#4419183 - 01/02/2011 19:57
Czy jest na sali lekarz ?
|
Io sono Interista
Meldunek: 11/07/2005
|
Post ten był pierwotnie napisany jako PW do jednego usera z forum , ale postanowiłem zaczerpnąć wskazówki u reszty forumowiczów !Od jakiegoś półtorej miesiąca boli mnie głowa , nie są to jakieś bóle , które nie pozwalają na normalne funkcjonowanie ale są dla mnie problemem. Nie przypomina mi to normalnego bólu głowy lecz raczej ucisk , czasami coś zaboli z tyłu głowy , nie raz z przodu. Nie raz przy uszach itp. generalnie wszędzie , najczęściej jednak z przodu głowy... Czuje takie mrowienie po skórze głowy , ciężko to opisać ponieważ jest to rzadkie i nigdy wcześniej się z tym nie spotkałem. Czasami nie boli mnie kompletnie nic a czuję jakby nie wiem , życie ze mnie uchodziło , nie wiem jak Wam o dokładnie opisać , po prostu czuję jakby w głowie miało coś pęknąć i że się przewrócę. Ok listopada na głowie wyskoczyła mi jakaś dziwna buła , po miesiącu sama pękła i wyszła z niej ropa i krew , teraz został tylko mały punkcik i nic się już tam nie zbiera. W niedziele wylądowałem na izbie przyjęć z bólem głowy - jednak w czasie rozmowy z panią doktór ból głowy momentalnie mi przeszedł , zrobiła mi tam jakieś śmieszne badania , ręce do nosa kazała przykładać i takie tam , wywnioskowała że jest to na tle nerwowym... dzisiaj byłem u lekarza pierwszego kontaktu i pożal się panie Boże... ja jej mówię co jest a ona że też mam to na tle nerwowym , dała mi skierowanie do neurologa ! termin.... uwaga... koniec kwietnia  Obecnie dla mnie wyjście z domu na 20 minut stanowi spory problem , ponieważ zaraz zaczyna boleć mnie głowa i wydaje mi się że się przewrócę  może faktycznie głupieję i wyląduję koło Nirtza na oddziale  za każdą radę i wskazówkę co może być od razu serdecznie dziękuje  Po lekarzach oczywiście chodzę cały czas , ale mam wrażenie że w tym kraju lepiej zakopać niż leczyć 
|
Do góry
|
|
|
|
#4419270 - 01/02/2011 20:34
Re: Czy jest na sali lekarz ?
[Re: Jakubosiu]
|
Io sono Interista
|
W sumie to może i racja , swoje w ostatnim czasie przeszedłem , a nie raz do dziś nie da się odciągnąć myśli od tamtych spraw.
|
Do góry
|
|
|
|
#4419294 - 01/02/2011 20:47
[Re: Jose]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 03/11/2005
|
Jose nic sie nie martw - twoje objawy to na 99% napięciowe bóle głowy. Objawiają się tym, że czujesz ucisk głowy, pojawiają się krótkie bóle głowy w rożnych czesciach - czasami jest to lekkie ukłucie, czasami mrowienie. Ponad rok temu miałem to samo i uspokoiłem się dopiero po tomografii, gdzie wyszło, że wszystko jest ok. Do tego momentu nie wierzyłem lekarzom i coraz bardziej wkręcałem sobie jakieś choroby.
Sam piszesz,że w czasie rozmowy z panią doktor ból ci przeszedł - to jest najlepszy dowód, że za tymi objawami stoi twoja psychika. U mnie było jeszcze dzwonienie w uszach i drżenie rąk. Zadne tabletki nie pomagały. Dotykanie palcami nosa jakie przechodziłeś, wykluczyło inne poważne schorzenia.
Gdyby to były coś poważnego, to po pierwsze nie bolałaby cię głowa, po drugie wystepowałyby poranne wymioty/zasłabnięcia/paraliże itp.
Moim zdaniem możesz spać spokojnie, a wizyta u neurologa na pewno cię uspokoi. Musisz sobie po prostu uświadomoć, że przy nerwicy największym problemem jestes ty sam. Jsli przestaniesz zwracac uwage na objawy to same ustapią.
|
Do góry
|
|
|
|
#4419371 - 01/02/2011 21:09
[Re: Sylwiaa]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 03/11/2005
|
a ty co , specjalista? Że diagnozę stawiasz ? Przynajmniej nie strasze nikogo, nie mając ku temu podstaw. Bynajmniej specjalistą nie jestem, ale moje objawy były identyczne jak u Jose, dlatego postanowiłem się wypowiedzieć. Budziłem się rano i wiedziałem, że dzien będzie do kitu, bo znowu będzie mnie boleć głowa... i tak codziennie. Nic mi sie nie chciało, a lekarzom nie wierzyłem. Ciągle robiło mi się słabo i wydawało się, że sie przewróce. Dopiero prywatna wizyta u neurologa uświadmiła mi, że wyszstko jest ok, dltaego mysle, że najlepsza będzie prywatna wizyta u specjalisty. @Jose Jeśli masz jakies pytania to wal na priv - postaram się pomóc 
|
Do góry
|
|
|
|
#4419382 - 01/02/2011 21:11
|
Io sono Interista
|
Ludzie spokojnie , bo jeszcze Wy nerwicy dostaniecie  W zasadzie to co napisał mi HoMiK155 może być prawdą , kolega dondo również podsunął dobry pomysł. Pierdole nasze NFZ i jutro sam na własną rękę załatwię sobie wizytę u neurologa  Kolejnym objawy jakie mi towarzyszą , to np. boje się połykać tabletek , kiedyś robiłem to bez problemu... nie musiałem popijać nic... a teraz , masakra po prostu. Często też zatyka mi uszy.
|
Do góry
|
|
|
|
#4419407 - 01/02/2011 21:18
|
Io sono Interista
|
a ty co , specjalista? Że diagnozę stawiasz ? Moja miła koleżanko Nie chcę aby ktokolwiek mi tutaj stawiał diagnozę i z resztą nikt tego nie zrobił. Po prostu frapuje mnie ten problem od jakiegoś czasu i zapytałem czy ktoś spotkał się kiedyś z czymś podobnym.
|
Do góry
|
|
|
|
#4419414 - 01/02/2011 21:19
|
Io sono Interista
|
mojego sąsiada bolała głowa przez cały dzień. Tak mocno że stwierdził,że jednak zadzwoni po pogotowie. Powiedzieli mu telefonicznie ,że przyczyną są nerwy i ma się nie denerwować, no i oni nie przyjadą .Tego samego dnia umarł na wylew krwi do mózgu. Mnie głowa nie boli mocno , ba obchodzę się bez tabletek przeciwbólowych 
|
Do góry
|
|
|
|
#4419424 - 01/02/2011 21:23
[Re: Llama]
|
Io sono Interista
|
Jose, a jak za stawami skroniowo żuchwowymi? nie strzelają, nie przeskakują? Trochę strzelają 
|
Do góry
|
|
|
|
#4419550 - 01/02/2011 22:00
|
Io sono Interista
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4419552 - 01/02/2011 22:00
|
Meldunek: 12/10/2003
|
Jose, a jak za stawami skroniowo żuchwowymi? nie strzelają, nie przeskakują? O kurde mi też przeskakują. Jak nic to wszystko przez Inter 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|