#4357936 - 12/01/2011 02:15
Re: QC - Tenis 11.01
[Re: Rusedski]
|
Hard-hitter
Meldunek: 25/06/2005
|
zastanawiam się nad Skugorem
jakoś Trevisan zupełnie mi na hard nie pasuje ... Trevisan to jeden z agresywniejszych Włochów w Tour. Jego styl jak najbardziej pasuje na hard, tym bardziej na ten z AO. zgadzam się, strona ITF też podaje, że jego ulubioną nawierzchnią jest hard ... to dlaczego tak go omija i jeżdzi grać praktycznie tylko na mączce ? Skugor to też żaden wielki grajek w sumie a Trevisan jak mnie pamięc nie myli kiedyś jeden z lepszych juniorów świata ... odpuszczam a co możesz powiedzieć więcej o nawierzchni w tym roku ? kogo będzie promować, a kto będzie miał problemy ? Tak w skrócie: Plexicushion Prestige to pod względem prędkość średni hard, na dodatek z dość wysokim kozłem odbicia. Dla porównania Decoturf z USO jest szybszy i piłki odbijają się od kortu z niższym kozłem. Plexicushion to nawierzchnia promująca graczy regularnych, prezentujących bardziej kontrolowaną agresję i z pewnością nie dyskwalifikuje claycourterów. Co do Trevisan, nie wiem, co mu po głowie chodzi, wiem, że ma duży potencjał uderzenia, do najcierpliwszych nie należy,a wolny hard jest w sam raz dla niego. Oczywiście abstrahując od wyniku mecz, bo to dla mnie no bet. Ale kurs na Skugora błędnie oszacowany.
|
Do góry
|
|
|
|
#4357963 - 12/01/2011 02:22
[Re: dondo]
|
Hard-hitter
Meldunek: 25/06/2005
|
to na podstawie jego jednego meczu.
Luke Saville
– Ofensywny baseliner. – Jeszcze nieukształtowany młodzian (1994), chaotyczny, ale widać w nim potencjał. Jest nastawiony ofensywnie, ale potrafi utrzymać się w wymianie, kontrolować agresję, gdy może, to przyspiesza – bez gwoździ wbijanych w kort, ale wywiera na rywalu presje raz za czas notując winnersy, zmuszając go do błędów. W jego arsenale z głębi kortu dominują zagrania krosowe (bez dobrych kątów). Nieźle biega między liniami. – Nie trzyma się linii końcowej, jego atutem jest dobre poruszanie się do przodu – szybkość ataków, ale szwankuje celność uderzeń otwierających (ratuje go często ich siła), czucie volleyowe przeciętne. – Pierwsze podanie płaskie, kąśliwe, ale szwankuje celność, urozmaicanie kierunków, na ad side bardziej efektywny (groźny na zewnątrz) - rywal popełnia więcej błędów, na deuce side urozmaicenia i celność gorsze, sporo piłek posyła na ciało, mało na zewnątrz. Czasem próbuje po pierwszym podaniu serve&volley. Drugie podanie zagrywane zazwyczaj przez środek, ale głębokie i całkiem kąśliwe. – FH lepszym skrzydłem, ofensywny gdy ma czas na przygotowanie uderzenia, rozrzuca nim rywala po korcie, lubi ustawić się do odwrotnego; zmuszony do obrony w pełnym biegu zazwyczaj odpowiada krosem. 2BH bardziej nieregularnym skrzydłem, mniej efektywnym posyła nim sporo piłek na podtrzymanie wymiany (ale bez balonów), nieregularna głębia, szczególnie w obronie, co naraża go na kontry, gdy ma czas na złożenie się do uderzenia potrafi mocno zaatakować wzdłuż linii;czasem w defensywie używa krosowego slajsu. – Przy returnie nastawiony agresywnie, slajsy, bloki incydentalnie. Pierwszy serwis stara się odbierać tuż sprzed linii końcowej – returnuje bardzo wcześnie, generuje sporo błędów. W drugi serwis wchodzi głębiej w kort, atakując go (lepszy z BH) - kąśliwe piłki przeplata wieloma błędami. – Passingshoty bez precyzji, zazwyczaj posyła piłki na ciało.
|
Do góry
|
|
|
|
#4357991 - 12/01/2011 02:26
[Re: dondo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/01/2009
|
Grubo włodar , dzięki czyli Mahut go zrobi bez mydła? Ogólnie to nie znam się na tenisie, więc czy jest możliwość, że puszcza młodego tubylca, bo i tak wejdzie do turnieju głównego np z dziką kartą? Czy jak przegra to papa? Bo nie wiem czy się łakomić na 1.07 :I Mahut nie jest zawodnikiem, którego można grać po 1.07. Bez względu na rywala
|
Do góry
|
|
|
|
#4358054 - 12/01/2011 02:38
[Re: włodar]
|
old hand
Meldunek: 20/07/2010
|
Mitchell to kolejny Australijski duży talent, więc to 1,17 na Kavcica mnie trochę śmieszy ogladalem jego trzy mecze w futuresie w australi miesiac temu i taki troche drewniany jest, ale uderzyc fajnie potrafi
|
Do góry
|
|
|
|
#4358152 - 12/01/2011 02:52
[Re: młody gniewny]
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
Widzę wiele osób pakuje kesz w Schoorela. Na chwilę wypadlem z tenisa ale możecie mi przybliżyć czemu akurat na niego dajecie monety? Guez nie jest chyba aż tak tragiczny pewnie jeden mecz z Federerem o tym przesądził jak nie teraz, to kiedy. forma wyborna, a rywal średni. 1-0 w h2h mnie nie boli.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|