#4664796 - 14/05/2011 05:20
Re: Kibice [5]
[Re: Goget]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2004
|
Idziesz do innego sektora i nawet nie widzisz tych "rządzących" zero problemu Dokładnie. Najlepiej z dala od sektora gości Panowie a co z "rozowa trybuna"( teczowym sektorem czy jak tam zwal ) trudny los kibica dotknal rowniez pedalska brac,GWno powinno sie wstawic za nimi.
|
Do góry
|
|
|
|
#4664812 - 14/05/2011 05:55
[Re: Piostar]
|
Krecik
Meldunek: 04/01/2009
|
A mnie naszła trochę smutna refleksja, że jednak ta batalia nie musi się skończyć tak dobrze jak wcześniej domniemywałem.
Pamiętam jak jeszcze niedawno np. Craax sam był i głosował za PO, dziś by mu pewnie ręka prędzej uschła, niż by zakreślił Rudego ze świtą.
My tutaj jesteśmy głośni i możemy mówić, nasze kibicowskie środowisko może się zjednoczyć i opuścić ciemną stronę mocy, ale tak po rozmowach i tym co się działo wcześniej to nie wiem czy uda się obalić ten rząd.
Dla Nas to sprawa ważna, ale dla reszty już nie bardzo, były gorsze afery niż zamykanie stadionów, nawet morderstwa polityczne i co ? Ludzie wolą żyć w nieświadomości, są wygodni, nie obchodzi ich nawet jak są machlojki na duże pieniądze, szybko zapominają, a co dopiero zamykanie stadionów, gdzie niestety sporo jest ludzi z przekonaniem, że tam to się zbiera głównie chuliganeria, bo przecież w mediach nie mówią o akcjach na chore dzieci czy nawet pięknych oprawach, tylko o burdach.
Naród głupi i szukać daleko w historii nie trzeba, bo przecież Wałęsa. Jakie on miał poparcie ? 90 % ?
No przecież teraz to ja bym go przez pluton egzekucyjny postawił, ruski agent podstawiony, by ludzie z komunistów stali się demokratami, ale to były przeważnie te same mordy pod hasłem wolnej Polski. Znam wielu starszych, którzy plują sobie w brodę za swoją głupotę. Niby była Solidarność, a wystarczył jeden ruch komuchów i właściwie cała praca poszła w piździec, wielu zginęło tak na prawdę na próżno.
Teraz nawet ginąć i walczyć nie trzeba, tylko myśleć.
I nawet to jest kurwa za trudne dla niektórych, dalej chcą być oszukiwani, bo nie obchodzi ich ten kraj i to co się dzieje. Albo są ignorantami jak niestety większość moich znajomych i niby inteligentni ludzie, a jednak zapatrzeni tylko na siebie i swoje potrzeby. Konsupcjonizm zasrany, rzuć hasło, że marycha legalna to nawet półdebila na rękach wyniosą.
Ech, a taki byłem pełen zapału, już nie chodzi tylko o Legię, ale to mnie przeraża. Ten rząd to jest takie złodziejstwo, że się rzygać chcę na te komusze mordy co jeszcze w telewizji mówią, że ja to ten zły.
Ale walczyć trzeba, chociaż moim zdaniem to trzeba by działać jakoś mocniej. Podobno ma być grube ruszenie, ja na to liczę, bo nawet jak się kibice zjednoczą to samo buczenie na rząd z naszej strony nic nie da, brak oflagowania ich nie uderzy.
|
Do góry
|
|
|
|
#4664865 - 14/05/2011 11:23
[Re: młody gniewny]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Wypominając, że Tusk był kibolem raczej nie zjedna sobie kibiców, powinien wykazać zrozumienie, chociaż Legia jest i tak bardzo PiSowska, ja sam też od dawna jestem wierny tej partii Nie każdy potrafi być tak szczery. Nie ciężko zauważyć, że czasem temat ma więcej wspólnego z polityką jedynej słusznej patryjotycznej partii jedynego słusznego ajatollah... niż ze sportem. Większość potrafi rozdzielić sport od polityki, a jeśli już się jest na stadionie to przynajmniej nie stawiać wierności politycznej i partyjniactwa nad własnym klubem i kibicami.
|
Do góry
|
|
|
|
#4664946 - 14/05/2011 15:22
[Re: Jose]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/11/2004
|
Wypominając, że Tusk był kibolem raczej nie zjedna sobie kibiców, powinien wykazać zrozumienie, chociaż Legia jest i tak bardzo PiSowska, ja sam też od dawna jestem wierny tej partii Załamałeś mnie mlody .. im szybciej PIS dojdzie do wladzy tym szybciej zmienisz zdanie, to to samo gowno co PO, robiliby to samo albo jeszcze gorzej no moze zmieniliby na oddatek kazda glowna ulice w miesice na aleje najwyzszego prezydenta + pomnik glosuj na nich a zbaczysz jak szybko zaczna sciagac kibicow Pis=PO=SLD=psl=95% zdemoralizowanych politykow patrzacych tylko na wlasne dobro
|
Do góry
|
|
|
|
#4664990 - 14/05/2011 15:51
[Re: Jose]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
Wszystko zgoda i wiadomo ze kazdy polityk i kazda partia jest zepsuta do szpiku kosci - w innym przypadku nie byliby tam gdzie sa ale teraz oceniam stan faktyczny a nie co by bylo gdyby byl ktos inny ... ile jeszcze mozna wygrywac wybory na straszeniu Kaczynskim ?????? 5 lat , 10 lat , do smierci ??? a stan faktyczny jest taki ze Kim Dzong Tusk zamknąl nam stadiony i wszystko na ten temat ...
|
Do góry
|
|
|
|
#4665018 - 14/05/2011 16:15
[Re: 11kera11]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/12/2009
|
Wypominając, że Tusk był kibolem raczej nie zjedna sobie kibiców, powinien wykazać zrozumienie, chociaż Legia jest i tak bardzo PiSowska, ja sam też od dawna jestem wierny tej partii Załamałeś mnie mnie też, myślałem że kibicujesz Legii młody kibicuje Legii, nie będę za Was licytował, ale stawiałbym na młodego, w pojedynku na " kibicowanie". Jego poglądy polityczne, są Jego poglądami i nic nam do tego.
|
Do góry
|
|
|
|
#4665023 - 14/05/2011 16:21
[Re: akagi]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
Jak to kur.... jest w tak zdyscyplinowanym kraju jak Niemcy ktory stawia sie za wzor wszechczasow w dziedzinie pilki noznej - nie zamykaja stadionow!! tydzien temu kibole Frakfurtu wbiegli na murawe zeby "podziekowac" pilkarzom za sezon , dokonali szeregu innych burd i co ??? nie tylko nie zamkneli im stadionu ale nawet nie maja zakazu stadionowego bo dzis jada do znienawidzonego Dortmundu
|
Do góry
|
|
|
|
#4665027 - 14/05/2011 16:27
|
Krecik
Meldunek: 04/01/2009
|
Zwłaszcza, że Conrad wyrwał zdanie z kontekstu, gdzie podkreślałem głównie o niechęci do PO. Tak się manipuluje ludźmi. Już zrobił ze mnie PiSdzielca, chociaż mi to nie przeszkadza, ja akurat cenię patriotów i nie można mówić, że wszyscy są tacy sami. Lech Kaczyński wiele dał razy przykład tego, że jest prawdziwym patriotą myślącym o Polsce.
Iker, przecież Legia jest dość mocno proPiSowska. Uczęszczasz na naszym forum ?
Zresztą spór z GW zaczął się niejako przez politykę, bo właśnie kibole mocno popierają tę partię, a w momencie kiedy Wybiórcza jest bardzo stronnicza i opowiada się za jedną stroną to nie da się jako kibic Legii być przeciw GW, a popierać ich politycznie. Ta sektorówka z Szechterem miała przecież też wyraźny wyraz polityczny.
Napisałem wcześniej swoje przemyślenia, a Conrad chce moje zdanie zdeprecjonować.
|
Do góry
|
|
|
|
#4665034 - 14/05/2011 16:36
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4665237 - 14/05/2011 19:01
[Re: młody gniewny]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Amkwish, jeśli chodzi o kozaczenie na necie to ty jesteś mistrzem. Piknik z Barcelony, psia mać.
Ogólnie dwóch debili na obczyźnie ma najwięcej do powiedzenia i myśli, że wie najwięcej.
Sprawdź sobie forum legialive, a potem mi wmawiaj, a jak jesteś taki mocny to tutaj podejmij polemikę, a mi dupa na innym dziale obrabiasz. Nie wiem czy nawet jestem piknikiem, bo trwajacy non stop piknik na Camp Nou mnie wkurza A co tu trzeba wiedziec wiecej lub mniej ? Bydlo jest bydlem i stwierdzenie tego faktu nie wymaga popelnienia pracy habilitacyjnej. Mam gdzie czyjas milosc lub nienawisc do jakiegos tam klubu, podobnie jak ktos inny ma w d.upie moje upodobania. Ja mam do tego prawo i ktos ma do tego prawo, to chyba oczywiste. Tyle, ze ja nie wchodze nikomu z buciorami w jego zycie, nie demoluje niczyjej ani spolecznej wlasnosci, nie narzucam nikomu, by byl po tej czy innej stronie i nie kaze wyp...ze stadionu, bo...ja wlasnie wychodze Oczywiscie latwiej sie troglodytom tlumaczyc jak podepna pod to wszystko polityke, ale na takie wybiegi to nawet dzieci sie juz nie nabiora. Przekroczylem predkosc zostalem ukarany mandatem za badz co badz wykroczenie, dlaczego zaden troglodyta nie zostaje pociagniety do odpowiedzialnosci za to, ze niszczy prywatna i spoleczna wlasnosc ? Dlaczego byle miesniak, ubrany w klubowa koszulke ma wiecej praw niz normalni ludzie ? Dlatego, ze...rzad go przesladuje ? O reszcie napisal kilka dni temu Biszop, szkoda sie powtarzac
|
Do góry
|
|
|
|
|
|