Benesova - Paszek 2 2.16
No i młoda dała radę! Zestaw na jutro:
Rezai - Mirza 2 2.27 Sania walczy u siebie, o tym trzeba tutaj pamiętać! Rok temu co prawda sensacyjnie odpadła szybko z Czink, ale to była inna sytuacja - cały 2005 rok Mirza grała bardzo dobrze, ponadto przed Kalkutą IV runda US Open, tuż po 1/2 wTokio.
W tym roku Hinduska prezentuje się dużo gorzej i turniej na własnym podwórku jest dla niej świetną okazją na pierwszy w tym roku półfinał (co najmniej!).
Rezai to spory talent, ale póki co jeszcze nie elita, tak więc rywalka jak najbardziej do przejścia, a kurs na gospodynię ładny!
Poutchkova - Brianti 1 1.6 Włoszka to ciut niższa półka niż Rosjanka, która prezentuje ponadto niezłą dyspozycję. Nie widzę jakiejś wyraźnej przewagi, ale taką w sam raz odpowiednią do kursu
Jankovic - Petrova 1 1.64 Jelena jest w życiowej formie, a pierwsze dwie rundy w Pekinie pokazują, że nie ma zamiaru zwalniać tempa! Petrova mimo iż od wyleczenia urazu minęło już trochę czasu to ciągle nie może odnaleźć normalnej formy.
Mauresmo - Davenport 2 2.35 H2H jest miażdżący 15:3 dla Amerykanki - taka różnica przy tak dużej ilości spotkań nie może być przypadkiem - Amelie jej po prostu "leży!
Daveport nie grała pół roku, ale jak wróciła to w bardzo dobrej formie; w New Haven ograła min. właśnie Mauresmo.
Kurs niezły, a szanse spore; Amelie mimo półfinału nie zrobiła na mnie w Nowym Jorku zbyt dobrego wrażenia, a na poprawę gry w tej fazie sezonu w jej przypadku raczej nie ma co liczyć.
Gajdosova - Loit 1 1.79 Tutaj argumnetacja jest prosta; Gajdosova gra u siebie, a Loit na hardzie nie prezentuje nic takiego, co skłaniałoby mnie do grania w tym meczu na nią!
Słowaczka gra poprawnie, a to na Loit jutro wystarczy.
Garbin - Muller 1 1.77 Muller - clay, tak mi się koduje
, problemy z zawodniczakim klasy Voracovej i Knapp potwierdza to odczucie.
Włoszka gra bez wirtuozerii, ale na twardych kortach pokazuje dużo więcej niż Niemka, a kurs nawet, nawet.