przy odpowiedniej koncentracji Włosi nie beda w stanie im zagrozic.
Franco/Benjamin (BRA) - Klemperer/Koreng (GER) (2) 1.65 Para z Brazyli została stworzona na potrzebe tego turnieju, bo do tej pory oboje grali z innymi partnerami, póki co maja niezle aczkolwiek rywale nie byli zbyt wymagajacy. Para z Niemiec bardzo solidna, zgrana co powinno zaowocować wygrana w tym meczu.
Emanuel/Ricardo (BRA) - Matysik/Uhmann (GER) (1) 1.25 Mistrzowie olimpijscy w Polsce zawsze grali bardzo dobrze, tutaj 2 pierwsze rundy przeszli bez problemow. Rywale z Niemiec sa dosc nieobliczalni, aczkolwiek w starciu z taka klasowa para jak Emanuel/Ricardo raczej sa bez szans.
Goranson/Hoidalen (NOR) - De Gruijter/Ronnes (HOL) (2) 1.45 byc moze kurs nie oddaje w pelni małej rożnicy miedzy obiema parami, jednak patrzac tylko po tegorocznych wynikach to para z Holandii prezentuje sie po prostu lepiej.
Boss/Ross (USA) - Maaseide/Glesnes (NOR) (2) 4.15 Amerykanki mnie nie przekonuja w tym turnieju, przegrany mecz 1 rundy potem tez nie obyło sie bez problemow. Para z Norwegii w ostatnim czasie czesto nawiazuje walke i ugrywa sety z najlepszymi parami lecz brakuje im troche szczescia by przychylic szale zwyciestwa na swoja korzysc w tych meczach. wiec moze jutro przyjdzie na to czas.
Renata/Talita (BRA) - Maria Clara/Carol (BRA) (2 3.1 Siotry Salgado ostatnio maja zwyzke formy, widac to tez tutaj w Starych Jabłonkach, moim zdaniem sa w stanie ograc swoje rodaczki, dlatego kurs zaoferowany przez bukow jest dosc oplacalny
|
Do góry
|
|
|
|
#2400744 - 07/06/2008 05:45
|
El Siete
|
turniej wkracza w decydujaca faze wiec trzeba podejsc do typowania ostrożnie: Ana Paula/Shelda (BRA) - Renata/Talita (BRA) (1) 2.3 Obie pary graja bardzo dobry sezon - zajmowały do tej pory miejsca w samej czołowce zawodów. Na turnieju w Polsce ciut lepiej prezentuja sie starsze z brazylijek Ana Paula/Shelda które do tej pory sa niepokonane. Ich rywalki Renata/Talita przegrały w fazie eliminacyjnej jedno ze swoich spotkań. Generalnie to mecz z gatunku 50/50 dlatego w tym przypadku stawiam na wielkie doświadczenie AP/S, uwzględniajac wartosciowy kurs. Harley/Pedro (BRA) - Klemperer/Koreng (GER) (1) 1.5 Cenie pare niemiecka, która szczególnie zaimponowała mi wystepami w zeszłym roku. W tym sezonie grali tylko w Chorwacji gdzie osiagneli wysoki 5 miejsce. Widac ze forma w Starych Jabłonkach też dość wysoka. Jednak ja sobie wyżej brazylijska fantazje od solidnosci niemieckiej. Harley/Pedro w tym sezonie graja wysmienicie choć nie unikneli wpadek w dwoch turniejach. W Polsce do tej pory graja swoje, dlatego mysle ze jak utrzymaja dotychczasowy poziom jutro to stana sie jednymi z powazniejszych kandydatow do wygranej. Kais/Vesik (EST) - Matysik/Uhmann (GER) (1) 1.55 Kolejna para niemiecka która startuje dość rzadko w światowym turze, ale tutaj pokazali sie do tej pory z dobrej strony. Estończycy to para bardzo zgrana, zaliczana z pewnościa do szerokiej światowej czołowki. Mecz zapewne bedzie wyrownany z lekkim wskazaniem z mojej strony na K/V. -------------------------------------------------- Mam ochote postawic przeciw parze Emanuel/Ricardo bowiem kurs wg mnie jest strasznie zanizony, a para z Australii gra bardzo dobrze do tej pory w Starych Jabłonkach, jednak obawiam sie ze doswiadczenie i klasa Brazylijczykow ostatecznie moze wziasc gore - tak czy inaczej kursowi 1,13 w tym meczu mówie stanowcze NIE. -------------------------------------------------- przydałoby sie żeby ktos cos tez pisał, bo jak mam sam działac to moge to robić tylko w PrivatePicks tak jak to do tej pory robiłem 
|
Do góry
|
|
|
|
#2401370 - 07/06/2008 19:17
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/02/2005
|
Harley/Pedro (BRA) - Klemperer/Koreng (GER) (1) 1.5 Cenie pare niemiecka, która szczególnie zaimponowała mi wystepami w zeszłym roku. W tym sezonie grali tylko w Chorwacji gdzie osiagneli wysoki 5 miejsce. Widac ze forma w Starych Jabłonkach też dość wysoka. Jednak ja sobie wyżej brazylijska fantazje od solidnosci niemieckiej. Harley/Pedro w tym sezonie graja wysmienicie choć nie unikneli wpadek w dwoch turniejach. W Polsce do tej pory graja swoje, dlatego mysle ze jak utrzymaja dotychczasowy poziom jutro to stana sie jednymi z powazniejszych kandydatow do wygranej.
Fantazja to raz, a dwa publika też będzie za Brazyliczykami. Również wyżej cenię Harley/Pedro
|
Do góry
|
|
|
|
#2401520 - 07/06/2008 20:24
[Re: Geremi]
|
Wodzirej
Meldunek: 02/07/2004
|
w finale ana paula i shelda wygrywają, a o 3 miejsce młode siostry według mnie, wiecej czasu na odpoczynek no i zero pomysłu na gre w połfinale w grze renaty i tality  czekam na kursy
|
Do góry
|
|
|
|
|
|