#4217323 - 07/11/2010 00:20
Re: Mistrzostwa Świata - JAPONIA 2010 - kobiety
[Re: Kielon86]
|
Oszust i... dzida!!!
Meldunek: 26/12/2005
|
Na szybko, bo ide na impreze niedlugo i dopiero wroce na nocne mecze. Typ z Expekt, bo tam bede stawial:
Holandia - Thailand 3:0 @1.7
Holandia bardzo fajnie gra na tym turnieju, oprocz meczu z Brazylijkami to reszte przeciwniczek klepaly niemilosiernie. Wczoraj spakowaly bez problemu Kubanki 3:1 2x12 i raz do ok.20, ale byla pelna kontrola. Mialem nie ogladac wczorajszego meczu, ale po takim spacerze w secie pierwszym wlaczylem i naprawde Oranje na siatce (w ataku i bloku) do tego w obronie graja kapitalnie. Tajlandia w tej grupie raczej przygotowana na szybkie pakowanko.
Peru - Republika Korei 0:3 @1.7
Peru jest slabe i kazdy mial okazje to widziec. Z Algeria i Kostaryka moze sobie wygrywac, ale jak juz jest ktos powazniejszy i skoncentrowany caly mecz to baty pewne. Korea jak zlapie swoj rytm to gra calkiem fajnie. Dzisiaj przegraly z NAszymi, wiec jutro musza wysoko pokonac Peru i dalej zostaja w grze o awans do 1/2. Wydaje mi sie, ze w tym meczu Peruwianki beda mialy olbrzymie problemy z odczytaniem wystawy rozgrywajacej Koreanek, dodatkowo zagrywka zostana pogonione i w obronie skosne swoje podbija co daje szybkie, gladkie i przyjemne 3:0.
Republika Czech - Niemcy
Trzeba uwazac tutaj, bo mimo porazki Czeszki dzisiaj graly jak rowny rownym z USA do ok. 18 punktow na set w 1 i 2. Soczyste ataki i fajne obrony, ale na Amerykanki to nie wystarczylo. Slabiej zagrala liderka Czeszek Havlickova 7/32 to bardzo marny wynik! Jutro moze byc juz zupelnie inaczej. A Niemki dzisiaj pierwsze 2 sety fajne, mialy w gorze 2razy na pojedynczym bloku na 2:0 i nie skonczyly, przegraly i na 3 i 4 set sie strasznie posypaly. Zostawily po sobie marne wrazenie. Ekipy przemeczonej i zniecheconej. Zobaczymy jak to jutro bedzie. Ale kurs na win Niemek @1.45? chyba nie warty ryzyka...
|
Do góry
|
|
|
|
#4217453 - 07/11/2010 00:43
[Re: Giertyszek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2008
|
A do jutra w mediach pompowanie balonika jak to Polki maja szanse na polfinal MS Bez przesady. Ja jakos nie widze pompowania balonika tak jak w przypadku chłopaków ani wywierania jakiejs nieludzkiej presji na dziewczynach. A co do twierdzenia, ze mamy szanse na polfinal, to jest to jak najbardziej ma miejscu (bo szanse mamy realne, a nie tylko izuloryczne - wystarczy spojrzec w tabele). A i normalnym jest, ze w polskiej ekipie jest radosc po takim horrorze z happy-endem jak dzisiaj, w koncu trudno zeby plakali
|
Do góry
|
|
|
|
#4218097 - 07/11/2010 05:24
[Re: Cendruś]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/03/2010
|
Na szybko, bo ide na impreze niedlugo i dopiero wroce na nocne mecze. Typ z Expekt, bo tam bede stawial:
Holandia bardzo fajnie gra na tym turnieju, oprocz meczu z Brazylijkami to reszte przeciwniczek klepaly niemilosiernie. Wczoraj spakowaly bez problemu Kubanki 3:1 2x12 i raz do ok.20, ale byla pelna kontrola. Mialem nie ogladac wczorajszego meczu, ale po takim spacerze w secie pierwszym wlaczylem i naprawde Oranje na siatce (w ataku i bloku) do tego w obronie graja kapitalnie. Tajlandia w tej grupie raczej przygotowana na szybkie pakowanko.
Peru jest slabe i kazdy mial okazje to widziec. Z Algeria i Kostaryka moze sobie wygrywac, ale jak juz jest ktos powazniejszy i skoncentrowany caly mecz to baty pewne. Korea jak zlapie swoj rytm to gra calkiem fajnie. Dzisiaj przegraly z NAszymi, wiec jutro musza wysoko pokonac Peru i dalej zostaja w grze o awans do 1/2. Wydaje mi sie, ze w tym meczu Peruwianki beda mialy olbrzymie problemy z odczytaniem wystawy rozgrywajacej Koreanek, dodatkowo zagrywka zostana pogonione i w obronie skosne swoje podbija co daje szybkie, gladkie i przyjemne 3:0.
Republika Czech - Niemcy
Trzeba uwazac tutaj, bo mimo porazki Czeszki dzisiaj graly jak rowny rownym z USA do ok. 18 punktow na set w 1 i 2. Soczyste ataki i fajne obrony, ale na Amerykanki to nie wystarczylo. Slabiej zagrala liderka Czeszek Havlickova 7/32 to bardzo marny wynik! Jutro moze byc juz zupelnie inaczej. A Niemki dzisiaj pierwsze 2 sety fajne, mialy w gorze 2razy na pojedynczym bloku na 2:0 i nie skonczyly, przegraly i na 3 i 4 set sie strasznie posypaly. Zostawily po sobie marne wrazenie. Ekipy przemeczonej i zniecheconej. Zobaczymy jak to jutro bedzie. Ale kurs na win Niemek @1.45? chyba nie warty ryzyka... Gdzie ty masz takie kursy bo ja w toto na te dw 3-0 dla Hol i Kor mam 1.22 i 1.2
|
Do góry
|
|
|
|
#4218100 - 07/11/2010 05:28
[Re: elemele]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/06/2009
|
Republika Czech - Niemcy
Trzeba uwazac tutaj, bo mimo porazki Czeszki dzisiaj graly jak rowny rownym z USA do ok. 18 punktow na set w 1 i 2. Soczyste ataki i fajne obrony, ale na Amerykanki to nie wystarczylo. Slabiej zagrala liderka Czeszek Havlickova 7/32 to bardzo marny wynik! Jutro moze byc juz zupelnie inaczej. A Niemki dzisiaj pierwsze 2 sety fajne, mialy w gorze 2razy na pojedynczym bloku na 2:0 i nie skonczyly, przegraly i na 3 i 4 set sie strasznie posypaly. Zostawily po sobie marne wrazenie. Ekipy przemeczonej i zniecheconej. Zobaczymy jak to jutro bedzie. Ale kurs na win Niemek @1.45? chyba nie warty ryzyka... Gdzie ty masz takie kursy bo ja w toto na te dw 3-0 dla Hol i Kor mam 1.22 i 1.2 najpierw chłopczyku naucz się czytac to co widzisz, bo zapewne w Toto sa kursy na -1,5 a nie na -2,5 więc sam się osmieszasz
|
Do góry
|
|
|
|
#4218105 - 07/11/2010 05:31
[Re: elemele]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/11/2007
|
Republika Czech - Niemcy
Trzeba uwazac tutaj, bo mimo porazki Czeszki dzisiaj graly jak rowny rownym z USA do ok. 18 punktow na set w 1 i 2. Soczyste ataki i fajne obrony, ale na Amerykanki to nie wystarczylo. Slabiej zagrala liderka Czeszek Havlickova 7/32 to bardzo marny wynik! Jutro moze byc juz zupelnie inaczej. A Niemki dzisiaj pierwsze 2 sety fajne, mialy w gorze 2razy na pojedynczym bloku na 2:0 i nie skonczyly, przegraly i na 3 i 4 set sie strasznie posypaly. Zostawily po sobie marne wrazenie. Ekipy przemeczonej i zniecheconej. Zobaczymy jak to jutro bedzie. Ale kurs na win Niemek @1.45? chyba nie warty ryzyka... Gdzie ty masz takie kursy bo ja w toto na te dw 3-0 dla Hol i Kor mam 1.22 i 1.2 Patrz na handicap -2,5 a nie dw 3:0 wszędzie są kurs 1,7 albo wiecej nawet na -2,5 na obie pozycje
|
Do góry
|
|
|
|
#4218171 - 07/11/2010 06:10
[Re: GreyTiger]
|
Oszust i... dzida!!!
Meldunek: 26/12/2005
|
Republika Czech - Niemcy
Trzeba uwazac tutaj, bo mimo porazki Czeszki dzisiaj graly jak rowny rownym z USA do ok. 18 punktow na set w 1 i 2. Soczyste ataki i fajne obrony, ale na Amerykanki to nie wystarczylo. Slabiej zagrala liderka Czeszek Havlickova 7/32 to bardzo marny wynik! Jutro moze byc juz zupelnie inaczej. A Niemki dzisiaj pierwsze 2 sety fajne, mialy w gorze 2razy na pojedynczym bloku na 2:0 i nie skonczyly, przegraly i na 3 i 4 set sie strasznie posypaly. Zostawily po sobie marne wrazenie. Ekipy przemeczonej i zniecheconej. Zobaczymy jak to jutro bedzie. Ale kurs na win Niemek @1.45? chyba nie warty ryzyka... Gdzie ty masz takie kursy bo ja w toto na te dw 3-0 dla Hol i Kor mam 1.22 i 1.2 Patrz na handicap -2,5 a nie dw 3:0 wszędzie są kurs 1,7 albo wiecej nawet na -2,5 na obie pozycje Tak jak pisalem w expekcie takie byly. A teraz w betsafe masz nawet po @1.8 hc -2.5 .
|
Do góry
|
|
|
|
#4218212 - 07/11/2010 06:50
[Re: Green Arrow]
|
Wodzirej
Meldunek: 02/07/2004
|
Chcialem cos skrobnac tez dzisiaj, ale wlasnie wrocilem z treningu, na ktorym niefortunnie wybilem sobie kciuka i zle mi sie pisze, a ze jestem leniem to nie chce mi sie meczyc. Wiec napisze tylko jakie wyniki przewiduję, moze ktos sie wspomoze moim tokiem myslenia. Korea 3-0
Holandia 3-0
Brazylia 3-0
Japonia 3-2
Serbia 3-2
Usa 3-1
Polska 3-2
Niemki 3-2To by było na tyle dzisiaj ode mnie, dziekuje
|
Do góry
|
|
|
|
#4218258 - 07/11/2010 08:36
[Re: TyperNH]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 05/12/2004
|
ode mnie na jutro:
JAPONIA - TURCJA 1 1.70 tipsport
Myslę że japonki po dzisiejszej porażce zrobia wszystko by pokonac nieobliczalne w tym turnieju Turczynki.
CZECHY - NIEMCY 1 2.52 tipsport
Nie rozumiem tych kursów. Czeszki są czarnym koniem tych
mistrzostw i śmiem twierdzić po tym co zaprezentowaly Panie w meczu z włoszkami że są w stanie pokonac reprezentantki niemiec. Graja twardo zagrywka i blokiem i mysle ze po ciezkim meczu to pepiczki zejda z parkietu jako wygrane. Niemki dzis oprocz 2 setow zostaly rozbite przez wloszki.
SERBIA - CHINY 2 1.71 tipsport
Chinki po dzisiejszym zwyciestwie z gospodyniami wrocily do gry w tym turnieju i jutro powinyy ograc slabo prezentujace sie serbki.
No i najtrudniejszy mecz jutrzejszego dnia, mianowicie spotkanie naszych zlotek z reprezentacja rosji. Po dzisiejszym slabym meczu z koreankami mysle ze jutro juz tak zle nie zagramy a wrecz przeciwnie ze bedzie to nasz najlepszy mecz na tych mistrzostwach i że bedziemy w stanie powalczyc z rosyjskim blokiem i wygrac to bardzo wazne dla ukladu tabeli spotkanie.
Polska +2.5 1.67 tipsport Polska win 4.14 tipsport
Powodzenia !!!
ten wpis to zart no nie ?
|
Do góry
|
|
|
|
#4218461 - 07/11/2010 15:39
[Re: arkadiusz]
|
Inwestor
Meldunek: 07/12/2004
|
Żenujący kolejny występ Polek, oddanie seta z 22-18 serią 0-4 to ich znak firmowy, tak jak oddanie meczu wygranego z Japonią, czy też w World Grand Prix z USA.
Nie chce więcej na oczy tych looserek oglądac, a nie zdziwie sie jak zakończą na 7 miejscu w grupie.
Niech sobie jada na wakacje, zrobia nowe sesje dla Playboya, do tego sie nadaja, bo do gry w siatkowke ewidentnie nie.
|
Do góry
|
|
|
|
#4218478 - 07/11/2010 15:50
[Re: Giertyszek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/06/2009