#423103 - 11/10/2005 09:03
Re: Wybory Prezydenckie - II Tura
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
"Życie Warszawy": Tusk pokonał Kaczyńskiego w Warszawie miażdżącą przewagą ponad 100 tys. głosów. Na Donalda Tuska warszawiacy oddali w niedzielę ponad 330 tys. głosów, na Lecha Kaczyńskiego ponad 220 tys. głosów. Tusk zwyciężył we wszystkich dzielnicach miasta. Kaczyński przegrał nawet na Pradze Północ, Targówku oraz w Wawrze, gdzie w wyborach do parlamentu PiS wygrało z PO.
"To zjawisko da się wytłumaczyć - twierdzi dr Marek Szopski, socjolog z Wyższej Szkoły Komunikowania i Mediów Społecznych. - Taka sytuacja jest przykładem na to, że dobre postrzeganie partii nie zawsze przekłada się na wizerunek jej przywódcy. Lech Kaczyński nie jest dobrze oceniany w stolicy, bo jest mało aktywnym prezydentem miasta" - pisze "Życie Warszawy" Zadaniem socjologów Kaczyński niewiele zrobił w Warszawie, bo nie chciał mieć kłopotów. Idąc tym tropem, Kaczyński wpadł jednak we własne sidła. Warszawiacy uznali, że mało dla nich zrobił i poparli Tuska - ocenia gazeta.
Według "Życia Warszawy" na wynik w stolicy mogła mieć też wpływ niechęć społeczna do oddawania całości władzy jednemu ugrupowaniu.
|
Do góry
|
|
|
|
#423104 - 11/10/2005 09:05
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
|
Do góry
|
|
|
|
#423106 - 11/10/2005 09:51
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
hmm po pierwsze chociaż Urban na pewno też nie jest bohaterem z mojej bajki ,ale coby o nim nie pisać ma on zawsze dobre żródła informacji, a ja jako wolnomyśliciel jestem otwarty na każdą informację a po drugie no tak Warszawiacy zagłosowali za Tuskiem , ale czy przypadkiem nie dlatego ,że tak go lubią w tej Warszawie ,że chcą zeby dalej był ich prezydentem , a nie wyprowadzał się do Belwederu POZRAWIAM
|
Do góry
|
|
|
|
#423108 - 11/10/2005 09:58
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
Quote:
WIADOMOSC Z OSTATNIEJ CHWILI-ptasia grypa juz w Rumuni a polscy weterynarze nie maja pieniedzy na ewentualna walke znia!!!!( podaje za TV1) wiec panowie wszelkie dalsze dyskusje w tym temacie sa bezprzedmiotowe!!! nasze kaczorki obu opcji napewno pomra i zostana zutylizowani!!!!
i zostanie nam jedyny sluszny, 3 w kolejnosci wg demokratycznych wyborow, kandydat: Andrzej Lepper
i to jest tak straszne ze az smieszne
|
Do góry
|
|
|
|
#423110 - 11/10/2005 10:32
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#423112 - 11/10/2005 11:12
|
Pooh-Bah
Meldunek: 16/08/2002
|
Pozwole sobie przytoczyć post dodany przez eldorado http://www.mecz.org/ubbthreads/showflat....=0&fpart=38Tusk Niezły tekst o Tusku Conrad zarzucasz Kaczyńskiemu, że jest tępy jak drut, mam inne zdanie na ten temat. Pozatym Kaczyński ma swoje zdanie i mówi co myśli, zaś Tusk w swoich wypowiedziach mówi to co mu kazali powiedzieć . Tusk jest tylko marionetką pytanie tylko w czyich rękach
|
Do góry
|
|
|
|
#423113 - 11/10/2005 11:47
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/12/2004
|
Obaj kandydaci mają swoje wady i zalety, obaj zrobili wiele dobrego dla Polski ale i obaj mają w swoich życiorysach fakty, które jak najprędzej chcieliby wymazać z pamięcie.
Jako prezydentowi Warszawy napewno można Kaczyńskiemu zarzucić to i owo. Nikt przeciez nie jest doskonały. Prawda jest też jednak taka, że za jego panowania w stolicy znacznie spadła przestępczość, wzrosła wykrywalność zaś kolejne badania wykazują, iż Warszawiacy czują się w swoim mieście coraz bezpieczniejsi. A dla mnie, zwykłego obywatela Polski, poczucie bezpieczeństwa we własnym Państwie jest najważniejsze, wychodząc z domu chcę czuć się bezpieczny, chcę mieć pewnośc że do tego domu wrócę i nikt po drodze nie pozbawi mnie życia dla kilku czy kilkudziesięciu złotych, które mam w portfelu. Prezydent Kaczyński jest zatem dla mnie o wiele większym gwarantem bezpieczeństwa w Polsce, ponadto jest człowiekiem który na żadnym stanowisku nie da sobą pomiatać i sterować z tyłu, a co za tym idzie gwarantuje nam rządy twardej ręki a nie kolejnego Kwaśniewskiego.
|
Do góry
|
|
|
|
#423115 - 11/10/2005 12:04
|
old hand
Meldunek: 05/01/2004
|
Quote:
Tusk jest tylko marionetką pytanie tylko w czyich rękach
BRAWO!!!!!!!! Spisek już rozkminiony, teraz jeszcze winnych trzeba znaleźć. Ale to pewnie nie będzie trudne, w końcu jeszcze tylu ludzi nie zostało o nic oskarżonych. Wykształcony elektorat PiS...
|
Do góry
|
|
|
|
#423116 - 11/10/2005 12:12
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
jak Kaczynski dojdzie do wladzy to bedzie rozwiazywal wiecej tak zagadek, spokojna glowa. nowe miejsca pracy dla chetnych rozwiazywania zagadek przeszlosci slyszalem ze pan Jozek z poznanskiego magistratu juz zaczal palic rozne papiery, a na przesluchaniu za kilka miesiecy bedzie odpowiadal tak jak Linda w Psach wizja Polski po wyborach, czyli Polska rzadzona twarda "płetwą" miekkiej Kaczki odbiera mi resztki checi do pozostania w kraju
|
Do góry
|
|
|
|
#423117 - 11/10/2005 12:44
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2003
|
Quote:
Nie lubię polityki ale powiem wam jedno już ostatnio w wyborach wygrało piękno i gówno z tego było. Nie nauczeni doświadczeniem robicie to samo.
Tusk to żaden kandydat. Dobra reklamę zrobił sobie w telewizji bo widział Stocznie . I ludzie się złapali na to. A wy pamietacie tylko jak Kaczyński obiecywal budowę stadionu. Przecież niejeden obiecywal , nawet w Czestochowie też obiecywali i ch.. z tego. Jeżeli to jest miarą wyboru prezydenta to gratuluje.
Na dzień dzisiejszy nic nie możemy stwierdzić jak będzie ale po paru latach otwórzcie ten temat i zobaczcie czy pokryły się wasze nadzieje i oczekiwania.
Pozdro
PS nienawidzę polityki bo to za głeboki temat.
Wielu wybiera po prostu mniejsze zło. Co do Tuska zgadzam się. Ale lepiej żeby było źle niż tragicznie.
|
Do góry
|
|
|
|
#423118 - 11/10/2005 12:47
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2003
|
Quote:
to zdjecie-fotomontaż to zwykłe chamstwo (Kaczynski jest pomniejszony, ale to chyba wszyscy widzą);
kto chamstwem wojuje ten od chamstwa ginie..
|
Do góry
|
|
|
|
#423119 - 11/10/2005 12:49
|
Pooh-Bah
Meldunek: 16/08/2002
|
Wolę twarde rządy PISu i Kaczyńskiego niż kolesiostwo i układy prezentowane przez dotychczasowy układ. Wystarczy popatrzeć kogo popiera p. Kwaśniewski z kim jest na TY . Nie chę, żeby na czele Polski stałaosoba o słabym charakterze, a takim w moim mniemaniu jest p Tusk.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|