Strona 1 z 28 1 2 3 ... 27 28 >
Opcje tematu
#452481 - 25/11/2005 15:35 TREWOR
Trewor Offline
veteran

Meldunek: 23/12/2001
Witam wszystkich.
Ze względu na zwiększone grono znajomych, którzy zaczęli sie bawić w grę o nazwie "Hazard" i ze względu na moją "całkiem" nieźlawą* passę w ostatnim czasie postanowiłem założyć ten oto temat, aby wszyscy mogli zobaczyć co, gdzie, kiedy, po co i za ile gram. Oczywiście Sławek S. nie ma dostępu do netu i dalej będzie się wypytywał ;-)
Na wstępie namawiam wszystkich do korzystania z buków netowych, bo Ci na ziemi (tak jak i cała "bliźniacza" władza wokół) nas okradają. Mam tu na myśli 10% podatku, ograniczenia w postaci 3 AKO... A w necie większa ilość spotkań, brak podatku (łatwiej się liczy zakładaną wygraną), dostepność 24 h na dobę (z autopsji: wstałem 12.11 o 7:00, zobaczyłem, że wygrałem na Ottawie kaskę, postawiłem na Ljubicic-Coria 2-0, poszedłem spać, za 3 h wstałem i zobaczyłem, że znowu wygrałem. Teraz staram się spać częściej, ale krócej) itp.

Mam kilka zasad, których staram się cały czas trzymać. Czasami różnie z tym bywa, no ale tylko "dinozaur nie zmienia pogladów", czy jak to tam leci. Ale przejdźmy do - uwaga trudne słowo - meritum. A więc z zasady nie gram...
- meczy towarzyskich
- pucharów krajowych w jakiejkolwiek dyscpyplinie, może za wyjątkiem pół- i finału
- z hokeja, który ogólnie lubię, trzymam się z daleka od Austrii, Szwajcarii i Słowacji i w średniej odległości od Niemiec i Rosji (a kocham wręcz naszych wojennych sojuszników zza oceanu)
- dyscyplin, o których nie mam żółtego pojęcia typu baseball, snooker, curling itp.
- zdarzeń, w których osiągnąłem już prawie wszystko czyt. remisy w NBA (zagrałem kiedyś dla zabawy, trafiłem 2 razy po kursach w granicach 14 i się znudziło ;P)
- zdarzeń z udziałem kobiet (z oczywistych względów nigdy nie wiadomo co, jak i kiedy)
...a lubię grać:
- piłkę nożną: ligii zagraniczne (przede wszystkim Anglia, Niemcy, Hiszpania, Włochy, Szkocja, Holandia), LM, i oczywiście większe imprezy typu MŚ, ME i eliminacje do nich
- hokej: Czechy, Szwecja
- US Sports: NBA i NHL (tutaj WAŻNA zasada: jak nie w tym, to w następnym meczu)
- tenis

Na koniec jeszcze mała uwaga: w bukmacherce proponuję wyrzec się patriotyzmu, ponieważ przy poziomie sportu w naszym kraju (głównie chodzi o piłkę nożną) kosmopolityzm okazuje się być bardzo dochodojny**.

*nieźlawa - Trewolizm; neologizm powstały na podstawie Leśmianizmów Leśmiana ;-)
**dochodojny - patrz wyżej; przynoszący zyski

Do góry
Bonus: Unibet
#452482 - 25/11/2005 15:40 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Z nadzieją, że upowszechnienie typów nie wpłynie na ich skuteczność...

NY Islanders - Ottawa
Główny atut tego meczu to fakt, że po raz pierwszy od dawien dawna, a może i od zawsze będę miał okazję obejrzeć spotkanie NHL na żywo w TV, a wszystko dzięki... STV2 ;-) A tak poważnie to trzeba korzystać z dobrej passy i tego co prezentują gracze Senators.

Anaheim - Detroit
Tutaj po zakończonej w pocie czoła progresji na win Skrzydeł, trzeba mieć nadzieję, że wrócili do stabilnej formy i można zacząć grać na away win, bo już mają 3 loss z rzędu.

Columbus - Colorado
No cóż Lawiny swoje zrobiły już przegrały (mam na myśli bardzo pomyślny loss z DET) i teraz mogą znowu zacząć zbierać pkt., których ostatnio im na pewno brakuje (tylko 1 pkt. w 3 meczach). A przeciwnik ku temu wymarzony... najsłabsza drużyna ligii Columbus. Na ich porażke, mimo już 6 z rzędu można grać, aczkolwiek 11 meczy bez OT troszkę straszy.

Eisbaren - Augsburger
Typ wzięty z tabeli. Tak, jak pisałem niemiecki hokej wchodzi, jako tako po japońsku, no ale wydaje się, że wynik może być jeden. Problem w tym, że zawsze się tak wydaje...

Do góry
#452483 - 25/11/2005 17:05 Re: TREWOR
bahol Offline
enthusiast

Meldunek: 03/08/2005
Trewor hmmmm ja cie chyba znam ale nie jestem pewny..chyba awf taki mały..uprawiasz kulturystyke i sztuki walki to chyba ty:P

Do góry
#452484 - 26/11/2005 12:10 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Dzisiaj mimo, że weekend i dużo propozycji, ja idę na łatwiznę i na razie kilka niskokursowców...

Magnitogorsk - Niznekamsk
Idący, jak piorun lider tabeli nie powinien mieć problemów z nisko uplasowanym gościem. Wprawdzie nie lubię tej ligii ze względu na liczne niespodzianki, ale akurat Magni ufam, tym bardziej, że jak grają u siebie, to nie ma co na nich narzekać.

HV 71 - Sodertalje SK
HV wykorzystało słabszą ostatnio formę Fro i wskoczyło na fotel lidera, a że były lider ma teraz 2 ciężkie mecze z Linkami to HV-czycy powinni się tam zadomowić na dłużej. Goście to jedna ze słabszych ekip w lidze, która nawet nie potrafi dobrze przygotować lodu, a to wystarczy przecież włożyć wodę do zamrażalnika i gotowe ;-) Wnioski nasuwają się same.

Farjestad - Leksand IF

Tutaj krótko i zwięźle. Trzeba korzystać z daru, jakim jest Leksand na wyjeździe.

Do góry
#452485 - 26/11/2005 22:40 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Udana sobota chyli się ku końcowi, ale że zaraz początek niedzieli...

San Jose - Detroit - patrz wyżej

Ottawa - Boston
Trzeba korzystać z formy i dyspozycji Senatorów ile się da. A tak naprawdę to powinni wygrać, bo wczoraj BOS przegrał z PHI, a OTT wygrała z NYI, a dzisiaj NYI pokonali PHI, a ostatnio STL wygrało z CLB, a BOS przegrał 1 paź. z NYI itp. ;-)

St. Louis - Columbus
A tutaj rekreacyjny... X

A i jeszcze ruszymy może coś z NBA:
Milwaukee - Detroit (-4) - ale, że już późno i kręgosłup już nie ten opisu brak, a może to i lepiej...

Do góry
#452486 - 27/11/2005 07:21 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Jak ja kocham takie poranki :-)

Messina - Inter
Stały, niestety tylko przedsezonowy faworyt do mistrzostwa, kontra słaba Messina. Wprawdzie, jak przed chwilką wyczytałem i nawet to sprawdziłem, w poprzednim sezonie Inter z dwóch porażek jedną zanotował właśnie na stadionie dzisiejszego rywala, ale że liczy się przyszłość, a nie przeszłość, a Inter ostatnio w gazie gramy Mediolańczyków. Atak z Adriano na czele powinien rozstrzygnąć ten mecz.

Barcelona - Santander
Barcę można by porównać do zza oceanicznej Ottawy, albo na odwrót, jak kto woli :-) A więc nic tylko ich grać. Miejmy nadzieję, że Katalończycy szybko strzelą bramkę, bo to będzie decydujące przy zapewne bardzo defensywnej postawie gości.

Jako że dzisiaj niedziela, dzień opoczynku, skromna ilość typów :-)

Do góry
#452487 - 28/11/2005 22:03 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Weekend zaliczamy do udanych. Na dzisiaj typów brak bo:
1.W związku z tym, że co jakiś czas trzeba sobie udowodnić, że można w każdej chwili przestać grać - wersja oficjalna dla mediów.
2.Człowiek chciałby zagrać, ale za bardzo nie ma co - wersja nieoficjalna.

A na jutro...

Karpat - Kalpa
Tutaj nawet sama klawiatura mi podpowiada, że nie warto dla takiego meczu po niej stukać i się z nią zgadzam. Dodam tylko, że jest to typ "paliwowy" - wtajemniczeni wiedzą o co chodzi :-)

Jakieś zaoceaniczne typy może jutro wieczorkiem.

Do góry
#452488 - 29/11/2005 19:15 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

No to na paliwo już mamy :-) Teraz krótka piłka z mojej strony, bo inne obowiązki wzywają.

Edmonton - Colorado
Liczę, że przy 3 winach z rzędu, gospodarzom nie uda się zwyciężyć wszystkich 3 najbliższych spotkań u siebie (COL, VAN, BOS)

Utah - Indiana
Jazzmani powinni dalej grać bez dwóch kluczowych graczy (Kirielnko, Boozer) i mimo, że nawet bez nich ostatnio zanotowali jakieś winy to Pacersi okażą się za mocni na nich... przynajmniej mam taką nadzieję :-)

Philadelphia - Portland
Do Philadelphi przyjeżdża jedna z najsłabszych ekip i podrażniony ostatnimi wynikami zespołu Allen potwierdzi ich miejsce w szeregu.

Powszechny typ na OTT odpuszczam z powodu zwiększonego w atmosferze stężenia OT ;-)

Do góry
#452489 - 30/11/2005 16:09 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

NBA wczoraj poszło całkiem nieźle, a więc dzisiaj się chyba na niej skupimy. A co do NHL to możliwe, że dopiero teraz to wyczuwalne przeze mnie OT, doszło z zachodnim wiatrem do USA ;-) Dużo meczy na X wychodzi zwłaszcza MIN-CLB, VAN-COL oraz PHI-NJD. Można spróbować, jakiś X-sowski system zapodać.

Jokerit - Karpat
Taki przelicznik na win Karpatów rzadko się zdarza, a więc można spróbować. W poprzednich latach kurs wyglądał całkiem inaczej, ale Jokery z zeszłych lat, a Jokery dzisiejsze, różnią się tym co picie w Szczawnicy od szczania w piwnicy (tekst zasłyszany od Lesława ;P)

HPK - Lahti
Sprawa się ma podobnie, jak do wczorajszego meczu Karpat - Kalpa. Po napisaniu nazw zespołów klawiatura tylko na mnie krzywo spojrzała i już wiedziałem o co jej chodzi :-)

A NBA pewnie wieczorkiem.

Do góry
#452490 - 30/11/2005 17:53 Re: TREWOR
danadam Offline
stranger

Meldunek: 30/11/2005
Quote:

[...] różnią się tym co picie w Szczawnicy od szczania w piwnicy (tekst zasłyszany od Lesława ;P) [...]

Dobre

Do góry
#452491 - 30/11/2005 21:33 Re: TREWOR
danadam Offline
stranger

Quote:

[...]
A NBA pewnie wieczorkiem.

A wieczorkiem prądu nie było, ale dla Trewora to żadna przeszkoda

Atlanta - Miami
Nie będę mu robił konkurencji, więc tym razem bez żadnego ciętego komentarza .

Do góry
#452492 - 01/12/2005 12:16 Re: TREWOR
nulon Offline
stranger

Meldunek: 29/11/2005
no a ja tylko daje znać że patrze czasem na ten dziwny topic

Do góry
#452493 - 01/12/2005 13:47 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

A więc zaczynamy po kolei, bo się kilka spraw ponakładało na siebie.

1.Wprawdzie mój trener (przy okazji pozdrowienia dla niego;P) zawsze przed meczem powtarza nam, że mamy zagrać z tyłu na zero, to jednak ta - uwaga trudne słowo - maksyma nie ma zastosowania w hazardzie. Ja tutaj wyznaję inną, a mianowicie "Dzień na zero jest dniem straconym" i dlatego "Wczoraj" było stracone.

2.Sprawa Jokerów. Każda porażka czegoś uczy. Każdy może popełniać błędy, ale trzeba z nich wyciągać wnioski i ich nie powtarzać. I tutaj sprawa jest prosta (jak frosta). Morał z Jokerów jest taki, że teraz każdy zastanowi się 2 razy zanim zacznie pić w Szczawnicy i upewni się czy to na pewno Szczawnica, a nie piwnica i czy on na pewno pije, a nie...;-)

3.Teraz coś o składzie chemicznym powietrza. Ostanio było u nas wyczuwalne zwiększone stężenie OT, potem z zachodnim wiatrem poszło to do USA... Zapomniałem w tych moich luźnych - uwaga trudne słowo - dywagacjach, o tym, że w USA jest przesunięcie czasowe, a więc... A tak poważnie to dzięki moim receptorom węchowym, opuszce węchowej, komórkom pędzelkowym i mitralnym, podstawie płatów czołowego i skroniowego oraz strukturom ukł. limbicznego nie przegrałem kaski na MIN (jak łatwo zauważyć została tu opisana droga nerwowa zmysłu węchu - i niech mi ktoś teraz powie, że na AWF-ie się tylko fikołków uczą).

4.Witam Nulon.

5.A teraz chyba już ostatnia sprawa, ale najważniejsza... Właśnie mieliście okazję poznać moją prawą rękę w sprawach hazardowych. Przyznam, że pojawił się w miejscu, gdzie bym się go najmniej spodziewał, a mianowicie na forum... sportowo-hazardowym. Jak pierwszy raz zobaczyłem nick danadam to musiałem kilka razy przetrzeć monitor, zanim uwierzyłem, że to on :-) A swoją szosą to ciekawe czy zaufaliście jego typowi :-) Rada na przyszłość: wszystko co zostało napisane jego ręką czytajcie, jakbym to ja sam pisał (no chyba, że typ będzie spudłowany, to wtedy z pretensjami do niego;P - joke)

Stjernen - Manglerud Star
Bez komentarza

Coś zza oceanu na czym można zarobić wiekszą kaskę pewnie wieczorkiem.

Do góry
#452494 - 01/12/2005 18:33 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Hokejowi europejskiemu trzeba chyba powiedzieć ;-)

Boston - Ottawa x2 - w obawie o OT...

Detroit - Calgary - najprawdopodobniej progresja na win DET

Montreal - Buffalo - najprawdopodobniej progresja na loss BUF

Do góry
#452495 - 01/12/2005 22:29 Re: TREWOR
danadam Offline
stranger

Quote:

[...] A teraz chyba już ostatnia sprawa, ale najważniejsza... Właśnie mieliście okazję poznać moją prawą rękę w sprawach hazardowych. [...] Rada na przyszłość: wszystko co zostało napisane jego ręką czytajcie, jakbym to ja sam pisał [...]

Wow, ale mi przysłodził. Aż się niedobrze robi .

Do góry
#452496 - 02/12/2005 03:45 Re: TREWOR
joesakic Offline
enthusiast

Meldunek: 25/11/2005
to bedzie mój debiut w tym temacie ale nie czuje tremy bo jestem na "znieczulaczu":P:P tak więc: Zdrowie!! wy sobie śpicie a niektórzy geodezje licza:P i śledzą NHL przy okazji:) albo na odwrót:) no i coś NHL nie poszło tej nocki:( teraz tzreba bedzie słowo "najprawdopodobniej" wyrzucić i zacząc progresje co nie Trewis:) aaa sory jakby mi klawiatura uciekała , ale to dlatego ze jest bezpzrewodowa, nic ją nie trzyma i strasznie fika;-)

Do góry
#452497 - 02/12/2005 04:44 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Normalna kolej rzeczy: grono czytających się zwiększyło... skuteczność typów spadła.

Bufallo - San Jose - Joe "wprawdzie na "znieczulaczu", ale dobrze pisze... progresja na loss BUF

N. Orleans - Philadelphia

Portland - Indiana

To tyle na dzisiaj. Życzę miłego piątku.

Do góry
#452498 - 03/12/2005 14:25 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Dzisiaj znowu krótko, bo uczelnia w Kato, meczyk Cracovi z Unią w Krk, impreza na Rusztowej ;-) i mecz na śniegu w Oswięcimu to trochę za dużo, jak na 32 h

Inter - Ascioli

Roosendaal - Feyenoord

Stuttgart - Bayern

Wczoraj do udanej 32 h doby dołożyli się także SJS, OTT i IND. Trochę szkoda PHI, ale trudno.

Do góry
#452499 - 04/12/2005 09:50 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Hazard to sztuka wyboru, a ja dokonałem wczoraj niewłaściwego.

Detroit - NY Islanders - patrz kilka postów wyżej

Do góry
#452500 - 05/12/2005 00:52 Re: TREWOR
bahol Offline
enthusiast

Meldunek: 03/08/2005
dzis tez sie pomyliłes...

Do góry
Strona 1 z 28 1 2 3 ... 27 28 >

Moderator:  rafal08