#4327572 - 31/12/2010 05:46
Re: Film, TV, seriale [26]
[Re: ssaczu]
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Sam staram sie szukac filmow ale jest problem bo tak jak mowie przerobilem juz wszystkie rankingi TOP100 z filmweba jesli chodzi o thriller, akcja, kryminal, sensacja. Dramaty rowniez ogladam ale tylko te, ktore po opisach wydaja mi sie ciekawe.
To przejrzyj jeszcze inne rankingi: http://www.esensja.pl/film/publicystyka/tekst.html?id=10503&strona=1 --> ranking portalu esensja. Pierwsza dziesiątka powala i powoduje rozwarcie zwieraczy http://www.film.org.pl/prace/plebiscyt_xxi/najlepsze_XXI_1_wstep.html --> ranking forum KMF, w którym to sam miałem okazję zagłosować. Ale... od razu się tłumaczę. Do triumfu #1 ręki nie przyłożyłem. Mniejsza o wyniki, ale może na tych listach znajdziesz jeszcze coś do oglądania, czego nie widziałeś.
|
Do góry
|
|
|
|
#4327585 - 31/12/2010 05:51
[Re: jerome]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/04/2007
|
Był ktoś na Mr. Nobody ?? Jakieś opinie ?? będzie czas to dziś obejrzę, mówią że dobry  do końca roku napiszę opinię  mi sie tam nie podobal...
|
Do góry
|
|
|
|
#4327673 - 31/12/2010 06:53
[Re: Llama]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2005
|
Lynch - nie szaleję za nim. ma nudny, w zależności od nastroju wciągający schemat. za tłin pix go wielbię i za człowieka słonia. Fellini (z Viscontim)...zalegają mi do wybadania, mam trochę ichniego szitu, ale cięty jestem na Włochów, jako naród. nie lubię kina azjatyckiego. nie lubię ich kultury. nie lubię skośnych  Kurosawa się wyłamuje, bo doceniam robotę. czlowieka slonia ogladalem za czasow jak byly problemy z napisami i tak sie meczylem z angielskim, ze jakos niespecjalnie mi sie spodobal, ale juz od dluzszego czasu sie znowu przymierzam (zreszta ostatnio wyszlo ze mullholand drive nie ogladalem - takze powrot do lyncha bardzo realny) Fellini, ogladalem tylko 2 filmy, ale la dolce vita takie na mnie wrazenie wywarl (jesli filmy mielibysmy oceniac tak jak ksiazki czy wiersze pod katem szeroko rozumianej formy to uwazam ten film za wzor) ale to fakt, ze filmy jego sa po prostu wloskie tak to chyba prawda z tym kinem azjatyckim, mam znajomego ktory tez po prostu nie znosi, wgralem mu kilka filmow to przyszedl i powiedzial, ze dziwny jestem ze to ogladam bardzo podobaja mi sie filmy Polanskiego, mozna powiedziec, ze prawie wszystkie (nawet tess jakos zmoglem, a nawet po 2/3 filmu zaczalem sie wciagac  ) ssaczu, ja tez tak kiedys przeszukiwalem bez ladu i skladu, a pozniej odkrylem, ze rezyserzy kreca bardzo podobne filmy, mam na mysli to, ze jak spodobal ci sie jakis film danego rezysera to warto zobaczyc co tam jeszcze innego krecil
|
Do góry
|
|
|
|
#4328251 - 31/12/2010 21:02
[Re: włodar]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/10/2005
|
http://www.filmweb.pl/film/Wielkie+nadzieje-1998-197 - film mocno sredni ale muzyka na prawde dobra. Ckliwe, ok ckliwe, ale na mnie wrazenie zrobilo. Skoro juz rozmawiamy o czyms co sie wyroznia. Dla mnie 10/10 ma 'Pi' Aronfoskiego. I watpie zeby ktokolwiek mogl sie kiedykolwiek do tego chocby zblizyc. I nie tyle chodzi tu o warsztat itp. co o sposob postrzegania rzeczywistosci  Ten pan w debiucie wymiotl towarzystwo. Filmowym rzemieslnikiem moze byc kazdy. Aronfosky w w PI jest jak Pesci w Goodfellas. Geniusz, wyzsza forme artyzmu trudno sobie wyobrazic 
|
Do góry
|
|
|
|
#4328273 - 31/12/2010 21:21
[Re: mat2000]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/03/2006
|
Dla mnie Pesci najlepiej zagrał w "Reporterze".
|
Do góry
|
|
|
|
#4328710 - 01/01/2011 02:08
[Re: Goget]
|
old hand
Meldunek: 02/11/2006
|
Ostatnio widziałem Hurt Locker (ten od Oscara za najlepszy film w 2009 roku). Muszę przyznać, że się rozczarowałem, 6/10 góra.
Ten Oscar dla przecietnego filmu wojennego i samej Bigelow, to byl zwykly prztyczek w nos dla - nielubianego przez Akademie - Camerona.
|
Do góry
|
|
|
|
#4328749 - 01/01/2011 02:40
[Re: Warka]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/04/2007
|
Ostatnio widziałem Hurt Locker (ten od Oscara za najlepszy film w 2009 roku). Muszę przyznać, że się rozczarowałem, 6/10 góra.
Ten Oscar dla przecietnego filmu wojennego i samej Bigelow, to byl zwykly prztyczek w nos dla - nielubianego przez Akademie - Camerona. dokladnie! do tego motyw, ze kobieta robi film o wojnie, rusza Panow z Akademii... @Terror, J. Pesci w "JFK" 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|