Wszystkim fanom żużla chciałem rekomendować firmę tobet. Zakłady live w tobet.com to znakomita rozrywka, a emocje trwają jeszcze długo po zakończonym meczu.
Wczorajszy mecz
Vetlanda-Dackarna.
Zakład na 7 wyścig Elit Vetlanda - Dackarna (Zwycięzca 7 biegu) (1X2) 2 10.00
Wynik: 5-1 dla gości, więc trafiłem kurs 10. Za chwilę anulowali. Odpowiedź supportu: "Uprzejmie informujemy, że w żużlu użycie rezerwy taktycznej spowoduje, że wszystkie stawki w danym biegu zostaną zwrócone".
Uhm. OK. Niech im będzie. Choć w takim razie po co ten cały live, skoro w takim meczu co rusz jest rezerwa taktyczna...
Nie ruszam więc już żadnych biegów, bo przecież znowu anulują. Biorę zakład na wygraną gospodarzy. Handicap -10,5. Do wygrania jakieś 1300 zł. Jest 10 punktów różnicy, zostaje ostatni wyścig.
Data Mecze Wyniki Zakład Kursy Status
28.06.2011 19:00 Elit Vetlanda - Dackarna H(0 - 10.5)Hampel z Crumpem wygrywają 5-1. Wynik 52-38 i... tak, znowu po chwili anulują.
Tym razem liczyłem na wersję: "Bo Jonsson wjechał w taśmę, a nasz regulamin przewiduje zwroty za taśmę, tasiemkę i tasiemca". Ewentualnie: "bo miał za niego wyjechać Lindgren, a wyjechał słaby tego dnia King, a to gorzej jak rezerwa taktyczna. A odnośnie rezerw taktycznych informujemy, że...".
Ale nie. Odpowiedź supportu: "wystąpił błąd w kursach spowodowany przez zaistniałe problemy techniczne. Zgodnie z naszymi zasadami zastrzegamy sobie prawo do odrzucenia dowolnego zakładu. Zakład już zaakceptowany może zostać anulowany w przypadku naruszenia Zasad bądź wystąpienia oczywistego błędu w dotyczących go materiałach Tobet. Wtedy możemy anulować zakład nawet po potwierdzeniu wyników".
Brawo tobet
Zyskaliście wiernego klienta i apologetę w sieci na lata
Na marginesie, szkoda, że tacy chętni do anulowania zakładów nie byli rok temu, kiedy - podczas pierwszego dnia przekładanego finału DPŚ - mocniej zagrałem jeden handicap. Oczywiście przy konkretnej sytuacji na torze. Kiedy okazało się, że finał rozegrany będzie następnego dnia od zera, tobet zwrócił stawki za poszczególne biegi, ale prośbę o anulowanie również tego zakładu zignorował. Rzecz jasna, przy zawodach rozegranych od nowa oznaczało to praktycznie podarowane zbukowi pieniądze.
Tobetyzacja zasad.
Polecam. Naprawdę warto