Strona 5 z 5 < 1 2 3 4 5
Opcje tematu
#449101 - 03/03/2006 22:34 Re: Biegi narciarskie (Cross Country)
retoox Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/07/2003
Quote:

...panne Kowalczyk moim zdaniem stac na miejsce w pierwszej piatce a tak poza tym pomimo tej pechowej dyskwalifikacji sadze, ze zawodniczka ta bedzie gwiazda naszej reprezentacji na nadchodzacych Igrzyskach i tak po cichutku licze ze moze jakis medalik wywalczy...

Chociaz to udało mi sie przewdziec. Niestety biegi podczas IO i ich tyowanie zbytnie opłacalne dla mnie niebyly. Po krotkiej przerwie trzeba sprobowac ponownie...

Hilde G. Pedersen - Justyna Kowalczyk 1.70
Stawiam na rytyne. Wiadomo, ze z wiekiem traci sie szybkosc a zyskuje wytrzymałosc, "babcia" Pedersen tej szybkosci specjalnie niezatraciła a wytrzymałosc ma wspaniała. Nasza justynka owszem bardzo dobrze pobiegła na IO, ale czy bedzie w stanie pobiec rownie dobze jutro??? Bycmoze, ale mimo to bedzie jej ciezko wygrac z norwezka.
Typ z bet24

Do góry
Bonus: Unibet
#449102 - 04/03/2006 07:07 Re: Biegi narciarskie (Cross Country)
arktos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/11/2004
Dziś Panie biegną w miejscowości Mora klasykiem na 45 km,sportingbet dał jedną bardzo ciekawą parę Saarinen-Majdic,co ciekawe żaden z liczących sie bukmacherów nie ma w ofercie outright Petry Majdic jako jednej z faworytek za to wszędzie Saarinen wystepuje w drugim szeregu jak wiadomo 45 km dla Pań to dystatns morderczy konkurencja typowo wytrzymałościowa.Na Olimpiadzie wygrała co prawda z Saarinen o kilka sekund ale biegły stylem dowolnym a w klasyku finka jest o wiele lepsza.

Saarinen @1.85 Sportingbet

Powodzenia

Do góry
#449103 - 05/03/2006 00:20 Re: Biegi narciarskie (Cross Country)
retoox Offline
Pooh-Bah

U pan poszło ładnie miło i przyjemnie. jutrzejszy bieg panow jest dla mnie pewna nowoscia w typowaniu wszak ne na codzien zawodnicy scigaja sie na trasie 90 km!!!!

Oskar Svärd - Stanislav Rezak 2.15
Trasa nie nalezy do trudnych suma podbiegow to niecałe 1500m. Za Svardem przemanaia tp, ze jest Szwedem i startuje na trasie na ktorej w zeszłym roku zwyciezał. Czech Rezak biega bardzo dobrze maratony, ale jak sobie poradzi z trasa dwu krotnie dłuzsza??

Kusi mnie rowniez zagranie Joergen Aukland - Stansilav Rezak po apetycznym kursie 2.24 ale narazie sie z tym wstrzymam. Konkurencja ta jest dla mnie jdnak duza niewiadoma wiec niskie stawki.
Kursy z bet24

Do góry
#449104 - 07/03/2006 11:37 Sprint
retoox Offline
Pooh-Bah

W maratonie panow nieposzło mi zbyt dobrze, ale i tak udało sie uzyskac mały plusik. Dzis dla dmiany sprint.

Własnie wrociłem z STSu i tam zdecydowałem sie zagrac

Kunzel - Gjemle 2.70
Scoot - Andersen 2.70

Te dwa zdarzenia zagałem z pilka nozna w sysytemie 2 z 3 za 3/10.

Co do pierwszej pary niezrozumiałym jest dla mnie kurs. Kunzel jak i pozostałe niemieckie biegaczki przezywaja ostatnio kryzys i niczym nieimponuja. Gjemle jest dobra sprinterka i z bedaca w sredniej formie niemka moze spokojnie wygrac.

Argumentacja do drugiej pary jest troszke dziwna, ale moze trafna. Obie zawodniczki sa bardzo dobrymi sprinerkami i kurs jest napewno troszke przesacowany. Scoot w sobote biegała maraton i pomimo tego, ze jest ona napewno bardzo dobrze przygotowa to troszke zmeczenia zapewne odczuwa. Szwedka wywarła na mnie bardzo dobre wrazenie na IO gdzie własnie głownie dzieki jej postawie Szwecja zdobyła złoty medal w sprincie druzynowy.

Dadoatkowo zagrałem tripelka:
Dahlberg - Saarinen 1.30
Scoot - Andersen 2.70
+ pilka nozna 1/10

Ergumentacja do Dahlberg jest podobna jak w przypadku pary Scoot z Andersen. Saarinen biegała maraton. Po za tym Dahlberg uwazam za lepsza sprinterke.

Do góry
Strona 5 z 5 < 1 2 3 4 5

Moderator:  Ojro