#3912176 - 05/06/2010 18:34
Re: Odchudzanie [2]
[Re: xqwzts]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/01/2006
|
odswieze temat na poczatek pytanie bo bardzo ciekawy jestem: jak u wszystkich ktorzy tu pisali to teraz wyglada? a teraz do rzeczy mam 175cm i (aktualnie) 63kg. po pierwsze - chcialbym przybrac na masie po drugie - pozbyc sie tluszczyku w okolicach brzucha.. po trzecie - chce ladniej wygladac, co by sie nie wstydzic jak sie koszulke zdejmuje ogolnie co do brzucha to ograniczylem sie bardzo z piwem, teraz tylko okazyjnie i nie wiecej niz 3 robie w tej chwili a6w, poszlo o zaklad wiec zaczalem, ale jak juz powiedzialem A to mozna i powiedziec B... zbieram sie od jakiegos czasu zeby sobie pobiegac ale nie moge sie zebrac, wczoraj z kumplami wyszlismy pograc to po 15 minutach ledwo zylem i mialem cala mokra koszulke, nie ma tej kondycji co kilka lat temu wiec bylbym wdzieczny gdyby ktos mi cos doradzil ważysz 63 kilo i masz tłuszcz? Jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić. U mnie 86 kg przy 185 cm wzrostu, przez 3 lata nabrałem blisko 23 kg wagi. O to mi właśnie chodziło, od 3 miesięcy ćwiczę regularnie na siłowni + aeroby. Nie jem żadnych suplemetów, białek w postaci proszkowej. Staram się odżywiać zdrowo i z rozsądkiem, 5 posiłków dziennie jednakowe mory (w miarę możliwości). Dieta zbilansowana. wszystko policozne dokładnie ile czego mi trzeba na kg ciała. Czuje się naprawdę znakomicie, nie jestem ospały jak wcześniej, mam chęć do życia. Rano 3 razy w tygodniu bieganie, 5:30 pobudka i około 45-60 minut biegu. Czy widać efekty? na razie mało co widać. Aha dodam jeszcze, że na siłowni ćwiczę konkretne partię mięśni. Rozkład robiłęm sam, był jedynie delikatnie modyfikowany przez trenera. zainspirował mnie kolega, który 3 lata temu wyglądał jak obwarzanek - teraz wygląda jak model - dużo dała mu dieta, ograniczenie alkoholu oraz solidna siłownia. kaloryfer na brzuchu (kaloryfer nie bojler )sylwetka trójkątna. Może za 2,3 lata i ja tak będę wyglądał
|
Do góry
|
|
|
|
#3995256 - 11/07/2010 00:43
[Re: xqwzts]
|
old hand
Meldunek: 05/02/2009
|
temat to góry szczerze mówiąc, nigdy mnie takie klimaty- tj. żywienie, jakieś odżywki, nie kręciły- bo i nie musiały Ale mnie ruchu w ostatnich latach spowodował małą zwyżkę wagi, której bez specjalnej gimnastyki się pozbyłem. Pytanie co teraz- 183cm, +/- 76 kilo. Zjechałem z 84, dalej zjeżdzać nie zamierzam ;-) Nie mam ambicji być kulturystą, tyle, że przy tej wadze przydałoby się trochę więcej mięśni. Czy w opcji- 2 hantle w domu, pompki, 6w, rower, bieganie 2razy w tyg. branie jakiś białek, suplementów i innych wynalazków poprawi jakkolwiek efekty ? Czy lepiej tą kasę przepić trochę chaotycznie postawione pytanie, ale jak mówiłem nie mam ambicji bycia "pakerem", sfd też mi się przeglądać całego nie chce z góry dzięki za odp.
|
Do góry
|
|
|
|
#4146592 - 28/09/2010 21:36
[Re: polskignom]
|
a.k.a. "croydoncabman"
Meldunek: 16/07/2002
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4146659 - 28/09/2010 22:21
[Re: Luc Nilis]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/12/2008
|
ja od 2 tygodni sie odchudzam. rano: 2 kromki ok 7:30 południe: sałatka z tunczykiem obiad: kawałek miesa, ryby max 19:00 kolacja: kromka chleba nie pije koli, fanty, inne rzeczy nie słodze, pije sporo wody, zero słodyczy i podjadania !!! nie ma ziemniakow, frytek ani niczego takiego. narazie efekty mnie bardzo zadawalaja. pzdr a po co chleb? Jeśli już to razowy. Poza tym nie wytrzymasz tak długo, no chyba że masz 7 lat i leżysz w domu tylko.
|
Do góry
|
|
|
|
#4146687 - 28/09/2010 22:40
[Re: Luc Nilis]
|
Pooh-Bah
|
to jest naprawdę bardzo mało jedzenia jak dla dorosłego mężczyzny. Zacznie się robić tak, że żołądek skapnie się że nie otrzymuje pokarmów i zacznie oszczędzać te które ma. Potem tylko krok do efektu yo-yo. A jaki ten chleb w końcu? Biały?
|
Do góry
|
|
|
|
#4146730 - 28/09/2010 23:07
[Re: Self-Confident]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/01/2006
|
nie ma diety, która mozmna by przypasowac do wiekszej ilosci osob. To jak sie nalezy odchudzac jest idnywidualną sprawą Oczywiscie chodzi mi o zdrowe odchudzanie. Ja schudlem 20 kg w 7 miesiecy. Teraz jem juz normalnie i nie ma zadnych efektów jojo. Waga stoi w miejscu. Oczywiscie pewne nawyki z diety zostaly. Calkowicie odrzucilem biale pieczywo, ktore zastapilem razowym. Nie jem juz takze potraw smazonych. Co do reszty to juz sobie niczego nie szczedze A no i jeszcze jedno .... i chyba najwazniejsze.... jem 5 posilkow dziennie w tym zadnego do syta.
|
Do góry
|
|
|
|
#4146749 - 28/09/2010 23:14
[Re: Vendetta]
|
Pooh-Bah
|
Zawsze na początku są fajne efekty a po półtora miesiąca Ci ( mógłbym nawet mówić Panu ) stanie waga w miejscu. Dieta plus ćwiczenia i leci waga pięknie, ale pewnie Tobie nie zależy tak bardzo na czasie i wiem że ludzie w tym wieku nie chcą się zbytnio ruszać to dieta wystarczy. Białe pieczywo psuje wszystko.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|