Golovin - Mirza 1 1.71
Chyba jednak forma wraca
Byłem kompletnym idiotą, żeby po słabym poprzednim tygodniu rzucać się od razu do poniedziałku do ostrej gry i to w WTA, gdzie czuję się znacznie gorzej niż w ATP. Za błędy trzeba jednak płacić, choć może coś odrobię do końca tygodnia.
Niemcy - Francja 1 1.38 Kurs niski, ale na szybkich kortach para Kiefer-Haas stanowi zagrożenie dla każdej reprezentacji na świecie. Groszek to już nie ta forma, a Rysiu Gasquet wyraźnie jeszcze nie wszedł w sezon.
Peer - Dominguez-Lino 1 1.49 Shahar w tym roku nieźle, ale dwie głupie porażki z Cho i Asagoe psują mocno pozytywny obraz. Teraz jednak Peer wygląda bardzo mocnoi, a na jej drodze staje 24-letnia zawodniczka która rozegrała na hardzie ledwo 25 spotkań... Nie wiem jakim cudem zmiotła z kortu Nakamurę, ale nic dwa razy się nie zdarza.
Dementieva - Schnyder 1 1.56 Elena stara się udowodnić, że kompromitacja na AO to był przypadek - na razie idzie jej nieźle. Co do formy Schnyder nie ma pewnośći - niby 1/4 AO, ale po drodze słabe rywalki (Myskina z pewnością nie taka słaba, ale jeszcze nie w pełnej dyspozycji) a ostatecznie nokaut z Amelie. Przed AO natomiast doznała Patty dwóch porażek w meczach z Hantuchovą i Safarovą. Ja liczę na replay z US Open 2005
Mirnyi - Robredo 1.80 Nie ma rady - jeżeli nasi sąsiedzi nie chcą zostać zmiażdżeni przez hiszpańską armadę to Maz musi zagrać max
Na carpecie Robredo bilans ma ujemny co u tej klasy gracza wyraźnie świadczy o niechęci do tej nawierzchni. Max z kolei to halowa bestia
Lammer - Luczak 3.20 Faworytem jest Luczak, ale różnica między nimi nie jest tak duża jak sugeruje kurs, a ponadto Lammer gra u siebie. Prawie dwa lata temu Luczak wygrał ze Szwajcarem dopiero w tie-breaku trzeciego seta. Michael powalczy i może naciśnie rywala - value jak najbardziej do grania
Kiefer - Grosjean 1 1.68 Szybki rewanż po AO i jak dla mnie z takim samym rozwiązaniem. Od tamtego meczu niewiele się więc jak kogoś interesuje to analiza jest parę stron wcześniej
Haas - Gasquet 1 1.30 Kurs mizerny, ale bardzo pewny. Tommy po ostatnich wyczynach może bardzo wiele zyskać. Niemcy kochają tenis, a ostatnio brakowało im takiego gracza walczącego ze ścisłą czołówką. Tommy staje się więc super-gwiazdą a za tym idą pieniądze. Gdzie jest lepiej się pokazać niż na swoim terenie?
Sluiter - Tursunov 1 2.78 To jest największa i właściwie jedyna szansa Holedrów na punkt! Sluiter ma na dywanie imponujący bilans 59-21! Tursi aż w takim gazie nie jest i wierzę że Raemon wywalczy jutro jedno oczko dla oranje.