Peng - Pratt 2 2.35
Mirza - Bondarenko 2 2.43
Srichaphan - Norman 1 1.6
C.Rochus - Chiudinelli 2 2.11
Można typ analizować godzinami, ale co to da skoro pani Pratt prowadząc w drugim secie i mając praktycznie wygrany mecz nagle staje i w ostatecznym rozrachunku przegrywa...
W tym tygodniu zawodzą mnie panienki: Laine, Brandi, Bondarenko, Pratt i... Baghdatis
Jak na razie idzie marnie, ale pamiętajmy, że to pierwszy tydzień powaznych zmagań na trawie i tak właściwie to niewiele wiemy. Ponadto przestawienie się na grass niektórym zawodnikom wychodzi marnie, a efekty tego doskonale widzimy...
Zestaw na jutro
Santangelo - Vesnina 1 1.65 Obydwie za grassem nie przepadają; Vesnina zagra dzisiaj dopiero drugi mecz na tej nawierzchni, a i Włoszka doświadczeniem w tej dziedzinie nie imponuje.
Ogólna forma wydaje się być lepsza u Marii - stąd ten typ.
Safin - O.Rochus 1 1.64 Safinowi cykl clayowy nie za bardzo wyszedł, trzeba więc ciułać punkty na innych nawierzchniach! Trawa mu leży średnio, ale rok temu grał w finale i punktów trzeba bronić!
Oli Rochus to mocny rywal, ale liczą na sprężenie Marata.
Nieminen - Mayer 2 2.35 W 2004 Mayer był objawieniem Wimbledonu, rok później także było nieźle - w Halle nie mógł się popisać bo trafił na Federera!
Dzisiejszym meczem z Phauem zbytnio się nie przejmuję, bo mecze między rodakami i to jeszcze u siebie w kraju nie są miarodajne.
Nieminena widziałem w I rundzie - grał słabo, ale na tle koszmarnie słabego Kohlschreibera i tak brylował
Floriana na trawie zawsze trzeba przemyśleć, zwłaszcza po takim kursie z zawodnikiem, który ma na grassie ujemny bilans!
Monfils - Reynolds 1 1.45 Różne są opinie o Gaelu, ale ja go bardzo lubię i cenię! Chłopak ma w sobie strasznie dużo radości z tenisa, często gra żywiołowo, talent ma przeogromny, a i technikę z roku na rok coraz lepszą
Widziałem go z Melzerem - bardzo dobry mecz w jego wykonaniu, a Reynolds to prawdę powiedziawsszy trochę nie ta półka.
Verdasco - Lee 2 2.19 Mimo sympatii do Verdasco podtrzymuję opinię, że jest w marnej formie!
Koreańczyk na szybkich kortach jest groźny, a wyeliminowanie w I rundzie Mathieu potwierdza moją tezę
Nadal - Fish 1 2.16 Analiza na życzenie
Przypomina się casus Corii
Ówczesny król claya długo nie mógł wygrać pierwszego meczu na trawie, aż w końcu się rozpędził i w Hertogenbosch doszedł do finału - troszkę podobnie jest z Nadalem!
3-3 taki jest bilans Rafy na grassie - wygląda mizernie na tle bilansów z claya czy harda...
Nadal bezprzecznie króluje na ziemi, ale co ważniejsze także na hardzie jest w ścisłej elicie! W tej sytuacji szybkość kortów trawiastych nie jest dla niego zaporą nie do przejścia.
Rafa wspominał w wywiadach, ze chce wreszcie coś osiągnąc także na Wimbledonie, do tego potrzebuje jednak ogrania! Musi więc grać na trawie jak najwięcej, czyli dochodzić w turniejach jak najdalej
Hiszpan jest geniuszem, więc specyfiki trawy szybko się nauczy! Może Federera na trawie nie ogra, ale gracza klasy Fisha powinien. Trzeba brać, bo kto wie kiedy znów trafi nam się Rafa po tak wysokim kursie