#4366222 - 14/01/2011 19:25
Re: Wczasy, wypoczynek, last minute.. www.trendtravel.pl [2]
[Re: wwwujek]
|
stranger
Meldunek: 24/03/2009
|
Dzięki, parametry poszły na Twojego mejla.
|
Do góry
|
|
|
|
#4447028 - 11/02/2011 21:27
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/10/2001
|
Z mojego punktu widzenia, jest źle.. Nawet bardzo. Nie ma co ukrywać, że drogie wycieczki mniej się sprzedają, tym bardziej, jeśli chodzi o Rodziny z dziećmi.. Egipt i Tunezja, to były najpopularniejsze kierunki. Ciepłe i stosunkowo tanie..
Co teraz? Sam nie wiem.. Tunezja już wróciła, jeszcze nie cała. Wątpię, by ludzi decydowali się od razu na wyjazdy. Każdy czeka na rekomendacje itp. Niby MSZ zapowiedział, że na północy jest bezpiecznie, ostrzegł tym samym, by unikać zgromadzeń itp..
Pozostaje Turcja (już są organizowane wyloty, przyśpieszone niż w poprzednich sezonach, tylko jeszcze "zimno"), Grecja, Cypr, Malta, Hiszpania, Chorwacja, Włochy, Bułgaria..
Ta ostatnia ma szanse na sukces IMO.
No i jeszcze pozostaje Maroko. Uważam, że jeśli nie dojdzie tam do fali protestów, to w tym sezonie na tym wygrają.
Nie wklejam póki co ofert, bo.. super atrakcyjnych cen brak..
Cały sezon będzie dziwny, trzeba uważać na Touroperatorów, którzy żyją głównie z Egiptu i Tunezji.
IMO najwięcej będzie zależało właśnie od Touroperatorów. Skoro najpopularniejsze kierunki (i najtańsze) odpadają, to ja na ich miejscu zrobiłbym wszystko, by zapobiec wysokim cenom w innych rejonach. Może tak być, bo ludzie gdzieś na wakacje polecieć muszą. Najlepszą opcją byłoby, gdyby Touroperatorzy zmniejszyli marże, licząc tym samym na zbliżony obrót. Taki, jaki można było uzyskać, kiedy dostępny był Egipt i Tunezja.
Przy okazji. O jakich krajach myślicie Wy sami? Co najchętniej byście wybrali?
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#4447049 - 11/02/2011 21:45
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/10/2005
|
Pozostaje Turcja (już są organizowane wyloty, przyśpieszone niż w poprzednich sezonach, tylko jeszcze "zimno"), Grecja, Cypr, Malta, Hiszpania, Chorwacja, Włochy, Bułgaria..
A jak to wygląda cenowo? Tam gdzie płaci się w euro jest drożej, tak? Czy jak to się kształtuje?
|
Do góry
|
|
|
|
#4447083 - 11/02/2011 21:59
|
old hand
Meldunek: 20/06/2009
|
Pozdrawiam
Zgadzam się z tym, że trzeba uważać na operatorów, którzy mieli w ofercie w poprzednich latach Egipt Tunezję jako dominujące w swojej ofercie. Na pewno nie zaszkodzi dmuchać na zimne. Co do tego gdzie byśmy się najchętniej wybrali, to pewnie każdy wg swoich upodobań na to odpowie. Ja polecam i wybiorę na pewno Grecję, z uwagi na niższe ceny niż w Hiszpani czy Włoszech i pewniejszą pogodę niż w Bułgarii.
|
Do góry
|
|
|
|
#4447200 - 11/02/2011 22:36
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/10/2001
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4447667 - 12/02/2011 01:14
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/09/2003
|
wwwujek do Chorwacji masz cos ciekawego? Dojazd wlasnym autem na 4 osoby. Termin ostatnie dni sierpnia początek wrzesnia. Północna lub środkowa Chorwacja
|
Do góry
|
|
|
|
#4450345 - 13/02/2011 02:13
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2004
|
ja od dłuższego czasu myślę o filipinach, wietlamie albo kambodży
|
Do góry
|
|
|
|
#4450349 - 13/02/2011 02:15
[Re: Baqu]
|
old hand
|
ja od dłuższego czasu myślę o filipinach, wietlamie albo kambodży Bardzo dobry pomysł, głównym plusami takiego wyjazdu jest to, że to są bardzo tanie miejsca jak na kieszeń Polaka, tyle że podróż tam jest bardzo kosztowna. Warto pojechać tam na własną rękę, zarezerwować dużo wcześniej lot, hotel/hotele i nic tylko wypoczywać.
|
Do góry
|
|
|
|
#4450380 - 13/02/2011 02:24
[Re: Cayman]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2004
|
Bardzo dobry pomysł, głównym plusami takiego wyjazdu jest to, że to są bardzo tanie miejsca jak na kieszeń Polaka, tyle że podróż tam jest bardzo kosztowna. Warto pojechać tam na własną rękę, zarezerwować dużo wcześniej lot, hotel/hotele i nic tylko wypoczywać.
myślę, że ponad 90% osób, które decydują się na wypad z tamte rejony, nie leci tam po to, żeby wypoczywać i leżeć na plaży :] tam jest na prawdę wiele miejsc do zobaczenia, i już nie mówię tylko o nocnych wojażach
|
Do góry
|
|
|
|
#4450966 - 13/02/2011 06:58
[Re: codi]
|
old hand
|
Wyjazd na Azje najlepiej zrobic dluzszy, bo tak jak kolega pisal bilet jest drogi, ale zycie czesto smiesznie tanie. Ja sie szykuje na Tajlandie pare miechow i zachacze cos w miedzyczasie, acz to jeszcze odlegla perspektywa A z tym lezeniem na plazy to jednak troche osob tam jezdzi w takim celu Baqu Sporo ludzi z pokera polecialo, mozna poballerowac, panny boskie hehe Acz oczywiscie masz racje- jest tez co zobaczyc. hehe, no to już wiemy m.in. po co kolega się tam wybiera Tylko nie złap czegoś jak już tam pojedziesz i wrócisz to opowiedz jak było, chyba że będziesz zdawał relację LIVE Ja tak czy siak końcówka września ->podróż poślubną z Żonką ->Grecja ->Rodos
|
Do góry
|
|
|
|
|
|