Dzisiaj przyjrzałem się bardzo dokładnie zakładom długoterminowym jakie oferuje BAW na Mistrzostwa Europy 2006 w Szwajcarii...
Niemcy will finish in the TOP 6 @2.10
Nie rozumię dlaczego BAW wystawił tak wysoki kurs na to zdarzenie.Osobiście zastanawiałem się jeszcze nad "Niemcy will finish in the TOP 4" za 3.75 ,ale "lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu"
Zdaję sobie sprawę ,że coach reprezentacji niemieckiej trochę odmładza kadrę(brak Schwarzera , Zerbego , Stephana , Baura) ale to in plus dla naszych zachodnich sąsiadów ! Przyjrzałem w jakim składzie wystąpią Niemcy na tych Mistrzostwach i naprawdę "nowi" zawodnicy nic a nic nie ustępują "starszym" :
W bramce bardzo doświadczony i ograny , jeden z najlepszych bramkarzy na świecie Hening Fritz.
Na lewym skrzydle bardzo szybki i skuteczny Torsten Jansen.
Na lewej połówce zapewmne Pascal Hens,nie dość ,że ma ponad 2 metry wzrostu to dysponuje jednym z najwyższych wyskoków na świecie.
Piłkę będzie rozgrywał Oleg Velyky , bardzo dobry rozgrywający z Kronau Ostringen , potrafiący rzucić z daleka z nietypowej pozcyji,ale głównym jego zadaniem będzie współpraca z kołem - a o to jestem jak najbardziej spokojny , ponieważ Klimovets jest klubowym partnerem Velykiego.
Prawe rozegranie to znany z THW Kiel Christian Zeitz,potrafiący rzucić z każdej pozycji.Dysponuje bardzo silnym rzutem,jednak często robi tzw"odpały" - tutaj mam nadzieję,że Heiner Brand będzie umiał ostudzić zapały tego zawodnika.
Wreszcie prawe skrzydło Florian Kehrmann - znającym niemiecki handball ludziom nie trzeba przedstawiać tego zawodnika,teraz obok bramkarza - Fritza główna postać w zespole,gracz TBV Lemgo jest w stanie w każdym meczu rzucać po 8-10 bramek.
Czy taki skład wzmocniony jeszcze Von Behrenem czy niesamowitym Glandorfem nie jest w stanie wywalczyć pierwszej szóstki ?
Zajmijmy się teraz drabinką :
Niemcy w grupie mają takie oto zespoły :
1.Hiszpania
2.Słowacja
3.Francja
Zakładając najgorszy wariant : Niemcy przegrywają i z Hiszpanią i z Francja(porażki z Francją niebyłbym jednak taki pewien , Trójkolorowi jakoś mnie nie przekonują do siebie) , wygrywają jedynie ze Słowacją , więc przechodzą do następnej fazy :
Tutaj spotykają się trzema najlpeszymi zespołami z grupy A czyli najprawdopodobniej :
1.Słowenia
2.Szwajcaria
3.Polska(Ukraina)
Żaden z wyżej wymieniony zespołów nie jest lepszy od kadry Niemiec ! Wszystkie te drużyny Niemcy bez problemów są w stanie pokonać !
"Germany" bardzo dobrze spisują się w meczach sparingowych,przygotowujących do Mistrzostw Europy.Widać,że młodzież ma duży zapał do "zrobienia wyniku".Narodowa cecha narodu niemieckiego czyli "bardzo dobre przygotowanie do najważniejszych imprez" + ambicja i upór w grze (bardzo duże znaczenie będzie to miało w defensywie ,a Heiner Brand będzie już wiedział jak poukładać zawodników w obronie) mam nadzieję,że nie zawiodą i Niemcy będą grały o najwyższe cele.
Przy takim przebiegu Mistrzostw , Niemcy grają o 5 miejsce z 3 drużyną z grupy przeciwnej ,wyłonionej z grup C i D...