#5061701 - 28/11/2011 16:09
Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /3/
[Re: Skiper]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2003
|
Sprawdziłem z ciekawości, jak się ma sprawa z tymi Chińczykami z Denver i wygląda na to, że obozy pracy jednak ich czekają, jako że nie mają klauzuli opt out. Melvin Ely, C (unrestricted): There is a 0% chance he comes back to Denver, he's currently playing in China with no NBA-opt out and no real NBA future ahead of him. Wilson Chandler, F (restricted): There is a 1% chance he lands with the Nuggets this season as he's playing in China without an NBA-opt out. The 1% chance ... if he gets booted from China or if Denver can sign him in March when their season is over. Denver will retain his NBA player rights. J.R. Smith, G/F (unrestricted): There is a 10% chance he plays for the Nuggets this season as he's also in China without an NBA-opt out clause. If anyone is going to get the boot from China, it's J.R. Swish - and if he comes back, the Nuggets could really use him and he may want to come back. Strange, but I think it's true. Kenyon Martin, F (unrestricted): K-Mart's days with the Nuggets are over, there is a 0% chance he comes back as he's also in China without an NBA-opt out and he publicly burned his bridges with the Nuggets on his way out of town. It was fun Kenyon, some of the time.
|
Do góry
|
|
|
|
#5084909 - 10/12/2011 02:32
[Re: Platini]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/05/2007
|
Tak Bzyku, Heat w poprzednim sezonie tez mieli zdobyc pierscienie z palcem w dupie Mnie przeraza taka wizja, kumulowania gwiazd w ekipach. Poziom NBA i tak co rok jest gorszy a takie ruchy to bedzie gwozdz do trumny. Wszyscy beda czekac na kilka spotkan w sezonie pomiedzy potentatami a reszty nie bedzie sie dalo ogladac ze wzgledu na poziom jak to czesto bywalo juz w poprzednim sezonie.
|
Do góry
|
|
|
|
#5085604 - 10/12/2011 07:12
[Re: ssaczu]
|
shaken not stirred
Meldunek: 07/07/2005
|
Mnie przeraza taka wizja, kumulowania gwiazd w ekipach. Poziom NBA i tak co rok jest gorszy a takie ruchy to bedzie gwozdz do trumny. (...)
Chłopie jedno ci powiem że jesteś totalnie odosobniony w tej opinii. NBA jest w najlepszym stanie od odejścia Jordana 13 lat temu. Poziom oglądalności stale wzrasta, i nawet ten lockout się udało nie najgorzej zakończyć. Nie jest winą Paula, że władze NO nie potrafiły złożyć sensownego zespołu wokół niego. Jakoś Kevin Durant się do odejścia z OKC nie pali. A temu, że praktycznie każdy chciałby grać w Lakers, Celtics czy Knicks też się nie da zapobiec. Logiczne że szczytem jest zapisanie kolejnej karty w historii tych właśnie klubów, a nie ciągnięcie za uszy Hornetsów, którzy nawet swoich kibiców nie są w stanie przekonać, żeby przychodzili na ich mecze. Jest to normalne zjawisko, że sportowiec woli występować w Wiśle czy Legii a nie w Lubinie czy Płocku.
|
Do góry
|
|
|
|
#5086051 - 10/12/2011 18:36
[Re: Baqu]
|
Krecik
Meldunek: 04/01/2009
|
Knicks zwalniają Billupsa i pozyskują Tysona Chandlera
Cierpię katusze, chociaż po lokaucie wszystko już wskazywało, że odejdzie. Wielka strata dla Mavs. A D'Antoni stawiam, że i tak nie będzie umiał go w pełni wykorzystać. Gdyby nie ten śmieszny trener, uznałbym, że mogą powalczyć o najwyższe laury.
|
Do góry
|
|
|
|
#5086091 - 10/12/2011 18:54
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/05/2007
|
Ale ja nie oceniam ogladalnosci, polityki finansowej i organizacyjnej poszczegolnych klubow. Mnie to nie obchodzi, ze czesc klubow co rok jest w plecy i nie sa w stanie sobie poradzic z funkcjonowaniem wlasnego teamu i calego biznesu wokol.
Mnie razi po oczach jak widze takie zespoly jak Timberwolves, Cavaliers czy dwa sezony temu Nets. Wiekszosci ich spotkan nie dalo sie ogladac, poziom tak zenujacy, ze nawet amerykanscy komentatorzy lapali sie za glowy i nasmiewali.
Moglbym jeszcze sporo napisac o poziomie reprezentowanym przez poszczegolnych zawodnikow kreowanych na wielkie gwiazdy ligi i porownac ich umiejetnosci z ich poprzednikami rozkladajac na czynniki pierwsze najwazniejsze elementy koszykarskie fachu ale nie ma sensu sie pakowac w szczegoly.
Mozecie mnie nazwac starym dziadem ale ja w dalszym ciagu cenie wyzej lata 90-te niz obecne majac jednak na uwadze to, ze sama koszykowka sie zmienila.
|
Do góry
|
|
|
|
#5086456 - 10/12/2011 21:33
[Re: Sensei]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/03/2006
|
Baron - Butler - Griffin , może być dobra paka Sensei widze ze sezon sie nie zaczal a juz dajesz czadu Nawet vinny del negro nie wie ze gra u niego jakis Baron dawaj dalej nijusy
|
Do góry
|
|
|
|
#5088688 - 11/12/2011 20:21
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/01/2005
|
Szczerze to jestem za tym co robi Stern, a mianowicie jestem przeciwny gromadzenia wielu "gwiazd" w jednej ekipie, np. Miami Heat w zeszłym roku. Skiper nie mów mi, że Magic nie mieliby kogo oddać za D. Williamsa Wiem, że znasz się trochę na rzeczy, ale przy wymianach musi się zgadzać, mniej więcej "kasa" co nie? Magic mając jeszcze wtedy Arenasa z takim kontraktem, podpisując J. Richardsona, dodając do tego, jeszcze 1-2 młodych choćby tych z draftu lub np. J. Nelsona plus jakiś pick, plus kasa, nie wiem co tam jeszcze nie wyciągnęliby D. Williamsa? Może nie bo np. Nets by się nie zgodzili, może Deron by niechciał się przenieść, może Stern by się nie zgodził, ale co Magic mogą dostać za DH12? Dla mnie nic, same ochłapy. Sorry ale za najlepszego centra ligi powinno przyjść 2 topowych graczy do gry od zaraz i to w pierwszej "piątce" To samo Lakers, jestem ciekaw kogo oni mogliby dać w zamian?
|
Do góry
|
|
|
|
#5088730 - 11/12/2011 20:38
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/01/2005