#474199 - 06/02/2006 22:19
Re: Igrzyska Olimpijskie - Z. długoterminowe
|
member
Meldunek: 06/11/2005
|
zgadzam sie z Toba ale pewne trendy sa zachowane. zaonserwowalem to juz kilkakrotnie. jezeli nie masz takich informacji to moze , gdzie moge znalezc info na temat tegorocznych szans i prognoz.
pozdro tomo
|
Do góry
|
|
|
|
#474202 - 06/02/2006 22:30
|
Meldunek: 16/05/2003
|
Historię medalową znajdziesz choćby TUTAJ . No i poza tym polecam www.google.compozd
|
Do góry
|
|
|
|
#474204 - 07/02/2006 00:06
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/12/2004
|
Według mnie tematy dniowe mają jedną podstawową i niewybaczalną wadę. Otóż będą się w nich mieszały analizy i dyskusje na tematy związane z różnymi dyscyplinami. Osoby zainteresowane daną dyscypliną sportu aby znaleźć coś sensownego w temacie będą muisały sie przedzierać przez sterty postów zupełnie niezwiązanych z interesującym go zagadnieniem. Podział tematów ze względu na dyscypliny zapewnia jasność i przejżystość a przede wszystkim dużo łatwiejszy dostęp do szukanej informacji a także ułatwia to dyskusję, wymianę poglądów i spostrzeżeń. Ja narazie robie dalej swoje, a jak szanownemu ogółowi się ta koncepcja nie spodoba to skasujecie i zrobicie po swojemu.
|
Do góry
|
|
|
|
#474205 - 07/02/2006 06:23
|
enthusiast
Meldunek: 28/12/2005
|
Quote:
Pytanie to Szmajchel - gdzie znalazłeś składy Austriaków (alpejczyków) na Olimpiadę ?
Nie znalazłem, to są jedynie moje przypuszczenia, ale wydaje mi się że nazwiska które wymieniłem są "pewniakami" w ekipie (o ile oczywiście można mówić o pewniakach w kadrze alpejskiej Austrii) oczywiście pod warunkiem że nie będa kontuzjowani. Ale dla porządku: dyscypliny szybkościowe mężczyźni: tu może dojść Kroell, Gruber (który przecież ostatnio tak dobrze pojechał super-g w GaPa), Reichelt do super-g , wydaje mi się że Buder i Schifferer nie są raczej brani pod uwagę. dyscypliny szybkościowe kobiety: tu dochodzi Goergl, Wirth, Berger dyscypliny techniczne kobiety: zapomniałem oczywiście o Schild, jest solidna ostatnio Kirchgasser, ewentualnie Fischbacher dyscyplny techniczne mężczyźni: dochodzi Pranger, Matt, do slalomu giganta Goergl. Reasumując: szans na złoto mnóstwo, doliczając Morgensterna i ewentualnie Koflera, drużnyówkę w skokach i może Hoffmana w biegach dowolnym 4 złota dla Asutrii jak najbardziej prawdopodobne. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#474206 - 07/02/2006 06:31
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/12/2003
|
Tomo ok, mogą być jak najbardziej tematy poukładane dyscyplinami. Jednak jedna prośba - jak możesz powrzucaj linki do stron danych federacji sportowych aby można było znależć wyniki PŚ - tj. bobsleje, łyżwy szybkie itd...
|
Do góry
|
|
|
|
#474208 - 07/02/2006 10:21
|
journeyman
Meldunek: 29/12/2005
|
Widzę, że rozmowa na temat podziału tematów odbywa się w tym temacie, więc zabiore głos. Uważam, że podział tematów na dyscypliny jest jedynym możliwym do zaakceptowania - argumentem jest przejrzystość i czytelność informacji. Przeglądając tematy już założone zastanawia mnie jednak brak jednego tematu, bardzo ważnego jak mniemam. Jak dla mnie to mógłby się on nazywać następująco: "Igrzyska Olimpijskie - Hokej".
jeżeli chodzi o zakłady długoterminowe to skusiłem się na typ Austria powyżej 3,5 złotych medali po kursie 1,6 buk expekt - informacja bardziej w celu uniknięcia wpisu offtopicowego:)
|
Do góry
|
|
|
|
#474211 - 07/02/2006 10:44
|
Inwestor
Meldunek: 07/12/2004
|
Pragnę tylko zauważyć że temat hokejowy na Olimpiade już jest w hokeju i uważam tam jego miejsce.
Analogicznie jak jest letnia olimpiada to nie zakładamy tematu piłka reczna w Inne Sporty tylko w pilka recza a w Inne Sporty tylko te sporty ktore nie maja działów swoich.
Miejsce hokeja jest w hokeju.
|
Do góry
|
|
|
|
#474212 - 07/02/2006 11:14
|
journeyman
Meldunek: 29/12/2005
|
Fakt - widzę są założone tematy w lodowisku. Przepraszam za zmieszanie. Jak dla mnie to nie ma znaczenia gdzie są ważne żeby były:) Może nawet lepiej, że są w lodowisku.
|
Do góry
|
|
|
|
#474213 - 07/02/2006 13:06
|
member
Meldunek: 06/11/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#474214 - 07/02/2006 17:12
|
enthusiast
|
Kolejny smakowity kąsek to Rosja under 7,5 gold - expekt :1,6
Wyliczając: alpejskie - nie mają w ogóle szans na medal; skoki - tak samo; kombinacja - tak samo; biegi - możliwe złoto sztafety kobiecej, może raz się uda Tchepalovej, ale bardzo wątpię; biathlon - mogą być nawet 4, mogą być 2, a może nie być żadnego - ich największa szansa to zdecydowanie sztafety, zakładam że więcej niż 2 nie zdobędą; łyźwiarstwo figuorwe - zakładam komplet - 4 złota; łyżwiarstwo szybkie - żadnego; bobsleje - żadnego; saneczkarstwo - może Demtchenko, ale to na siłę. Może ktoś ma inne zdanie, niech napisze, z chęcią poczytam. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#474215 - 07/02/2006 18:15
|
old hand
Meldunek: 07/11/2002
|
Quote:
biathlon - mogą być nawet 4, mogą być 2, a może nie być żadnego - ich największa szansa to zdecydowanie sztafety, zakładam że więcej niż 2 nie zdobędą;
max 1 zloty medal w sztafecie, ind wg mnie zlata nie beda mieli. Kruglow nie jest w formie, a Maxim tez nie jest klasy zawodnikiem by zdobyc zloto. MAX 1 na biatlon licz.
|
Do góry
|
|
|
|
#474216 - 07/02/2006 18:48
|
enthusiast
|
Wiesz, mogą mieć dwa złota w sztafetach : kobiety bardzo silne, ostatnio wróciła mocna Akhatova w dobre formie, gorzej z Pylevą, u mężczyzn bardzo solindy Tchoudow, Rostovtsev, jednak w miarę pewny Kruglov, ale tak ogólnie to cięzko oceniać, bo biathloniści mają dość długą przerwę i niewiadomo kto będzie w gazie a kto nie. To jest jednak loteryjna dyscyplina,dlatego założyłem w miarę najgorszy wariant. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
|
|