#423445 - 18/10/2005 14:38
Re: Wybory Prezydenckie - II Tura
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/11/2004
|
Quote:
Quote:
Nic dodać ,bic ująć.
jak mniemam mialo byc Nic dodać, nic ująć ->literowka ale ja ująłbym to tak:
Nic dodać, ująć i bić czym popadnie
znikam stad bo zaraz sam zostane pojmany przez Armie Moherowych Beretów i wtracany do ciemnych lochow Twierdzy Torun
Ale chyba będziesz odwiedzał forum? Bo trochę smutno byłoby bez Ciebie .
|
Do góry
|
|
|
|
#423447 - 18/10/2005 14:47
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2003
|
Quote:
Jedno jest pewne, na pewno nie pójdziemy śladem Estonii
Estonia? Zapomnij. Są już lata świetlne przed nami pod każdym względem a przepaść będzie się jeszcze pogłębiać (jak kaczki zaczną sprawować władzę )
|
Do góry
|
|
|
|
#423448 - 18/10/2005 15:03
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
Nawet nie wiedziałem ,że mamy na tym forum tylu towarzyszy wszyscy z PZPR głosuja na Tuska ! (Borowski, Kwasniewski, Sierakowska , Urban etc.) przyłącz się i TY !
|
Do góry
|
|
|
|
#423449 - 18/10/2005 15:04
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Quote:
Tusk + Miller + Kwasniewski = Twardy, komunistyczny beton. Czyli chamstwo i hołota w najgorszym wydaniu. Cała nadzieja w Kaczyńskim.
Ale pudło, Bzyku. LOL! Jakoś nie widzę Millera agitulącego za Tuskiem. Kwaśniewskiego też nie. Coś kiepsko wyszła Ci ta riposta, ale co innego może powiedzieć beton wierny trójkątowi Kaczyński+Rydzyk+Lepper jeśli naprawdę nie ma się do czego doczepić?
Skoro najgorsza hołota w kraju łączy się to mam nadzieję, że teraz lewica się zjednoczy i pomoże (może wreszcie coś pożytecznego zrobią dla kraju...), że Borowski ponownie wystąpi i to z mocnym apelem o poparcie Tuska. Zresztą, skoro Kwaśniewski też wystąpił przed I turą to kto wie czy tym razem podobnie nie zajmie stanowisko, a pomimo mojego braku sympatii dla niego i tak wierzę, że jego poparcie daje jednak parę procent ekstra (jak widać po zaskakująco wysokim wyniku SLD - niestety). Cimoszewicz też by mógł pomóc bo jednak miał spore poparcie, ale "jedyny godny kandydat" na pewno nie wystąpi po tym jak uciekł ze sceny zamiast wyjaśnić sprawę Jaruckiej (czyli na pewno miał inny, ważniejszy powód).
Kaczyński+Rydzyk+Lepper. Przyszłość Polski, aż strach pomyśleć...
|
Do góry
|
|
|
|
#423451 - 18/10/2005 15:20
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Wręcz przeciwnie Conrad - chyba nie zrozumiałeś po co to napisałem. Otóż byłbyś łaskaw otworzyć oczy, i zauważyć że poparcie to nie to samo co wspólne działanie, którego w przypadku Kaczyńskiego z Rydzykiem lub Lepperem nie ma. Dlatego ja na tej samej zasadzie, zgodnie z Twoim tokiem myślenia połączyłem Tuska, Millera, Kwasniewskiego w jedną całość. Dodajmy do tego jeszcze Urbana. A Ty dalej swoje Pooglądałbyś trochę TV - wypowiedzi w/w panów. Miller w studiu TVN dawał jednoznacznie do zrozumienia kogo poprze (Tuska), Kwaśniewski w swoich wypowiedziach mówił podobnie. A nie powiedzieli "popieram" tylko dlatego, że obawiają się słusznie że mogą część osób zniechęcić do Tuska swoim poparciem. Ale nie martw się, Kwasniewski poprze Tuska oficjalnie, czeka tylko do ostatniej chwili. I Conrad zastanów się kogo nazywasz betonem, bo to naprawdę nie ja prezentuje tu zaślepienie dla jednego z kandydatów. Nie ja obrażam myślących inaczej od ćwierćinteligentów. Nie ja też nazywam bandą śmieci ludzi, których nie popieram. Jesteś w tej dyskusji chyba jedyną osobą, która nie potrafi dostrzec innego punktu widzenia. To jest właśnie beton.
|
Do góry
|
|
|
|
#423453 - 18/10/2005 15:50
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
ja osobiście nie czynię Tuskowi z tego faktu zarzutu, ale w w/w postach odpowiadam Conradowi na jego przekłamania w tym samym stylu w jakim on pisał.
Fakt, Donald Tusk powiedział, że nie zabiega o poparcie innych polityków. Kaczyński o nie zabiega. Czy to grzech?
Moim zdaniem nie. Tusk przyjął strategię nieubiegania się o poparcie innych sił politycznych, bo pewnie uznał że tak dla niego będzie lepiej. A Kaczyński odwrotnie - i tyle.
Natomiast jak juz pisałem wkurza mnie nie rozróżnianie poparcia od wspólnego działania. Nie doprowadzajmy się do absurdów. Gdyby Kaczyński rzeczywiście tak działał, to olał by PO, a stworzył rząd z Samoobroną, LPR i PSL.
Niedługo jak Kaczyński poda rękę Lepperowi, to będzie wrzask, że oni są w koalicji, a najpewniej Lepper to 3-ci bliźniak Kaczyńskich.
|
Do góry
|
|
|
|
#423454 - 18/10/2005 15:52
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2003
|
Ziobro: Prowokacja przeciwko Kaczyńskiemu Zbigniew Ziobro, szef sztabu kandydata PiS na prezydenta Lecha Kaczyńskiego oświadczył - powołując się na publikację w tygodniku "Gazeta Polska" - że wobec Kaczyńskiego była prowadzona prowokacja. Wydanie "GP" ukaże się w środę. Jak powiedział, według tygodnika jeden z najważniejszych świadków mafii paliwowej Andrzej Czyżewski był nakłaniany do zeznań mających obciążyć kandydata PiS na prezydenta Lecha Kaczyńskiego oraz posła tego ugrupowania Zbigniewa Wassermanna. "Są ludzie, którzy nie wahają się sięgać po metody nikczemne i podłe" - oświadczył Ziobro na konferencji prasowej w Warszawie. Podkreślił, że publikacja "GP" ujawnia prowokację, której mechanizmy PiS będzie chciał wyjaśnić. Według niego, doniesienia tygodnika będą musiały być przedmiotem postępowania prokuratury. //ciekawe kto przygotowywuje te prowokacje, Cimoszewicza juz odstrzelili, teraz chcieli sie dobrać do ostatniego rywala na przeszkodzie żeby "człowiek z zasadami" został prezydentem, nie udało im sie, maja jeszcze większego pecha: ich "człowiek z zasadami" nie zostanie prezydentem
|
Do góry
|
|
|
|
#423455 - 18/10/2005 16:19
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Quote:
Ale pudło, Bzyku. LOL!
Panowie,dyskusja o polityce w naszym kraju to wielka sztuka,ale,,,,toczona za pomoca forum to czysty onanizm
Nikt nikogo nigdy nie przekona
Moze i taka sytuację człowiek mógłby zaakceptować gdybyśmy mieli rózne zdania o Politykach przez duże "P".
Tymczasem my tu piszemy o dwóch miernotach ,z których jedna będzie prezydentem,brrrr.
"komitety poparcia" obu,pozal się Boże kandydatów,tez godne siebie
Rydzyk & Lepper vs.Urban & Wałęsa
Luuuudzie,wyjeżdzam stąd
|
Do góry
|
|
|
|
#423457 - 18/10/2005 16:25
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Quote:
Nic dodać ,bic ująć.
jak mniemam mialo byc Nic dodać, nic ująć ->literowka ale ja ująłbym to tak:
Nic dodać, ująć i bić czym popadnie
znikam stad bo zaraz sam zostane pojmany przez Armie Moherowych Beretów i wtracany do ciemnych lochow Twierdzy Torun
Popatrz,ile jedna taka mała literka może zmienić
Ostateczna wersja : "Nic nie dać,pojmać(brzmi lepiej niż ująć) i obić darmozjadzkie tyłki"
|
Do góry
|
|
|
|
#423458 - 18/10/2005 16:27
|
Carpal Tunnel
|