#425009 - 19/11/2005 19:55
Re: Siatkowka PLS
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/12/2004
|
Quote:
Czy w ten weekend siatkarze nie grają?
Juz grali i padly nastepujace wyniki: Skra Belchatow - Warszawa 3-0 Olsztyn - Kedzierzyn 3-0 Joker Pila - Sosnowiec 3-1
Jutro o 15 Wroclaw zmierzy sie z Resovia i w tym meczu Resovia jest faworytem. Wroclaw ostatnio zaskoczyl zwyciestwem 3-2 nad Warszawa,ale Pilarz juz wrocil do gry w Rzeszowie wiec licze na zwyciestwo Rzeszowa 3-1.
|
Do góry
|
|
|
|
#425010 - 25/11/2005 20:12
|
Didżej
Meldunek: 06/10/2002
|
Dzień dobry... Coś widzę że w tym temacie 'cisza...' nikt nic nie pisze, a przecież miało być tak pięknie...tylko Giertyszek się stara :>  No ale do rzeczy... Przed nami już VII kolejka PLS, nie ma w niej żadnego 'ekstra-specjalnego-wyróżniającego' się meczu, ale emocje jak zawsze powinny być...  D15 Jastrzeb.-Pila 1.09 4.85 26/17.00 D17 Warszawa-Olszt. 3.65 1.18 27/15.00 D18 Rzeszow-Belchatow 3.7 1.17 26/13.00 D19 Sosnowiec-Wroclaw 1.36 2.61 27/15.00
Jastrzębie v Piła 1 @1.09
Kurs nie powala na nogi... Ale jak nie będzie 3 pkt dla gospodarzy w tym meczu... to się naprawdę mocno zdziwię... Różnica klas... Jastrzębie po pokaniu w czwartek w zaległym meczu Olsztyna... [3-2]... na pewno są rozpędzeni, a o jakimkolwiek zmęczniu nie ma mowy... 
Warszawa v Olsztyn 2 @1.18
Kurs mizerniutki, no ale jaki mogą zrzucić? Olsztyn w swoim składzie ma na pewno TROSZKĘ lepszy potencjał... Nowak,Bąkiewicz,Zagumny,Gruszka,Grzyb <spoko> 3 pkt pojadą razem z Pzu Olsztyn 
Rzeszów v Bełchatów 2 @1.17
Hmmm... tak sobie dumam w której kolecje zostanie zatrzymana ta _lokomotywa_bełchatowska_ Szczerze? Chciałbym żeby w tym meczu przytrafiło się coś nadzwyczajnego...No ale czy są na to realne szanse? Realistycznie patrząc oczywiście że nie ma... Ale pamiętajmy że wiecznie wygrywać nie można... Rozum mówi gładkie 3-0 dla Skry... góra ugrany set dla Rzeszowa.... :-)
Sosnowiec v Wrocław 1 @1.36
Bardzo ważny mecz dla 2 drużyn które walczą ze sobą [+ Piła] o utrzymanie w PLS... Sosnowiczan na pewno interesują tylko tutaj 3 pkt... i myślę że jak podejdą do tego meczu dobrze skoncentrowani+ będą popełniać mało własnych błędów, będzie tutaj gładki mecz... Bo gdy widziałem Gwardię tydzień temu z Rzeszowem to naprawdę...
To tyle odemnie...
Szkoda że spotkanie Mostostalu z Częstochową zostało przełożone... no ale jankesi grają sobie w pucharze mistzów, choć jak dla mnie to oni nie zasłużyli na tą imprezę [z gry jaką jak na razie prezentują... ] 
Maciek prosimy o analizy 
Pozdrawiam, oraz powodzenia życzę...

|
Do góry
|
|
|
|
#425011 - 25/11/2005 20:51
|
old hand
Meldunek: 02/11/2003
|
Czas cos zagrac. AZS Politechnika (+1.5) - AZS Olsztyn 1.4 (sts)
Mecz bedzie w TV w niedziele o 15. Kurs kaprawy ale wart gry. Wczoraj Olsztyn rozegral bardzo dobre spotkanie (chociaz przegrane) z Weglem. Trener Rys nie ma wiekszych zmartwien, wszyscy zawodnicy sa zdrowi, jak jednemu nie idzie (Papke, Gruszka) to wchodzi inny (Siebeck, Ruciak) i gra jeszcze lepiej. Libero Kucinski wrocil juz do pelnej dyspozycji wiec o przyjecie jestem spokojny. Rozegranie to Guma i Lipinski, srodkowi bloku w zyciowej formie: Nowak bohaterem meczu z Czewa, Grzyb w meczu Mosto. Olsztyn ma szeroka i wyrownana lawke rezerwowych wiec kwestia zmeczenia po wczorajszym meczu nie powinna byc problemem. Ostatnie mecze Polibudy: z Energia 0:3, Gwardia 2:3, Skra 0:3, Chemik 1:3 PP. Zenada to malo powiedziane. Jedyne co siatkarzom ze stolicy wychodzi to zagrywka (I miejsce w lidze). Jednak zeby powalczyc z Olsztynem trzeba byc dobrym w kazdym elemencie siatkarskiego rzemiosla. W Polibudzie straszna nerwowka, posada trenera Felczaka jest mocno zagrozona. Czy 3:1 czy 3:0 dla Olsztyna to zadna roznica, oni maja 3pkt w tabeli a my mamy kasiorke. Noty zawodnikow z meczu Wegiel - Olsztyn:
Jastrzębski Węgiel: Pliński (4), Laurila (5), Szymański (7), Kadziewicz (5), Stefanow (5), Konstantinow (8), Rusek (libero - 5) oraz Wika 4, Bednaruk 5
PZU AZS: Grzyb (6), Gruszka (6), Zagumny (5), Nowak (7), Bąkiewicz (6), Kuciński (libero - 8) oraz Siebeck (9)
Energia - Gwardia 1.3 (betandwin)
Ciezki mecz. Sytuacja podobna do tej z niedawnego meczu Polibuda - Gwardia 2:3. Jednak tym razem zagram na gospodarzy gdyz: w tygodniu Gwardia rozegrala sparing w Kedzierzynie, wygralo Mosto 4:1 grajac w eksperymentalnym skladzie, ze zmiennikami itp.; Energia (Syguła, Łomacz, Legien, Szulik, Kudłacik, Grygiel, Stańczak) za to grala z zespolem z Czetochowy (Woicki, Gawryszewski, Gierczyński, Jurkiewicz, Kocik, Billings, Gacek) i przegrala 2:3. Za 1.3 warto chapac Energie choc nie przewiduje spotkania latwego, milego i przyjemnego. Chodza sluchy ze Chudik, rozgrywajacy Gwardii, ma z trenerem jakies zatargi. Bardzo niekorzystna sytuacja dla gosci,
Wegiel - Joker
Kursy slabiutkie na gospodarzy, sts jeszcze nie wystawil hc ale warto wziac Wegiel (-1.5). Natomiast (-2.5) juz bym sie bal brac, podobno Szymanski ma duuuze problemy zdrowotne i trener Prielozny moze kombinowac z ustawieniem.
Resovia - Skra
Mecz w TV, sobota godz. 13. Kiedy ta Skra wreszcie straci pierwsze punkty?  Goscie prawdopodobnie bez Dacewicza i Szczerbaniuka. Kurs na Skre 1.1 to chyba raczej tylko do pokrycia podatku. Typowy mecz bardziej do ogladania niz do grania, jednak [Resovia (+2.5) @2.1 profek] mozna sobie rekreacyjnie zagrac.
Osobiscie zagram Olsztyn (-1.5), Wegiel (-1.5, o ile sts wystawi) oraz Energie (o ile sts wystawi). Calkowite ako cos kolo 2.
|
Do góry
|
|
|
|
#425015 - 30/11/2005 15:20
|
Didżej
Meldunek: 06/10/2002
|
Tak szybko, bo czasu zbytnio nie mam... Dziś jedno zaległe spotkanie zostanie rozegrane w PLS... AZS Częstochowa v Jastrzębie 1 @1.65 Na początku już podkreślam że nie gram tego meczu, że jestem kibicem AZS-u, ale... Co łączy obie drużyny? Na pewno rewolucja kadrowa jak odbyła się w sezonie transferowym. Z wyjściowej szóstki Jastrzębia został tylko Daniel Pliński, libero Paweł Rusek i powracający powoli do składu Przemysław Michalczyk. Włodarze klubu ze Śląska dokonali za to poważnych zakupów. Najpierw skuszony pieniędzmi kontrakt z czwartym zespołem ubiegłego sezonu podpisał - Grzegorz Szymański. Nie długo potem umowy parafowali Ivajlo Stefanow i fiński rozgrywający Laurilla. To nie był jednak koniec. Do ekipy Igora Prieloznego dołączył Łukasz Kadziewicz oraz gwiazda europejskiej siatkówki - bułgar Plamen Konstantinov.
Kłopoty kadrowe. Jastrzębie w meczu z AZS-em wystąpi prawdopodobnie bez Szymańskiego i Stefanova (nie grali w ostatnim meczu z Jokerem Piła, wygranym przez Jastrzębie 3:1).Wielką nie wiadomą niestety jest również występ 'Jankesów' z Częstochowy... Czy po przyjeździe z Pucharu Mistrzów... Zagrają na takim poziomie, aby dziś Częstochowa mogła się cieszyć z wygranego meczu? Myślę że tak... W zmęczenie nie wierzę... mam nadzieję że dziś zwycięsko z tego bardzo pasjonującego widowiska wyjdzie drużyna AZS. ==== pls.plJak chodzę to wszystko jest w porządku, natomiast w czasie treningu czy skakania zaczynam odczuwać ból" - mówi reprezentant Polski. O tym, że miałby nie zagrać w jutrzejszym meczu w Częstochowie w ogóle nie myśli.
"Pojadę do Częstochowy, zamierzam grać i wygrać" - mówi Grzegorz Szymański. W poprzednim sezonie bronił barw częstochowskiego klubu. Czy odczuwa tremę przed wejściem do hali "Polonii" i reakcją kibiców?
"W tym klubie grałem pięć lat, coś dla siatkówki w tym mieście zrobiłem - powiedział Grzegorz Szymański. - Dlaczego więc miałbym być stremowany?"No cóż... czy Grzesiek zagra okaże się o 18  Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#425019 - 03/12/2005 08:54
|
Inwestor
Meldunek: 07/12/2004
|
Dzięki za odpowiedź, w takim razie ja dziś do combo biorę dwie "1" po 1,17 z Profka - Olsztyn i Częstochowę. Polibuda to trochę nieobliczalny zespół, potrafiła przegrać u siebie z Gwardią aby wygrać z PZU, ale to zwycięstwo z Olsztynem to przez błędy przeciwnika a nie jakąś super grę Polibudy. Tym niemniej sądzę że w Częstochowie co najwyżej może ugrać seta, ale ponieważ różnica w kursach na "1" i hcp "-1,5" jest dla mnie zbyt mała aby się zdecydować na hcp to gram dwie "1" po 1,17 jak napisałem na wstepie.
|
Do góry
|
|
|
|
#425021 - 03/12/2005 12:03
|
old hand
Meldunek: 11/09/2005
|
Politechnika rzeczywiście jest bardzo nieobliczalna. Pamiętam jeszcze jak grał u nas Orlenko, AZS młócił wszystkich, no może poza Mostostalem  , a Ci wtedy przyjechali, wyszli i nas tak zmłócili że nie wiedziałem gdzie jest wyjście z hali Polonia  . Także granie Częstochowy z hc +2.5 nie polecam. http://www.azsczestochowa.pl/Pozdro fanów siaty!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#425023 - 04/12/2005 08:20
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/04/2003
|
JASTRZĘBIE-KĘDZIERZYN KOŹLE H sety(0-2,5) 2 1.80 Kurs na to że Mostostal ugra w tym meczu chociaż jeden set jest 1,80 , a wiec dla mnie to jest jakas parodia  Nie jestem jakims super znawcą siatkówki ale w wynik 3-0->Jastrzębie to nie uwierze , poza tym widziałem obie druzyny w akcji i nie stawiałbym Mostostalu na straconej pozycji... nawet jak meczu nie wygrają to seta ugrają na 90% dlatego polecam to 9/10 Totomix
|
Do góry
|
|
|
|
#425024 - 04/12/2005 08:53
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/12/2004
|
Quote:
JASTRZĘBIE-KĘDZIERZYN KOŹLE H sety(0-2,5) 2 1.80 Kurs na to że Mostostal ugra w tym meczu chociaż jeden set jest 1,80 , a wiec dla mnie to jest jakas parodia Nie jestem jakims super znawcą siatkówki ale w wynik 3-0->Jastrzębie to nie uwierze , poza tym widziałem obie druzyny w akcji i nie stawiałbym Mostostalu na straconej pozycji... nawet jak meczu nie wygrają to seta ugrają na 90% dlatego polecam to 9/10 Totomix
zgadzam sie z toba Mostostal w tym meczu powalczy nawet o wygrana a kurs na nich jest 3.45 . Mostostal z meczu na mecz gral coraz lepiej i czas na wygrana. Przed sezonem grali ze soba, wtedy Mostostal byl lepszy wygrywajac spotkanie 3-2. Jastrzebie gralo w pelnym skladzie. Nie wiem czy wyjdzie na boisko Szymanski...jezeli nie to daje 50%-50%. Mysle ze jest troche zawyzony kurs na Mostostal. W profie nie ma na ten mecz +2.5 tylko +1.5 2.74. Szkoda bo na pewno typ +2.5 znalazlby sie na moich kuponach. Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#425025 - 04/12/2005 15:18
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/04/2003
|
Quote:
JASTRZĘBIE-KĘDZIERZYN KOŹLE H sety(0-2,5) 2 1.80 Kurs na to że Mostostal ugra w tym meczu chociaż jeden set jest 1,80 , a wiec dla mnie to jest jakas parodia Nie jestem jakims super znawcą siatkówki ale w wynik 3-0->Jastrzębie to nie uwierze , poza tym widziałem obie druzyny w akcji i nie stawiałbym Mostostalu na straconej pozycji... nawet jak meczu nie wygrają to seta ugrają na 90% dlatego polecam to 9/10 Totomix
Parodia  dobrze ze po wczoraj , nie mialem ochoty na grubsze inwestycje i skonczylo sie tylko na tym na czym sie skonczylo
|
Do góry
|
|
|
|
#425027 - 09/12/2005 12:44
|
old hand
Meldunek: 02/11/2003
|
Sosnowiec (+1.5) - Olsztyn 1.30
Gospodarze prawdopodobnie (na info trzeba poczekac do jutra) zagraja bez trzech podstawowych graczy: srodkowego Earla, przyjmujacego Siezieniewskiego i rozgrywajacego Syguly. W AZSie jedynie Grzyb nie nadaje sie do gry ale jego z powodzeniem moze zastapic ktos z dwojki Mozdzonek/Czarnowski. Po fatalnej porazce z Polibuda Olsztyn jest na fali: wygral trzy ostatnie mecze, awansowal do FF Pucharu Polski oraz do nastepnej rundy Top Teams Cup. Po niedawnym konflikcie na linii trener-zawodnicy nie ma juz sladu, siatkarze ciezko pracuja zeby odbudowac swoj wizerunek. Seta olsztynianie moga stracic ze wzgledu na zmeczenie (w srode grali mecz w Szwajcarii) oraz popis zagrywki Energii w meczu ze Skra w Belku. Ogromnym atutem AZsu jest szeroka i wyrownan lawka rezerwowych (Lipinski, Siebeck, Ruciak, Mozdzonek, Czarnowski) czego nie mozna powiedziec o gospodarzach. Typ z gatunku easy wejdzie 
Warszawa (+1.5) - Jastrzebie 1.50
Polibuda po zwyciestwie z Olsztynem poniosla dwie porazki z AZSem Czestochowa. Wegiel bez Szymanskiego rozbil Mosto 3:0. Jesli zagra podstawowy atakujacy gosci mozna sprobowac zagrac na nich -1.5. Ostatnio dobrze zagrali Bednaruk i Konstantinov, srodek Wegla tez zaczal funkcjonowac jak nalezy. Prawdziwa sila Polibudy to 2 i 3 przegrany set z Olsztynem.
Wroclaw (+1.5) - Belchatow 1.15
Goscie maja drobne problemy ze skladem: kontuzjowani sa Dacewicz i Milczarek. Tydzien temu Skra stracila seta z Energia bedac myslami juz w Perugii, teraz moze byc podobnie zwazywszy na fakt ze goscie maja duuuza przewage w tabeli a Stelmach brothers nie sa juz pierwszej mlodosci. W przyszlosci trzeba uawazac na Skre z hc.
Rzeszow - Czestochowa
Resovia gra straszna padake majac dobrych siatkarzy. Trener Such ma niezle gadane ale jak przychodzi do meczu to g*** z tego wychodzi. Czy wszystko mozna zwalic na kontuzje rozgrywajacego Pilarza? Meczu nie gram (tylko ze wzgledu ze nie ma go w sts) ale polecam gosci.
Kedzierzyn Kozle - Pila
Dziwolagi.
Gram tylko trzy mecze, Olsztyn (-1.5), Wegiel (-1.5) oraz Skre (-1.5), calosc @2.24. Jak zagra Szymanski bedzie latwiej, jak nie zagra to bedziemy liczyli na Stefanova i...boza opatrznosc 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|