#467273 - 18/12/2005 17:37
SerieA XVII kolejka 21.XII
|
old hand
Meldunek: 21/08/2005
|
21 grudnia 2005 AC Parma - Cagliari Juventus Turyn - Siena AS Roma - Chievo Verona AC Fiorentina - US Palermo Udinese - Sampdoria Genua Inter Mediolan - Empoli Livorno - AC Milan Lecce - SS Lazio Rzym FC Messina - Reggina Ascoli - Treviso Wszystkie mecze o 20:30, mecz Lecce - Lazio LIVE on Polsat Sport
|
Do góry
|
|
|
|
#467275 - 19/12/2005 10:59
Re: SerieA XVII kolejka 21.XII
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/05/2004
|
Quote:
Chętnie poradziłbym się jakiegoś experta o mecze Fiorentiny, Interu i Juventusu bo wydają się na pierwszy rzut oka czyste jedynki, chociaż największe wątpliwości mam co do Fiore bo graja z dobrze spisującym sie Palermo (chociaż wpadka Palermo u siebie w niedziele). Czekam na odpowiedź w kwestii tych trzech spotkań bo reszta w wydaje mi sie nie do grania a może Milan?
Nie uważam się za żadnego eksperta - ale na szybko -
Po pierwsze - primo - kursy na te wszystkie mecze będą mega gówniane . Po drugie - secundo - bardzo nerwowo z Fiore - podoba mi się ta drużynka ale ilość nie wykorzystanych sytuacji - szczególnie od meczu z Juve - ( pech połączony z kalectwem ) woła o pomstę do nieba - dlatego nie ma takiej możliwości , żeby przy tak niskich kursach czekać na przebudzenie fioletowych - no way . Siena jest drużynką , która moze zawsze numer wywinąć- jasne , że doszkiwanie się sensacji tutaj jest delikatnie mówiąc niestosowne - ale - christmas time`s coming ( sta arrivando il Nataleeeeeeee ) - dlatego najpierw proponuję zakupić prezenty ( jak jeszcze nie dobawione ) a potem mocno się zastanowić czy warto mieć smutne święta po wywrotce na mikrusowatym kursie .
Zastanawiają mnie AŻ 2 ( słownie dwa ) mecze ale o tem potem
pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#467277 - 19/12/2005 14:16
|
stranger
Meldunek: 19/12/2005
|
ASCOLI-TREVISO 1,95 2,90 3,95 FIORENTINA-PALERMO1,65 3,20 5,20 INTER-EMPOLI 1,20 5,30 10,20 JUVENTUS-SIENA 1,17 5,60 11,50 LECCE-LAZIO 2,70 2,80 2,60 LIVORNO-MILAN 3,00 2,85 2,10 MESSINA-REGGINA 2,20 2,80 3,25 PARMA-CAGLIARI 2,00 2,90 3,70 ROMA-CHIEVO 1,95 2,80 4,10 UDINESE-SAMPDORIA 2,30 2,90 2,90
co myslicie o fiorentinie, inter, juve, treviso 02 i sampdorii??
|
Do góry
|
|
|
|
#467280 - 19/12/2005 20:31
|
old hand
|
Wreszczie ukarano Di Canio. Paolo Di Canio został ukarany przez Komisję Dyscyplinarną za faszystowskie gesty podczas spotkań z Livorno i Juventusem. Napastnik Lazio nie zagra w środowym meczu z Lecce. Ponadto musi zapłacić 7 tyś. funtów grzywny. W 17 kolejce zawieszeni będą także: Ferri (Palermo), Mauri (Udinese), Felipe (Udinese), Sicignano (Lecce), Conti (Cagliari), Cordoba (Inter), Galeoto (Treviso), Gasbarroni (Sampdoria), Nedved (Juventus), Volpi (Sampdoria), Vergassola (Siena). zrodlo: Channel4
|
Do góry
|
|
|
|
#467283 - 19/12/2005 21:56
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
onda zgaduje te dwa mecze: parma i sampdoria ?
bardzo ciepło - Parma si ( to nie znaczy ,że decyzja i stawka juz dobawiona..) - Samp rozpatrywana ale na dzień dzisiejszy mimo wszystko raczej niechętnie ....Tym bardziej ,że w Udine w klubie narady i ważne decyzje do podjęcia - nie mam absolutnie zaufania do Samp. na wyjeździe ( zresztą w tym roku już dali pieknie zarobić i chwacit ) . Ale panowie - trza poczekać do jutra ( przecież buki pracują online....24/24 ) - zawsze to jakieś biegacze-kopacze mogą nóżkę skęcic abo co
pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#467284 - 19/12/2005 21:59
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
no własnie, co powiecie o meczu Fiorentina - Palermo , czysta jedynka ?? pozdrawiam majlosh
eh.....................
srynka nie jedynka NO BET
|
Do góry
|
|
|
|
#467286 - 20/12/2005 00:38
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/07/2004
|
Quote:
Quote:
Chętnie poradziłbym się jakiegoś experta o mecze Fiorentiny, Interu i Juventusu bo wydają się na pierwszy rzut oka czyste jedynki, chociaż największe wątpliwości mam co do Fiore bo graja z dobrze spisującym sie Palermo (chociaż wpadka Palermo u siebie w niedziele). Czekam na odpowiedź w kwestii tych trzech spotkań bo reszta w wydaje mi sie nie do grania a może Milan?
Nie uważam się za żadnego eksperta - ale na szybko -
Po pierwsze - primo - kursy na te wszystkie mecze będą mega gówniane . Po drugie - secundo - bardzo nerwowo z Fiore - podoba mi się ta drużynka ale ilość nie wykorzystanych sytuacji - szczególnie od meczu z Juve - ( pech połączony z kalectwem ) woła o pomstę do nieba - dlatego nie ma takiej możliwości , żeby przy tak niskich kursach czekać na przebudzenie fioletowych - no way . Siena jest drużynką , która moze zawsze numer wywinąć- jasne , że doszkiwanie się sensacji tutaj jest delikatnie mówiąc niestosowne - ale - christmas time`s coming ( sta arrivando il Nataleeeeeeee ) - dlatego najpierw proponuję zakupić prezenty ( jak jeszcze nie dobawione ) a potem mocno się zastanowić czy warto mieć smutne święta po wywrotce na mikrusowatym kursie .
Zastanawiają mnie AŻ 2 ( słownie dwa ) mecze ale o tem potem
pozdrawiam
calkowicie sie zgodze z tym fiora raczej tego moze niewygrac najbardziej prawdopodobny typ to x a co do dwoch faborytoww to czuje ze inter zrobi psikusa w postaci remisu a brame tak zy siak strzela goscie warte w sts za 1.7 pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#467287 - 20/12/2005 11:21
|
veteran
Meldunek: 31/03/2005
|
Quote:
Quote:
onda zgaduje te dwa mecze: parma i sampdoria ?
bardzo ciepło - Parma si ( to nie znaczy ,że decyzja i stawka juz dobawiona..) - Samp rozpatrywana ale na dzień dzisiejszy mimo wszystko raczej niechętnie ....Tym bardziej ,że w Udine w klubie narady i ważne decyzje do podjęcia - nie mam absolutnie zaufania do Samp. na wyjeździe ( zresztą w tym roku już dali pieknie zarobić i chwacit ) . Ale panowie - trza poczekać do jutra ( przecież buki pracują online....24/24 ) - zawsze to jakieś biegacze-kopacze mogą nóżkę skęcic abo co
pozdrawiam
Sampdoria 2? Gdyby Udine przegrało, byłaby to już szosta (!) porazka z rzędu, licząc ligę i puchary, jakby nie było uczestnika Ligi Mistrzów..
Oto pogromcy Udinese z fatalnej serii :
Chievo Lecce Barcelona Livorno Atalanta
Warto dodać, że w tych meczach strzelili zaledwie jedna bramke (z słabiutkim Lecce), chyba juz pora na nastepne.
Sampdoria z kolei też z kolei nie w formie, od czterech meczy nie wygrała notując aż trzy remisy i porażkę. Na wyjezdzie tez żadna rewelacja (3-1-4)..
Najbardziej pasowałby mi remis ale nie jestem tego tak pewien. 1X za 1,28?
|
Do góry
|
|
|
|
#467288 - 20/12/2005 12:25
|
old hand
|
"calkowicie sie zgodze z tym fiora raczej tego moze niewygrac najbardziej prawdopodobny typ to x" Zawsze wydawalo mi sie ze granie remisow nie jest oplacalne, z takim pogladem spotkalem sie nawet na tym forum @onda - wydaje mi sie ze zasadne jest granie dalszego progresu przeciwko Udinese, mysle ze kurs odpowiada moim oczekiwaniom. Wydaje mi sie ze Sampdoria ma wiecej niz 35% szans. Nieobecni w Sampdorii Walter Novellino nie będzie mógł w meczu z Udinese skorzystać z dwóch podstawowych piłkarzy. Już wcześniej wiadomo było, że nie zagrają Andrea Gasbarroni oraz Sergio Volpi, dodatkowo "dołączyli" do nich Giulio Falcone i Angelo Palombo. Falcone przejdzie operacją kolana, która wykluczy go aż do Nowego Roku. Na uraz kolana narzeka też Palombo, ale u niego obejdzie się bez opearcji. zrodlo: Sky Sport
|
Do góry
|
|
|
|
#467290 - 20/12/2005 20:25
|
old hand
Meldunek: 07/03/2005
|
Udinese - Sampdoria GenoaSporo już powiedziano, teraz ja postaram się już to wszystko podsumować. Po pierwsze straszna passa Udinese to niestety fakt, porażki w ostatnich kolejkach z Chievo, Lecce i Livorno to na pewno nie to, czego spodziewają się działacze, i w jutrzejszym spotkaniu zawodnicy dadzą z siebie wszystko. Co jednak będzie stało na przeszkodzie, to dłuuga lista kontuzjowanych - ciągle brakuje takich graczy jak Zenoni, Natali, Pinzi, Motta, Iaquinta oraz innych. A tych strat po prostu nie da się tak 'na zawołanie' odrobić, tak ważnych zawodników, wręcz kluczowych Udinese nie ma tylu. Do tego fakt, że 3 mecze z rzędu przegrano w dość podłym stylu nie wpłynie dobrze na morale, jestem tego pewny. Z drugiej zaś strony Sampdoria po dwóch remisach z rzędu, odpowiednio z Parmą i Romą szukać będzie jakże cennych trzech punktów. Nikogo w składzie nie brakuje, 'boost of confidence', jeśli tak to mogę nazwać jest spory, czego chcieć więcej? Wygranej, tylko tego . PointBet zrobił coś absolutnie dla mnie niezrozumiałego, wystawił dnb na Genoę z kursem przekraczającym 2.00, co jest jakże cennym zjawiskiem. Wezmę tenże zakład z średnią stawką, ponieważ sądzę, że po prostu się to opłaci. Sampdoria to eat the ball @ 2.10 5/10Inter Milan - Empoli ACJako drugi z zakładów na jutro wybrałem jeden z 'pewniaków', który jednak podejmuję z odpowiednim handicapem. Spieszę z wyjaśnieniami - obydwie drużyny bez większych problemów z problemów kadrowych. Empoli dość szczęśliwie zremisowało z Fiorą 1-1 po bardzo dobrej grze właśnie gości. Co się odwlecze, to nie uciecze i w jutrzejszej konfrontacji z Interem łatwo nie będzie. Nikt właściwie tego im nie przepowiada, jednakże ja spodziewam się dość pewnej wygranej Mediolańczyków. Ci, po jakże ważnym, wysokim zwycięstwem nad Regginą 4-0 wracają na własne boisko by pokazać swojej publiczności, na co ich stać i udowodnić, że to nie koniec walki o tytuł z Juventusem. Wygrana dwiema bramkami wysoce prawdopodobna, dlatego wybrałem -1 1/2, a nie -1 3/4, by nie mieć tylko połowy wygranej. Inter to cover -1 1/2 handicap @ 1.725Obydwa kursy z PointBet Pozdrawiam SenD
|
Do góry
|
|
|
|
#467291 - 20/12/2005 21:50
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
"calkowicie sie zgodze z tym fiora raczej tego moze niewygrac najbardziej prawdopodobny typ to x"
Zawsze wydawalo mi sie ze granie remisow nie jest oplacalne, z takim pogladem spotkalem sie nawet na tym forum
@onda - wydaje mi sie ze zasadne jest granie dalszego progresu przeciwko Udinese, mysle ze kurs odpowiada moim oczekiwaniom. Wydaje mi sie ze Sampdoria ma wiecej niz 35% szans.
Nieobecni w Sampdorii Walter Novellino nie będzie mógł w meczu z Udinese skorzystać z dwóch podstawowych piłkarzy. Już wcześniej wiadomo było, że nie zagrają Andrea Gasbarroni oraz Sergio Volpi, dodatkowo "dołączyli" do nich Giulio Falcone i Angelo Palombo.
Falcone przejdzie operacją kolana, która wykluczy go aż do Nowego Roku. Na uraz kolana narzeka też Palombo, ale u niego obejdzie się bez opearcji.
zrodlo: Sky Sport
Cholera panowie !!!!!!!!!
Leziecie na lep jak pijane muchy !!!!!!!!!!
Nie grajcie tego meczu !!!!!!!!! A juz na pewno Sampdorii !!!!!!!!!11 Naprawdę uważam granie jutro Sampdorii za osobliwy ( żeby nie użyć innych przymiotników ) kaprys ???? ja zastanawiam się nad wybraniem optymalnej opcji na ......jakąś zdobycz punktową Udinese !
No ale swój rozum ludzie mają i grają .
O reszcie postaram się napisać coś jutro - chociażbędzie nerwowo - bo impreza w firmie .......
pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#467292 - 20/12/2005 22:05
|
member
Meldunek: 06/11/2005
|
Z u wagi na brak Maldiniego w meczu z Livorno gralbym ze Livorno nie przegra. drugi moj typ to granie z podporka na sampdorie. w Kadrze Udinese nie wystapi wp... mnostwo graczy
pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
|
|