Zwyciestwo Kaisy przyjalem z rezerwa, pamietajac ze Kaisa Varis rowniez wygrywala, a potem pokazlo sie ze brala doping. Oby Makarainen na czysto jechala... swoja droge sliczna z niej blondynka
Makarainen już nieraz pokazała że świetnie biega
to świetnym strzelaniem zaskoczyła w Oestersund, ciekawe jak będzie dzisiaj
co do dzisiejszych sprintów jest wiele niewiadomych...
co biegowo pokażą Rosjanie i Rosjanki, w Oestersund było słabo, tu inne warunki atmosferyczne, powinno być choć trochę lepiej.
co pokażą ci którzy mieli m.in. z powodu tej nieszczęsnej wody w Oestersund,
niespecjalnie wierzę w świetne wyniki Sikory czy Landertingera, nie wiem co z Simonem Fourcadem,
zupełnie liczyć się nie powinien Sumann, który stracił kilka kilogramów w ciągu nieco ponad tygodnia
bracia Fourcade na trasach w Hochfilzen nie należeli nigdy do najlepszych czy się to potwierdzi, zwłaszcza chodzi oczywiście o Martina.
wg mnie dzisiaj Ekholm WIN @ 8,0 lub TOP 3...
nie polecam grac na Neuner, to juz lepiej wybrac Makarainen.
Z facetow ciezkie pary... wybralem tylko Fak`a z De lorenzim. Uwazam ze przebierany Sloweniec bedzie znowu wysoko, co juz nie bedzie niespodzianka.
podobnie jak ty na początku tygodnia zagrałem Helenę, kurs 11 aż prosił się oto, a jeśli będzie tu biegać na poziomie z przed roku szansa na to może być spora.
również odradzam grać Neuner, sama twierdzi że nie jest jeszcze w formie, więc traktowanie jej jako głównej faworytki... nie nie ona tu dzisiaj nie wygra.
Makarainen jest zbyt niestabilna jak dla mnie na strzelnicy, wątpie by znów tak dobrze się zaprezentowała.
nie wystąpi Boulygina, a widać wiele zakładów z nią, uwaga bo będą zwroty.
a teraz 3 typy na sprint mężczyzn:
Sumann top 10 nie 1.55 betway - tak jak pisałem Austriak był wśród tych którzy mieli problemy zdrowotne,
schudł kilka kilogramów, uważam że dzisiaj nie będzie się liczył,1.55 na to że nie będzie w dziesiątce jak najbardziej do grania
Sumann - Peiffer 2 1.95 betsson. O problemach Sumanna wyżej, Peiffer to świetny sprinter,
zajął 6 miejsce w klsyfikacji sprintów w zeszłym sezonie, poprawnie w Oestersund, powinien dać radę
Greis - Sumann 1 1.62 betway. Jak wyżej, dziś gram przeciwko Sumannowi, a Greis podobnie jak młodszy kolega z reprezentacji Peiffer,
w sprintach prezentuje się dobrze, w zeszłym sezonie 10 miejsce w tej specjalności, bardzo solidny biatlonista.
trochę jeszcze moich przemyśleń nt. sprintu mężczyzn, choć tych typów nie gram.
Birnbacher pierwsze strzelanie 5/5 1.90 bet365 - zależy oczywiście od warunków w jakich zawody będą rozgrywane,
ale tak czy siak to wysoki kurs, Niemiec to dobry strzelec. Podobnie Cyl po 1.80, w pozycji leżącej spora szansa na 5/5
W parze De Lorenzi - Wolf kursy 1.57 - 2.25, a obaj biegowo to ten sam poziom, w Oestersund Włoch lepszy w biegu o 2 sekundy.
W poprzednich latach w Hochfilzen również prezentowali ten sam poziom, jedynie sprint w zeszłym roku Wolfowi nie wyszedł, ale to wyjątek.
Ustyugov dostępny w parze z Ferrym po 1.85 i Tchoudovem po 1.95 w zakładach na strzelanie,
uważam że Ustyugov od obu jest w lepszej obecnie strzelecko formie, typy dostępne w tobet i betway.
W wielu parach zestawiony jest Slesingr jako faworyt, m.in z Austriakami Ederem i Mesotitschem, a specjalistą od sprintu nie jest,
u siebie Austriacy mogą powinni pokazać się lepiej niż tydzień tamu, bynajmniej ci, którzy są zdrowi.
w sts-ie ciekawe zakłady z udziałem Tomka Sikory, zwłaszcza dwa, Greis M. - Sikora T. 1 1.70
Sikora T. - Os A. 2 1.93
Nie wierzę by Sikora dzisiaj odegrał jakąś większą rolę, Greis i Os są dobrymi sprinterami, powinni być dzisiaj lepsi.
Po sprincie mężczyzn będzie więcej wiadomo wtedy uderzę w kobity