Opcje tematu
#4616464 - 21/04/2011 16:22 Tenis, tenis, tenis
LostSoldier Offline
enthusiast

Meldunek: 12/03/2011
Witam serdecznie w nowo-założonym wątku tenisowym:) Zapraszam do komentowania:)

Melzer - Montanes Typ 1 kurs 1.57 Ladbrokes 5/10

Melzer trafił z formą na cegłę, zresztą od dawna czuje się na Niej świetnie. W ostatnim turnieju dotarł do półfinału - piękny wynik, zwłaszcza, że po drodze odstawił Haase'a, Almagro i Federera. Odpadł dopiero z Ferrerem, który w mojej opinii jest w tej chwili #2 na świecie na cegle. Austriak bezwzględnie także należy do czołówki na tej nawierzchni, co często udowadnia - w poprzendim sezonie na rozkładzie zaliczył graczy takich jak Djokovic, Verdasco czy Ferrer.
Montanes tymczasem formą błądzi. Spodziewałem się, mówiąc szczerze, dużo więcej po nim w tym sezonie, a tu już takie przegrane jak z Mello, Andujarem...wczoraj męczył się niemiłosiernie z Pairem.
Tak podsumowując Melzera na tę chwilę stać na dużo dużo więcej niż Montanesa, zresztą chyba na każdej nawierzchni. Poza tym Austriak to walczak i ma świetną formę. Jak dla mnie będzie 2:0 ale stawiam na normalny win.

Nishikori - F. Lopez typ 1
kurs 1.58 Betfair 3/10

Nishikori w tym sezonie radzi sobie świetnie, czy to na twardej czy na mączce. Jedno co dość porządnie zawalił to finał w Houston, tak to jego gra bardzo mi się podoba, wg mnie kwestią czasu jest kiedy wskoczy to czołowej 30. Feliciano Lopez natomiast na tym turnieju za bardzo mi się nie podoba. Jest taki hmm niepewny. Postawiłem na Niego z Kukushkinem i miałem nerwówkę, z Garcią wygrał cudem. Nishikori co prawda nie miał jak na razie wymagających przeciwników, Lopez będzie jego najtrudniejsyzm dotychczasowym testem na tym turnieju, ale czy to w dwóch, czy to w trzech setach, sądzę, że utalentowany Japończyk odprawi dziś zawodnika gospodarzy.

Raonic - Dodig typ 1 kurs 1.79 Betfair 2/10

Ryzykownie stawiać na tego Raonicia, ryzykownie. Wszystko zależy od serwisu, bo niczym innym Dodiga nie zaskoczy. jak dzień będzie fajny i serwis będzie wchodził to wygra. Dodig wczoraj pokonał niby-Soderlinga. Niby-Soderling, bo prawdziwym Soderlingiem ten na pewno nie był. ( poza tym soab zepsuł mi piękny kupon ) i szczerze mówiąc jakoś tak nie jest dla mnie ta wygrana sukcesem Dodiga. Ten ma nieco większe doświadczenie od Rao, ale Rao ma serwis. Cokolwiek Dodig by nie miał, Rao ma serwis i jeśli tylko ten będzie funkcjonował to sam serwis wygra ten mecz.

Almagro - Davydenko typ 2 kurs 2.78 Betfair 1/10

Przesadzona stawka na Davy'ego. Owszem, może Rosjanin gra kaszanę w tym sezonie, ale zawsze może nadejść ten mecz, kiedy jego możliwości wybuchną, zwłaszcza, że ma je ogromne. Almagro jakoś nieprzekonująco jak na razie po wygranej w Acapulco. Tak jakby coś tam osłabło i już nie było takie, jak powinno być. Osobiście widze to tak, że Almagro jest w formie zniżkowej, a Davy może w lekko wzwyżkowej, stąd taki kurs to dla mnie value.

Do góry
Bonus: Unibet
#4616530 - 21/04/2011 17:31 Re: Tenis, tenis, tenis [Re: LostSoldier]
LostSoldier Offline
enthusiast

Wozniacki - Petkovic typ 1 kurs 1.50 betfair 4/10

Petkovic wygrała w tym roku w Miami z Karoliną i to + fakt, że gra u siebie ( i to, że to jednak damskie rozgrywki:D ) wpływają na ten kurs. Jednakże Wozniacki to Wozniacki, na Bogów, potrafi wygrać z każdym i to jest oczywiste. W tym roku grała tylko jeden turniej, w Charleston, który wygrała tracąc zaledwie jednego seta ( Z Wickmayer ) Petkovic na cegle sukcesów nie ma, jak dla mnie ona bardziej pasuje do nawierzchni szybszych, a na cegle wirtuozką nie jest...podczas gdy Karolina jak najbardziej. Po takim kursie grzechem byłoby nie postawić na piękną Dunkę polskiego pochodzenia, zwłaszcza, że ta ma dużo większy asortyment uderzeń od Niemki.

Do góry
#4618263 - 22/04/2011 14:53 Re: Tenis, tenis, tenis [Re: LostSoldier]
LostSoldier Offline
enthusiast

Lalami - Flipkens typ 1 kurs 4.1 betfair 2/10

Melzer - Ferrer typ 1 kurs 4.5 betfair 2/10

Ferrero - Almagro typ 1 kurs 5.30 betfair 2/10

Wozniacki - Radwanska typ 2 kurs 5.00 betfair 2/10

Na szybko dziś, bo trochę się śpieszę.
Lalami gra na swojej ziemi, Flipkens to nie ta nawierzchnia, kurs zdecydowanie przesadzony.
Melzer już całkiem niedawno wygrał z Ferrerem, czemu miałby tego nie powtórzyć? Za taki kurs warto spróbować.
Ferrero naprawdę fajnie radzi sobie na cegle, po wczorajszym meczu z Denko dalej nie jestem przekonany do Almagro, a Ferrero, opposite do Denki to gracz typowo ceglasty i wygrał dwa ostatnie pojedynki z Almagro
Radwanska w super formie, gładko jedzie przez ten turniej. Wozniacki nie miała wczoraj łatwo, ośmielę się stwierdzić, że gdyby nie zmęczenie przedmeczowe Petkovic, to mecz wyglądałby całkowicie inaczej: a tak 4:0, lekkie rozluźnienie Pety, adrenalina maleje i Wozniacki bierze mecz.

Do góry
#4618268 - 22/04/2011 14:56 Re: Tenis, tenis, tenis [Re: LostSoldier]
LostSoldier Offline
enthusiast

A i jeszcze jedno:

Safina wygra turniej w Fez - kurs 2.05 Betfair stawka 8/10

Co tu dużo mówić - najlepsza spośród wszystkich które pozostały, była Top 1 rankingu WTA, gra super tenis w Fez. Kropka.

Do góry

Moderator:  rafal08