#423486 - 18/10/2005 21:22
Re: Wybory Prezydenckie - II Tura
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/06/2002
|
Quote:
na tvnie w Teraz My wystepuje Jarucka: "Pan marszałek Cimoszewicz jest osobą całkowicie aseksualną... jest dla mnie za stary"
No przynajmniej można było się w tym prohramie dowiedzieć o dupowłastwie Kamińskiego w TV Trwam. Porównując Polskę solidarną z liberalną używa słowa chrześcijańska solidarność. No aż takiego lizania dupy wyborcom to się niespodziewałem. A gadka o karcie kredytowej przy wzywaniu karetki to juz poniżej jakiegokolwiek poziomu poprostu żałosne.
|
Do góry
|
|
|
|
#423488 - 18/10/2005 22:32
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Bzyku, u mnie słowo beton padło po tym jak się oburzyłeś na formułe Kaczyński+Rydzyk+Lepper. Do tego (chyba w desperacji znalezienia kontrargumentu...) starałeś się to porównać do Tusk plus Miller czy/i Kwaśniewski, ale jak Tetfol słusznie zauważył... Tusk wcale tego poparcia nie szukał. A Kaczyński niestety (co go definitywnie dyskwalifikuje w moich oczach) czynnie łączy się z Radiem Maryja oraz Samoobroną. I tu ponownie słowo beton ma zastosowanie, bo jak by Tusk czy PO tak postąpiło to ja bym od razu się od nich odciął i z pewnością bym nie oddał na nich głosu. Ale jak widać "beton" PiSu i Kaczora jest znacznie twardszy... Nirtz jak widać się nabiera na jakąś bajkę Ziobry w tygodniu przedwyborczym bo tak naprawdę tego typu historyjki są próbą łapania naiwnego elektoratu. Rysio, Eldorado, JiroJiro... jak widać jednym chórem śpiewacie z Ojcem Rydzykiem o jakiś żydokomunomasonerii, ale ta śpiewka jest stara jak świat i ma za zadanie prać mózgi tępym słuchaczom Radia Maryja a nie błyskotliwym hazardzistom. ![](/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif) Zobaczcie co teraz robicie. Wspieracie człowieka, który wchodzi w dupę Lepperowi i za jego poparcie głosi nawet jego hasło "Balcerowicz musi odejść". Czy tak żenująca postać ma Was reprezentować jako Prezydent RP? Człowiek, który robi sojusz z Samoobroną i Ojcem Rydzykiem? Jeśli chodzi o Geremka to jest to dość wybitna postać, która zawsze działała w interesie Polski tak więc w tym przypadku zarzucanie mu stronniczości ze względu na pochodzenie żydowskie jest absurdem wynikającym z braku wiedzy. Jako minister spraw zagranicznych był kiedyś w Nowym Jorku gdzie został "napadnięty" przy mikrofonie przez jakąś wredną grupę ekstremistów żydowskich, którzy nie potrafili zadać żadnych inteligentnych pytań tylko zaczepiali go tekstami typu "Co Pan zamierza zrobić z tym antysemityzmem w Polsce?!?". Na to Geremek inteligentnie odpowiedział: "jak w Izraelu ministrem spraw zagranicznych będzie Katolikiem, a ojciec premiera Izraela będzie także Chrześcijaninem, to wtedy porozmawiamy o antysemityźmie w Polsce". Po prostu genialnie to zrobił. Techniczny knockout w I rundzie. Z Amkwishem się zgadzam także co do Olszewskiego. Ten człowiek był jedną wielką pomyłką, nie tylko jako potencjalny premier (oj pożal się Boże...), ale także jako prawnik... bo w całej swojej "karierze" prawniczej NIGDY nie wygrał ani jednej sprawy, LOL! Na całe szczęście nie stworzył rządu z takimi "Talibami" jak Macierewicz czy Janowski. Z Amkwishem nie zgadzamy się natomiast co do osoby Jadwigi Staniszkis. Dla mnie potrafi pokazać kompletny brak kompetencji jesli chodzi o jej opinie i przemyślenia, bazując nawet całe swoje tezy na prostej pomyłce gdzie ktoś zrobił zwyczajny błąd w dacie i zamiast napisać okres 2 lat napisał okres... 12 lat. Niestety Staniszkis całą swoją polemikę bazowała nawet na takich rażących błędach (choć ewidentnie było coś nie tak na pierwszy rzut oka) co ją zdyskwalifikowało w moich oczach jako osobę uczoną i mogącą poważnie analizować wydarzenia. To tylko takie 2 grosze z mojej strony, bo wcześniej ją mocno ceniłem. Jeśli chodzi natomiast o osobę, której słowa i opinie uważam za złoto to jest nią Zbigniew Brzeziński, były doradca prezydenta USA Jimmy'ego Cartera do spraw bezpieczeństwa narodowego. Jest to praktycznie jedyna osoba, której w pełni ufam i której zdanie przyjmuję zawsze jako właściwą drogę. Jest to po prostu człowiek z najwyższej półki. Na zakończenie musze wskazać na najbardziej mylące zdanie w tym temacie w ostatnich godzinach, i tutaj nagroda dla JiroJiro za "Donald 'Chorągiewka' Tusk". Co jak co, ale to Kaczyński i PiS podczas wyborów (od parlamentarnych po prezydenckie) przeszli przez całe polityczne spektrum. Zaczęli jako mocna prawica, a skończyli z postulatami godnymi PZPRu.
|
Do góry
|
|
|
|
#423489 - 18/10/2005 22:33
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Quote:
No przynajmniej można było się w tym programie dowiedzieć o dupowłastwie Kamińskiego w TV Trwam. Porównując Polskę solidarną z liberalną używa słowa chrześcijańska solidarność. No aż takiego lizania dupy wyborcom to się niespodziewałem. A gadka o karcie kredytowej przy wzywaniu karetki to juz poniżej jakiegokolwiek poziomu poprostu żałosne.
Tetfol, w 100% zgadzamy się. Dokładnie tak samo myślę.
|
Do góry
|
|
|
|
#423491 - 19/10/2005 05:31
|
Pooh-Bah
Meldunek: 16/08/2002
|
"TNS OBOP: Tusk-Kaczyński 54:46 Lech Kaczyński jest coraz bliżej Donalda Tuska, wynika z najnowszego sondażu TNS OBOP dla "Faktu". W przeprowadzonym we wtorek badaniu lider PO uzyskał 54 procent głosów poparcia, a jego rywal z PiS - 46 procent. W ciagu ostatnich trzech dni Lech Kaczyński zmniejszył dystans do Donalda Tuska aż o 6 punktów". to dopiero początek ![](/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#423492 - 19/10/2005 05:33
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
Witam ![](/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif) Echh nie chce się już toczyć z niektórymi osobami polemik w tym temacie,dlaczego? - "każdy tępy i nietępy hazardzista" wie dlaczego Wróćmy do faktów, Największemu ściemniaczowi czyli TNS OBOP znowu spadło poparcie dla Tuska wg tej Dvorakowej sondażowni to osiem punktów , w ciągu dwóch dni więc różnica u nich stopniała o całe 6 punktów procentowych, ciekawe dlaczego ![](/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#423493 - 19/10/2005 06:02
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
JKM o II Turze super tekst do poczytania POZDRAWIAM
|
Do góry
|
|
|
|
#423500 - 19/10/2005 08:44
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
NIrtz -> Tobie proponowalbym pobudke, komuny juz nie ma, nie zauwazyles?? ![](/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif) wszystkie media sa "bee" bo wujek Kaczynski jest w nich oczerniany, pokazywany jako paszczur z epoki krola Cwieczka, Boze czlowieku zlituj sie, obiecalem sobie ze nie bede juz tutaj zabieral glosu ale jak czytam Twoje wzpowiedzi... ![](/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif) ja nie neguje ze masz swojego kandydata, chwala Ci za to ale nie zachowuj sie jak dowodca jednej z Bojowek Moherowych Beretow, wszyscy po za Twoim ulubiencem sa zli, a wujek Kaczynski jest cacy ![](/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif) wykorzystam ze temat jest poczytny: Bzyku, duzo , duzo , duzo , Wszystkiego najlepszego
|
Do góry
|
|
|
|
#423501 - 19/10/2005 09:02
|
Meldunek: 06/07/2001
|
witam właśnie rozpoczynają się inauguracyjne obrady Sejmu. Tu też będzie trochę kampanii. Żal mi trochę tych co postawili wszystko na Tuska za 1,34 ![](/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif) Już nie ma jak z tego uciekać. Alk głowa do góry, cuda się zdarzają. Może Wam jakoś wejdzie fuksem. Ciekawe kogo poparł by JPII. Myślę sobie że wiem. pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#423502 - 19/10/2005 09:03
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Dzięki za życzenia ![](/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif) Ja też czekam na te debaty ale nie po to, aby zobaczyć kto dostanie po dziobie, ale kto ma coś konkretniejszego do powiedzenia. Te sondaże zaczynają działać tak samo - najpierw utrwalają wśród wyborców przekonanie, że Tusk ma dużą przewagę, jest lepszy i wygra - a dopiero na ostatnią chwilę zbliżają się do faktycznego stanu. W końcu muszą się zbliżyć, żeby nie wyszło że pomylili się o 10% lub więcej. A tak na ostatni dzień dadzą Kaczyńskiemu 50% i sondażownie będą "kryte" - ostatnie badanie będzie w granicach błędu statystycznego. A że 20 poprzednich nie było - kto by się takimi detalami przejmował. Identyczna sytuacja była w wyborach parlamentarnych i 1 turze. Tak będzie też teraz. Quote:
Jeśli wieżyć słowom JKM to jego ludzie powinni się mobilizować i ratować Polskę przed Kaczorami...
A na końcu JKM zniechęca ludzi do głosowania tymi jakże prawdziwymi słowami:
Ja tylko przypominam, iż szansa, że głos Kowalskiego zdecyduje o wyniku wyborów, jest 14 000 razy mniejsza niż szansa, że Kowalski, idąc do urny, wpadnie pod samochód. Więc nie wiem, czy warto ryzykować.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|