Po tej wymianie Indiana powinna zakrecic sie okolo 8-ego miejsca w EC a Ariza bedzie ladne statsy nabijal w NOH.
ciekawa wymiana. Cieszy mnie, ze Darren Collison wyladuje w zespole, w ktorym bedzie mogl regularnie grywac i sie rozwijac. Czego przy zdrowym CP3 - bo wyglada na to, ze nigdzie sie jednak w tym okienku nie wybiera - tejze okazji by nie mial. A kiedy wspomniany lider NOH borykal sie z kontuzja w ostatnim sezonie, Collison bardzo mi sie podobal. Czekam, co pokaze w Indianapolis. No i zyskano w IND rowniez Poseya. Caly ruch in plus dla mnie.
Ariza tez powinien byc zadowolony. Widac, ze wlodarze Hornets robia wszystki, by stworzyc Paulowi jakas pake do grania i przekonac go do pozostania w Nowym Orleanie nie tylko na najblizszy sezon. Dopieto tez trade w ktorym do NOH zawita Marco Balinelli, zas do Toronto powedrowal Julian Wright. Hornets dobrze wychodza na tych wymianach, traca jednak solidne zabezpieczenie na wypadek absencji Paula, ktorym byl Collison. Ale wszystkiego miec nie mozna... Tutaj tez in plus wyszli na tym Hornets.
Gorzej juz jednak w Houston i NJ. Ci pierwsi zyskali Courtney'a Lee z NJN, kosztem wspomnianego juz Arizy wyslanego do NO. Co mimo wszystko jest troche na minus. Najgorzej chyba jednak wyszli na wszystkim NJN, tracac wspomnianego Lee, a zyskujac Troya Murphy'ego.
Co do NOH i Indiany zgoda, zwłaszcza ci drudzy którzy poszukiwali dobrego PG od ładnych kilku lat, a tu im taki diament udało pozyskać i to stosunkowo niewielkim kosztem. Do tego Collison ma niziutki rookie kontrakt i gra de facto za darmo przez najbliższe 3 lata...mówi się że tym transferem Larry Bird zachował swoją posadę...teraz tylko trzeba wyrzucić TJ Forda aby Collison nie przejął od niego złych nawyków...
NJ Njets też wygrali ten transfer, bowiem pozyskali dobrego PF w osobie Troya, a na tej pozycji mieli dziurę gdyż Derrick Favors w lidze letniej nie zachwycił. A Lee to dla nich żadne strata mając w składzie choćby identycznego Terrence'a Williamsa plus nowo pozyskanych Farmera i Morrow'a którzy minut też na pewno się domagać będą.
No a Rockets to chyba nikt nie zrozumie...Battier się starzeje (ma już 32 lata) i będzie mu coraz trudniej zatrzymywać LeBrona, Carmelo czy Bryanta. Właściciel mówi że to nie próba obniżki listy płac, ale tak to wygląda. Lee na pewno im się przyda, to rozwojowy zawodnik, ale mu brakuje wzrostu by zatrzymywać wysokich SF jak wspomnieni Carmelo, LBJ czy Duranta. Do tego mają w pierwszej 5 niskiego Brooksa, a niska kombinacja PG-SG w tej lidze zwyczajnie nie działa. Podsumowując zamienili zawodnika z pierwszej 5 na rezerwowego, z tym że Houston przy swoim bogactwie zasobów (te picki od Knicks ) biedować tak czy siak nie będzie.
I jak tam Panowie zapatrujecie się na trade Carmelo? Mnie trochę zszokowała informacja, że ma przejść do Nets. Kto o zdrowych zmysłach chciałby grać w Nets?
Ciekawie może być w Washingtonie. Z tego co piszą, to Arenas próbuje nie rzucać się w oczy W sumie, nie było specjalnie o nim słychać od czasu zabaw z bronią i jeśli faktycznie skupi się na grze to może być nieźle. Do tego John Wall jest bardzo chwalony za ligę letnią. Ligi nie podbiją ale trzeba obserwować co tam się będzie działo.
Meldunek: 16/04/2007
Originally Posted By: Geremi
GreyTiger twój news staję się nieaktualny
Jako kibic Phoenix Suns witam kolejnego Polaka w barwach klubu z Arizony. Do tego Carter i Pietrus.
Więcej na sportowych faktach w zakładce koszykówka.
VC za J-Rich'a - oj to nie jest dobry ruch Slonc ..
Dla Marcina dobry ruch, w PHX za pewne wiecej minut. R. Lopez kontuzjogenny mimo iz mlody. Do tego staty na poziomie 6p/5zb nie powalaja Mysle, ze MG spokojnie sobie wywalczy S5 i mecze na poziomie D-D to bedzie normalka
btw, ciekawe z jakim numerem Marcin grac bedzie w PHX, bo przeciez z '13' gra Nash
Meldunek: 15/04/2005
Również chciałbym żeby Marcinowi się powiodło Jak wspomina juan gra w wyjściowej piątce bardzo realna przy postawie konkurencji. Lepsze Pho niż inny klub, tutaj większe szanse na grę do tego Nash na rozegraniu..
zgadzam się co do tego że dla Marcina otwiera się teraz większa szansa gry. Natomiast na ruchy transferowe trzeba patrzeć przez pryzmat całego zespołu, tak więc oddanie Richardsona, za często faulującego Cartera to marny ruch. No ale z drugiej strony Hedo Turkoglu w zespole z Orlando to chyba tylko jako rezerwowy z taka dyspozycją jak ostatnio...
GreyTiger spokojnie bez spinki. Widziałem wcześniej o Waszyngtonie newsa. Wieczorkiem zobaczyłem o Słońcach i delikatnie opisałem to w temacie. Więc spoko luz guma.
Szkoda Richardsona, maszynki do zdobywania pkt w tym sezonie. Cieszę się, że w transakcji nie brał udziały najbardziej widowiskowy gracz w tym sezonie w Phoenix Hakim Warrick, bo byłaby bieda.
Brakowało centra w Słońcach po odejściu Amare. Marcin ma jak najbardziej szanse powalczyć o miejsce w składzie z Lopezem oraz Frey-em. Jeden nie grzeszy statystykami w tym sezonie(w przeciwieństwie do brata blizniaka z Jetsów), drugi to bardziej przyszywany center niż kolos rozpychający przeciwników.
Hedo ufffff bardzo dobrze, że odchodzi. Od początku transferu byłem przeciwny jego grze w Arizonie.